marți, iunie 18, 2024
Trading.roNeclasificatCAC 40 Definiție

CAC 40 Definiție

Ce este CAC 40 – Definiție

CAC 40 Definiție: CAC 40 este o cotație bursieră care reunește cele patruzeci de companii franceze listate la bursă. Acronimul CAC înseamnă Cotation Assistée Continue. Acest lucru înseamnă că valoarea sa se schimbă în mod constant. În ceea ce privește numărul 40, acesta desemnează numărul de companii franceze care alcătuiesc indicele.Indicele bursier CAC 40 este calculat în fiecare zi din evoluția prețurilor celor 40 de acțiuni listate la Euronext Paris.CAC 40 este un indice bursier care are o importanță deosebită în economia franceză. Într-adevăr, atunci când CAC 40 crește, înseamnă că climatul economic se îmbunătățește. Perioada zilnică de cotare a CAC 40 începe la ora 9.00 și se încheie la ora 17.30 în zilele lucrătoare. De asemenea, este actualizat la fiecare 15 secunde în timp real.Indicele CAC 40 a luat naștere la 31 decembrie 1987, cu o valoare de 1000 de puncte.

Sinonimul CAC 40

Iată termenii care înseamnă și CAC 40:

  • France 40;
  • CAC40;
  • France40;
  • Continuous Assisted Trading;
  • K40;
  • CAC 40 index.

Etimologie CAC 40

CAC este un acronim pentru Continuous Assisted Trading. Numărul 40 simbolizează cele mai importante companii din Franța.

Listă de brokeri pentru tranzacționarea CAC40

[wptb id="21378" not found ]

Termeni sau vocabule legate de CAC 40

Componentă a CAC 40 – Definiție: O componentă a CAC 40 este o companie cotată la bursă care este inclusă pe lista celor mai mari 40 de grupuri din Franța. Cotația indicelui CAC 40 – Definiție : Cotația indicelui CAC 40 reprezintă evoluția acestui indice bursier la o anumită perioadă. Modificările cotațiilor sunt similare cu modificările valorii unui indice. De exemplu, dacă CAC 40 crește de la 5800 la 5801, înseamnă că cotația CAC 40 câștigă 1 punct.Creșterea indicelui CAC 40 – Definiție: După cum sugerează și numele, creșterea indicelui CAC 40 este o creștere a cotației sale. Să ne întoarcem la exemplul pe care tocmai l-am folosit. Cotația CAC 40 a crescut de la 5800 la 5801, ceea ce înseamnă că există o creștere de 1 punct.Declinul indicelui CAC 40 – Definiție: Declinul indicelui CAC 40 este o scădere a cotației indicelui. De exemplu, atunci când cotațiile scad de la 5600 la 5550, există o scădere a indicelui.Capitalizarea unei companii CAC 40 – Definiție: Capitalizarea unei companii este adevărata sa valoare de piață. Se calculează prin înmulțirea valorii tuturor acțiunilor cu valoarea unei acțiuni. Această capitalizare a companiei determină valoarea capitalului necesar pentru a achiziționa toate acțiunile unei companii.Rentabilitatea brută sau CAC40 GR – Definiție: Rentabilitatea brută GR este rentabilitatea brută care include dividendele brute înainte de reinvestire și înainte de impozitare.Net Return sau CAC40 NR – Definiție: Net Return este un indice bursier bazat pe CAC 40 și dividendele nete reinvestite.

Alte definiții

CAC este o abreviere pe care o putem întâlni cam peste tot. De exemplu, este acronimul unui auditor statutar care este responsabil pentru informațiile financiare și contabile pe care le produc companiile.CAC este, de asemenea, numele unei firme de contabilitate care înseamnă “Conseils et Applications Comptables”.Acronimul CAC înseamnă, de asemenea, “Centrales des Artisans Coiffeurs”.

Ce este Euronext – Definiție

Euronext este o companie care administrează multe piețe bursiere din Europa. Îl putem găsi în 6 țări europene. Fiind o societate de piață, este o componentă importantă în gestionarea burselor de valori. Ca urmare, AMF sau Autorité des Marchés Financiers monitorizează îndeaproape activitățile sale.Euronext Paris este piața reglementată a Bursei de Valori din Paris. Euronext Paris este responsabilă de funcționarea generală a Bursei de Valori din Paris. Totuși, această entitate se află sub autoritatea de supraveghere a AMF.

Cum funcționează CAC 40?

Cum am menționat în definiția sa, CAC 40 este format din 40 de companii. Acestea sunt acțiuni alese din cele aproximativ o sută de companii franceze. Volumele de tranzacționare ale acestor companii sunt cele mai importante de pe bursa europeană Euronext. Euronext este cea care calculează în permanență CAC 40, îl monitorizează și îi difuzează valoarea cotată.Deoarece ponderea fiecăruia dintre titlurile din indice este proporțională cu mărimea capitalizării, indicele prezintă, în general, tendința economică a marilor companii din Franța în ansamblu.

[wptb id="26340" not found ]

Ce este un CAC 40 Future – Definiție

Prin definiție simplă, un CAC40 future este un contract pe termen scurt care se bazează pe indicele CAC 40. Viitorul CAC40 este cotat în puncte, a căror unitate este 10 euro. Astfel, pentru un preț al contractului de 3500 de puncte, prețul ar fi de 35.000 de euro. Ca toate contractele futures, CAC40 beneficiază de o decontare în numerar la închiderea contractului. Acest tip de contract poate fi încheiat până în a treia zi de vineri din luna următoare datei de încheiere. Este important de știut că există aproape 14 termene limită pentru efectuarea tranzacțiilor.

Ce este un punct CAC 40?

Un punct CAC40 este unitatea de măsură pentru evaluarea acestui indice bursier. Toate modificările se bazează pe valoarea inițială de 1000 de puncte, stabilită la 31 decembrie 1987. De exemplu, dacă indicele CAC40 are o valoare de 4000 de puncte, înseamnă că 1000 de euro depozitați în 1987 într-un produs indexat la indicele bursier valorează 4000 de euro.

Ce este tranzacționarea pe indicele CAC40?

Tranzacționarea pe indicele CAC40 este o operațiune care constă în deschiderea și închiderea de poziții de cumpărare și vânzare cu scopul de a obține câștiguri. De exemplu, un trader crede că CAC40 va crește de la 4500 la 5000 de puncte. El va deschide apoi un ordin de cumpărare. Dacă a avut dreptate, atunci va obține un profit de 500 de puncte.

Ce este un grafic France 40 – Definiție

Un grafic CAC40 este un tabel care ilustrează evoluția acestui indice. Graficul CAC40 este un indicator care arată cum a evoluat indicele pe o perioadă de 12 ani. Pentru a verifica evoluția acestui indice, trebuie să folosiți o platformă de tranzacționare precum MetaTrader 4 sau MetaTrader 5. Aceste platforme sunt oferite de cei mai populari brokeri ai momentului.

Aceasta este ceea ce reprezintă un sector de afaceri reprezentat de CAC40

Un sector de afaceri reprezentat de CAC40 este un set de activități industriale sau economice legate de CAC40 care împărtășesc aceleași caracteristici. Printre cele mai importante sectoare din CAC40 se numără sectorul bunurilor de consum discreționar. Acest sector se referă la servicii care nu sunt prioritare, cum ar fi electronicele, hotelurile, restaurantele etc. Alte sectoare de activitate se regăsesc în CAC40, cum ar fi bunuri de consum de bază, tehnologie, imobiliare și multe altele.

[wptb id="15684" not found ]

Ce este corelația CAC40 – Definiție

Corelația CAC40 este un indicator al valorii CAC40 care arată cum se mișcă prețurile din indice în raport cu altele. Corelația determină modul în care anumite piețe se comportă, mișcându-se într-o singură direcție sau în direcții diferite în același timp.

Ce este corelația dintre CAC 40 și alți indici bursieri

Corelația dintre CAC40 și alți indici bursieri, cum ar fi Euronext este un indicator care descrie nivelul de relație dintre două variabile. Această corelație între CAC40 și indicii bursieri este exprimată în procente, astfel încât atunci când este de 100% sau pozitivă, aceasta demonstrează o relație directă maximă între indici. Aceasta înseamnă că atunci când un indice se modifică cu 1%, cel de-al doilea indice se va modifica și el cu 1% în aceeași direcție. Atunci când nu există corelație sau când indică 0%, acest lucru arată prezența relației. În cele din urmă, atunci când corelația indică -100% sau este negativă, înseamnă că există o relație inversă care atinge un vârf între indici. Prin urmare, pentru o variație de 1% într-un indice, al doilea indice se modifică cu -1%, deci în sens opus.

Ce este o companie CAC 40 – Definiție

O companie CAC40 este o companie listată în cel mai important indice bursier de la Bursa de Valori din Paris. Există 40 de companii în CAC40, care sunt cele mai mari grupuri franceze, adesea cu operațiuni internaționale și cu o cifră de afaceri de miliarde de euro.

[wptb id="14276" not found ]

Ce este un acționar CAC40 – Definiție

Un acționar CAC40 este un deținător al uneia sau mai multor acțiuni în companii listate în CAC40. Acționarii CAC40 pot fi rezidenți ai Franței, dar și rezidenți ai altor țări. Printre marii acționari ai CAC40 se numără fonduri de investiții ale unor mari grupuri financiare precum Blackrock. Cu toate acestea, 40% dintre proprietarii indicelui sunt acționari privați și anonimi. Dacă doriți să investiți și în CAC40, vă puteți înregistra pe o platformă de tranzacționare precum Vantage FX.

ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!