marți, iunie 18, 2024
Trading.roETFETF pentru Începători

ETF pentru Începători

Toată lumea este nouă în ceea ce privește investițiile, dar cu puțină concentrare și determinare, cu TraderFrancophone.fr veți deveni în curând un investitor încrezut, gata să profitați de toate avantajele financiare pe care investițiile în ETF vi le oferă.

Vom începe cu o definiție a ETF-urilor pentru începători ( definiția ETF Finance), cum funcționează, ce este un ETF pentru începători?

Ce Sunt ETF-urile?

 • ETF-urile vă permit să investiți profitabil pe piețe întregi cu o singură valoare. Pe lângă acțiuni, puteți investi și în multe alte clase de active prin ETF-uri. Datorită acestei varietăți, ETF-urile sunt elementele de bază perfecte pentru investiții financiare private. ETF-urile copiază pur și simplu un indice bursier și pot fi tranzacționate în orice moment pe bursă, ca o acțiune.
 • ETF-urile sunt create special pentru a urmări și a oferi randamente pe baza performanței generale a unui anumit sector de acțiuni sau obligațiuni sau a unei piețe întregi, cum ar fi indicele S & P500 SUA care conține cele mai mari 500 de plafoane.
 • Deținerile unui ETF, de exemplu, pot varia de la un grup de stocuri legate de sectorul bunurilor de consum sau de bunuri de lux și care reprezintă acest sector, până la un set care cuprinde toți principalii reprezentanți ai pieței CAC 40 .
 • Dar, oricare ar fi deținerile specifice ale unui ETF, scopul său rămâne același. Oferiți investitorilor un portofoliu diversificat care se tranzacționează ca o singură acțiune și care reproduce și raportează randamentele pieței pe care o reprezintă. ETF-urile au fost create pentru prima dată în 1993 în Statele Unite.

Cum Cumpăr ETF-uri la XTB ?

 1. Deschide un cont de tranzacționare: Accesează site-ul web al brokerului XTB sau contactează serviciul lor pentru clienți pentru a deschide un cont de tranzacționare.
 2. Depune fonduri: După deschiderea contului, trebuie să depui fondurile necesare pentru a începe tranzacționarea. Majoritatea brokerilor oferă mai multe opțiuni de depunere, inclusiv transfer bancar, card de credit sau portofele electronice.
 3. Navighează în platforma de tranzacționare: Accesează platforma de tranzacționare oferită de XTB. De obicei, vei găsi o secțiune dedicată pentru căutarea și selectarea instrumentelor financiare, inclusiv ETF-uri.
 4. Caută ETF-ul dorit: Folosește funcția de căutare pentru a găsi ETF-ul pe care dorești să-l cumperi. Poți căuta după numele simbolului ETF sau după numele fondului.
 5. Analizează informațiile despre ETF: Înainte de a face o tranzacție, analizează informațiile despre ETF, inclusiv performanța istorică, costurile asociate și compoziția portofoliului.
 6. Plasează ordinul: După ce ai decis să cumperi ETF-ul, plasează comanda prin intermediul platformei de tranzacționare. Alege numărul de unități pe care dorești să le cumperi și confirmă tranzacția.
 7. Monitorizează investiția: După ce ai cumpărat ETF-ul, monitorizează performanța sa în portofoliul tău. Poți folosi platforma de tranzacționare pentru a vedea evoluția prețului și alte informații relevante.

Asigură-te că te informezi cu privire la comisioanele și taxele asociate cu tranzacționarea ETF-urilor la XTB sau la orice alt broker, pentru a evita surprize neplăcute. Este întotdeauna recomandabil să consulți și să discuți cu reprezentanții brokerului pentru informații specifice și actualizate.

Cele 5 Reguli Pentru a Începe a Investi in ETF

 1. Stabilirea obiectivelor dvs .: De ce doriți să investiți? Orizont de investiții? Nivelul adecvat de risc? Invesțiii pasive sau active ?
 2. Selectarea claselor de active : câte clase de active? care? greutatea fiecărei clase din portofoliul dvs.
 3. Cercetări privind ETF-uri: Citiți documentul de informații cheie pentru investitori (KIID) pentru a cunoaște compoziția ETF-ului, comisioanele, profilul de risc etc.
 4. Alegerea celui mai bun broker : ETF-urile oferite? Cheltuieli? Platforma de tranzacționare utilizată?
 5. Răbdare și disciplină : urmați-vă planul și respectați regulile de gestionare a banilor.

Ce Este un ETF pe Bursă?

Pentru a înțelege cum funcționează un ETF pentru începători, vom lua un exemplu de ETF CAC 40, ETF Lyxor CAC 40 DR Ucits (CAC40).

Un ETF care reproduce indicele CAC 40 (Cele mai impresionante 40 de companii franceze dintre cele mai mari 100 de capitalizări de piață ale Euronext Paris) găsim, de asemenea, ETF cu indice SP 500 pentru SUA.

Cum Deschid Planul de Investiții ETF

 1. Deschide platforma XTB pe telefon, selectează “Începe să economisești investind”.

2. Alege în ce ETF-uri vrei să investești.

etf

3. Selectează alocarea > Câți bani efectiv vrei să pui în fiecare din instrumentele financiare respective.

4. Dacă dorești, dă-i un nume personalizat, de exemplu “Investiția Mea” sau “Bani pentru Pensie” sau “Barosanul” – e investiția ta, o poți numi cum vrei 🙂

5. Alimentează planul de investiții. Ai 3 opțiuni :

 • Card de Debit
 • Contul XTB
 • Transfer Bancar

5. Investește suma dorită. Poți defini și frecvența la care să pui banii în planul de investiții. Este foarte simplu.

Deci, Cum Replică ETF Performanța unui indice ?

Cum se creează un ETF? Există trei tehnici de structurare:

 • Replicare fizică : furnizorul fondului pe care îl poreclim furnizor cumpără direct acțiunile de 40 componente ale CAC 40 respectând în același timp ponderarea acestora în cadrul indexului, dacă LVMH și Sanofi reprezintă respectiv 14% și 7% din CAC 40, atunci ETF va avea, de asemenea, aceeași ponderare.
 • Replicare parțială : furnizorul poate deține un coș de acțiuni reprezentativ pentru CAC 40 cu acțiuni care sunt puternic corelate cu fluctuațiile din CAC 40
 • Replicare sintetică : Această tehnică este puțin mai complicată, deoarece furnizorul încheie un contract de schimb cu o bancă sau o cameră de tranzacționare, un produs derivat (The Swap) pentru a reproduce performanța indicelui fără a deține exclusiv acțiunile componente ale CAC 40, contractul se încheie prin schimbul unui coș de acțiuni deținut de furnizor și schimbul cu performanța CAC 40 cu banca.

Există, de asemenea, ETF-uri cu efect de levier, cum ar fi Lyxor Euro Stoxx 50 Daily Leverage Ucits ETF (LVE) care replică indicele Euro Stoxx 50 (Natixis etf). ETF-uri inverse, cum ar fi Xtrackers S&P 500, inversul zilnic de schimb Ucits ETF (DXS3) replică invers S&P 500. Sau ambele în același timp, inversați ETF-ul cu pârghie, cum ar fi Lyxor Daily ShortDax X2 Ucits ETF (DSD) care replică invers performanța Dax înmulțit cu 2.

Funcționalități ETF

 • Deci, dacă credeți că, de exemplu, sectorul bancar european va depăși performanțele în lunile următoare sau anii următori. În loc să încercați să cumpărați mai multe acțiuni ale băncilor precum BNP Paribas, Société Générale sau Deutsch Bank, care cu siguranță vă vor costa o avere, puteți cumpăra direct un ETF care să reprezinte sectorul bancar european precum Lyxor Stoxx European 600 Banks UCITS ETF (BNK ) are astfel un coș de acțiuni ale băncilor europene concentrat într-o singură acțiune ETF pe care ați cumpărat-o. Deși ETF-urile tranzacționează la bursă, cum ar fi acțiunile, acestea au un proces unic de creare și valorificare a acțiunilor.
 • Un terț, cunoscut sub numele de participanți autorizați (PA), este responsabil pentru cumpărarea și vânzarea valorilor mobiliare subiacente ale ETF, de obicei în bucăți mari de acțiuni numite unități de creare.
 • În acest fel, ETF nu absoarbe aceste costuri de tranzacționare, iar prețul fondului rămâne strâns legat de cel al indicelui de bază, indiferent de cerere și ofertă.
 • Majoritatea ETF-urilor distribuie dividende la fel ca o acțiune. Veți primi o plată trimestrială a dividendelor în contul dvs. de brokeraj dacă dețineți un ETF.

Sfaturi de la Trading.ro

Cele mai bune sfaturi pe care vi le putem oferi pe Trading.ro pentru a ști cum să selectați cel mai bun ETF pentru începători care să răspundă nevoilor dvs. de investiții, în special pe termen mediu și lung, sunt:

1.Începeți prin alegerea clasei de active și a opțiunii ETF pe care credeți că este cea mai potrivită nevoilor dumneavoastră. Este mai probabil să investiți în acțiuni, obligațiuni, mărfuri sau OPCI (Organizație de investiții imobiliare colective)?

2.Următorul pas este strategia dvs. de diversificare.

3.Alocarea capitalului dvs. este o întrebare foarte importantă, ați fi mai apt să investiți într-o multitudine de clase de active sau să vă concentrați pe segmente de piață unice?

 • Cu cât un indice de capitalizare bursieră urmărește stocurile, cu atât mai bine își reprezintă piața.
 • Indicii bursieri mari sunt cei mai buni pentru diversificare.
 • Cu cât un indice se concentrează pe anumite companii, sectoare și țări, cu atât va fi mai riscant în comparație cu un indice mai mare.

Criterii de Selecție ETF

 • Mărimea fondului : cu cât este mai mare fondul, cu atât este mai probabil să fie eficient din punct de vedere financiar. Mărimea corespunde fondurilor gestionate sau AUM în limba engleză (Asset Under Management)
 • Taxe de gestionare a ETF sau TER în engleză (The Total Expense Ratio): Raportul total al cheltuielilor este calculat prin aproximarea costurilor aferente cheltuielilor administrative, documentelor, publicității etc…Pe care le veți plăti dacă aveți acest ETF în portofoliu, acest cost va fi dedus în mod natural din performanța dvs.
 • Performanță : performanța unui ETF oferă o idee generală a profiturilor sau pierderilor fondului în timp
 • Lichiditate : Lichiditatea vă facilitează cumpărarea sau vânzarea acțiunii. Dacă ETF nu este suficient de lichid, veți avea dificultăți în a vă închide poziția sau a fi executat dacă cumpărați

 

Cele 5 Sfaturi Puțin Cunoscute pe Această Temă

 1. Selectarea unui ETF : există mai multe ETF-uri care reproduc aceeași piață, cum ar fi indicele CAC 40. Dar aceste ETF-uri pot avea comisioane diferite și performanțe diferite. Deci, este important să alegeți cel mai bun ETF care să reproducă indicele sau piața dorită.
 2. ETF-uri cu efect de levier: riscurile asociate cu ETF-uri cu efect de levier sunt mai mari și vă pot determina să pierdeți total sau o mare parte din capitalul dvs.
 3. Riscul valutar: unele ETF-uri sunt listate în valută străină, deci trebuie să țineți cont de acest lucru
 4. ETF-uri ilichide: ETF-uri care reproduc piețe puțin cunoscute sau care nu au cumpărători și vânzători suficienți. Vă expun la riscuri de lichiditate, vă va fi dificil să vindeți acest activ
 5. Cele mai bune ETF-uri : Cele mai populare ETF-uri sunt adesea cele mai performante

Psihologie Pentru Tranzacționarea ETF de Succes

Fiecare începător începe cu nimic, creierul uman este conceput pentru a învăța continuu. Puteți învăța orice dacă petreceți suficient timp încercând.

Psihologia pentru a avea succes este:

 • Nu cedati niciodata
 • Învață și antrenează-te mereu
 • Disciplină și autocunoaștere

Cea mai bună investiție pe care o poți face este să investești în tine! și pe ETF-uri desigur.

Cum să Deveniți Investitor ETF ?

 • Pentru a investi în ETF-uri pentru începători, trebuie fie să deschideți un cont PEA, un cont de valori mobiliare sau printr-un contract de asigurare.
 • Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți un cont de valori mobiliare la un broker de capitaluri proprii sau să vă abonați la un contract de asigurare sau un plan de economii pentru pensie.
 • Într-adevăr, aveți două opțiuni pentru a tranzacționa ETF-uri pentru începători, în funcție de obiectivele dvs. de investiții, pe termen mediu și lung, este un stimulent pentru a investi direct în ETF-uri, diversificându-vă portofoliul cu 3 sau 4 ETF-uri care vă îndeplinesc cerințele de investiții și vă configurați strategia de cumpărare și păstrare pentru o perioadă minimă de 3 ani sau mai mult, dar aici este crucială selectarea ETF-urilor, veți opta pentru un ETF CAC 40, ETF Nasdaq sau ETF SP500.
 • Timpul este, de asemenea, esențial, de aceea trebuie să utilizați un test de etf înapoi pentru a încerca strategia și ETF-urile selectate în timp.
 • A doua opțiune, dacă obiectivul dvs. de investiții este destul de scurt și capitalul dvs. este suficient de redus, CFD-urile de pe ETF-uri vă oferă diversificare și expunere la piețe întregi cu posibilitatea de a utiliza efectul de levier și, astfel, potențialul de a vă crește câștigurile de zece ori, dar și puțin riscant.

Tranzacționare ETF

 • Tranzacționarea ETF-urilor este relativ simplă, dar puțin cunoscută de investitorii individuali și începători.
 • Dar este utilizat pe scară largă de către profesioniști și administratori de fonduri.
 • Motivul pentru care profesioniștii folosesc ETF-uri este destul de evident, mai puține taxe de plătit, deoarece nu va trebui să cumpărați și să vindeți în fiecare zi și, prin urmare, taxele de brokeraj nu vă vor afecta negativ rezultatul.
 • Risc mai mic , faptul de a deține o acțiune într-o companie care poate fi ușor influențată negativ de informațiile referitoare la piața sa.
 • Și astfel te face să pierzi mulți bani, dacă ai investit o parte considerabilă din capitalul tău în această acțiune.
 • Pe de altă parte, ETF-urile nu au această problemă, deoarece un ETF care reproduce mai multe stocuri va fi mai puțin afectat de riscul specific al unui singur stoc.

Pașii De Urmat

Dar cheia pentru a fi un investitor de ETF de succes este sincronizarea și selectarea ETF-urilor care vor constitui portofoliul dvs.

 • 1 # Primul lucru de făcut este să cercetați sectoarele sau țările care prezintă potențial pentru viitor, pentru aceasta puteți urma cursuri de formare oferite de brokerul dvs., analize de piață zilnice sau articole economice și financiare.
 • 2 # Apoi, selectarea a trei sau patru ETF-uri, dacă nu mai mult, nu foarte corelate (care nu sunt foarte identice și se mișcă în același mod) pentru a avea un portofoliu destul de diversificat.
 • 3 # Backtesting-ul ETF este foarte important în acest pas: Backtesting este procesul de aplicare a unei strategii de tranzacționare sau a unei metode analitice la datele istorice, pentru a vedea cât de exactă strategia sau metoda ar fi prezis rezultatele reale. Puteți testa din nou această strategie pe site-uri web specializate și puteți compara rezultatele cu alte strategii.

Cele Mai Bune Momente Pentru a Investi în ETF-uri Pentru Începători

 • ETF-urile, în special acțiunile americane și globale, tind să depășească alte active pe termen lung, atunci când economia globală merge bine și așa-numitele sectoare defensive (sectorul sănătății sau utilitățile) sau un refugiu sigur, cum ar fi aurul, depășesc în timp de criză, motiv pentru care este important să vă diversificați portofoliul.
 • Cu cât începeți mai devreme și cu cât câștigurile sunt mai mari în timp, cel mai bun sfat pe care îl putem oferi este să investim atunci când piețele sunt într-o tendință ascendentă și să se acumuleze pe măsură ce mergeți (cumpărați după fiecare).
 • Cei care au investit în timpul primei izolări în martie 2021 sunt foarte fericiți acum, o perioadă de criză poate fi, de asemenea, o oportunitate.
 • Dar cei care au investit în ianuarie 2021 nu sunt, deoarece piețele financiare au fost foarte supraevaluate…
 • Deci, momentele cele mai bune pentru a investi în ETF-uri sunt momentele în care investitorii cred în redresarea economică în anii următori și cel mai bun și pentru a se diversifica atunci când economia este mai rea.
 • Obiectivele dvs. de investiții sunt, de asemenea, un factor de luat în considerare atunci când alegeți și planificați planul de acțiune.
 • Într-adevăr, obiectivele dvs. vor decide nivelul dvs. de toleranță față de pierderile potențiale, investitorii pe termen lung ar trebui să se concentreze mai degrabă asupra viitorului și să se conformeze bine cu managementul pasiv, iar timpul de investiție va fi în etape și nu într-o singură dată.
 • Pe de altă parte, investitorii pe termen scurt ar trebui să se concentreze mai mult pe regulile de gestionare a riscurilor și de gestionare a banilor și, prin urmare, cel mai bun moment pentru a investi va depinde de condițiile pieței și de alegerea lor în ceea ce privește clasele de active și AND F.

Tranzacționarea ETF: o munca Întreagă sau Doar Un Hobby?

 • În primul rând, depinde de obiectivele dvs. financiare, dacă doriți să vă îmbogățiți pe termen lung și să vă construiți averea, tranzacționarea cu ETF este cu normă întreagă, chiar dacă nu va trebui să stați în fața calculatorului toată ziua.
 • Rezultatele generate de tranzacționarea ETF-urilor, cu condiția să respectați regulile de gestionare a portofoliului, vor fi ca un salariu cu normă întreagă
 • Dar o puteți face ca un hobby pentru a ajunge la capăt sau doar pentru distracția de a construi un portofoliu ETF și de a pune în practică strategiile de management.
 • Pentru investitorii pe termen scurt, tranzacționarea ETF-urilor și a acțiunilor este recomandată pentru începători, datorită volatilității sale scăzute în comparație cu alte active (Forex și mărfuri)
 • Puteți face acest lucru la început ca un hobby și după ce înțelegeți fundamentele tranzacționării ETF, îl puteți face cu normă întreagă mai târziu.
 • Mai târziu în articol vi se vor explica strategiile de tranzacționare ETF pentru începători, care vă vor oferi o idee mai bună.

 

Cum Să Înveți și Să Te Antrenezi Pentru a Tranzacționa ETF-uri?

 • În primul rând, ETF-urile sunt vehicule de investiții care vă permit să vă îmbogățiți, cu condiția să fie utilizate în mod eficient.
 • Pentru a învăța și a vă instrui cum să tranzacționați ETF-uri pentru începători, trebuie mai întâi să configurați:
 • Un plan de investiții : definiți-vă obiectivele de gestionare a averii (pe termen lung sau pe termen scurt) și înțelegeți nevoile dvs. (creșteți-vă averea, pensionarea sau faceți bani deoparte), precum și profilul investitorului dvs.
 • Găsirea informațiilor : majoritaa brteokerilor furnizează informațiile necesare investitorilor începători, le puteți găsi în analize de piață sau secțiuni de știri.
 • Trebuie să fii mereu la curent din punct de vedere macroeconomic, doar pentru a-ți face o idee despre situația economică globală, a sectorului sau a țării în care investești.
 • Pe TraderFrancophone.fr veți găsi articole de calitate pentru a vă ajuta să stăpâniți lumea burselor, de exemplu: CFD-uri pentru manechine , Best Stock Broker și ETF
 • Cont demo : utilizarea unui cont demo poate fi foarte benefic pentru a vă testa strategiile și pentru a vă da seama de modul în care tranzacționarea ETF funcționează pentru începători.

Instruiri oferite de brokeri : urmați instruiri dedicate tranzacționării pentru începători, cum ar fi indicatori tehnici, calendar economic, gestionarea banilor.

Bazele Tradingului ETF pentru Începători

 • În primul rând, trebuie să înțelegeți piețele ETF, mecanismul cu care funcționează.
 • Cunoașteți compoziția ETF-urilor (ce active dețin? Câte acțiuni?) pentru a putea înțelege și identifica riscul asociat.
 • Fiți la curent cu știrile economice și cu toate informațiile referitoare la clasa de active cu care aveți de-a face atunci când investiți în ETF-uri.
 • Din acest motiv, alegerea brokerului este importantă pentru a vă oferi toate instrumentele necesare pentru a vă facilita experiența de tranzacționare ETF.
 • Accesul la informații și conținut cu valoare adăugată mare va face diferența între investitori, din acest motiv, la TraderFrancophone.fr recomandăm Admiral Markets.
 • Răbdarea și respectul față de regulile de gestionare a banilor vă vor face un investitor de calitate, puteți urma cursuri de pregătire Admiral Markets despre gestionarea banilor pentru a vă îmbunătăți și a lua în considerare opiniile analiștilor și specialiștilor în piața ETF.

De Câți Bani Am Nevoie Pentru a Tranzacționa ETF-uri?

 • Suma adecvată de a investi în ETF-uri pentru începători depinde foarte mult de obiectivele dvs. și de orizontul dvs. de investiții.
 • Investitorii pe termen lung care doresc să-și crească averea ar trebui să aibă în medie un portofoliu de 10.000 de euro pentru a putea beneficia pe deplin de caracteristicile ETF-urilor și să nu se îngrijoreze de riscurile fluctuațiilor de preț pe termen scurt.
 • Dar cu cât aveți mai mult capital, cu atât este mai bine, deoarece piețele, în principal acțiunile globale, sunt întotdeauna în creștere pe termen lung, cu scăderi în perioadele de criză, astfel încât să vă puteți proteja mai bine diversificându-vă portofoliul cu alte clase de active.
 • Investitorii pe termen scurt ar trebui să aibă un capital minim de 1000 de euro pentru a beneficia mai bine de efectul de levier prin investiții în CFD-uri pe ETF-uri.
 • Prețurile ETF variază între zece și sute de euro, deci pentru a avea un portofoliu diversificat cu trei sau patru ETF-uri, cel mai bun este să ai un capital de 10.000 de euro, este să adaugi 100 de euro pe lună sau pe semestru pentru ca economiile tale să crească eficient.
 • Pe termen lung, reinvestirea dividendelor în ETF-uri vă va permite să vă optimizați mai bine portofoliul, se recomandă să dețineți ETF-urile pentru cel puțin 5 ani
 • Așa că trebuie să-ți uiți capitalul mult timp pentru a avea o performanță mai bună.
 • O altă alegere este deținerea de ETF-uri care oferă dividende mari și astfel devin rentieri și trăiesc din dividende.
 • Dar nu este un lucru ușor de făcut. Deoarece dividendele oferite de ETF-uri sunt mai mici decât pentru acțiuni sau obligațiuni cu randament ridicat (rețineți că livretul A și obligațiunile de stat oferă rate foarte mici).
 • În cele din urmă, pentru a putea trăi rentier din dividende, aveți nevoie de un capital de peste 50.000 de euro minim pentru a putea trăi cu dividende plătite.

Ce Rata de Succes pentru Începători?

 • Tranzacționarea ETF, având în vedere simplitatea și ușurința de configurare, are o rată de succes destul de mare pentru începători.
 • Problema este că aceste instrumente financiare sunt necunoscute investitorilor începători. Mai ales în Europa, unde investitorilor începători tind să prefere indicii Forex sau bursieri.
 • Dar investitorii cu amănuntul și începătorii din Statele Unite preferă ETF-urile și acțiunile pentru simplitatea lor și oportunitățile pe care le pot oferi.
 • Cu siguranță, ETF-urile sunt mai dezvoltate în Statele Unite în comparație cu Europa, dar brokerii au înțeles această nevoie și încep să își adapteze ofertele pentru a satisface această nevoie.
 • Mai mult de 70% dintre persoane fizice și începători își pierd banii cu diferiții brokeri, investind în Forex sau CFD-uri .
 • În timp ce investitorii care preferă ETF-uri sau acțiuni cu tendința de a câștiga mai degrabă decât de a pierde
 • Începătorii sunt atrași de Forex la început, deoarece pare destul de ușor și familiar. Euro și dolarul sunt termeni pe care toți îi aud în fiecare zi …
 • Dar fluctuațiile valutare și volatilitatea lor sunt adesea cauza pierderilor pentru investitorii începători. În timp ce ETF-urile cu diversificarea lor naturală (ETF-urile care urmăresc indicii mari) sunt mai puțin volatile pe termen lung
 • În cele din urmă, rata de succes pentru începători este destul de încurajatoare, dar în Europa nu avem încă date exacte și suficiente pentru a avea un număr exact.

Avantajele ETF-urilor

ETF-urile au explodat în popularitate în Statele Unite, investitorii căutând alternative la fondurile mutuale. Atât profesioniștii, cât și persoanele fizice au văzut valoarea acestor instrumente – un coș de active conceput pentru a urmări un indice – care oferea comisioane de gestionare scăzute și o vizibilitate mai bună a prețurilor pe parcursul zilei.

Investiții Relativ Ieftine  

Datorită structurii lor, ETF-urile tind să aibă costuri mai mici decât alte tipuri de investiții, cum ar fi fondurile mutuale.În majoritatea cazurilor, ETF-urile încearcă să imite și să indexeze, ceea ce înseamnă că managerii de investiții sunt relativ neimplicați. Majoritatea nu sunt gestionate în mod activ. Managerii de ETF nu încearcă să cumpere și să vândă acțiuni pentru a câștiga un avantaj pe piață. Dimpotrivă, ei cumpără și vând doar ceea ce este necesar ca ETF să urmeze compoziția investiției planificate; în timp ce un cost ușor mai mic poate să nu pară important pe parcursul unui an sau doi, este pe de altă parte. Dacă două investiții sunt exact aceleași, cu excepția costului, investiția cu costul mai mic va oferi un ou de cuib mai mare. În fiecare an, fondul cu costuri mai mici are mai mulți bani disponibili pentru rentabilități viitoare, iar efectul de compunere face o mare diferență la sfârșitul deceniilor.

Investiții Diversificate

 • Fondurile tranzacționate la bursă oferă de obicei investiții destul de diversificate; de ​​fapt, fondurile tranzacționate la bursă oferă în general investiții destul de diversificate:
 • Unii își propun să ofere expunere la întreaga piață de valori, cum ar fi Vanguard’s Total Stock Market ETF (VTI).
 • Un portofoliu divers este important, deoarece nu doriți să vă puneți toate ouăle într-un singur coș. Dacă banii dvs. sunt într-un singur stoc și acea companie intră în faliment, nu mai aveți nimic.
 • Un ETF poate conține zeci, sute sau mii de tipuri diferite de investiții. Deși nu doriți să treceți peste bord, vă puteți răspândi cu succes riscul investițional cu uneori unul sau câteva ETF-uri.
 • Unele ETF-uri urmăresc indici similari cu cei ai S&P 500. Aceasta se numește investiții pe indici, care vă permite să obțineți expunere la întregul indice S&P 500 achiziționând un singur ETF. Fără investiții precum ETF-uri, ar trebui să cumpărați sute de acțiuni pentru a fi la fel de diversificate ca S&P 500.
 • Deși unele ETF-uri se pot concentra pe o anumită industrie, ele sunt de obicei diversificate între multe companii din această industrie, cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți în ce investesc ETF-urile dvs.

Investiți într-un Mod Avantajos din Punct de Vedere Fiscal

 • Fondurile tranzacționate la bursă oferă un mod de investiție mai eficient din punct de vedere fiscal decât fondurile mutuale.
 • Deoarece majoritatea ETF-urilor se concentrează pe investiții pasive sau pe indici, există mai puține tranzacții decât în ​​cazul fondurilor mutuale gestionate activ.
 • Aceste tranzacții duc la câștiguri și pierderi de capital în fondurile mutuale, care sunt apoi distribuite deținătorilor de fonduri mutuale.
 • Aceste distribuții sunt impozabile dacă fondurile mutuale sunt deținute într-un cont de investiții impozabil.
 • Datorită naturii indexului și a modului în care funcționează ETF-urile, câștigurile și pierderile de capital sunt mult mai mici, ceea ce vă ajută să vă reduceți povara fiscală până când sunteți gata să vindeți acțiunile ETF.

Bursă Trading & ETF

 • Fondurile mutuale, o alternativă comună la ETF-uri, se tranzacționează doar o dată pe zi.
 • Pe de altă parte, ETF-urile tranzacționează pe tot parcursul zilei la bursă, iar diferența este imensă pentru cei care doresc un control mai mare asupra modului și momentului în care investesc.
 • Să presupunem că un mare eveniment se întâmplă pe piață și că provoacă o scădere drastică a investițiilor pe parcursul zilei, dacă doriți să cumpărați și să vindeți la un anumit moment al zilei, puteți face acest lucru cu ETF-uri. Cu fonduri mutuale, tranzacția dvs. se va face la sfârșitul zilei.
 • Acest lucru vă poate oferi un avantaj asupra fondurilor mutuale dacă intenționați să sincronizați piața, deși temporizarea pieței nu este, în general, recomandabilă pentru investitorii pe termen lung.

Avantajele Tranzacționării ETF pentru Începători

 • Dacă obiectivul dvs. este să vă creșteți averea pe termen lung sau mediu fără a vă petrece practic ziua în fața platformei dvs. de tranzacționare uitându-vă la diagrame și urmărind informațiile.
 • ETF-urile sunt soluția ideală, în primul rând, știm perfect că piețele de valori, în special acțiunile, sunt mereu în creștere pe termen lung, în afară de perioadele de criză, cum ar fi în 2008 sau februarie 2021, când piețele au scăzut brusc.
 • ETF-urile cu diversificarea lor vă permit să amortizați aceste perioade de criză. Întrucât, chiar și în perioade de criză, sectoarele se descurcă bine și, dacă v-ați diversificat suficient portofoliul de ETF, nu veți avea nicio problemă pe termen lung.
 • ETF-urile sunt, de asemenea, ușor de tranzacționat, este același principiu ca și cumpărarea unei acțiuni.
 • Pot fi foarte lichide dacă ETF-urile selectate sunt fonduri mari, atunci execuția va fi rapidă și eficientă
 • În plus, ETF-urile sunt ușor de gestionat în portofoliul dvs., riscul dvs. este considerabil scăzut în comparație cu alte clase de active.
 • Pe de altă parte, gestionarea pasivă a ETF-urilor vă permite să aveți mai mult timp să aveți grijă de familia dvs. și să nu mai stresați pe piețele financiare.

Dezavantajele și Capcanele ETF-urilor

Deși există multe avantaje, ETF-urile prezintă și dezavantaje. Printre acestea :

ETF-urile au Încă Costuri de Luat în Considerare

 • Când cumpărați sau vindeți o acțiune sau o obligațiune individuală, plătiți o taxă de tranzacție.
 • După ce ați plătit taxele de tranzacție, puteți păstra stocul sau obligațiunea fără a suporta taxe suplimentare în majoritatea cazurilor.
 • Este posibil să fie necesar să plătiți o taxă similară atunci când cumpărați sau vindeți ETF-uri, în funcție de ETF-ul în care investiți și de firma de brokeraj pe care o utilizați.
 • Această gestionare, oricât de mică, costă bani. Majoritatea ETF-urilor au rapoarte de cheltuieli care sunt taxate pentru a acoperi aceste costuri. Taxele percepute de ETF-uri pot fi reduse, dar există.

Nu toate Investițiile Sunt Disponibile

 • ETF-urile vă oferă de obicei o alegere destul de bună a investițiilor. Dar nu veți putea investi totul folosind un ETF.
 • În timp ce piețele dezvoltate pot avea o selecție largă de ETF-uri de obligațiuni, acțiuni și orice alt tip de ETF pe care vi le puteți imagina. Este posibil ca piețele emergente să nu ofere aceeași selecție.
 • În plus, există și alte tipuri de investiții pe care ați putea dori să le faceți, care nu au loc în ETF-uri.
 • Dacă doriți să cumpărați în special o mașină de epocă sau o piesă de artă rară, un ETF nu își va permite.

Investiții sau Combinații de Investiții Mai Dificil de Ales

Unora le place să fie foarte implicați în investițiile lor. Alții au anumite companii sau clase de active în care nu vor investi în funcție de durabilitate sau valorile lor.

 • De exemplu, unii oameni refuză să investească în companii care vând produse din carne sau companii care vând țigări.
 • Poate fi dificil să găsiți ETF-uri care investesc în conformitate cu obiectivele dvs. de investiții foarte specifice. ETF-urile pot conține acțiuni ale anumitor companii pe care nu doriți să le dețineți.
 • Datorită capacității lor mari, ați putea ajunge să dețineți anumite investiții în ETF-uri multiple.
 • Acest lucru vă poate determina să credeți că alocarea activelor dvs. este diferită decât este de fapt. De asemenea, vă poate expune riscul supraexpunerii la anumite companii sau investiții.
 • Acesta este motivul pentru care este important să înțelegeți în ce investiți în fiecare ETF. Apoi, puteți evalua investițiile în ansamblu pentru a vă asigura că obțineți expunerea dorită.
Cristina Balan
Cristina Balan
Pasionata de tranzacționarea pe piețele financiare, Cristina are mai mult de 15 ani de experienta la diversi brokeri si pe pietele financiare. Ea analizează performanța instrumentelor financiare derivate si a actiunilor pentru investitori.
ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!