mar╚Ťi, iunie 18, 2024

Nasdaq

NASDAQ Composite (COMP) Pre╚Ť ├«n Timp Real: Diagram─â ╚Öi Citat – Cod mnemonic: IXIC; Cod ISIN: XC0009694271


NASDAQ-100 Pre╚Ť ├«n Timp Real: Diagram─â ╚Öi Citat – Cod mnemonic: NDX; Cod ISIN: US6311011026


Compara╚Ťie ├«ntre Pre╚Ťul NASDAQ ├«n Timp Real ╚Öi Pre╚Ťul altor Indici

 

Este Profitabil S─â Tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ?

Indicele NASDAQ reune╚Öte o colec╚Ťie interesant─â de ac╚Ťiuni. Acestea din urm─â tind s─â prezinte at├ót o volatilitate mai mare, c├ót ╚Öi o cre╚Ötere mai mare dec├ót ├«n ÔÇőÔÇőcazul ac╚Ťiunilor tradi╚Ťionale cu indice. Tranzac╚Ťionarea indicelui Nasdaq este, prin urmare, plin de oportunit─â╚Ťi ╚Öi este foarte profitabil─â atunci c├ónd tranzac╚Ťiona╚Ťi cu instrumentul potrivit (NASDAQ CFD-uri, NASDAQ ETF-uri etc.) ╚Öi face╚Ťi prognoze bune de pre╚Ť.

De exemplu, a existat o cre╚Ötere a volatilit─â╚Ťii NASDAQ ├«n 2020, odat─â cu criza COVID-19. Apoi, indicele a revenit dramatic ├«n timp ce guvernul SUA a ├«nceput s─â investeasc─â miliarde de dolari pentru a-╚Öi revigora ╚Öi stimula economia.

La fel, pe termen (foarte) scurt, precum ╚Öi pe termen mediu / lung, pre╚Ťul NASDAQ evolueaz─â ╚Öi v─â poate oferi o profitabilitate impresionant─â dac─â lua╚Ťi pozi╚Ťiile corecte. Deci, tot ce trebuie s─â face╚Ťi este s─â deschide╚Ťi un cont de tranzac╚Ťionare NASDAQ , s─â face╚Ťi c├óteva analize ╚Öi s─â lua╚Ťi pozi╚Ťiile corespunz─âtoare. Apropo, dac─â nu pute╚Ťi face ├«nc─â analize excelente cu NASDAQ, pute╚Ťi profita de analiza ╚Öi deciziile altor comercian╚Ťi mai experimenta╚Ťi intr├ónd ├«n ea copy trading du NASDAQ.

Tranzac╚Ťiona╚Ťi cu Cel Mai Bun Spread NASDAQ ╚Öi Cele Mai Bune Swap-uri

Spread-urile ╚Öi / sau comisioanele sunt principalele comisioane de brokeraj aplicate tranzac╚Ťion─ârii NASDAQ. Cu toate acestea, dac─â strategia dvs. de tranzac╚Ťionare Nasdaq necesit─â s─â de╚Ťine╚Ťi pozi╚Ťiile dvs. pe indicele NASDAQ mai mult de o zi (tranzac╚Ťionare swing, tranzac╚Ťii de cump─ârare ╚Öi de╚Ťinere etc.), atunci pe l├óng─â orice spread sau comisioane pe NASDAQ, trebuie s─â ata╚Öa╚Ťi importan╚Ť─â pentru comisioanele overnight sau swap-uri pe NASDAQ

Premiile NASDAQ

NASDAQ este bine cunoscut pentru cei doi indici în același timp, și anume NASDAQ Composite și NASDAQ-100. Nasdaq Composite a fost lansat cu o valoare de bază de 100 de puncte în 1971. În 1995 (mai precis 17 iulie) a trecut pentru prima dată marca de 1000 de puncte. Din 1995 până în 2000, odată cu balonul de internet, NASDAQ Composite a crescut cu peste 400% și a atins un vârf de 5.132 de puncte pe 10 martie 2000.

Dar, dup─â aceast─â balon, NASDAQ Composite a sc─âzut, chiar ├«nchiz├óndu-se la 2.800 de puncte pe 9 octombrie 2007. A sc─âzut pe tot parcursul anului 2007 ╚Öi chiar ├«n 2008, cel pu╚Ťin p├ón─â ├«n octombrie c├ónd a redob├óndit o cre╚Ötere modest─â. Se ├«nchide ziua de 2 martie 2015 la 5.000 de puncte pentru prima dat─â de la balonul din martie 2000. Evolueaz─â ├«ntr-o manier─â ├«n carouri ├«n 2018 ╚Öi ├«ncheie anul 2019 la 8.972 de puncte. El a atins 10.000 de puncte pentru prima dat─â pe 9 iunie 2020, iar acum se ridic─â la peste 14.000 de puncte.

În ceea ce privește NASDAQ-100, acesta a fost lansat în 1985 (în același timp cu NASDAQ Finacial-100 regrupând stocurile financiare), cu o valoare de bază de 250 de puncte. Această bază a fost readusă la 125 de puncte după ce NASDAQ-100 a închis la 800 de puncte la 31 decembrie 1993. După această actualizare a bazei sale, a ajuns la 1000 de puncte pentru prima dată în 1997 (8 iulie). A depășit marca de 5.000 de puncte la 6 ianuarie 2017, cea de 10.000 de puncte la 10 iunie 2020 și cea de 14.000 de puncte la 15 aprilie 2021. Astăzi valorează mai mult de 14.000 de puncte.

Tranzac╚Ťioneaz─â NASDAQ sau Tranzac╚Ťioneaz─â Direct A c╚Ťiuni NASDAQ?

O modalitate de a tranzac╚Ťiona NASDAQ este de a construi un portofoliu cu diferite ac╚Ťiuni din index ╚Öi de a le tranzac╚Ťiona ├«n acela╚Öi mod. Nu numai c─â acest lucru este complex din punct de vedere tehnic, dar, ├«n plus, este dificil, chiar imposibil pe termen mediu / lung, mai ales c─â constituirea indicelui poate varia.

De asemenea, pute╚Ťi decide s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi doar c├óteva ac╚Ťiuni care alc─âtuiesc indicele; dar chiar ╚Öi p├ón─â atunci v─â ve╚Ťi confrunta cu multe dezavantaje ├«n compara╚Ťie cu momentul ├«n care tranzac╚Ťiona╚Ťi direct indicele NASDAQ, indiferent dac─â este vorba despre NASDAQ Composite, NASDAQ-100 sau un alt index NASDAQ.

Prin urmare, este mai bine ╚Öi mai avantajos s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ direct . Concret ╚Öi mai explicit, iat─â de ce ar trebui s─â opta╚Ťi pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ (├«n special prin CFD-uri), mai degrab─â dec├ót pentru tranzac╚Ťionarea ac╚Ťiunilor individuale ale acestui indice:

 • Posibilitatea de a profita at├ót de mi╚Öc─ârile alcist─â, c├ót ╚Öi de mi╚Öc─ârile descendente din index. ├Än ambele cazuri (mi╚Öcare urcat─â) sau ├«n cel─âlalt (mi╚Öcare urcat─â), indicele NASDAQ prezint─â multe oportunit─â╚Ťi.
 • Posibilitatea de a profita de volatilitatea ridicat─â a indicelui ├«n general, comparativ cu volatilitatea redus─â a unor ac╚Ťiuni individuale. Aceast─â volatilitate este tocmai oportunitatea de profitat, indiferent dac─â este ├«n cre╚Ötere sau ├«n sc─âdere, NASDAQ ap─âr├ónd printre cei mai volatili indici de pe pia╚Ť─â.
 • Tranzac╚Ťionare mai simpl─â ╚Öi mai convenabil─â. Este mai u╚Öor ╚Öi mai convenabil s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi un indice ├«n CFD-uri, de exemplu, mai degrab─â dec├ót s─â cump─âra╚Ťi ╚Öi s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi individual toate ac╚Ťiunile care compun indicele.
 • Tranzac╚Ťionare mai sigur─â. Cu un indice (tranzac╚Ťion├óndu-l), tranzac╚Ťiona╚Ťi aplic├ónd automat principiul diversific─ârii, deoarece diverse companii constituie indicele, ceea ce nu este cazul dac─â tranzac╚Ťiona╚Ťi un singur stoc sau c├óteva individual.
 • Posibilitatea de tranzac╚Ťionare cu efect de levier . Pute╚Ťi deschide pozi╚Ťii ├«n valoare de n ori suma pe care o investi╚Ťi efectiv ├«n pozi╚Ťie, ceea ce nu este posibil atunci c├ónd tranzac╚Ťiona╚Ťi ac╚Ťiunile individual ╚Öi ├«n numerar.
 • Posibilitatea de a utiliza aproape orice strategie de tranzac╚Ťionare , deoarece NASDAQ este un indice care se preteaz─â la scalping, tranzac╚Ťionare de zi ╚Öi tranzac╚Ťionare swing.
 • Pu╚Ťin─â posibilitate de manipulare a pie╚Ťei. Indicii sunt foarte pu╚Ťini, altfel nu pot fi manipula╚Ťi de brokeri, iar pre╚Ťurile lor sunt centralizate, adic─â nu sunt determina╚Ťi de fiecare broker.
 • Oportunitatea de a tranzac╚Ťiona pie╚Ťe ╚Öi de referin╚Ť─â. Prin tranzac╚Ťionarea indicilor, face╚Ťi tranzac╚Ťii de referin╚Ť─â cu care a╚Ťi putea fi familiariza╚Ťi.

Analiza NASDAQ

Efectuarea unei bune analize a Nasdaq este esen╚Ťial─â pentru a face o investi╚Ťie bun─â ├«n acest indice. Ave╚Ťi dou─â op╚Ťiuni de analiz─â, ╚Öi anume analiza tehnic─â ╚Öi analiza fundamental─â.

Analiz─â Tehnic─â ╚Öi Cei Mai Buni Indicatori de Tranzac╚Ťionare NASDAQ

Pentru analiza graficelor ╚Öi cercetarea semnalelor de tranzac╚Ťionare NASDAQ , comercian╚Ťii exploateaz─â analiza tehnic─â. Anali╚Ötii tehnici au capacitatea de a utiliza indicatori care le permit s─â detecteze tendin╚Ťele pie╚Ťei, posibilele modele de retragere.

Mai mul╚Ťi indicatori sunt utili pentru efectuarea unei bune analize tehnice a pre╚Ťului NASDAQ. Este important s─â ├«l alege╚Ťi pe cel pe care ├«l ├«n╚Ťelege╚Ťi cel mai bine, s─â aplica╚Ťi un management adecvat al riscului (raport risc / recompens─â pozitiv, p├órghie adecvat─â etc.) ╚Öi s─â v─â limita╚Ťi expunerea la pia╚Ť─â.

Un indicator tehnic este alc─âtuirea unei serii de puncte de date. Acestea din urm─â provin din tendin╚Ťele pre╚Ťurilor. Nu este nou s─â ╚Ötim c─â pe pia╚Ťa de valori, cei mai de succes traderi nu se bazeaz─â pe simpla intui╚Ťie. Dimpotriv─â, ei se bazeaz─â pe o analiz─â tehnic─â plin─â de fine╚Ťe ╚Öi precizie. Pentru aceasta, alegerea celor mai buni indicatori tehnici este important─â. Dac─â dori╚Ťi s─â deveni╚Ťi un comerciant de indici NASDAQ de succes, iat─â c├ó╚Ťiva indicatori de c─âutat:

Media Mobil─â NASDAQ (MM)

MM este un indicator utilizat pentru a identifica direc╚Ťia unei tendin╚Ťe actuale. Acest lucru f─âr─â ca plafoanele de pre╚Ť pe termen scurt s─â aib─â vreun impact. Se mai nume╚Öte ╚Öi medie mobil─â simpl─â (MMS).

Utilizarea indicatorului MM v─â permite s─â analiza╚Ťi nivelurile de suport ╚Öi rezisten╚Ť─â, precum ╚Öi mi╚Öc─ârile anterioare ale pre╚Ťurilor ╚Öi, prin urmare, s─â identifica╚Ťi viitoarele tendin╚Ťe NASDAQ viitoare.

Media Mobil─â Exponen╚Ťial─â NASDAQ (EMA)

Spre deosebire de MMS, MME acord─â mai mult─â importan╚Ť─â punctelor de date recente. Acest lucru permite datelor s─â fie mai receptive la informa╚Ťiile noi. MME poate fi utilizat cu al╚Ťi indicatori. ├Än acest caz, poate sprijini investitorii ├«n confirmarea legitimit─â╚Ťii ╚Öi importan╚Ťei mi╚Öc─ârilor pie╚Ťei.

├Än func╚Ťie de strategia dvs. de tranzac╚Ťionare NASDAQ (foarte scurt─â, scurt─â, medie sau lung─â), pute╚Ťi utiliza un EMA de 12, 26, 50 sau chiar 200 de zile.

┬Ě NASDAQ de Convergen╚Ť─â / Divergen╚Ť─â Mobil─â (MACD)

MACD (Moving Average Convergence Divergence) este un indicator al cărui rol este de a detecta schimbările într-un momentum. Pentru a face acest lucru, ea compară două medii mobile.

Astfel, MACD v─â sprijin─â ├«n oportunit─â╚Ťile de v├ónzare ╚Öi cump─ârare poten╚Ťiale ale indicelui NASDAQ ├«n jurul nivelurilor de rezisten╚Ť─â ╚Öi suport. Convergen╚Ťa este sinonim─â cu jonc╚Ťiunea a 2 medii mobile, ├«n timp ce divergen╚Ťa este sinonim─â cu distan╚Ťele lor ├«ntre ele.

Retracements Fibonacci cu NASDAQ

Utilizarea retracerilor Fibonacci este util─â pentru a observa amploarea recuper─ârilor ╚Öi corec╚Ťiilor pe o pia╚Ť─â. Exist─â retrageri atunci c├ónd pia╚Ťa se confrunt─â cu un declin temporar.

Aceste retrageri sunt utilizate pentru a identifica rezisten╚Ťa poten╚Ťial─â ╚Öi nivelurile de suport capabile s─â indice o tendin╚Ť─â descendent─â sau ascendent─â a pre╚Ťului NASDAQ. Prin urmare, acest indicator v─â ajut─â s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi c├ónd s─â deschide╚Ťi sau s─â ├«nchide╚Ťi o pozi╚Ťie pe indicele NASDAQ, precum ╚Öi unde s─â plasa╚Ťi limite ╚Öi opriri.

Benzi Bollinger pentru Tranzac╚Ťionarea NASDAQ

Benzile Bollinger v─â vor permite s─â urm─âri╚Ťi semnele unei tendin╚Ťe de pre╚Ť NASDAQ. Acestea ofer─â o felie de pre╚Ť ├«n care tranzac╚Ťioneaz─â NASDAQ.

Aici, volatilitatea are ca rezultat cre╚Öterea sau reducerea l─â╚Ťimii de band─â. Astfel, cu c├ót benzile sunt mai ├«nguste, cu at├ót indicele NASDAQ sugereaz─â o volatilitate redus─â. Cu c├ót sunt mai spa╚Ťiate, cu at├ót mai mult permite s─â perceap─â o volatilitate puternic─â.

Benzile Bollinger sunt utile pentru a determina c├ónd tranzac╚Ťionarea NASDAQ se tranzac╚Ťioneaz─â ├«n afara nivelurilor sale obi╚Önuite. ├Än principal, utilizarea lor este pentru predic╚Ťia mi╚Öc─ârilor de pre╚Ť ale NASDAQ – IXIC sau NDX – pe termen lung.

C├ónd mi╚Öcarea pre╚Ťurilor este continuu deasupra benzii superioare, este posibil s─â fi cump─ârat ├«n exces activul utilizat pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ. ╚śi c├ónd ajunge sub banda inferioar─â, poate avea o suprav├ónzare.

Al╚Ťi Indicatori Pentru Tranzac╚Ťionarea NASDAQ

Al╚Ťi indicatori, cum ar fi Aligator sau ÔÇ×Indicele de for╚Ť─â realtivÔÇŁ al RSI, sunt, de asemenea, foarte utili pentru efectuarea analizelor tehnice bune necesare la Trading NASDAQ.

RSI m─âsoar─â tendin╚Ťa pre╚Ťului NASDAQ, ├«n timp ce Aligator indic─â apari╚Ťia unei tendin╚Ťe ascendente sau descendente a pre╚Ťului indicelui NASDAQ. De exemplu, dac─â curba verde a indicatorului este deasupra curbei ro╚Öii ╚Öi ├«n acela╚Öi timp ro╚Öul este deasupra albastrului, atunci aceasta ar indica o tendin╚Ť─â ascendent─â a pre╚Ťului NASDAQ.

Mai mult, pe l├óng─â indicatori, pute╚Ťi utiliza cifre tehnice (canale, triunghiuri, unde Elliot, suporturi ╚Öi rezisten╚Ťe) pentru a efectua o bun─â analiz─â tehnic─â a tranzac╚Ťion─ârii NASDAQ.

Analiza Fundamental─â NASDAQ

Mai multe elemente au o influen╚Ť─â fundamental─â asupra pre╚Ťului Nasdaq. Este important ca comercian╚Ťii s─â fie con╚Ötien╚Ťi de aceste variabile ╚Öi de impactul lor posibil asupra indexului ├«n cauz─â.

Printre aceste variabile, pot exista elemente macroeconomice sau elemente legate de compozi╚Ťia indicelui. Prin urmare, pre╚Ťul indicelui Nasdaq poate fi influen╚Ťat de urm─âtorii factori:

 • Evolu╚Ťia celor mai importante companii din Nasdaq. Av├ónd ├«n vedere faptul c─â acest indice este ponderat de capitalizarea pie╚Ťei, gigan╚Ťii componen╚Ťi precum Amazon ╚Öi Apple sunt ├«n primul r├ónd responsabili de evolu╚Ťia pre╚Ťului s─âu. Prin urmare, activitatea acestor uria╚Öi trebuie monitorizat─â.
 • Deciziile Rezervei Federale. Rezerva Federal─â ia adesea decizii de politic─â monetar─â care pot afecta toate pie╚Ťele bursiere, inclusiv Nasdaq.
 • Rata dob├ónzii, infla╚Ťia, PIB-ul, rata ╚Öomajului etc. Ele au, de asemenea, o importan╚Ť─â considerabil─â ├«n analiza fundamental─â referitoare la NASDAQ. Ele pot face posibil─â examinarea naturii viitoarelor decizii pe care banca central─â le va lua.
 • Alte variabile. Bariere comerciale / r─âzboaie, tarife, r─âzboaie valutare etc. poate afecta activitatea gigan╚Ťilor care alc─âtuiesc indicele NASDAQ.

De asemenea, nu ezita╚Ťi s─â utiliza╚Ťi calendarul economic pentru o analiz─â fundamental─â mai bun─â a tranzac╚Ťion─ârii NASDAQ. Acest calendar v─â va permite s─â face╚Ťi o prognoz─â a evolu╚Ťiei pie╚Ťei ╚Öi a pre╚Ťului NASDAQ.

Tranzac╚Ťionarea NASDAQ – Tutorial Pas cu Pas

Iat─â pa╚Öii de urmat pentru trading sau investi╚Ťii ├«n NASDAQ.

Pasul 1. Alege╚Ťi un Bun Broker pe Indicele NASDAQ

Alegerea brokerului este esen╚Ťial─â pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ, deoarece depinde de experien╚Ťa dvs. de tranzac╚Ťionare, de securitatea fondurilor, de garan╚Ťia c├ó╚Ötigurilor dvs. etc. Pe scurt, alege╚Ťi cel mai bun broker pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ .

Iată câteva criterii de luat în considerare în alegerea dvs.:

 • Reglementarea ╚Öi securitatea fondurilor

Verifica╚Ťi dac─â brokerul este reglementat de autorit─â╚Ťi de ├«ncredere la nivel interna╚Ťional (FCA, FSA, CySEC, ASIC, CIMA etc.). reglementarea de c─âtre astfel de autorit─â╚Ťi garanteaz─â, ├«n general, o bun─â securitate a fondurilor, deoarece regulamentul con╚Ťine deja clauze specifice care trebuie respectate de c─âtre broker ├«n materie de securitate a depozitelor clien╚Ťilor.

 • Brokeraj NASDAQ ╚Öi Alte Taxe

Verifica╚Ťi ╚Öi compara╚Ťi toate aceste taxe. ├Än ceea ce prive╚Öte comisioanele de brokeraj, acestea pot fi sub form─â de spread-uri sau comisioane pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ. Ve╚Ťi fi facturat prin spread-uri dac─â tranzac╚Ťiona╚Ťi NAQSDAQ la eToro, Vantage FX sau AvaTrade , ├«n timp ce acestea sunt comisioane care v─â sunt facturate atunci c├ónd tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ la Libertex .

Alegerea este a ta. Cu toate acestea, prefera╚Ťi comisioanele dac─â dori╚Ťi s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ pe termen scurt sau foarte scurt, iar pe termen mediu / lung, at├ót comisioanele, c├ót ╚Öi spread-urile pot fi avantajoase. De asemenea, acorda╚Ťi o aten╚Ťie deosebit─â taxelor de rulare atunci c├ónd strategia dvs. de tranzac╚Ťionare NASDAQ implic─â de╚Ťinerea unei pozi╚Ťii mai mult de o zi.

 • Marja / Levier de Trading Nasdaq

P├órghia este important─â pentru tranzac╚Ťionarea Nasdaq, mai ales c─â acest indice este tranzac╚Ťionat cu instrumente derivate precum CFD-uri, contracte futures, ETF-uri etc. Asigura╚Ťi-v─â c─â brokerul ales de dvs. ofer─â niveluri de p├órghie NASDAQ potrivite pentru dvs.

Dac─â dori╚Ťi s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi Nasdaq cu un efect de levier sc─âzut spre mediu, v─â recomand─âm dvs. eToro╚Öi Libertex . Cu ace╚Öti brokeri, pute╚Ťi tranzac╚Ťiona indicele NASDAQ cu un efect de p├órghie de la 1: 1 la 1:20 sau chiar mai mult dac─â sunte╚Ťi un client profesionist. Dac─â dori╚Ťi s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi Nasdaq cu un levier ridicat, v─â recomand─âm Vantage FX , unde pute╚Ťi tranzac╚Ťiona Nasdaq pe MetaTrader cu un levier de p├ón─â la 1: 333.

 • Platform─â ╚Öi Instrumente de Trading

Pe scurt, alege brokerul care ofer─â o platform─â u╚Öor de utilizat. O platform─â pe care o st─âp├óni╚Ťi sau pe care o pute╚Ťi utiliza cu u╚Öurin╚Ť─â, cu instrumente de tranzac╚Ťionare utile ╚Öi, de asemenea, u╚Öor de utilizat.

Platforma Libertex ╚Öi platforma eToro sunt foarte u╚Öor de utilizat ╚Öi v─â permite s─â comer╚Ťului NASDAQ convenabil. ├Än caz contrar, pute╚Ťi opta ╚Öi pentru MetaTrader , care este la fel de u╚Öor de utilizat ╚Öi este bogat ├«n instrumente de analiz─â pentru tranzac╚Ťionarea Nasdaq (pe l├óng─â Libertex, pute╚Ťi g─âsi MetaTrader la AvaTrade ╚Öi Vantage FX ).

 • Al╚Ťi Termeni ╚Öi Condi╚Ťii de Trading Nasdaq

Nivelurile minime de depunere, viteza de execu╚Ťie a tranzac╚Ťiilor NASDAQ, mijloacele ╚Öi condi╚Ťiile pentru depunerea ╚Öi retragerea de fonduri, diferi╚Ťii indici NASDAQ disponibili, al╚Ťi indici ╚Öi instrumente disponibile etc. sunt, de asemenea, criterii importante de luat ├«n considerare la alegerea brokerului cu care s─â tranzac╚Ťioneze NASDAQ.

├Än cele din urm─â, acorda╚Ťi o importan╚Ť─â ╚Öi mai mare serviciului pentru clien╚Ťi: disponibilitatea acestuia (24/7, sau 24/7, prin diferite canale) ╚Öi eficien╚Ťa sa (capacitatea de a oferi r─âspunsuri / solu╚Ťii adecvate preocup─ârilor dvs.).

Pasul 2. Deschide╚Ťi un Cont de Trading NASDAQ

Pentru restul pa╚Öilor, vom ilustra cu procedura Libertex , acest broker fiind cel mai bun pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ, mai ales c─â v─â permite s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi acest indice at├ót ├«n ÔÇőÔÇősintetic (NASDAQ 100 Cash), c├ót ╚Öi ├«n CFD-uri. (NASDAQ 100).

Pasul 3. Verifica╚Ťi-v─â contul ├«nainte de a investi ├«n NASDAQ

├Än acest stadiu, tot ce trebuie s─â face╚Ťi este s─â ├«nc─ârca╚Ťi cartea de identitate ╚Öi dovada adresei pe Libertex. Pute╚Ťi face acest lucru direct dup─â ├«nregistrare, acces├ónd meniul contului dvs. ├Än caz contrar, la efectuarea unei depuneri ├«n contul dvs. (pasul 4), brokerul v─â va cere s─â completa╚Ťi profilul dvs. ╚Öi s─â ├«nc─ârca╚Ťi documentele ├«n cauz─â.

Pasul 4. Finan╚Ťeaz─â-╚Ťi Contul de Trading NASDAQ

Este vorba de a face o depunere ├«n contul dvs. nou creat pe Libertex. Pentru a face acest lucru, v─â rug─âm s─â face╚Ťi clic pe butonul verde ÔÇ×DepunereÔÇŁ din pagina principal─â a contului dvs. sau face╚Ťi clic pe meniul contului dvs. apoi pe ÔÇ×finan╚Ťa╚Ťi contulÔÇŁ.

Dup─â ce a╚Ťi f─âcut clic pe una dintre aceste op╚Ťiuni, ve╚Ťi putea introduce parametrii depozitului fondului: suma de depus, metoda de plat─â etc.

Pasul 5. G─âsi╚Ťi, apoi Cump─âra╚Ťi / Vinde╚Ťi NASDAQ

Din platforma Libertex (pagina principal─â a contului dvs.), c─âuta╚Ťi indexul Nasdaq. Pentru a face acest lucru, pute╚Ťi face clic pe ÔÇ×Toate instrumenteleÔÇŁ, apoi pe ÔÇ×IndiciÔÇŁ, apoi c─âuta╚Ťi indicii NASDAQ prezen╚Ťi. Pentru a economisi timp, accesa╚Ťi bara de c─âutare ╚Öi introduce╚Ťi ÔÇ×NQÔÇŁ sau ÔÇ×NASDAQÔÇŁ

*Ve╚Ťi vedea cele dou─â tipuri de indici NASDAQ oferite de broker pentru tranzac╚Ťionare: NASDAQ 100 ╚Öi NASDAQ 100 Cash. Alege-l pe al t─âu ╚Öi ├«ncepe s─â ├«l tranzac╚Ťionezi.

Citat: Re╚Ťine╚Ťi c─â indicele de numerar NASDAQ 100 este un indice sintetic. Prin urmare, este disponibil continuu, mai pu╚Ťin costisitor la comisioanele de tranzac╚Ťionare ╚Öi este mai potrivit pentru tranzac╚Ťionarea pe termen scurt. Dar pute╚Ťi utiliza ╚Öi NASDAQ 100 normal pentru strategiile dvs. de tranzac╚Ťionare pe termen scurt (pe l├óng─â strategiile pe termen mediu / lung), deoarece volatilitatea sa este ridicat─â ├«n acest orizont de timp.

Dup─â alegerea dvs., face╚Ťi clic pe indexul ├«n cauz─â ╚Öi completa╚Ťi detaliile comenzii dvs. pentru a cump─âra sau a vinde NASDAQ.

Pute╚Ťi face clic pe ÔÇ×Deschide╚Ťi o comand─âÔÇŁ din rezultatele barei de c─âutare, sau face╚Ťi clic pe index, apoi pe butonul ÔÇ×Cump─âra╚ŤiÔÇŁ sau pe butonul ÔÇ×Vinde╚ŤiÔÇŁ din pagina afi╚Öat─â .

Oricum, va trebui s─â completa╚Ťi urm─âtorul formular (exemplu cu nasdaq 100) pentru a v─â configura comanda.

Libertex Cump─âra╚Ťi NASDAQ-100

Odat─â ce comanda dvs. a fost plasat─â, aceasta este executat─â de Libertex ╚Öi vizibil─â ├«n sec╚Ťiunea ÔÇ×Negocieri activeÔÇŁ din pagina principal─â a contului dvs. Prin urmare, ├«l pute╚Ťi monitoriza ╚Öi derula la momentul potrivit pentru a ob╚Ťine c├ó╚Ötiguri.

Tranzac╚Ťiona╚Ťi Nasdaq cu P├órghie Mic─â sau Medie

Pute╚Ťi tranzac╚Ťiona NASDAQ cu un efect de levier mic sau mediu. Pentru a face acest lucru, ├«nainte de a analiza nivelurile de p├órghie oferite de brokeri, trebuie s─â v─â uita╚Ťi la fiabilitatea acestora ╚Öi la condi╚Ťiile de tranzac╚Ťionare ale indicilor.

Concret, dac─â dori╚Ťi s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ cu p├órghii de nivel ESMA pentru acest tip de index, v─â recomand─âm eToro ╚Öi Libertex . Cu ace╚Öti doi brokeri, pute╚Ťi tranzac╚Ťiona NASDAQ cu p├órghie cuprins─â ├«ntre 1: 1 ╚Öi 1:20.┬á

Tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ cu o P├órghie Puternic─â

Dac─â sunte╚Ťi mai mult un fan al tranzac╚Ťion─ârii cu p├órghie ridicat─â ╚Öi st─âp├óni╚Ťi utilizarea p├órghiei, atunci v─â recomand─âm brokerul Vantage FX . Cu acest broker, pute╚Ťi tranzac╚Ťiona cu un efect de levier de p├ón─â la 1: 500. ├Än mod special pentru indicii de tranzac╚Ťionare, inclusiv NASDAQ, ├«l pute╚Ťi tranzac╚Ťiona la Vantage FX cu un efect de levier de p├ón─â la 1: 333 .

Box Vantage fx

Ce este NASDAQ?

Nasdaq desemneaz─â at├ót o pia╚Ť─â financiar─â, c├ót ╚Öi un indice (sau mai mul╚Ťi indici). Ca pia╚Ť─â financiar─â, este o burs─â creat─â ├«n 1971 ╚Öi principalul loc de tranzac╚Ťionare ╚Öi listare a companiilor / stocurilor tehnologice ╚Öi biotehnice. Este a doua cea mai mare pia╚Ť─â de valori din Statele Unite, dup─â NYSE (New York Stock Exchange). ├Än prezent, enumer─â mai mult de 3.000 de stocuri care evolueaz─â nu numai ├«n sectorul tehnologic, ci ╚Öi ├«n transport, finan╚Ťe, distribu╚Ťie etc.

Ca indice, NASDAQ grupeaz─â ac╚Ťiunile sau companiile listate pe pia╚Ťa sa. Cu toate acestea, exist─â mai mul╚Ťi indici NASDAQ, principalii fiind:

 • NASDAQ-100. Reune╚Öte cele mai importante 100 de companii din sectorul tehnologic listate pe pia╚Ťa financiar─â Nasdaq (Apple, Microsoft, Facebook etc.). A existat din 1985 ╚Öi este foarte popular ast─âzi. Acest index ├«l g─âsi╚Ťi la majoritatea brokerilor care permit tranzac╚Ťionarea NASDAQ. De asemenea, este disponibil sub form─â sintetic─â sub numele NASDAQ-100 Cash la Libertex ╚Öi Vantage FX, de exemplu.
 • Compozitul NASDAQ. Acest indice NASDAQ include toate companiile listate pe pia╚Ťa financiar─â Nasdaq. Este primul, chiar ╚Öi principalul indice al acestei burse, de c├ónd exist─â din 1971. Dar, spre deosebire de NASDAQ-100, NASDAQ Composite include companii care activeaz─â ├«n alte sectoare dec├ót tehnologia.
 • NASDAQ Financial-100. Acesta este indicele NASDAQ dedicat ├«n principal ac╚Ťiunilor sau companiilor din sectorul financiar ├«n general. Acesta reune╚Öte cele mai importante 100 de ac╚Ťiuni listate pe pia╚Ťa financiar─â Nasdaq.

Trebuie remarcat faptul c─â ├«n acest ghid suntem interesa╚Ťi ├«n principal de NASDAQ ca indice bursier ╚Öi ca oportunitate de tranzac╚Ťionare.

Istoria Nasdaq-ului

Iată istoria NASDAQ în mai multe etape:

 • 4 februarie 1971: crearea Nasdaq de c─âtre NASD (Asocia╚Ťia Na╚Ťional─â a Dealerilor de Valori Mobiliare), acum FINRA (Autoritatea de Reglementare ├«n Industria Financiar─â).
 • 8 februarie 1971: ├Änceputul tranzac╚Ťion─ârii pe Nasdaq, f─âc├ónd din aceast─â pia╚Ť─â prima pia╚Ť─â financiar─â electronic─â din lume.
 • Lansarea indicelui NASDAQ Composite cu o baz─â de 100 de puncte.
 • 37% din toate ac╚Ťiunile SUA (21 de milioane de ac╚Ťiuni) au fost tranzac╚Ťionate pe Nasdaq.
 • 31 ianuarie 1985. Lansarea indicelui NASDAQ-100 cu o baz─â de 250 de puncte ╚Öi a NASDAQ Financial-100.
 • Nasdaq formeaz─â ├«mpreun─â cu London Stock Exchange (LES) prima alian╚Ť─â intercontinental─â pe pie╚Ťele financiare.
 • Nasdaq devine prima burs─â american─â ├«n care tranzac╚Ťionarea are loc online.
 • 10 martie 2000. NASDAQ Composite dep─â╚Öe╚Öte marca de 5.132 puncte, ├«nainte de a se pr─âbu╚Öi ulterior pe 17 aprilie.
 • 2 iulie 2002. Nasdac Inc. devine ea ├«ns─â╚Öi o companie cotat─â la burs─â.
 • Nasdaq fuzioneaz─â cu operatorul de pia╚Ť─â financiar─â OMX ╚Öi devine NASDAQ OMX Group.
 • 18 iunie 2012. Pe m─âsur─â ce se apropie Conferin╚Ťa ONU privind dezvoltarea durabil─â, Nasdaq OMX devine membru fondator al Ini╚Ťiativei ONU privind pie╚Ťele financiare durabile.
 • Noiembrie 2016. Adena Friedman este promovat─â ├«n func╚Ťia de CEO (Managing Director) al Nasdaq, devenind astfel prima femeie care de╚Ťine o astfel de func╚Ťie la o burs─â american─â.
 • 9 iunie 2020. NASDAQ Composite dep─â╚Öe╚Öte pentru prima dat─â marca de 10.000 de puncte.
 • 10 iunie 2020. NASDAQ-100 se ├«nchide pentru prima dat─â la 10.000 de puncte.
 • 9 februarie 2021. NASDAQ Composite atinge 14.000 de puncte pentru prima dat─â.
 • 15 aprilie 2021. NASDAQ-100 se ├«nchide la 14.000 de puncte pentru prima dat─â.

Cum Func╚Ťioneaz─â NASDAQ?

La fel ca ╚Öi al╚Ťi indici bursieri, nu exist─â valori economice reale ├«n Nasdaq. Este vorba de o formul─â de calcul, totu╚Öi bazat─â pe performan╚Ťa real─â a companiilor care alc─âtuiesc indicele. Prin urmare, ca ╚Öi ├«n cazul altor indici bursieri, tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ indirect prin instrumente derivate.

Citat: Singura modalitate de a tranzac╚Ťiona NASDAQ direct este de a reconstrui singur indexul. Apoi va fi vorba de cump─ârarea tuturor ac╚Ťiunilor companiilor care constituie NASDAQ (Nasdaq-100 sau Nasdaq Composite conform alegerii dvs.), respect├ónd ponderile re╚Ťinute de Nasdaq, ceea ce este imposibil, plictisitor, chiar inutil. Este mai u╚Öor, mai rapid, mai sigur ╚Öi mai ales mai oportun s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ prin CFD-uri .

Astfel, nu bursa Nasdaq ├«n sine, ci factorii de decizie de pia╚Ť─â, ofer─â ├«n mod continuu pre╚Ťurile de ofert─â ╚Öi cerere ale fiec─ârui indice NASDAQ. Aceast─â opera╚Ťiune este specific─â tuturor indicilor bursieri pe care ├«i tranzac╚Ťiona╚Ťi cu brokeri online.

Re╚Ťine╚Ťi totu╚Öi c─â prin constitu╚Ťia sa, func╚Ťionarea sa, istoria sa ╚Öi mai ales rata de evolu╚Ťie a pre╚Ťului s─âu, indicele NASDAQ, indiferent dac─â este NASDAQ-100 sau NASDAQ Composite, este la fel de potrivit. Strategii de tranzac╚Ťionare pe termen foarte scurt dec├ót pe termen scurt, mediu ╚Öi lung.

Formula de Calcul NASDAQ

Indicele Nasdaq este calculat pe baza capitaliz─ârii de pia╚Ť─â a companiilor care ├«l constituie.

Evident, capitalizarea de pia╚Ť─â = num─ârul de ac╚Ťiuni flotante gratuite x pre╚Ťul ac╚Ťiunii companiei .

Ponderea fiec─ârei ac╚Ťiuni = capitalizarea societate ├«mp─âr╚Ťit─â la suma tuturor capitalizations.

Aceast─â greutate, odat─â ├«nmul╚Ťit─â cu ultimul pre╚Ť al ac╚Ťiunii corespunz─âtoare, se adaug─â ╚Öi se aduce ├«n cele din urm─â la un divizor . Singurul scop al acestuia din urm─â este de a reduce ordinea de m─ârime a rezultatului.

Aceast─â formul─â de calcul este valabil─â at├ót pentru NASDAQ Composite, c├ót ╚Öi pentru NASDAQ-100, cu diferen╚Ťa c─â ├«n primul indice toate companiile listate la bursa Nasdaq sunt incluse ├«n calcul, ├«n timp ce cu al doilea, sunt considerate doar titlurile care constituie NASDAQ-100. De asemenea, formula acestuia din urm─â face posibil─â limitarea ponderii celor mai mari capitaliz─âri incluse ├«n index.

În acest context, sunt, prin urmare, cele mai mari companii care au cel mai mare impact asupra valorii indicelui. Trebuie remarcat faptul că nici un stoc care alcătuiește NASDAQ-100 nu poate beneficia de o pondere care depășește 24%.

NASDAQ pentru Începători

Este o concep╚Ťie gre╚Öit─â s─â credem c─â tranzac╚Ťionarea Nasdaq este complex─â pentru ├«ncep─âtori. Trebuie doar s─â cunoa╚Öte╚Ťi c├óteva elemente fundamentale pentru a tranzac╚Ťiona acest indice ╚Öi a-╚Öi ridica volatilitatea , pentru a ob╚Ťine poten╚Ťiale c├ó╚Ötiguri semnificative.

C├ónd ├«ncepe╚Ťi ├«n tranzac╚Ťionarea NASDAQ, cel mai bine este s─â utiliza╚Ťi tactici de tranzac╚Ťionare ├«n tendin╚Ť─â, adic─â deschiderea ╚Öi ├«nchiderea pozi╚Ťiilor ├«n CFD-urile NASDAQ, urm├ónd tendin╚Ťa de mi╚Öcare a pre╚Ťului acestui activ.

Desigur, pentru ├«nceputurile dvs., va trebui s─â v─â asigura╚Ťi c─â aplica╚Ťi ├«ntotdeauna regulile de gestionare a banilor (angaja╚Ťi doar o mic─â parte din capitalul dvs. comercial ├«n fiecare pozi╚Ťie din Nasdaq), precum ╚Öi regulile de gestionare a riscurilor (comenzile se opresc, p├órghii joase pentru un start etc.).

Pentru a tranzac╚Ťiona ├«ntotdeauna NASDAQ la fel de ├«ncep─âtor, este esen╚Ťial s─â lucra╚Ťi cu un broker de ├«ncredere, practic├ónd taxe NASDAQ competitive ╚Öi oferind mai ales o platform─â de tranzac╚Ťionare u╚Öor de utilizat, u╚Öor de utilizat ╚Öi optimizat─â pentru ├«ncep─âtori.

Alec_Stocks_RO

Conform acestor criterii, cel mai bun broker pentru a tranzac╚Ťiona NASDAQ atunci c├ónd sunte╚Ťi ├«ncep─âtor este, f─âr─â ├«ndoial─â, eToro . V─â ve╚Ťi g─âsi cu u╚Öurin╚Ť─â pe platforma sa de tranzac╚Ťionare, chiar dac─â nu a╚Ťi folosit niciodat─â un astfel de instrument. Platforma Libertex este , de asemenea , u╚Öor de ├«nv─â╚Ťat ╚Öi u╚Öor de navigat atunci c├ónd sunt noi la NASDAQ tranzac╚Ťionare.

O alt─â ├«ntrebare foarte important─â pentru comercian╚Ťii ├«ncep─âtori NASDAQ este ce strategie s─â adopte. Re╚Ťine╚Ťi c─â depinde de preferin╚Ťele dvs., de profilul dvs. de investitor ╚Öi mai ales de oportunit─â╚Ťile pe care le pute╚Ťi detecta cu indicele NASDAQ. Pentru a detecta cu exactitate aceste oportunit─â╚Ťi pentru c├ó╚Ötiguri pe termen scurt, mediu sau lung, este necesar s─â se fac─â cercet─âri ╚Öi analize bune.

Cu toate acestea, dac─â nu v─â sim╚Ťi╚Ťi ├«nc─â capabil s─â face╚Ťi o analiz─â bun─â a pre╚Ťului NASDAQ pentru a putea profita de acesta, pute╚Ťi utiliza analizele f─âcute de investitori / traderi mai experimenta╚Ťi din ├«ntreaga lume copy trading ou trading social.

Apoi, va trebui doar s─â copia╚Ťi ╚Öi s─â copia╚Ťi tranzac╚Ťiile f─âcute de ace╚Öti traderi exper╚Ťi ├«n indici ╚Öi ├«n principal ├«n NASDAQ pentru a ├«ncerca s─â ob╚Ťine╚Ťi c├ó╚Ötiguri de capital posibile ╚Öi impresionante. Pentru a v─â pune la tranzac╚Ťionare sociale ├«n curs de a te dezvolta excelente cursuri de abilit─â╚Ťi analitice, o singur─â adres─â: eToro.

Ce Instrumente Financiare Să Investească în NASDAQ?

A╚Öa cum ar trebui s─â ╚Öti╚Ťi deja, ca ╚Öi al╚Ťi indici bursieri, indicele Nasdaq nu este un instrument financiar ca atare, ci un fel de indicator de performan╚Ť─â sau evolu╚Ťia performan╚Ťei unei companii. Set de valori sau companii. Prin urmare, nu este posibil s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi direct acest indicator.

Pentru a tranzac╚Ťiona NASDAQ, pute╚Ťi utiliza urm─âtoarele instrumente financiare:

Cump─âra╚Ťi Ac╚Ťiuni Nasdaq Individual

├Än acest caz, este vorba de investi╚Ťii, de exemplu, ├«n toate cele 102 ac╚Ťiuni care constituie indicele Nasdaq-100, respect├ónd ├«n acela╚Öi timp formula de calcul a acestui indice. Aceast─â solu╚Ťie este aproape imposibil de pus ├«n practic─â.

Pute╚Ťi investi ├«n continuare ├«n c├óteva ac╚Ťiuni din index, ceea ce este ca ╚Öi cum a╚Ťi investi doar ├«n ac╚Ťiuni ╚Öi nu v─â permite s─â experimenta╚Ťi multe dintre beneficiile tranzac╚Ťion─ârii NASDAQ cu instrumentele derivate de mai jos.

Investi╚Ťi ├«n NASDAQ Trackers sau ETF-uri

Acestea sunt fonduri care ÔÇ×urm─ârescÔÇŁ ╚Öi reproduc performan╚Ťa sau evolu╚Ťia pre╚Ťului indicelui Nasdaq. Aici, nu mai cump─âra╚Ťi ac╚Ťiuni individuale pentru a investi ├«n Nasdaq, ci doar investi╚Ťi ├«n tracker.

Trackerul Nasdaq are ╚Öi avantajul de a fi u╚Öor accesibil, permi╚Ť├óndu-v─â s─â investi╚Ťi ├«n Nasdaq cu p├órghie ╚Öi v─â permite s─â v─â pozi╚Ťiona╚Ťi at├ót ├«n ÔÇőÔÇősus, c├ót ╚Öi ├«n jos. Sunt bune pentru tranzac╚Ťionarea Nasdaq pe termen lung, dar uneori au comisioane mari (mai ales dac─â dori╚Ťi s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi Nasdaq pe termen scurt), precum ╚Öi lichidit─â╚Ťi nu foarte mari.

Investi╚Ťi ├«n NASDAQ Futures

Investi╚Ťia ├«n contracte futures NASDAQ v─â permite s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi contracte futures pe indici. Acestea sunt excelente pentru tranzac╚Ťionarea Nasdaq pe termen scurt, deoarece prezint─â lichidit─â╚Ťi ridicate, costuri de tranzac╚Ťionare reduse ╚Öi v─â permit s─â profita╚Ťi at├ót de mi╚Öc─ârile alcist─â, c├ót ╚Öi de cele descendente ale pre╚Ťului Nasdaq, ├«n func╚Ťie de pozi╚Ťionarea dvs.

Cu toate acestea, contractele futures Nasdaq au dezavantajul de a fi uneori complexe la tranzac╚Ťionare ╚Öi, mai presus de toate, necesit─â un capital de intrare foarte mare pentru a deschide o pozi╚Ťie. ├Än general, capitalul de intrare pentru tranzac╚Ťionarea Nasdaq este egal cu num─ârul curent de puncte din index, 1 punct fiind egal cu 1 unitate valutar─â. Astfel, NASDAQ a cotat la ceva mai mult de 14.000 de puncte, va trebui s─â investi╚Ťi pu╚Ťin mai mult de 14.000 de dolari pentru a deschide o pozi╚Ťie cu un viitor Nasdaq.

Investi╚Ťi ├«n CFD-uri NASDAQ

Citat: CFD-urile NASDAQ sunt cele mai bune instrumente financiare pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ . CFD-urile (Contracte pentru diferen╚Ť─â) v─â permit s─â investi╚Ťi ├«n direc╚Ťia diferen╚Ťei de pre╚Ť care va ap─ârea cu indicele NASDAQ. Dac─â crede╚Ťi c─â pre╚Ťul s─âu va cre╚Öte, ve╚Ťi investi ├«ntr-o diferen╚Ť─â de pre╚Ť pozitiv─â, cump─âra╚Ťi Nasdaq CFD ╚Öi vinde╚Ťi-l atunci c├ónd pre╚Ťul cre╚Öte.

Nasdaq CFD v─â permite, de asemenea, s─â investi╚Ťi pe o sc─âdere a pre╚Ťului ╚Öi s─â profita╚Ťi de acesta. Ca ╚Öi ├«n cazul altor instrumente derivate Nasdaq, pute╚Ťi utiliza efectul de levier pentru tranzac╚Ťionarea Nasdaq.

Cu toate acestea, principalele avantaje ale CFD-urilor fa╚Ť─â de toate celelalte instrumente cu care este posibil s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi Nasdaq este c─â acestea (CFD-urile) sunt u╚Öor de accesat ╚Öi de ├«n╚Ťeles (deci excelente pentru ├«ncep─âtori), ieftine ├«n comisioanele de tranzac╚Ťionare (atunci c├ónd tranzac╚Ťiona╚Ťi Nasdaq cu drept broker CFD), potrivit pentru tranzac╚Ťionarea pe termen scurt (╚Öi chiar ╚Öi dincolo) ╚Öi necesit─â capital de intrare foarte sc─âzut.

Desigur, pe l├óng─â instrumentele prezentate mai sus, exist─â ╚Öi op╚Ťiuni, mandate, turbos, certificate etc. ; dar dac─â dori╚Ťi s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi Nasdaq ├«n cele mai bune condi╚Ťii, alege╚Ťi CFD-uri NASDAQ. De asemenea, nu este nesemnificativ dac─â observa╚Ťi c─â acest instrument este oferit de aproape to╚Ťi brokerii pentru a tranzac╚Ťiona Nasdaq.

╚śtiri NASDAQ

A fi bine informat este una dintre bazele pentru tranzac╚Ťionarea eficient─â a NASDAQ. Prin urmare, este necesar s─â consulta╚Ťi periodic ╚Ötirile despre acest index ╚Öi despre companiile care ├«l compun.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile acestui index la TV, ├«n ziare specializate etc. sau consult├ónd publica╚Ťiile companiilor care alc─âtuiesc indexul.

Cu toate acestea, una dintre cele mai eficiente ╚Öi chiar convenabile modalit─â╚Ťi de a ╚Ťine pasul cu ╚Ötirile NASDAQ este deschiderea unui cont de tranzac╚Ťionare NASDAQ . Din contul dvs. de tranzac╚Ťionare, ve╚Ťi putea avea toate cele mai importante informa╚Ťii pentru comercian╚Ťi / investitori din acest indice ╚Öi pute╚Ťi reac╚Ťiona dac─â este necesar.

├Än plus, brokerul dvs. NASDAQ v─â permite s─â urm─âri╚Ťi evolu╚Ťia pre╚Ťului NASDAQ ├«n timp real din contul dvs., ├«n special prin diagrame ├«n timp real. Pute╚Ťi reac╚Ťiona la cea mai apropiat─â secund─â dup─â o ╚Ötire sau o modificare brusc─â a pre╚Ťului NASDAQ.

Dac─â citi╚Ťi aceste ╚Ötiri ├«n alt─â parte (├«n afara contului dvs. de tranzac╚Ťionare) ╚Öi, mai ales, dac─â sunte╚Ťi un fan al scalpingului ╚Öi / sau tranzac╚Ťion─ârii zilnice, este posibil s─â pierde╚Ťi o oportunitate imens─â ├«n urma unei evolu╚Ťii ├«n ╚Ötiri sau pe cursul NASDAQ. ├Äntr-adev─âr, ├«n acest caz, va trebui s─â urm─âri╚Ťi ╚Ötirile, apoi s─â v─â face╚Ťi timp pentru a v─â conecta la broker, ├«nainte de a c─âuta indicele din portofoliu ╚Öi de a reac╚Ťiona. Acest interval de timp poate fi costisitor pentru un comerciant pe termen scurt / foarte scurt.

Sfaturi NASDAQ – Cum s─â Investi╚Ťi ├«n NASDAQ?

Dup─â pa╚Öii de mai sus care v─â arat─â cum s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ pas cu pas, iat─â c├óteva sfaturi concrete pe care le pute╚Ťi pune ├«n practic─â pentru a tranzac╚Ťiona cu succes indicele NASDAQ.

 • Deschide╚Ťi ├«ntotdeauna pozi╚Ťii NASDAQ pe care le pute╚Ťi justifica pe baza analizei tehnice sau fundamentale anterioare.
 • Acoper─â fiecare dintre pozi╚Ťiile tale. Pentru aceasta, utilizarea opre╚Öte pierderea, dar ia ╚Öi profituri.
 • ╚Üine╚Ťi ├«ntotdeauna cont de factorii care influen╚Ťeaz─â semnificativ pre╚Ťul NASDAQ (date macroeconomice, activit─â╚Ťi ale companiilor cu indici majori, politica monetar─â a Fed etc.), f─âr─â a uita corela╚Ťia dintre indici .
 • Fii disciplinat ╚Öi r─âbd─âtor cu fiecare tranzac╚Ťionare NASDAQ, chiar ╚Öi atunci c├ónd tranzac╚Ťionezi NASDAQ.
 • Limita╚Ťi-v─â expunerea la fiecare tranzac╚Ťie NASDAQ ╚Öi utiliza╚Ťi p├órghia cu moderare atunci c├ónd tranzac╚Ťiona╚Ťi acest indice.
 • Dac─â face╚Ťi scalping NASDAQ sau tranzac╚Ťionare zilnic─â, acorda╚Ťi aten╚Ťie ╚Öi preg─âti╚Ťi-v─â pentru mi╚Öc─ârile de pre╚Ť observabile ├«n timpul sesiunilor de pre-pia╚Ť─â (├«nainte de a deschide tranzac╚Ťionarea pe Nasdaq).
 • Informa╚Ťi-v─â ╚Öi nu ezita╚Ťi s─â ave╚Ťi ├«ncredere ├«n site-urile oficiale Nasdaq destinate tocmai s─â informeze publicul despre pia╚Ťa sa de valori ╚Öi companiile cu privire la indicii s─âi.
 • P─âstra╚Ťi un jurnal de tranzac╚Ťionare NASDAQ, care v─â listeaz─â pozi╚Ťiile, pre╚Ťurile de intrare ╚Öi ie╚Öire, datele etc., pentru a avea o vedere clar─â a activit─â╚Ťii dvs. de tranzac╚Ťionare Nasdaq ╚Öi pentru a o ajusta, dac─â este necesar.
 • Trece╚Ťi ├«ntotdeauna la NASDAQ cu un broker de ├«ncredere , cu tax─â redus─â , ╚Öi fi╚Ťi siguri c─â pute╚Ťi utiliza cu u╚Öurin╚Ť─â platforma de tranzac╚Ťionare a NASDAQ .

Când să investești în NASDAQ?

├Äntrebarea de a ╚Öti ÔÇ×c├ónd s─â investim ├«n NasdaqÔÇŁ poate avea mai multe interpret─âri ╚Öi r─âspunsuri, vom ├«ncerca s─â oferim c├ót mai multe ├«ndrum─âri cu privire la momentul ├«n care vom investi ├«n acest indice.

 • ├Än Timpul Programului Nasdaq

Acest lucru este evident, deoarece ve╚Ťi putea tranzac╚Ťiona Nasdaq numai dac─â pia╚Ťa sa este deschis─â.

 • ├Än Primele Dou─â Ore Dup─â Deschiderea Pe╚Ťei

Odat─â cu deschiderea Nasdaq de luni p├ón─â vineri de la 9:30 la 16:00 EST (UTC-5) sau de la 14:30 la 21:00 GMT, primele dou─â ore de pia╚Ť─â sunt atunci c├ónd exist─â mult─â volatilitate ╚Öi, prin urmare, posibilitatea de a c├ó┼čtig.

 • ├Än Ultima Or─â ├Änainte de ├Änchiderea Pie╚Ťei

La fel ca ├«n primele dou─â ore, ultima or─â de deschidere a Nasdaq este destul de volatil─â ╚Öi, prin urmare, bogat─â ├«n oportunit─â╚Ťi de c├ó╚Ötiguri de capital.

 • Luni Dup─â-amiaz─â (Cump─ârare)

La fel ca multe alte pie╚Ťe, este frecvent ca Nasdaq s─â scad─â la ├«nceputul s─âpt─âm├ónii.

 • Vineri (V├ónzare)

Odat─â cu sc─âderea pie╚Ťei la ├«nceputul s─âpt─âm├ónii, cel mai bine ar fi s─â vinde╚Ťi ├«nainte de ├«nceputul acestei s─âpt─âm├óni, iar vinerea este ultima zi pentru a face acest lucru.

 • ├Än Primele 30 de Minute dac─â ╚Öi numai dac─â sunte╚Ťi un comerciant Nasdaq cu experien╚Ť─â

Cele mai mari niveluri de volatilitate a pre╚Ťului Nasdaq apar de obicei ├«n primele 30 de minute de la deschiderea pie╚Ťei, ceea ce reprezint─â o oportunitate semnificativ─â pentru aprecierea capitalului pentru comercian╚Ťii avansa╚Ťi Nasdaq.

 • Dup─â Anun╚Ťuri Economice Importante

Evita╚Ťi s─â investi╚Ťi ├«n Nasdaq ├«nainte de anun╚Ťurile economice care ar putea avea impact asupra Nasdaq, cu excep╚Ťia cazului ├«n care sunte╚Ťi complet sigur de con╚Ťinutul acestor anun╚Ťuri ╚Öi de impactul acestora ╚Öi dori╚Ťi s─â profita╚Ťi de ele.

 • C├ónd Semnalul dvs. de Tranzac╚Ťionare Nasdaq v─â spune s─â investi╚Ťi

A╚Ťi putea uita, dar c├ónd sunt exacte, semnalele de tranzac╚Ťionare Nasdaq v─â permit s─â determina╚Ťi exact c├ónd s─â investi╚Ťi ├«n Nasdaq ╚Öi s─â v─â oferi╚Ťi detalii despre ce investi╚Ťie s─â face╚Ťi.

De Ce Să Investim în NASDAQ?

Motivele pentru investi╚Ťii ├«n NASDAQ sunt multe. Iat─â principalele:

Volatilitate Ridicat─â

NASDAQ este un indice foarte volatil, mai ales c─â este alc─âtuit din companii mari de tehnologie (├«n special NASDAQ-100) ├«nregistr├ónd, ├«n general, fluctua╚Ťii mari ├«n pre╚Ťul ac╚Ťiunilor lor. Aceast─â volatilitate ridicat─â constituie, prin urmare, o oportunitate important─â pentru profit, precum ╚Öi cu strategiile de tranzac╚Ťionare pe termen scurt / foarte scurt, precum ╚Öi pe termen mediu / lung.

Faima Uriașă

NASDAQ este unul dintre cei mai populari indici din lume. Pia╚Ťa sa financiar─â ├«n sine este a doua cea mai mare pia╚Ť─â financiar─â din lume (├«n ceea ce prive╚Öte capitalizarea), chiar dup─â NYSE.

Lichiditate Ridicat─â ╚Öi Costuri Reduse de Tranzac╚Ťionare

Nasdaq este un indice care beneficiaz─â de o lichiditate semnificativ─â (ceea ce este de ├«n╚Ťeles av├ónd ├«n vedere cele dou─â puncte anterioare) ╚Öi o activitate de tranzac╚Ťionare semnificativ─â, care implic─â costuri de tranzac╚Ťionare ├«n general reduse pentru brokeri.

Oportunitate de a Profita de Entuziasmul s─âu pentru Lumea Tehnologiei

Chiar dac─â nu sunte╚Ťi interesat de tranzac╚Ťionarea indicilor sau a oric─ârui alt activ, tranzac╚Ťionarea NASDAQ v─â va interesa cu siguran╚Ť─â dac─â sunte╚Ťi pasionat de lumea companiilor de tehnologie, NASDAQ-100 fiind indicele ideal pentru tranzac╚Ťionarea ac╚Ťiunilor acestor companii.

Numeroase Oportunit─â╚Ťi de C├ó╚Ötig

Pe l├óng─â volatilitatea sa ridicat─â, Nasdaq prezint─â oportunit─â╚Ťi atractive pentru c├ó╚Ötigurile de capital legate de instrumentele utilizate pentru tranzac╚Ťionarea acestui indice. Acesta este ├«n special cazul CFD-urilor NASDAQ, care v─â permit s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi acest indice ├«n sus sau ├«n jos, cu p├órghie la toate nivelurile.

Compatibilitate cu Aproape Toate Strategiile Majore de Tranzac╚Ťionare

Particularit─â╚Ťile NASDAQ (volatilitate ridicat─â, lichiditate ridicat─â etc.) ├«l fac compatibil at├ót cu scalpingul, c├ót ╚Öi cu tranzac╚Ťionarea zilnic─â, tranzac╚Ťionarea ╚Ötirilor, tranzac╚Ťionarea tendin╚Ťelor, tranzac╚Ťionarea swing, cump─ârarea ╚Öi p─âstrarea etc.

Tipuri de Tranzac╚Ťionare NASDAQ

NASDAQ are avantajul de a fi compatibil cu toate tipurile de tranzac╚Ťionare sau categoriile de strategii de tranzac╚Ťionare.

Scalping NASDAQ

Nasdaq ├«nregistreaz─â rate de volatilitate ridicate ├«n timpul fiec─ârei sesiuni de tranzac╚Ťionare, ceea ce prezint─â oportunit─â╚Ťi interesante pentru scalping ╚Öi c├ó╚Ötiguri. Mul╚Ťi indicatori ╚Öi instrumente de analiz─â tehnic─â func╚Ťioneaz─â bine cu acest index (a╚Öa cum am v─âzut mai sus), ├«n special pentru scalping-ul acestuia.

Ziua de Tranzac╚Ťionare NASDAQ

Nivelul volatilit─â╚Ťii NASDAQ pe parcursul unei zile este, de asemenea, destul de ridicat ╚Öi pute╚Ťi afla diagramele de pre╚Ť NASDAQ de la ├«nceputul acestui ghid pentru a afla. Drept urmare, comercian╚Ťii de zi ├«╚Öi g─âsesc locul cu NASDAQ ╚Öi exist─â mul╚Ťi indicatori, semnale ╚Öi diagrame care ├«i pot ajuta s─â ├«╚Öi pun─â ├«n aplicare strategia.

NASDAQ Swing Trading ╚Öi Investi╚Ťii pe Termen Lung

NASDAQ este, de asemenea, foarte potrivit pentru tranzac╚Ťionare swing, cump─ârare ╚Öi de╚Ťinere ╚Öi alte strategii de investi╚Ťii pe termen lung. Pe l├óng─â faptul c─â este volatil pe termen foarte scurt ╚Öi scurt, pre╚Ťul NASDAQ este ╚Öi mai volatil pe termen mediu / lung. Apropo, dac─â sunte╚Ťi un trader swing sau un investitor pe termen lung, atunci nu ezita╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi NASDAQ acum, deoarece previziunile privind evolu╚Ťia pre╚Ťului s─âu pe termen mediu / lung sunt foarte optimiste. A╚Öadar, ├«l pute╚Ťi vinde mai t├órziu ╚Öi pute╚Ťi ob╚Ťine profituri uria╚Öe.

Strategii de Tranzac╚Ťionare NASDAQ?

Exist─â c├óteva strategii de tranzac╚Ťionare care sunt deosebit de potrivite pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ, strategii pe care ╚Öi voi le pute╚Ťi practica (sau nu dac─â nu sunte╚Ťi familiariza╚Ťi cu ele). Iat─â dou─â dintre aceste strategii: strategia Black Candles ╚Öi strategia NLO (Nasdaq Long Only).

Strategia de Tranzac╚Ťionare Nasdaq cu Lum├ón─âri Negre

Strategia de tranzac╚Ťionare Nasdaq numit─â Lum├ón─âri Negre se bazeaz─â pe un principiu care, ├«n general, d─â roade ├«n perioadele de volatilitate ridicat─â: tranzac╚Ťionarea tendin╚Ťelor sau tranzac╚Ťionarea care const─â ├«n urmarea tendin╚Ťei pre╚Ťurilor.

Folose╚Öte un semnal care inverseaz─â tendin╚Ťa, care favorizeaz─â exploatarea recuper─ârilor ├«n aceea╚Öi direc╚Ťie cu tendin╚Ťa ca ╚Öi pre╚Ťul NASDAQ. Black Candles folose╚Öte, de asemenea, o pereche stop / goal care are capacitatea de a efectua mi╚Öc─âri duo. Scopul acestor mi╚Öc─âri este de a surprinde mi╚Öc─âri importante.

Strategia Lum├ón─ârilor Negre folose╚Öte un anumit canal ├«n func╚Ťionarea sa. Acesta din urm─â se bazeaz─â pe renumitele lum├ón─âri Heikin Ashi. Acest canal are capacitatea de a detecta chiar prima etap─â a unei noi tendin╚Ťe. Deoarece culoarea lum├ón─ârilor nu este important─â, acestea iau culoarea neagr─â, de unde ╚Öi numele strategiei.

Citat: Aceast─â strategie este potrivit─â pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ ├«n ambele zile pentru tranzac╚Ťionarea swing NASDAQ.

Deci, de unde ╚Ötii c├ónd s─â deschizi ╚Öi / sau s─â ├«nchizi o pozi╚Ťie pe indicele NASDAQ cu strategia Lumanari Negre? Iat─â c├óteva indica╚Ťii:

 • Pozi╚Ťie Deschis─â NASDAQ: semnalul de pozi╚Ťie deschis─â apare atunci c├ónd se produce o inversare ├«n canal (c├ónd se schimb─â culorile) ╚Öi c├ónd sunt ├«ndeplinite cerin╚Ťele comerciantului pentru lum├ón─âri.

 

 • ├Änchiderea unei pozi╚Ťii pe NASDAQ: orice pozi╚Ťie deschis─â este gestionat─â printr-o ordine de oprire final─â ╚Öi o ordine ╚Ťint─â de urm─ârire. Prin urmare, pozi╚Ťia dvs. pe NASDAQ este ├«nchis─â automat.

├Än ceea ce prive╚Öte ├«nchiderea pozi╚Ťiei cu Black Candles pe Nasdaq, trebuie remarcat faptul c─â oprirea ╚Öi ╚Ťinta se bazeaz─â pe volatilitatea actual─â a pie╚Ťei. Ordinea ╚Ťint─â final─â este special─â ╚Öi interesant─â, deoarece modific─â automat ╚Ťinta profitului. Dac─â observ─â o tendin╚Ť─â puternic─â, atunci cre╚Öte obiectivul de plusvaloare ╚Öi, prin urmare, ├«l maximizeaz─â pe acesta din urm─â.

Strategia de Tranzac╚Ťionare Nasdaq cu Nasdaq Long Only (NLO)

Denumirea Nasdaq Long Only (NLO) ├«nseamn─â, ├«n principal, c─â aceast─â strategie afi╚Öeaz─â doar semnale de cump─ârare (doar lung─â = numai cump─ârare). Proiectat de comerciantul german Eric Wagner, se bazeaz─â, de asemenea, pe principiul c─â semnalele apar doar atunci c├ónd pia╚Ťa este ├«n cre╚Ötere (├«n plus fa╚Ť─â de principiul afi╚Ö─ârii numai a semnalelor de cump─ârare ╚Öi a altor principii auxiliare.).

Citat: Strategia Nasdaq Long Only este potrivit─â pentru tranzac╚Ťionarea zilnic─â ╚Öi tranzac╚Ťionarea automat─â a indicelui NASDAQ , pe scurt diferi╚Ťii indici Nasdaq (NASDAQ-100, NASDAQ Composite, NASDAQ Financial-100 etc.) ├«n CFD-uri ╚Öi Futures.

Deoarece filtrul sezonier al strategiei nu include luni ╚Öi vineri, NLO poate fi aplicat doar mar╚Ťi, miercuri ╚Öi joi. C├ónd partea de jos a graficului devine verde, ├«nseamn─â c─â filtrul episodic dezv─âluie o tendin╚Ť─â ascendent─â pe pia╚Ť─â. C├ónd acest lucru se ├«nt├ómpl─â ├«n zilele ├«n care strategia este aplicabil─â, atunci se poate descoperi un semnal de cump─ârare zilnic.

C├ónd s─â deschizi ╚Öi c├ónd s─â ├«nchizi o pozi╚Ťie pe NASDAQ cu strategia NLO? Iat─â c├óteva indica╚Ťii:

 • Deschiderea unei pozi╚Ťii NASDAQ: primi╚Ťi un semnal de cump─ârare imediat ce pre╚Ťul pie╚Ťei dep─â╚Öe╚Öte un canal bazat pe MM (Moving Averages). Acest lucru se ├«nt├ómpl─â de obicei ├«ntre orele 9:00 ╚Öi 11:00 CET. Semnalul ├«n cauz─â apare pe grafic ca o linie verde ├«nchis.

 

 • ├Änchide╚Ťi o pozi╚Ťie NASDAQ: NLO func╚Ťioneaz─â cu o comand─â stop loss ╚Öi 3 obiective de profit. Pierderea din spate este plasat─â la un nivel de 54,5 puncte sub pre╚Ťul de deschidere al pozi╚Ťiei. C├ónd obiectivul de profit num─ârul 1 este atins, stop loss-ul se modific─â pentru a se stabili la acela╚Öi nivel ca ╚Öi rentabilitatea. ├Än acest moment, traderul devine imposibil s─â piard─â. La ora 20:00 CET, NLO ├«nchide automat toate pozi╚Ťiile r─âmase.

Desigur, pe l├óng─â aceste strategii, exist─â o serie ├«ntreag─â de alte tactici / tehnici / strategii / indicatori / diagrame pe care le pute╚Ťi utiliza pentru tranzac╚Ťionarea NASDAQ. Merge╚Ťi pentru strategii care sunt dovedite pentru acest index ╚Öi pentru cele pe care le st─âp├óni╚Ťi (sau face╚Ťi efortul de a ├«nv─â╚Ťa ╚Öi st─âp├óni pe cele care func╚Ťioneaz─â).

Prognoza NASDAQ

Indicele Nasdaq (NASDAQ-100 ca NASDAQ Composite) beneficiaz─â de reechilibrarea portofoliilor pe termen scurt. Dar tendin╚Ťa sa va depinde ├«n continuare de a╚Ötept─ârile investitorilor privind infla╚Ťia ╚Öi cre╚Öterea SUA.

Cu c├ót investitorii ├«╚Öi men╚Ťin optimismul cu privire la economie, cu at├ót vor cre╚Öte mai multe rate. Deci, evolu╚Ťia crizei COVID-19, pachetele de stimulare, variabilele macroeconomice etc., vor influen╚Ťa ├«ntotdeauna deciziile legate de stocurile tehnologice.

Cu toate acestea, tehnologiile s-ar putea confrunta cu o cre╚Ötere a ratelor lungi, cu condi╚Ťia ca ├«n acela╚Öi timp investitorii s─â ├«╚Öi ridice previziunile privind profiturile sau cre╚Öterea companiilor din sectorul tehnologic. De acolo, cre╚Öterea veniturilor sau a╚Ötept─ârile de cre╚Ötere ar putea deveni semnificative, deoarece ar fi suficient de puternic─â pentru a contracara consecin╚Ťele negative ale cre╚Öterii ratelor lungi care ac╚Ťioneaz─â ├«n ecua╚Ťia actualizat─â a fluxului de numerar.

Av├ónd ├«n vedere acest context, precum ╚Öi viitorul variabilelor care pot influen╚Ťa pre╚Ťul NASDAQ, se fac prognozele pre╚Ťurilor cu privire la acest indice. Astfel, unii exper╚Ťi constat─â c─â, p├ón─â la mijlocul anului 2022 , pre╚Ťul NASDAQ se va situa la pu╚Ťin peste 22.900 de puncte , o cre╚Ötere cu pu╚Ťin peste 59% fa╚Ť─â de pre╚Ťul actual (peste 14 000 de puncte).

Aceia╚Öi exper╚Ťi prezic un pre╚Ť NASDAQ de 25.594 puncte p├ón─â ├«n ianuarie 2023 , 37.039 puncte p├ón─â ├«n ianuarie 2024 ╚Öi estimeaz─â c─â pre╚Ťul NASDAQ va dep─â╚Öi 50.000 puncte p├ón─â ├«n noiembrie 2024 . P├ón─â la mijlocul anului 2026 , ei prezic c─â pre╚Ťul NASDAQ va dep─â╚Öi 74.000 de puncte .

Al╚Ťi exper╚Ťi NASDAQ ├«n estimarea pre╚Ťurilor estimeaz─â c─â acest pre╚Ť va ajunge la 15 485 puncte p├ón─â ├«n decembrie 2021 . Potrivit acestora, NASDAQ va c├ó╚Ötiga aproape 1.000 de puncte ├«ntre decembrie ╚Öi ianuarie 2021, ceea ce va stabili pre╚Ťul indicelui la 16.153 de puncte ├«n ianuarie 2022 . Ei estimeaz─â c─â NASDAQ va dep─â╚Öi 20.000 de puncte p├ón─â ├«n martie 2023 .

Ar trebui să Cumpăr sau Să Vând NASDAQ?

Strategiile de tranzac╚Ťionare NASDAQ discutate mai sus sunt modalit─â╚Ťi excelente de a ╚Öti c├ónd s─â cump─âra╚Ťi ╚Öi / sau s─â vinde╚Ťi NASDAQ. Semnalele din strategia Nasdaq Long Only, de exemplu, v─â spun doar c├ónd cump─âra╚Ťi NASDAQ.

Oricum, pentru a afla dac─â cump─âra╚Ťi sau vinde╚Ťi NASDAQ, pute╚Ťi:

 • Efectua╚Ťi o analiz─â tehnic─â ╚Öi / sau fundamental─â;
 • Folosi╚Ťi semnale de tranzac╚Ťionare NASDAQ precise ╚Öi eficiente;
 • Practica╚Ťi strategiile de tranzac╚Ťionare Nasdaq ╚Öi urma╚Ťi recomand─ârile lor cu privire la momentul cump─âr─ârii sau v├ónz─ârii NASDAQ.

├Än plus, trebuie s─â ╚Öti╚Ťi c─â NASDAQ tranzac╚Ťioneaz─â cu instrumente derivate, dintre care cele mai bune pentru acest indice sunt CFD-urile. Cu CFD-urile NASDAQ, pute╚Ťi cump─âra ╚Öi vinde NASDAQ ├«n orice moment, ├«n func╚Ťie de analiza dvs. sau de indica╚Ťiile strategiei dvs. sau de semnalele de pre╚Ť.

Deci, ve╚Ťi cump─âra NASDAQ dac─â crede╚Ťi c─â pre╚Ťul s─âu va cre╚Öte, apoi ├«l ve╚Ťi vinde atunci c├ónd a atins nivelul de cre╚Ötere care vi se potrive╚Öte ╚Öi astfel ve╚Ťi ob╚Ťine c├ó╚Ötiguri.

Dac─â anticipa╚Ťi o sc─âdere a pre╚Ťului NASDAQ, pute╚Ťi vinde NASDAQ chiar ╚Öi f─âr─â a fi cump─ârat anterior acest indice. Aceasta se nume╚Öte v├ónzare ├«n lips─â. Pentru aceasta nu este necesar─â nicio procedur─â special─â. Trebuie doar s─â deschide╚Ťi o pozi╚Ťie la fel de des pe NASDAQ ╚Öi, atunci c├ónd alege╚Ťi direc╚Ťia pozi╚Ťiei (cump─âra╚Ťi sau vinde╚Ťi), alege╚Ťi s─â vinde╚Ťi.

Totuși, trebuie remarcat faptul că pentru un scalper NASDAQ sau un comerciant de zi , întrebarea dacă să cumpere sau să vândă va depinde de analiză și de elementele pe care tocmai le-am dezvoltat în paragrafele care o preced direct.

Pe de alt─â parte, dac─â sunte╚Ťi un comerciant swing sau un comerciant NASDAQ pe termen mediu / lung , atunci ar fi mai util pentru dvs. s─â cump─âra╚Ťi (nu s─â vinde╚Ťi) NASDAQ acum , deoarece previziunile pentru pre╚Ťul s─âu se vor schimba. Sunt aproape toate optimiste . Prin urmare, investi╚Ťia dvs. ├«n Nasdaq va c├ó╚Ötiga ├«n valoare ├«n c├óteva s─âpt─âm├óni / luni / ani.

Ar Trebui S─â Investi╚Ťi ├«n NASDAQ Anul Acesta?

Dup─â cum tocmai am prezentat mai sus, particularitatea NASDAQ este c─â pute╚Ťi investi ├«n ea oric├ónd, indiferent dac─â cump─âr─â indicele sau ├«l vinde.

Acum, ├«n mod concret, o mul╚Ťime de oportunit─â╚Ťi se prezint─â anul acesta pentru scalperii ╚Öi comercian╚Ťii de zi (precum ╚Öi pentru to╚Ťi ceilal╚Ťi comercian╚Ťi adep╚Ťi la strategiile pe termen scurt sau foarte scurt) ale NASDAQ, deoarece indicele prezint─â ├«nc─â o volatilitate semnificativ─â pe parcursul anul fiec─ârei ore ╚Öi a fiec─ârei zile de tranzac╚Ťionare.

Comercian╚Ťii NASDAQ pe termen lung pot profita de aceast─â volatilitate investind acum. ├Än plus, investind ├«n NASDAQ anul acesta (├«n special la cump─ârare), aceast─â categorie de comercian╚Ťi va putea beneficia ├«n cur├ónd de cre╚Öterea pre╚Ťului NASDAQ pe termen mediu / lung, o cre╚Ötere a╚Öteptat─â de aproape to╚Ťi exper╚Ťii.

Copy Trading du NASDAQ

Cu tranzac╚Ťionarea prin copiere NASDAQ (sau tranzac╚Ťionarea social─â), pute╚Ťi copia ╚Öi replica automat tranzac╚Ťiile altor investitori pe NASDAQ. Dar pentru aceasta ╚Öi pentru o experien╚Ť─â mai bun─â de tranzac╚Ťionare a copiilor, este esen╚Ťial s─â lucra╚Ťi cu cea mai bun─â platform─â de tranzac╚Ťionare a copiilor.

AvaTrade ofer─â dou─â platforme de tranzac╚Ťionare excelente de pe care pute╚Ťi tranzac╚Ťiona pre╚Ťul NASDAQ: DupliTrade ╚Öi ZuluTrade. Cu toate acestea, acestea nu sunt la fel de u╚Öor de utilizat ca plateforme dÔÇÖeToro.

Prin urmare, dac─â dori╚Ťi s─â copia╚Ťi / social social NASDAQ, v─â recomand─âm cu t─ârie brokerul eToro. Se remarc─â mai ales pentru u╚Öurin╚Ťa utiliz─ârii platformei sale de tranzac╚Ťionare a copiilor, dar ╚Öi pentru comisioanele sale avantajoase de brokeraj. Aici ├«n imaginea de mai jos sunt pa╚Öii pentru a copia tranzac╚Ťionarea indicelui NASDAQ la eToro.

etoro Etapes copy trading Nasdaq

Start_button (etoro, verde)

NASDAQ Auto Trading

Dac─â dori╚Ťi s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ automat, atunci cea mai bun─â adres─â pe care o recomand─âm este AvaTrade . Cu tranzac╚Ťionarea automat─â, pute╚Ťi tranzac╚Ťiona NASDAQ utiliz├ónd un algoritm care analizeaz─â ╚Öi tranzac╚Ťioneaz─â f─âr─â a necesita interven╚Ťia dumneavoastr─â. Pute╚Ťi economisi timp (╚Öi, eventual, bani) ╚Öi ave╚Ťi posibilitatea de a defini parametrii pe care nu v─â ve╚Ťi ├«ntoarce la fel de des atunci c├ónd pune╚Ťi prea mult sentiment ├«n meserii.

Pentru a efectua tranzac╚Ťionare automat─â sau algoritmic─â ├«n NASDAQ, ave╚Ťi nevoie de robo╚Ťi ╚Öi indicatori de tranzac╚Ťionare. Tocmai la acest nivel, AvaTrade se distinge de al╚Ťi brokeri. ├Äntr-adev─âr, v─â ofer─â o selec╚Ťie bogat─â de robo╚Ťi ╚Öi indicatori de tranzac╚Ťionare automat─â.

De exemplu, pe MT5, AvaTrade v─â permite s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi NASDAQ cu EA (Expert Advisors), scripturi, coduri ╚Öi alte c├óteva instrumente de tranzac╚Ťionare automate. Toate sunt accesibile prin ID-ul MQL5 al brokerului. Pe l├óng─â MQL5, AvaTrade ofer─â DupliTrade ╚Öi ZuluTrade pentru tranzac╚Ťionarea automat─â NASDAQ.

Box Avatrade

Semnale de Tranzac╚Ťionare cu NASDAQ

Semnalele de tranzac╚Ťionare v─â permit s─â identifica╚Ťi ╚Öi s─â profita╚Ťi de cele mai bune oportunit─â╚Ťi de tranzac╚Ťionare NASDAQ la momentul potrivit. Pentru a beneficia cu adev─ârat de acesta, semnalele pe care le primi╚Ťi trebuie s─â fie c├ót mai precise; de aici ╚Öi nevoia de a tranzac╚Ťiona ├«n acest caz cu cel mai bun broker ├«n ceea ce prive╚Öte semnale de tranzac╚Ťionare NASDAQ .

Brokerul pe care vi-l recomand─âm ├«n acest context este Libertex . Cu acest broker, primi╚Ťi semnale de tranzac╚Ťionare NASDAQ de la unul dintre cei mai buni operatori ├«n cercetarea financiar─â, ╚Öi anume Trading Central. Exist─â, de asemenea, semnale de la Quick News.

Aceste semnale NASDAQ sunt u╚Öor de configurat ╚Öi de utilizat. Ei au o recomandare ├«ncorporat─â cu privire la ce comer╚Ť s─â ia ╚Öi aceste recomand─âri se bazeaz─â pe analize de exper╚Ťi ╚Öi pute╚Ťi chiar accesa o parte din acea analiz─â atunci c├ónd primi╚Ťi semnalul, ├«nainte de a v─â hot─âr├«. Pute╚Ťi ob╚Ťine, de asemenea, detalii despre parametri precum stop loss ╚Öi nivelurile de profit, precum ╚Öi multe alte informa╚Ťii.

Cutie libertex

NASDAQ-100 vs NASDAQ Composite

NASDAQ-100 este uneori confundat cu NASDAQ Composite. Ambii sunt indicii pie╚Ťei financiare care este Nasdaq, printre al╚Ťi indici. Al doilea include mai mult de 3.000 de ac╚Ťiuni listate pe Nasdaq, iar aceste ac╚Ťiuni apar╚Ťin unor companii din diverse industrii (industria tehnologic─â fiind cea mai reprezentat─â). El este de obicei men╚Ťionat ├«n mass-media atunci c├ónd vorbim despre indicele NASDAQ f─âr─â precizie.

NASDAQ-100 la r├óndul s─âu include 102 ac╚Ťiuni listate pe Nasdaq, aceste ac╚Ťiuni fiind doar cele ale companiilor (100) din industria tehnologic─â. Chiar dac─â indicele NASDAQ-100 con╚Ťine doar 102 stocuri, aceste stocuri reprezint─â p├ón─â la peste 65% din capitalizarea ├«ntregului Nasdaq. Cei doi indici sunt lista╚Ťi ast─âzi la peste 14.000 de puncte.

Dow Jones vs NASDAQ

Dow Jones (DJIA – Dow Jones Industrial Average) este un indice, ├«n timp ce Nasdaq se refer─â at├ót la un indice, c├ót ╚Öi la o pia╚Ť─â financiar─â. Desigur, dac─â vrem s─â compar─âm Dow Jones cu NASDAQ, este probabil pentru c─â vorbim despre indicele NASDAQ.

Dow Jones este recunoscut ca fiind cel mai vechi index at├ót ├«n ÔÇőÔÇőSUA, c├ót ╚Öi ├«n lume. Acesta reune╚Öte 30 de companii considerate a fi lideri ├«n industriile lor respective, iar ac╚Ťiunile acestor companii sunt listate la New York Stock Exchange – NYSE (New York Stock Exchange).

NASDAQ (compozitul ├«n special) reune╚Öte valorile mobiliare a peste 3.000 de companii, care opereaz─â ├«n diverse industrii (industria tehnologic─â fiind cea principal─â), iar aceste valori mobiliare sunt listate pe Nasdaq. Cu toate acestea, DJIA (Dow Jones) include ac╚Ťiuni listate ╚Öi pe Nasdaq, ├«n special Intel (INTC), Cisco (CSCO) sau chiar Apple (APPL).

NASDAQ-100 vs S&P 500

NASDAQ-100 ╚Öi S&P 500 sunt doi indici foarte populari din ├«ntreaga lume. S&P 500 grupeaz─â ac╚Ťiunile a 500 de companii cu cele mai mari capitaliz─âri listate la bursele din SUA.

NASDAQ-100, la r├óndul s─âu, urm─âre╚Öte performan╚Ťa ac╚Ťiunilor a 100 de companii mari din sectorul tehnologic (102 ac╚Ťiuni ├«n total) listate la bursa Nasdaq. NASDAQ-100 a crescut mult mai mult dec├ót S&P 500 de-a lungul timpului, datorit─â cre╚Öterii puternice pe care am v─âzut-o ╚Öi continu─âm s─â experiment─âm companiile din sectorul tehnologic.

 

Sunte╚Ťi obi╚Önui╚Ťi s─â tranzac╚Ťiona╚Ťi indici precum NASDAQ sau abia ├«ncepe╚Ťi? Sim╚Ťi╚Ťi-v─â liber s─â ne ├«mp─ârt─â╚Öi╚Ťi experien╚Ťa dvs. mai jos ├«n comentarii!

Cristina Balan
Cristina Balan
Pasionata de tranzac╚Ťionarea pe pie╚Ťele financiare, Cristina are mai mult de 15 ani de experienta la diversi brokeri si pe pietele financiare. Ea analizeaz─â performan╚Ťa instrumentelor financiare derivate si a actiunilor pentru investitori.
ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!