luni, iulie 22, 2024
Trading.roActiuniCum să cumpărați Acțiuni ? Ghid pentru începători

Cum să cumpărați Acțiuni ? Ghid pentru începători

Ce este o acțiune?

Înainte de a învăța cum să cumpărați acțiuni într-o companie, este necesar să vă amintiți ce este o acțiune. Pur și simplu, o acțiune reprezintă o cotă din capitalul unei companii. Dar ce înseamnă cumpărarea de acțiuni?

Investind într-o acțiune a companiei, deveniți acționar la aceasta. Puteți colecta dividende atunci când obține profit. Mai simplu spus, rentabilitatea investiției dvs. depinde de obicei de deciziile strategice luate de companie.

Investitor începător – Iată întrebările pe care trebuie să vi le puneți

Cumpărarea și vânzarea de acțiuni online a devenit foarte la modă. Dar dacă sunteți nou în domeniu, probabil că veți fi puțin reticenți înainte de a începe. Acest lucru este complet normal. Mai mult, pentru a vă asigura că acest tip de investiție vi se potrivește perfect, vă sfătuim să răspundeți la aceste câteva întrebări.

1. Ai gust pentru risc?

Atunci când investiți în piața de valori, vă expuneți economiile mai ales la pierderi. Nu vă îndreptați doar asupra promisiunilor de profitabilitate aici și acolo. Să știți că pe piața de valori nu există nicio certitudine. Nu poți fi niciodată sigur că vei recupera suma investită.

2. Ești capabil să planifici o investiție pe termen lung?

Autoritățile pieței financiare recomandă, în general, plasarea investiției dvs. pe o perioadă minimă de 5 ani. Atunci când investiți, trebuie să aveți răbdarea să așteptați ca acțiunile să crească în valoare. Și acolo, le puteți revinde la un preț mai avantajos.

3. Cât timp ați dori să cheltuiți pentru investiția dvs.?

 • În timp ce unii depun eforturi mari pentru a-și monitoriza investiția, alții nu se pot dedica decât parțial. Oricum ar fi, îți poți găsi locul pe bursă.
 • Pentru cei care au timp să urmeze scrupulos știrile economice, este recomandabil să efectueze o achiziție directă. Astfel, puteți decide pe cont propriu ce acțiuni urmează să cumpărați.
 • Investițiile colective sunt, pe de altă parte, recomandate pentru cei care nu sunt foarte disponibili. Dețineți astfel o parte dintr-un portofoliu deja constituit. Acesta din urmă este, prin urmare, administrat de un profesionist.

Cum Cumpar Actiuni ?

Pentru a cumpăra acțiuni cu XTB, trebuie să urmați pașii de mai jos. XTB este o platformă de tranzacționare online care vă permite să investiți într-o varietate de instrumente financiare, inclusiv acțiuni. Vă recomand să urmați acești pași orientativi și să vă familiarizați cu platforma XTB înainte de a efectua tranzacții reale:

 1. Deschideți un cont: Accesați site-ul web al XTB și creați un cont de tranzacționare. Va trebui să furnizați informații personale și să verificați identitatea în conformitate cu regulamentele financiare.
 2. Depunerea de fonduri: După deschiderea contului, trebuie să depuneți fonduri pentru a începe tranzacționarea. XTB acceptă de obicei depozite în diferite valute.
 3. Alegeți instrumentul financiar: Navigați în platforma de tranzacționare XTB și găsiți secțiunea pentru cumpărarea de acțiuni. Puteți căuta acțiunile pe care doriți să le achiziționați.
 4. Analizați piața: Înainte de a face o tranzacție, analizați condițiile pieței și performanța acțiunii pe care doriți să o cumpărați. Puteți utiliza grafice, analize tehnice și alte instrumente disponibile pe platforma XTB.
 5. Plasați o comandă: După ce ați ales acțiunile și ați decis suma pe care doriți să o investiți, plasați o comandă prin intermediul platformei. Alegeți tipul de comandă (de exemplu, piață sau limită) și confirmați tranzacția.
 6. Monitorizați portofoliul: După finalizarea tranzacției, puteți monitoriza evoluția portofoliului dvs. în timp real pe platforma XTB.
 7. Gestionați riscul: Asigurați-vă că înțelegeți riscurile asociate cu tranzacționarea și gestionați-vă riscurile printr-o diversificare adecvată a portofoliului.
 8. Învață continuu: Educația continuă este crucială în tranzacționarea pe piețele financiare. Utilizați resursele de formare și analizele de pe platforma XTB pentru a vă îmbunătăți abilitățile de tranzacționare.

Sfaturi pentru cumpărarea acțiunilor de pe piața bursieră: urmați întotdeauna prețul acțiunilor dvs.

Doriți sfaturi cu privire la cumpărarea acțiunilor pe piața de valori? Să știți că este necesar să monitorizați prețul acțiunilor vs. Prin urmare, trebuie să vă actualizați în timp real cu privire la știrile economice globale. În plus, este mai presus de toate esențial să monitorizezi situația companiilor în care ai investit.

Pentru a face acest lucru, este necesar să urmați câteva elemente în special:

 • Documentele companiei publice
 • Dinamica sectorului de afaceri al companiei
 • Clienții și furnizorii companiei
 • Evoluția politicilor băncii centrale

 

Evitați să vă răspândiți prea mult portofelul

 • Dacă diversificarea portofoliului este susținută întotdeauna în contextul unei achiziții de acțiuni, nu este totuși recomandabil să o împrăștiați. Deci, pentru a profita la maximum de investiția dvs., amintiți-vă că nu este niciodată bine să vă puneți toate ouăle într-un coș. De asemenea, evitați să vă concentrați portofoliul pe câteva acțiuni.
 • Fiind un începător, cu un număr limitat de linii, nu vă concentrați portofoliul pe acțiuni cu caracteristici similare. Nici împrăștierea cu o multitudine de linii nu este recomandată.
 • Pentru a tranzacționa cu pricepere chiar și atunci când abia începeți, încercați să vă organizați portofoliul în mod constant. Vă puteți gândi, de asemenea, să-l curățați din când în când, astfel încât să puteți profita la maximum de investiția dvs.

Știți cum să vă asigurați profiturile

 • Una dintre regulile de respectat pe piața de valori este să știi să profiți. Este recomandat să nu vă păstrați acțiunile în speranța că le puteți revinde la cel mai înalt nivel. Acest risc vă poate costa scump. De fapt, trebuie să învățați cum să cumpărați și cum să vindeți acțiuni. Rețineți însă că, pe piața bursieră, este mai dificil să vindeți decât să cumpărați.
 • Când stocurile sunt în creștere, ezităm între a vinde totul și a obține profit, a vinde o parte sau a aștepta ca creșterea să fie mai substanțială. Ultimul caz este cu siguranță cea mai dificilă decizie de luat, mai ales dacă ești începător. Dacă așteptați prea mult, stocurile pot scădea puternic, deci veți suferi pierderi semnificative.
 • Cel mai important lucru este să știi să profiți. Dar momentul potrivit nu este foarte ușor de identificat. Principalul lucru este să știi cum să iei o decizie. Nu așteptați prea mult, dar nici nu vă grăbiți să vindeți. Evitați să aveți prea multe dispoziții. Acolo vei deveni un adevărat bursier.

Cumpărați numai ceea ce înțelegeți

 • Cu siguranță, toți investitorii bursieri ar putea profita de cea mai mare parte a investiției lor, dacă ar începe prin a controla acea investiție anume. În realitate, majoritatea sunt convinși de consilierul sau bancherul lor și ajung să investească într-o companie presupusă de succes, dar a cărei activitate nu o înțeleg cu greu.
 • Nu vă lăsați păcăliți doar de industriile fierbinți, cum ar fi noile tehnologii. Înainte de a cumpăra acțiuni la bursă, ar trebui să aflați despre compania în care doriți să investiți: în ce industrie este specializată, înțelegeți activitățile sale etc. Dacă doriți să vă diversificați investițiile și să ieșiți din sectoarele tradiționale, aflați cât mai mult posibil despre rentabilitate, perspectiva unor noi locuri de muncă. În cel mai rău caz, nu începeți cu riscul de a nu ști cum să vă gestionați produsele.

Acordați atenție „Sfaturilor bune”

 • Ar trebui să știți că pe internet circulă multe informații, dar nu toate sunt neapărat adevărate. Unele sfaturi pe care le veți vedea pe web se pot baza pe fapte reale, în timp ce altele sunt complet nefondate. Este necesar să fii informat, să te documentezi din diferitele articole ale forumurilor sau site-urilor bursiere, dar în niciun caz nu trebuie să îți schimbi strategia de investiții pe baza câtorva zvonuri.
 • De asemenea, rămâneți lucid când vă confruntați cu sfatul bancherului dvs. Se poate să o facă cu loialitate, dar este, de asemenea, posibil să te convingă doar să-i plasezi marfa.

Acceptați că succesele trecutului nu sunt succesele viitorului

 • Această zicală a ASF rezumă această regulă: „Performanța anterioară nu este o garanție a performanței viitoare. “. În realitate, în lumea pieței de valori, nu se dobândește nicio poziție și nu există nicio certitudine. Numele remarcabile de acum cinci, zece sau douăzeci de ani ar putea dispărea foarte bine astăzi.
 • Prin urmare, este de preferat să păstrați întotdeauna picioarele pe pământ. Oricine a avut succes cu mult timp înainte, poate face greșeli în viitor. Dimpotrivă, cel care a eșuat întotdeauna s-ar putea să reușească a doua zi. Nu fiți mulțumit de realizările dvs. din trecut și rămâneți mereu la curent cu evoluțiile actuale.

 Păstrează-ți convingerile și personalitatea

 • Chiar dacă piața de valori este o lume în continuă schimbare, nu a fost niciodată menită să sfătuiască investitorii să se răzgândească tot timpul. Dimpotrivă, îi invităm pe toți să-și păstreze convingerile puternice și să-și mențină ideologia. Linia de conduită și strategia trebuie stabilite și trebuie menținute imperativ.
 • Luați în considerare sfaturi, trucuri și mișcări de piață, dar păstrați întotdeauna metoda dvs. bine echilibrată. Prin menținerea politicii de investiții, veți fi mai productiv și mai ordonat în gestionarea riscurilor.
 • Modul în care vă gestionați portofoliul ar trebui să depindă și de dvs. Într-adevăr, personalitatea și temperamentul tău trebuie reflectate acolo. Dacă sunteți un iubitor de riscuri și emoții, vă sfătuim să intrați în nișa mid-cap și a instrumentelor derivate. Dar această tehnică poate avea succes numai dacă aveți timp să-i dedicați în fiecare zi. Valorile mari, pe de altă parte, sunt mai potrivite pentru persoanele care pot lucra doar parțial.

Riscuri asociate cu achiziționarea de acțiuni la bursă

Începătorii ar trebui să știe că investițiile pe piața de valori nu sunt lipsite de risc. Ca să spun adevărul, riscul este chiar viața de zi cu zi a comercianților bursieri. Există câteva riscuri, în special asociate cu această activitate. Aici sunt ei :

 • Riscul de lichiditate : acest risc se manifestă prin faptul că nu poate vinde valori mobiliare. De multe ori, este posibil să nu puteți vinde valori mobiliare, deoarece piața este strânsă sau inexistentă. Cu toate acestea, este scăzut, cu excepția cazului în care compania are un rating ridicat cu o capitalizare de piață.
 • Riscul falimentului : riscul debitorilor sau riscul falimentului este foarte periculos atunci când vine vorba de acțiuni la bursă. Într-adevăr, acțiunile sunt capital de risc și sunt cele mai puțin protejate în cazul în care compania intră în faliment. În acest caz, investitorul poate pierde unele sau toate acțiunile sale dacă compania decide să-și lichideze activele.
 • Riscul valutar : acest risc poate fi mic, moderat sau ridicat, în funcție de evoluția monedei față de euro. Veți fi expus riscului valutar numai dacă achiziționați un activ denominat într-o altă monedă decât cea a țării dvs.

Când să cumpărați o acțiune la bursă?

Când investiți în piața de valori, ați visa să cumpărați o cotă a unei companii la un preț scăzut și să o puteți revinde la un preț mai mare. Dar nu întotdeauna totul merge așa cum am planificat. De fapt, mai mulți factori influențează această zonă. În plus, este important să știți când să cumpărați o acțiune. Cererea pentru o cotă de piață este, așadar, variabilă în funcție de câțiva parametri.

Orarele al Bursei de Valori

Ca orice alt tip de piață, bursa are ore de deschidere și închidere specifice. Prin urmare, nu puteți cumpăra acțiuni în afara acestor ore. În plus, prețurile pot fluctua semnificativ dacă apar evenimente majore în timpul orelor de închidere. În acest caz, deschiderea pieței de valori se spune că este volatilă. Iată orele unora dintre cele mai mari burse de valori:

 • New York : 9:30 la 16:00 ora locală.
 • Londra : 8:00 la 16:30 ora locală.
 • Tokyo : 9:00 la 15:00 ora locală, cu prânz de la 11:30 la 12:30
 • Paris : 9:00 la 17:30 ora locală.
 • Primele câteva ore după deschiderea pieței este cel mai bun moment pentru a cumpăra acțiuni. Într-adevăr, acolo există cel mai mare număr de comenzi și cele mai mari mișcări sunt în desfășurare.
 • În plus, acțiunea de cumpărare după închidere este puternic descurajată. Știți că atunci când sună clopotul, vă expuneți la un nivel cu totul nou de risc dacă plasați o comandă. De fapt, comenzile plasate după sonerie sunt executate la prețul de deschidere a zilei următoare. Ceea ce poate fi foarte diferit de cel vechi (sus sau jos). Acesta este motivul pentru care este întotdeauna recomandabil să plasați o comandă cu mult înainte de închiderea pieței sau chiar de îndată ce se deschide.

Evenimente economice și publicații de știri

 • În plus, are sens și să investești pe piața de valori în timpul evenimentelor economice sau al comunicatelor de presă. Aceasta deoarece o varietate de evenimente economice și anunțuri pot apărea în fiecare zi, influențând astfel cererea de acțiuni ale unei companii.
 • Lansarea unui produs nou, creșterea vânzărilor, rechemarea produsului sau erori de contabilitate, acest tip de situație, bună sau rea, poate avea un impact major asupra cererii de stocuri. Astfel, vor fi observate fluctuații semnificative ale prețurilor bursiere.

Momentul ciclului economic

Pentru a asigura investiția, vă recomandăm să investiți la momentul potrivit în ciclul de afaceri. Adevărat, economiile lumii oscilează între perioadele de creștere și perioadele de contracție. Prin urmare, în calitate de investitor, trebuie să analizați ciclul economic pentru a vă asigura că investiți în cel mai bun moment posibil.

Cele mai bune zile și luni

În general, luni după-amiaza este un moment bun pentru a cumpăra acțiuni. Într-adevăr, piața tinde să scadă la începutul săptămânii, în special la jumătatea lunii.

În plus, luna septembrie este recomandată cu tărie pentru investițiile pe piața de valori. În această perioadă, prețurile tind să scadă și să crească din nou în luna următoare. Cu toate acestea, unii investitori spun că octombrie este în general pozitivă în general.

Cumpărarea de acțiuni – Cât costă?

Dacă sunteți începător, s-ar putea să vă întrebați câți bani aveți nevoie pentru investiția dvs. pe piața de valori. Într-adevăr, achiziționarea de acțiuni are un cost. Contul PEA și valorile mobiliare trebuie să fie însoțit de taxe de întreținere a contului. Pentru fiecare comandă bursieră, comisioanele de brokeraj sunt, de asemenea, percepute comerciantului de acțiuni. În plus, dacă doriți să cumpărați unități într-o investiție colectivă, vi se vor percepe câteva costuri (taxe de intrare, costuri curente). Toate aceste taxe vor varia în general în funcție de ofertele oferite de brokerul de acțiuni.

Avantajele cumpărării de acțiuni

Pentru unii, investițiile în piața de valori pot fi înfricoșătoare foarte des. Într-adevăr, nu este cu adevărat destinat celor care nu au gustul pentru risc. Cu toate acestea, există multe motive întemeiate pentru a cumpăra acțiuni pe piața de valori. Aici vă prezentăm principalele avantaje.

 • Rentabilitatea

Rentabilitatea este cu siguranță primul avantaj atunci când vine vorba de investiții pe piața de valori. Mai mult, numeroase statistici au arătat că este cea mai profitabilă investiție pe o perioadă lungă de timp. Acest lucru se datorează faptului că rentabilitatea pe termen lung a unei acțiuni este mult mai mare decât cea a numerarului sau a titlurilor cu venit fix. În plus, acțiunea oferă două surse potențiale de profitabilitate: dividendul și câștigul de capital.

 • Simplitate și accesibilitate

Ca parte a unei investiții pe piața de valori, există multe plicuri în care vă puteți plasa investițiile. PEA, cont de valori mobiliare sau chiar asigurări de viață, sunt disponibile diverse opțiuni. Mai mult, puteți avea acces la aceste plicuri la aproape orice bancă și, bineînțeles, la brokerul online. Acesta este motivul pentru care se spune adesea că investițiile pe piața de valori sunt atât simple, cât și deschise tuturor.

 • Lichiditate

Datorită lichidității acțiunilor listate, vă puteți accesa capitalul foarte repede. Negocierea este cu atât mai ușoară, deoarece mai multe miliarde de euro tranzitează pe locul Bursei de la Paris. Pentru a vă recupera fondurile, trebuie doar să lichidați pozițiile și să retrageți capitalul.

 • La Protectia

Unul dintre avantajele majore ale investițiilor pe piața de valori este că vă ajută să vă protejați averea. Într-adevăr, impozitele și inflația pot eroda acesteia din urmă. Dar, cu o achiziție de acțiuni, vă puteți bucura de cel mai bun tratament fiscal pe termen lung. Astfel, vei fi ferit de efectele negative ale acestor factori.

Dezavantaje ale investițiilor pe piața de valori

Pe cât de incontestabile sunt punctele forte ale acțiunilor, ele sunt, de asemenea, supuse unor puncte slabe care nu ar trebui ignorate.

 • Riscul

Nu o putem repeta suficient, investiția în piața de valori este o activitate foarte expusă noțiunii de risc. Riscul de pierdere este potențial ridicat, deoarece stocurile nu oferă nicio garanție. Nu este cazul produselor sau obligațiunilor de pe piața monetară. Deci, pentru a gestiona mai bine acest risc, este recomandabil să investiți în domenii familiare. Efectuați un studiu financiar și urmați principiile gestionării banilor. Astfel, veți evita să vă puneți toate ouăle într-un singur coș.

 • Volatilitatea

De asemenea, acțiunile sunt dezavantajate din cauza volatilității lor. În realitate, aceștia se prezintă așa din cauza multor factori precum macroeconomia, microeconomia, zvonurile, încrederea, geopolitica, îngrijorarea etc. Apoi puteți întâmpina pierderi temporare nerealizate în timpul investiției.

Cumpărați acțiuni Warren Buffet acum

Dacă există un mare investitor, acesta este Warren Buffet. El are flerul de a identifica cele mai bune companii în care să investească în aceste zile. Iată principalele stocuri de cumpărat de la Warren Buffet:

 • Amazon
 • StoneCo
 • Visa și MasterCard
 • Kraft Heinz
 • Motoare generale
 • fântâni Fargo

Psihologie pentru a deveni un investitor „bun”

Pentru a avea sufletul unui investitor bun, totul începe cu mintea. Pentru a vă ajuta să reușiți să investiți în piața de valori, vă prezentăm cele 3 psihologii principale de adoptat.

Încredere în sine

Încrederea în sine este cu siguranță cea mai esențială calitate atunci când ne gândim la investiții. Vă permite să depășiți frica și îndoiala. Ceea ce este foarte important în contextul unei decizii de investiții. Pentru a dezvolta această psihologie, iată câteva sfaturi:

 • acționează cu capul sus
 • adopta o atitudine pozitiva
 • după o greșeală, nu te plânge, încearcă să înveți din ea.

Cur Rabdarea Treci si Marea

Răbdarea este o calitate esențială dacă doriți să deveniți un bun investitor de acțiuni. Toată lumea vrea ca investițiile să se plătească rapid. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Și în lipsa răbdării, unii ar putea renunța foarte repede și nu vor realiza niciodată vreun câștig de capital. Rețineți că nu voi decideți, ci legea pieței. Câteva sfaturi pentru a dezvolta mai multă răbdare:

 • fii în concordanță cu obiectivele tale
 • învățați să vă controlați emoțiile

Independenţă

Când investiți, știți că veți fi singuri în fața computerului. Dacă realizați o valoare adăugată, unele rude și prieteni pot fi prezenți pentru a vă motiva și a vă felicita. În plus, succesul este foarte satisfăcător pentru stima de sine. Cu toate acestea, în cazul unei pierderi, nimeni nu poate fi acolo pentru a vă sprijini. Aici vei avea cel mai mult nevoie de independența ta. Deci, învață să te încurajezi și să te înveseli. Astfel, vei avea mai multă putere pentru a persevera.

[sc_fs_multi_faq headline-0 = “h3” întrebare-0 = “🤔Cum cumpăr acțiuni într-o companie?” answer-0 = “Pentru a cumpăra acțiuni, trebuie mai întâi să luați legătura cu un intermediar financiar. Scopul este să puteți solicita deschiderea unui cont de valori mobiliare, un PEA sau un plan de economii în acțiune sau chiar asigurări de viață.” image-0 = “” headline-1 = “h3” question-1 = “💰Care este cel mai profitabil stoc?” answer-1 = “Pentru a identifica dacă un stoc este profitabil sau nu, este necesar să se determine raportul preț / câștiguri. Acest raport între 12 și 18 permite să se cunoască numărul de ani de profit necesar pentru rambursarea prețului stocul. Cu cât rația este mai mare, cu atât stocul este mai supraevaluat. “imagine-1 = “”headline-2 = “h3” întrebare-2 = “🔎Cum se cumpără acțiuni în 5 pași?” answer-2 = “Pentru a cumpăra acțiuni, trebuie mai întâi să vă găsiți brokerul (1). Apoi deschideți contul de tranzacționare la bursă (2). Odată ce contul este deschis, conectați-vă și depuneți fondurile (3). trebuie să cumpărați acțiunile la alegere (4). În cele din urmă, urmați prețul acțiunilor dvs. (5). ” image-2 = “” headline-3 = “h3” question-3 = “💶Cum este remunerat acționarul?” answer-3 = “Un acționar este un investitor de capital. Acest tip particular de partener este remunerat prin dividende plătite periodic de companie. În plus, asumarea riscurilor sale financiare va fi plătită prin aprecierea valorii pieței bursiere. a investiției sale capital. “image-3 = “” count = “

Cristina Balan
Cristina Balan
Pasionata de tranzacționarea pe piețele financiare, Cristina are mai mult de 15 ani de experienta la diversi brokeri si pe pietele financiare. Ea analizează performanța instrumentelor financiare derivate si a actiunilor pentru investitori.
ARTICLES SIMILAIRES

2 COMENTARII

error: Content is protected !!