luni, iulie 22, 2024
Trading.roTradingCel Mai Bun Cont de Trading pentru Începători

Cel Mai Bun Cont de Trading pentru Începători

Cum aleg cel mai bun cont de trading ?

Alegerea celui mai bun cont de tranzacționare în România depinde în mare măsură de nevoile și preferințele individuale ale fiecărui trader. Există mai mulți factori cheie de luat în considerare atunci când se alege un cont de tranzacționare, inclusiv:

 1. Reglementare: Asigurați-vă că brokerul este reglementat și licențiat de către o autoritate financiară de încredere, cum ar fi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din România sau alte organisme reglementatoare europene sau internaționale.
 2. Gama de active: Verificați ce active sunt disponibile pentru tranzacționare pe platforma brokerului. Dacă sunteți interesat de acțiuni, indici bursieri, mărfuri sau criptomonede, asigurați-vă că brokerul oferă acces la aceste piețe.
 3. Costuri și comisioane: Analizați costurile și comisioanele asociate cu tranzacționarea pe platforma brokerului, inclusiv spread-urile, comisioanele de tranzacționare și alte taxe.
 4. Platformă de tranzacționare: Asigurați-vă că platforma de tranzacționare oferită de broker este ușor de utilizat, stabilă și că oferă funcționalitățile și instrumentele de analiză de care aveți nevoie pentru a lua decizii informate de tranzacționare.
 5. Servicii suplimentare: Unele brokeri oferă servicii suplimentare, cum ar fi analize de piață, educație financiară și suport pentru clienți. Verificați ce tip de servicii suplimentare sunt disponibile și cât de utile sunt pentru nevoile dumneavoastră de tranzacționare.
 6. Leverage și marjă: Luați în considerare nivelul de leverage și cerințele de marjă ale brokerului, precum și modul în care acestea pot influența tranzacțiile și expunerea dumneavoastră la riscuri.
 7. Recenzii și reputație: Cercetați recenziile și feedback-ul de la alți traderi pentru a obține o înțelegere mai bună a experiențelor lor cu brokerul respectiv.

Cum deschid un Cont de Trading

 1. Accesați site-ul oficial al XTB România.
 2. Navigați către secțiunea “Deschideți un cont” sau “Începeți acum” sau asemănător.
 3. Selectați tipul de cont pe care doriți să-l deschideți. XTB oferă de obicei mai multe opțiuni, cum ar fi conturile standard, conturile demo sau alte tipuri de conturi specializate.
 4. Completați formularul online cu informațiile solicitate, cum ar fi numele, adresa, numărul de telefon și alte detalii personale.
 5. Încărcați documentele solicitate pentru verificarea identității și a adresei, cum ar fi copii ale actului de identitate, facturi de utilități sau alte documente relevante.
 6. Alegeți moneda contului și specificați alte preferințe legate de tranzacționare, cum ar fi nivelul de leverage sau alte setări.
 7. Revizuiți și acceptați termenii și condițiile brokerului și ați finalizat procesul de deschidere a contului.
 8. După ce contul este verificat și activat, puteți începe să finanțați contul și să începeți să tranzacționați.

Este important să citiți cu atenție termenii și condițiile brokerului și să vă asigurați că înțelegeți complet costurile, condițiile și riscurile implicate înainte de a deschide un cont de tranzacționare. De asemenea, asigurați-vă că furnizați informații corecte și actualizate și că îndepliniți toate cerințele de verificare a identității pentru a evita întârzieri în procesul de deschidere a contului.

Brokeri cu conturi bune de trading din Romania

 1. XTB
 2. Admiral Markets
 3. eToro
 4. Plus500
 5. IG
 6. Saxo Bank
 7. AvaTrade
 8. Vantage
 9. XM
 10. Interactive Brokers
 11. Tradeville
 12. Capex

Ce Este un Cont de Trading?

 • Un cont de tranzacționare pe bursă este un cont deschis la o casă de brokeraj sau la o instituție financiară care permite unui individ sau unei entități să tranzacționeze instrumente financiare pe o bursă. Acesta este utilizat pentru a cumpăra și vinde active precum acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale, ETF-uri și alte instrumente financiare care sunt listate și tranzacționate pe o piață bursieră.
 • Prin intermediul unui cont de tranzacționare pe bursă, investitorii pot accesa bursa și pot efectua tranzacții în mod direct pe piața financiară. Aceste tranzacții pot fi realizate prin intermediul unei platforme de tranzacționare online sau prin intermediul unui intermediar autorizat.
 • Un cont de tranzacționare pe bursă oferă investitorilor acces la o gamă largă de instrumente financiare și le permite să profite de oportunitățile de tranzacționare pe piața bursieră. Este important să luați în considerare costurile, comisioanele, nivelul de servicii și alte caracteristici ale contului de tranzacționare atunci când alegeți un broker sau o casă de brokeraj pentru deschiderea unui astfel de cont.

Cum functioneaza contul de trading

Un cont de tranzacționare este un instrument prin intermediul căruia investitorii pot cumpăra și vinde active financiare, cum ar fi acțiuni, obligațiuni, valute, mărfuri și altele, pe diverse piețe financiare, cum ar fi bursele de valori, piețele forex și altele. Iată câteva aspecte cheie despre modul în care funcționează un cont de tranzacționare:

 1. Deschiderea contului: Pentru a începe să tranzacționați, trebuie să deschideți un cont de tranzacționare la o casă de brokeraj sau la o instituție financiară autorizată. Acest proces implică furnizarea de informații personale, verificarea identității și acceptarea termenilor și condițiilor brokerului.
 2. Finanțarea contului: După ce contul este deschis și verificat, va trebui să finanțați contul pentru a putea începe să tranzacționați. Acest lucru poate fi realizat prin transfer bancar, card de credit/debit sau alte metode de plată acceptate de broker.
 3. Selectarea activelor: După ce contul este finanțat, puteți începe să alegeți activele pe care doriți să le tranzacționați. Acestea pot include acțiuni individuale, indici bursieri, valute, mărfuri și altele.
 4. Plasarea ordinelor: Utilizând platforma de tranzacționare furnizată de broker, puteți plasa ordine de cumpărare sau vânzare pentru activele dorite. Puteți alege între diferite tipuri de ordine, cum ar fi ordine de piață, ordine limită, ordine stop și altele.
 5. Monitorizarea și gestionarea pozițiilor: După ce ordinele sunt plasate și executate, puteți monitoriza evoluția pozițiilor dumneavoastră în cont. Aveți posibilitatea de a deschide și închide poziții, de a modifica ordinele existente și de a aplica diverse strategii de tranzacționare pentru a vă gestiona riscurile și a maximiza profiturile.
 6. Administrarea contului: În timp ce tranzacționați, veți trebui să gestionați și să monitorizați performanța contului dumneavoastră. Acest lucru poate include monitorizarea profiturilor și pierderilor, gestionarea marjei și a nivelului de leverage, precum și luarea altor decizii de gestionare a riscurilor.

Tipuri de Conturi de Trading

Există mai multe tipuri de conturi de tranzacționare disponibile pentru investitori, iar alegerea unui cont potrivit depinde de obiectivele și preferințele individuale ale fiecăruia. Iată câteva tipuri comune de conturi de tranzacționare:

 1. Conturi individuale: Acestea sunt conturi de tranzacționare deschise în numele unei singure persoane. Investitorul are control total asupra contului și a deciziilor de tranzacționare.
 2. Conturi conjointe: Acestea sunt conturi de tranzacționare deschise de două sau mai multe persoane, cum ar fi soț și soție sau parteneri de afaceri. Tranzacțiile și responsabilitățile sunt împărțite între toți titularii de cont.
 3. Conturi de margin trading: Aceste conturi permit investitorilor să împrumute fonduri de la broker pentru a efectua tranzacții. Margin trading-ul implică utilizarea de marjă pentru a amplifica potențialul de câștiguri, dar și riscurile asociate.
 4. Conturi demo: Acestea sunt conturi simulate care permit investitorilor să tranzacționeze cu fonduri virtuale, oferind o modalitate sigură și fără riscuri de a experimenta platforma de tranzacționare și de a testa strategiile fără a risca capitalul real.
 5. Conturi islamice: Acestea sunt conturi de tranzacționare care respectă principiile Sharia și nu percepe dobânzi sau taxe în conformitate cu legea islamică. Aceste conturi sunt disponibile pentru investitorii musulmani care doresc să tranzacționeze în conformitate cu principiile lor religioase.
 6. Conturi corporate: Acestea sunt conturi de tranzacționare deschise în numele unei companii sau organizații și sunt utilizate pentru tranzacționarea pe piețele financiare în numele companiei.
 7. Conturi de gestionare a activelor: Acestea sunt conturi în care un manager de active tranzacționează în numele investitorului, în schimbul unei taxe sau comisioane.

Conturi Trading ECN (Electronic Communication Network):

  • Un cont ECN este conectat direct la un electronic communication network (rețea de comunicație electronică), care este un sistem electronic care conectează direct investitorii cu lichiditatea disponibilă pe piață.
  • Pe un cont ECN, ordinele sunt executate direct pe piață, ceea ce înseamnă că investitorii tranzacționează împotriva altor participanți la piață, cum ar fi bănci, instituții financiare, alte fonduri de investiții sau traderi individuali.
  • Caracteristicile principale ale conturilor ECN includ spread-uri variabile, adâncimea pieței (nivelul de prețuri disponibile), transparență ridicată și acces direct la lichiditatea pieței.
  • Conturile ECN pot avea comisioane de tranzacționare mai mari decât conturile cu spread fix, dar oferă adesea condiții de tranzacționare mai bune și o execuție mai rapidă a ordinelor.

Conturi de Trading Market Maker:

  • Un cont Market Maker este oferit de către brokerii care acționează ca piață însăși, oferind lichiditate direct investitorilor și stabilind propriile prețuri pentru activul tranzacționat.
  • Brokerul Market Maker își asumă contrapartea opțiunilor comerciale ale investitorilor, adică oferă lichiditatea necesară pentru a permite desfășurarea tranzacțiilor. În acest caz, brokerul poate fi partea opusă a tranzacției, ceea ce poate crea un conflict de interese.
  • Caracteristicile principale ale conturilor Market Maker includ spread-uri fixe (deși pot varia), execuție instantanee a ordinelor, lipsa comisioanelor de tranzacționare și posibilitatea de a oferi servicii și instrumente suplimentare, cum ar fi tranzacționarea cu levier și ofertele de bonus.
  • Deși conturile Market Maker pot oferi condiții de tranzacționare mai ușoare și mai convenabile pentru unii investitori, este important să se ia în considerare faptul că există un potențial conflict de interese între broker și trader, deoarece brokerul poate avea un interes în ca traderul să piardă pentru a câștiga.

Conturi PAMM

Un cont PAMM (Percentage Allocation Management Module) este un tip special de cont de tranzacționare care permite unui manager de fonduri sau unui trader profesionist să administreze fondurile multiplelor investitori într-un singur cont, folosind o platformă specializată oferită de brokeri. Iată cum funcționează un cont PAMM:

 1. Managerul de fonduri: Un manager de fonduri sau un trader profesionist deschide un cont PAMM și își tranzacționează propriile fonduri personale în acest cont. Acesta acționează ca și cum ar fi contul său personal de tranzacționare.
 2. Atragerea investitorilor: Managerul de fonduri promovează apoi contul PAMM către potențiali investitori, oferindu-le posibilitatea de a investi în contul său și de a profita de performanța tranzacțiilor sale.
 3. Alocarea procentuală: Investitorii pot aloca o parte din capitalul lor către contul PAMM. Fondurile investitorilor sunt administrate împreună cu fondurile managerului de fonduri, iar profiturile și pierderile sunt distribuite în funcție de procentul inițial investit de fiecare investitor.
 4. Performanța contului: Managerul de fonduri continuă să tranzacționeze în contul PAMM, iar performanța contului este înregistrată în mod transparent. Investitorii pot monitoriza performanța contului lor în timp real și pot decide să adauge sau să retragă fonduri în funcție de rezultatele tranzacțiilor.
 5. Distribuția profiturilor: La sfârșitul perioadei de tranzacționare, profiturile sau pierderile generate în contul PAMM sunt distribuite în mod proporțional între managerul de fonduri și investitori în funcție de procentul inițial investit de fiecare.

Un cont PAMM oferă avantaje atât pentru managerul de fonduri, cât și pentru investitori. Managerul de fonduri poate câștiga comisioane din performanța contului, în timp ce investitorii pot beneficia de abilitățile și experiența unui trader profesionist fără a fi nevoie să tranzacționeze ei înșiși. Totuși, este important să luați în considerare riscurile asociate cu tranzacționarea și să faceți o cercetare temeinică înainte de a investi într-un cont PAMM. De asemenea, este esențial să alegeți un manager de fonduri sau un trader cu o istorie solidă de performanță și să înțelegeți pe deplin termenii și condițiile contului PAMM înainte de a investi.

Cont Islamic de Trading

Un cont islamic, cunoscut și sub denumirea de cont swap-free sau cont conform principiilor Sharia, este un tip special de cont de tranzacționare care respectă regulile și restricțiile impuse de legea islamică. În general, aceste conturi sunt disponibile pentru investitorii care doresc să respecte principiile Sharia, care interzic practicile financiare care implică dobânzi și speculații.

Iată câteva caracteristici cheie ale unui cont islamic:

 1. Fără dobânzi (swap-free): Într-un cont islamic, nu se percepe sau se plătește swap pentru pozițiile deschise peste noapte. Acest lucru este în conformitate cu principiile Sharia, care interzic practicile de împrumut și însușirea dobânzii.
 2. Fără speculații (riba): Tranzacțiile speculative și practicile financiare considerate haram (interzise) în Islam, cum ar fi jocurile de noroc și speculațiile, sunt interzise în conturile islame.
 3. Tranzacții bazate pe active reale: Tranzacțiile trebuie să se bazeze pe active reale, cum ar fi acțiuni, mărfuri sau alte active tangibile, și nu pe contracte speculative sau de jocuri de noroc.
 4. Fără penalități ascunse: Conturile islame sunt proiectate pentru a fi transparente și etice, fără taxe sau comisioane ascunse care ar putea încălca principiile Sharia.

Conturile islamice sunt disponibile în general la majoritatea brokerilor care oferă astfel de servicii și sunt o opțiune potrivită pentru investitorii care doresc să respecte principiile religioase și etice islamice în timp ce tranzacționează pe piețele financiare. Este important să luați în considerare totuși că nu toți brokerii oferă conturi islamice și că caracteristicile specifice ale acestor conturi pot varia în funcție de broker.

Conturi Forex:

  • Conturi standard: Acestea sunt cele mai comune tipuri de conturi utilizate pentru tranzacționarea pe piața valutară (Forex). Aceste conturi permit tranzacționarea perechilor valutare majore, minore și exotice.
  • Conturi ECN: Aceste conturi oferă acces direct la lichiditatea interbancară și oferă spread-uri variabile. Ele sunt potrivite pentru traderii care caută execuție rapidă și transparentă a ordinelor.

Conturi de acțiuni:

  • Conturi de tranzacționare cu acțiuni: Aceste conturi permit investitorilor să cumpere și să vândă acțiuni individuale ale diferitelor companii listate pe bursele de valori. Ele pot fi utilizate pentru investiții pe termen lung sau pentru tranzacționarea pe termen scurt.

Conturi de mărfuri:

  • Conturi de tranzacționare cu mărfuri: Aceste conturi permit investitorilor să tranzacționeze o varietate de mărfuri, cum ar fi aurul, petrolul, argintul, cuprul și altele. Tranzacționarea cu mărfuri poate fi efectuată atât pe piețele spot, cât și pe piețele futures.

Conturi de indici:

  • Conturi de tranzacționare cu indici: Aceste conturi permit investitorilor să tranzacționeze indici bursieri, cum ar fi S&P 500, Dow Jones Industrial Average, NASDAQ și altele. Tranzacționarea cu indici oferă expunere la performanța generală a pieței de capital.

Conturi de criptomonede:

  • Conturi de tranzacționare cu criptomonede: Aceste conturi permit investitorilor să tranzacționeze o varietate de criptomonede, cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Ripple și altele. Ele sunt utilizate pentru speculații pe prețul criptomonedelor și pot oferi oportunități de profit și riscuri considerabile.

Avantaje Cont Real de Trading

Există mai multe avantaje ale unui cont real de tranzacționare pentru investitorii care doresc să se angajeze în tranzacționarea pe piețele financiare. Iată câteva dintre acestea:

 1. Acces la piețele financiare: Un cont real de tranzacționare oferă investitorilor acces direct la piețele financiare, permițându-le să cumpere și să vândă o gamă largă de instrumente financiare, cum ar fi acțiuni, valute, mărfuri, indici și altele.
 2. Oportunități de profit: Tranzacționarea pe piețele financiare oferă investitorilor oportunități de a obține profituri, fie prin specularea pe mișcările prețurilor, fie prin investiții pe termen lung în active cu potențial de creștere.
 3. Flexibilitate: Investitorii au flexibilitatea de a alege strategii de tranzacționare care se potrivesc obiectivelor lor financiare și nivelului de confort. Acestea pot include tranzacționarea zilnică, tranzacționarea pe termen scurt sau investiții pe termen lung.
 4. Control total: Deținătorii de conturi reale de tranzacționare au control total asupra deciziilor lor de tranzacționare. Ei pot decide când și ce să tranzacționeze, cât să investească și când să încheie pozițiile.
 5. Utilizarea instrumentelor și strategiilor: Investitorii pot folosi o varietate de instrumente și strategii de tranzacționare pentru a-și gestiona portofoliile și riscurile. Acestea pot include ordine de piață, ordine limită, ordine stop, precum și diverse strategii de analiză tehnică și fundamentală.
 6. Monitorizare și evaluare: Investitorii pot monitoriza și evalua performanța portofoliilor lor în timp real, folosind date și informații disponibile pe platforma lor de tranzacționare. Acest lucru le permite să ia decizii informate și să ajusteze strategiile în funcție de condițiile pieței.
 7. Participarea la competiții și promoții: Anumiți brokeri pot oferi competiții și promoții speciale pentru clienții lor de tranzacționare reali, oferindu-le oportunitatea de a câștiga premii și beneficii suplimentare în funcție de performanța lor în tranzacționare.
Cristina Balan
Cristina Balan
Pasionata de tranzacționarea pe piețele financiare, Cristina are mai mult de 15 ani de experienta la diversi brokeri si pe pietele financiare. Ea analizează performanța instrumentelor financiare derivate si a actiunilor pentru investitori.
ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!