luni, mai 27, 2024

ETF Definiție

Ce Este Un ETF – Definiție

Definiție ETF: un ETF este un fond de investiții care este cumpărat la bursă. Un ETF este un portofoliu de valori mobiliare sau alte active de la o companie pe care le puteți investi. Cumpărarea unei acțiuni ETF este echivalentul cumpărării unui titlu din toate acțiunile ETF. Prin urmare, ETF este similar cu un fond de investiții, care este mai mult cu costuri mai mici.

Acest termen ETF este cunoscut și sub denumirea de „Fonduri tranzacționate la bursă” sau „trackers”. În finanțe, un ETF este un fond index sau un coș de valori care își propune să reproducă evoluția unui indice bursier. De exemplu, pentru un ETF cu un indice de referință CAC 40, este posibil să se investească în majoritatea companiilor CAC 40.

Astfel, trebuie să alegeți companiile care vor constitui portofoliul dvs. de active ETF. Pentru a vă ajuta, alegerea unui bun broker precum Libertex este esențială. Un broker de calitate te va ajuta să faci investiții de succes.

Sinonime ETF

Există mai mulți termeni care se referă la ETF-uri la bursă. Iată o listă de cuvinte care au aceeași definiție ca ETF:

  • Tracker;
  • Schimb de fonduri tranzacționate;
  • FNB;
  • Fond tranzacționat la bursă;
  • ETF-uri;
  • Tracker;
  • Urmărire index.

Etimologie ETF

ETF este un acronim care provine din limba engleză „Exchange Traded Fund”, care înseamnă în franceză „Fonds Négocié en Bourse”.

Lista Brokerilor pentru Tranzacționarea ETF

1. Vantage FX - Cea mai bună platformă de criptare 1: 20

2 XTB - Cea mai bună platformă de criptare valutară cu mai multe opțiuni

3. eToro   - Cea mai bună platformă în tranzacționarea cu criptare

4. AvaTrade - Cel mai bun broker Crypto cu cont administrat 

Vocabularul sau Termenii Legați de ETF

Acțiune – Definiție : Acțiunea este un titlu sau o parte din capitalul unei companii. Un investitor cumpără o acțiune a companiei cu scopul de a primi o fracțiune din profiturile sale ca dividend.

Proprietarul unei acțiuni poate beneficia, de asemenea, de anumite drepturi, cum ar fi contribuția la administrarea organizației la care este acționar. Rețineți că un ETF este similar cu o acțiune, deoarece este un titlu care poate fi tranzacționat la bursă. Mai mult, valoarea ETF variază în funcție de tendințele pieței.

Indicele bursier – Definiție : Indicele bursier este un set de acțiuni sau obligațiuni utilizate pentru a analiza bursa sau economia. Aceste acțiuni și obligațiuni sunt grupate într-un portofoliu. Dar pentru ca aceștia să facă parte din aceasta, trebuie îndeplinite mai multe criterii. De exemplu, ar trebui să fie companii dintr-un anumit sector, cele mai mari companii dintr-o țară sau continent etc.

Fond de investiții – Definiție : Fondul de investiții sau fondul de investiții este o formă de strângere de fonduri care este utilizată pentru a ajuta și a sprijini financiar companiile. De fapt, ETF este un fel de fond de investiții în care sunt distribuite mai multe active financiare, cum ar fi acțiuni, obligațiuni, Forex etc.

Portofoliu de investiții – Definiție : Portofoliul de investiții ETF este un grup de valori mobiliare și mai multe active financiare care are ca scop generarea de venituri. Acest portofoliu reunește valori mobiliare tradiționale, dar include și alte produse derivate, cum ar fi Futures sau opțiuni.

Investiție pasivă – Definiție : investiția pasivă este o strategie care constă în investiții în capital cu un portofoliu creat de comerciant și pe care acesta nu îl va modifica. Cu alte cuvinte, investiți pe termen lung, limitând în același timp costurile, în timp ce faceți cumpărarea și vânzarea minimă.

Altă Definiție

ETF Definiție medicală: ETF este un acronim care apare și în terminologia medicală. În domeniul medicinei, ETF înseamnă ultrasunete transfontanelară. Aceasta este o tehnică de explorare a fontanelului intracranian al unui sugar. Acest instrument de imagistică permite explorarea morfologică și vasculară a acestei zone.

Diferitele Poziții ETF

Deschiderea unei poziții de cumpărare ETF : Deschiderea unei poziții de cumpărare pe un ETF constă în deschiderea unei poziții pentru a avea o parte dintr-un ETF și a genera profit din acesta. Investiția în ETF-uri este o formă de investiție într-un portofoliu de investiții.

Deschiderea unei poziții de vânzare ETF: Deschiderea unei poziții de vânzare ETF implică obținerea de profituri atunci când prețurile ETF scad. Puteți deschide o tranzacție de vânzare cu contracte CFD pe ETF-uri.

Schimbarea poziției ETF : Schimbarea poziției ETF este, așa cum sugerează și numele său, modificarea parametrilor unei poziții ETF deschise, cum ar fi pragurile Stop Loss sau Take Profit. Aceste praguri sunt utilizate pentru a închide o poziție atunci când se atinge un nivel valoare / preț.

Închiderea unei comenzi ETF : Închiderea unei comenzi ETF constă în închiderea unei poziții deschise pe ETF. Cu alte cuvinte, este vorba de determinarea unui prag de profit sau pierdere din care se închide poziția. Acest proces poate fi realizat automat folosind un Take Profit sau un Stop Loss.

Cum Funcționează ETF-urile?

După cum am văzut în definiție, ETF este un fond de investiții. Sunt emise de societăți de administrare și valoarea lor depinde de evoluția indicelui bursier la care este asociat.

Pentru a înțelege mai bine modul în care funcționează ETF-urile, este important să înțelegem mai întâi conceptul indicelui bursier.

Ca reamintire, indicele bursier este un set de acțiuni și obligațiuni care servește ca indicator pentru a măsura performanța unei piețe. Este alcătuit din mai multe instrumente financiare, fiecare având propria valoare / preț de piață. Deci, dacă există o creștere a valorii instrumentelor, va crește și valoarea indicelui bursier și invers, în caz de scădere.

ETF-urile funcționează exact în același mod. Astfel, atunci când cotațiile activelor din ETF cresc, valoarea ETF va crește sau va urmări și această tendință. Și în caz de declin, se produce invers. Pe de altă parte, este necesar să se ia în considerare modul în care sunt distribuiți coeficienții dintre activele din ETF sau ponderile.

Într-adevăr, atunci când un activ cu un coeficient ridicat își schimbă prețul, acesta va avea un impact semnificativ asupra restului ETF. Și invers, pentru un activ cu un coeficient mai mic, consecințele vor fi mai mici.

Concret, dacă cumpărați un ETF pe CAC 40 sau pe cele 40 de piețe bursiere franceze, achiziționarea unui singur produs merită întregul coș al CAC 40. Deci, dacă indicele CAC 40 crește, ETF-ul sau tracker-ul dvs. progresează în aceeași direcție.

Ce este un ETF de Distribuție și un ETF de Capitalizare?

ETF de distribuție – Definiție : un ETF de distribuție este un tip de ETF care oferă dividende deținătorilor săi.

ETF cu capitalizare – Definiție : un ETF cu capitalizare este un tip de ETF ai cărui deținătorii nu primesc dividende. Cu toate acestea, profiturile primite vor fi reinvestite și vor influența pozitiv cotațiile ETF ale investitorilor.

Ce Este TER – Definiție

TER în ETF este acronimul pentru Rata totală a cheltuielilor sau totalul cheltuielilor cu restul. TED este utilizat pentru a măsura toate costurile legate de gestionarea organizațiilor de investiții colective.

Ce Este OPCVM – Definiție

OPCVM este acronimul pentru întreprinderi pentru investiții colective în valori mobiliare. Aceasta este o directivă europeană menită să organizeze piețele europene. Această directivă standardizează informații despre fonduri în mai multe țări europene.

Cel mai bun ETF CAC 40

Clasament

Dimensiunea fondului

TER sau Frais

ETF de lux CAC 40 (DR) UCITS

3 474 M Euro

0,25%

Amundi CAC 40 UCITS ETF DR EUR 

874 M Euro

0,25%

Xtrackers CAC 40 UCITS ETF

115 M Euro

0,20%

Ce Este Un ETF Structurat?

Un ETF structurat este o formă de ETF care are particularitatea de a prezenta diferite profiluri de risc. ETF-ul structurat poate avea o protecție totală a capitalului sau poate avea un risc ridicat prin utilizarea efectului de levier. Traderul poate câștiga atunci atât cât poate pierde mult alegând ETF-uri structurate.

Cele Două Tipuri de Duplicare ETF

Obiectivele ETF-urilor sunt de a reproduce cât mai fidel posibil fluctuațiile indicelui la care sunt legate. Aceste alternanțe între ETF și indexul său sunt prezentate printr-o „eroare de urmărire”. Când această eroare de urmărire este mică, ETF își va îndeplini și mai bine obiectivul de gestionare. Adică, ca și variațiile unei piețe, fără a le depăși.

Pentru a se potrivi cu indicii, ETF-urile o pot face în două moduri: duplicare fizică și replicare sintetică.

ETF Fizic sau Tracker Fizic – Definiție

Un ETF fizic dublează performanța indexului la care este atașat. Drept urmare, el cumpără titluri identice care alcătuiesc indicele cu aceleași valori. Astfel, dacă investiți într-un ETF fizic, este ca și cum ați cumpăra toate valorile mobiliare care alcătuiesc acest indice.

Duplicarea fizică poate fi totală sau parțială. Este total atunci când ETF-urile replică performanța indicelui lor cu titlurile care îl compun pe acesta din urmă și în volume identice.

Duplicarea fizică este parțială atunci când indexul duplicat de ETF este în dificultate. Adică, atunci când stocurile sunt dificil de cumpărat sau vândut din cauza lipsei de ofertă sau cerere pe piața de valori. Această dublare parțială este esențială într-un astfel de context, deoarece dacă ar fi totală, ar fi prea costisitoare pentru fond din cauza costurilor suportate de tranzacționarea acțiunilor. Acesta este motivul pentru care unele ETF-uri optează pentru duplicarea fizică parțială.

ETF Sintetic sau Tracker Sintetic – Definiție

Un ETF sintetic este similar cu un ETF fizic parțial, cu excepția faptului că acesta din urmă rămâne la index cât mai aproape posibil. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de ETF indirect. De asemenea, acest tip de ETF utilizează SWAP-uri pentru urmărirea indexului de referință. SWAP-urile sunt contracte între două entități bazate pe protecție. Acest lucru permite comerciantului să transfere riscul pe care îl suportă către o altă entitate.

Care Sunt Diferitele Tipuri de ETF-uri?

Un tip de ETF este un grup de ETF-uri cu caracteristici identice. Într-adevăr, ETF-urile sunt instrumente financiare care pot avea caracteristici diferite care le disting. Este important ca orice comerciant să le cunoască pentru a deveni un comerciant de succes. Iată diferitele tipuri de ETF-uri pe care trebuie să le cunoașteți:

ETF-uri index – Definiție

ETF index are caracteristicile unui indice bursier, cum ar fi Cac 40 sau S&P 500. Un fond tranzacționat la bursă cumpără sau vinde acțiunile companiilor din companii în funcție de ponderea sa în index. De fapt, cu cât ponderea companiei este mai mare în index, cu atât mai multe valori mobiliare ale acestei companii vor fi în portofoliul ETF.

ETF pe mărfuri – Definiție

ETF-urile de mărfuri sunt fonduri tranzacționate care urmăresc valoarea unei mărfuri. Aceste ETF-uri se pot referi și la active agricole. De exemplu, puteți găsi ETF-uri pentru petrol, aur, vanilie etc.

Activele selectate pot forma ETF-uri de marfă. Aceste ETF-uri pot integra, de asemenea, fonduri colectate din titluri de valoare ale companiei, al căror preț depinde în principal de valoarea mărfurilor.

ETF inversat – Definiție

ETF-urile inversate sunt o colecție de instrumente de tranzacționare care sunt inversul ETF-urilor lor de bază. Deci, atunci când ETF-ul de bază crește, ETF-ul invers coboară și invers. De exemplu, Lyxor CAC 40 Daily (-2) ETF invers este inversul CAC 40.

ETF gestionat activ – Definiție

Un ETF gestionat activ este un fond care își schimbă adesea compoziția. Cu toate acestea, un ETF gestionat pasiv este un fond care se schimbă rar. Managementul pasiv este specific ETF-urilor legate de indici specifici bursieri. Sunt ETF-uri care furnizează randamente identice cu randamentele indicelui bursier.

ETF-uri industriale – Definiție

ETF-urile industriale sunt fonduri caracteristice companiilor dintr-un anumit sector al economiei. Acesta poate fi sectorul farmaceutic, bancar, agroalimentar etc. Dacă un comerciant cumpără acțiuni în acest fond, atunci se va baza pe creșterea întregii industrii.

ETF pe Piața Externă – Definiție

ETF pe piața externă este format din titluri de valoare ale companiilor străine către comerciant. Aceste ETF-uri sunt calculate ținând seama de particularitățile economiilor țărilor în care se află aceste companii. De asemenea, iau în considerare cursul de schimb, care poate sau nu să fie în favoarea investitorului.

ETF Bond – Definiție

ETF-urile de obligațiuni sunt fonduri formate din obligațiuni. ETF-urile de obligațiuni sunt ca un fel de portofoliu format din multe obligațiuni. Acestea pot fi obligațiuni corporative, obligațiuni municipale sau chiar obligațiuni ca Bund 10Y german.

Concluzie Privind Definiția ETF

În concluzie, trebuie amintit că ETF este un fond de investiții care poate fi alcătuit din acțiuni sau obligațiuni ale mai multor companii. Investiția în ETF este ieftină, iar managementul acesteia reproduce un indice bursier care îi urmărește fidel evoluția. Denumit și trackers, ETF sau Exchange Traded Fund este o modalitate excelentă de a investi pe piața de valori. Datorită ETF, traderul poate face investiții în mai multe companii în același timp, precum și obligațiuni.

🤔 Ce este un ETF?

Un ETF sau un fond tranzacționat la bursă este un instrument financiar care are ca scop reproducerea modificărilor unui indice. Replică acest subiacent, pasiv. Organizațiile care gestionează ETF-uri vă permit să faceți investiții de capital. Astfel, nu veți mai avea nevoie să investiți companii una câte una pentru a construi un portofoliu de active. Fondurile indexate vă permit să investiți în mai multe companii simultan.

⚙️ Cum funcționează ETF-urile?

La fel ca acțiunile, ETF-urile se tranzacționează la un schimb cu valori care se schimbă pe parcursul unei zile. Performanța unui ETF depinde de performanța activului său suport. Când acest lucru crește în valoare, înseamnă că crește și valoarea ETF. Și când scade, valoarea ETF scade și ea. Prin lichiditatea acestui instrument financiar, comerciantul poate obține câștiguri.

🥇 Care este cel mai bun ETF?

Cel mai bun ETF al momentului este Lyxor MSCI World. Reunește cele mai profitabile companii din lume.

🏦 De ce să cumpărați un ETF?

Investiția în ETF oferă multe avantaje, cum ar fi posibilitatea de a investi la costuri minime. ETF-urile permit profitarea pe o arie geografică extinsă datorită diferitelor locații ale companiilor. Și chiar dacă una dintre aceste companii are probleme de creștere, nu va afecta investițiile. Fondurile indexate sunt, de asemenea, cotate permanent. Prin urmare, ETF-urile pot fi tranzacționate oricând.

ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!