luni, iulie 22, 2024
Trading.roETFXTB Lanseaza Noile Planuri de Investiții

XTB Lanseaza Noile Planuri de Investiții

Anul 2024 vine cu noutăți din sectorul financiar ! XTB lansează un nou program al planurilor de investiții ! Cu ce noutăți ne întâmpină cel mai bun broker din Romania ?

Noutăți Plan Investiții XTB

 1. Plăți recurente (auto-investire)
 2. Filtre avansate care permit selectarea ETF-urilor
 3. Interfață mai prietenoasă pentru utilizator pentru o navigare mai ușoară
 4. Adăugarea scorului de risc
 5. Noua filă de Performanță

Pregăteste-te de Pensie

Construirea unei pensii private prin investiții bune reprezintă o strategie esențială pentru asigurarea unui viitor financiar sigur și prosper. În loc să depindem exclusiv de sistemul public de pensii, avem posibilitatea să ne implicăm activ în gestionarea propriilor economii și să construim un portofoliu de investiții diversificat, in plus de pensia privata facultativa. Alegând instrumente financiare precum acțiuni, obligațiuni sau ETF-uri, avem oportunitatea de a beneficia de randamente solide pe termen lung. Prin înțelegerea riscurilor și veniturilor asociate fiecărui tip de investiție, putem crea o strategie personalizată care să se potrivească nevoilor noastre financiare și obiectivelor de pensionare. Astfel, investițiile responsabile și informate devin un vehicul puternic pentru construirea unei pensii private sustenabile și adaptate la necesitățile individuale.

Ce e un ETF ?

ETF-ul (Exchange-Traded Fund) reprezintă un tip de fond de investiții colective, dar care este listat și tranzacționat pe o bursă de valori, asemenea unei acțiuni. Un ETF își propune să urmărească performanța unui anumit indice, cum ar fi S&P 500, Dow Jones Industrial Average sau un alt indice de referință. Aceste instrumente financiare au devenit din ce în ce mai populare în rândul investitorilor, oferindu-le acces la o diversificare eficientă și la performanța pieței în ansamblu.

Cum investesc in Acțiuni și ETF-uri cu XTB ?

 1. Deschideți un Cont de Tranzacționare: Înregistrați-vă pe platforma XTB și deschideți un cont de tranzacționare. Completați detaliile necesare și îndepliniți cerințele de verificare a identității.
 2. Finanțați Contul: Alimentați contul de tranzacționare cu fondurile necesare utilizând metodele de finanțare disponibile, cum ar fi transferul bancar sau cardul de credit.
 3. Accesați Platforma de Tranzacționare: Logați-vă pe platforma XTB cu datele de autentificare.
 4. Navigați la Instrumentele Financiare Dorite: Utilizați funcțiile de căutare sau navigare ale platformei pentru a găsi acțiunile sau ETF-urile pe care doriți să le cumpărați.
 5. Analizați Informațiile Despre Instrumente: Studiați informațiile detaliate despre acțiunile sau ETF-urile alese. Analizați graficele, știrile recente și orice altă informație relevantă.
 6. Plasați un Ordin: Alegeți tipul de comandă (la prețul pieței sau limitată), introduceți cantitatea pe care doriți să o cumpărați și confirmați tranzacția.
 7. Confirmați Tranzacția: După ce ați verificat detaliile tranzacției, confirmați pentru a finaliza achiziția.
 8. Monitorizați Portofoliul: Urmăriți evoluția portofoliului pe platforma XTB. Puteți vedea informații despre activele cumpărate, performanță, și alte date relevante.
 9. Gestionați Riscurile: Utilizați instrumentele de gestionare a riscurilor disponibile, cum ar fi ordinele stop-loss, pentru a limita eventualele pierderi.
 10. Consultați Resursele de Educație Financiară: XTB oferă adesea resurse educaționale și analize de piață. Aprofundați-vă cunoștințele pentru a lua decizii mai informate.

Cum Deschid Planul de Investiții

 1. Deschide platforma XTB pe telefon, selectează “Începe să economisești investind”.

2. Alege în ce ETF-uri vrei să investești.

etf

3. Selectează alocarea > Câți bani efectiv vrei să pui în fiecare din instrumentele financiare respective.

4. Dacă dorești, dă-i un nume personalizat, de exemplu “Investiția Mea” sau “Bani pentru Pensie” sau “Barosanul” – e investiția ta, o poți numi cum vrei 🙂

5. Alimentează planul de investiții. Ai 3 opțiuni :

 • Card de Debit
 • Contul XTB
 • Transfer Bancar

5. Investește suma dorită. Poți defini și frecvența la care să pui banii în planul de investiții. Este foarte simplu.

Avantajele ETF urilor cu XTB

 1. Structură Deschisă: ETF-urile sunt structurate ca fonduri de investiții deschise, ceea ce înseamnă că numărul de acțiuni al fondului poate fluctua în funcție de cerere. Astfel, există posibilitatea de a emite sau retrage noi acțiuni în funcție de cererea investitorilor.
 2. Listare și Tranzacționare pe Bursă: Un aspect distinctiv al ETF-urilor este faptul că sunt listate și tranzacționate pe bursele de valori, ceea ce permite investitorilor să le cumpere sau să le vândă în timpul ședințelor de tranzacționare. Acest aspect oferă lichiditate și flexibilitate în ceea ce privește intrarea și ieșirea din poziții.
 3. Urmărire a unui Indice: Majoritatea ETF-urilor își propun să urmărească un anumit indice de referință. Acest lucru înseamnă că portofoliul ETF-ului este conceput pentru a reflecta cât mai fidel posibil compoziția și performanța indicelui respectiv.
 4. Diversificare Automată: Investitorii care achiziționează acțiuni ale unui ETF beneficiază de diversificare automată. Deoarece ETF-ul urmărește un indice care poate cuprinde o gamă largă de acțiuni sau alte instrumente financiare, investitorii au expunere la întreaga piață sau la o anumită tematică fără a cumpăra individual fiecare activ inclus în acel indice.
 5. Costuri Reduse: ETF-urile sunt cunoscute pentru costurile lor relativ reduse în comparație cu alte fonduri de investiții. De obicei, acestea au comisioane de tranzacționare mai mici și costuri de administrare mai scăzute în comparație cu fondurile mutuale tradiționale.
 6. Flexibilitate Fiscală: Structura fiscală a ETF-urilor le oferă unele avantaje în comparație cu alte vehicule de investiții. De exemplu, achiziționarea sau vânzarea de acțiuni ale unui ETF poate genera impozite mai mici comparativ cu anumite tranzacții cu acțiuni individuale.
 7. Tranzacționare în Timp Real: Fiind tranzacționate pe burse, ETF-urile pot fi cumpărate sau vândute în timp real în timpul orelor de tranzacționare. Această caracteristică oferă investitorilor posibilitatea de a reacționa rapid la schimbările pieței.

Ce Suma Investesc ?

Suma recomandată de investit variază în funcție de obiectivele individuale, toleranța la risc și situația financiară a fiecărui investitor. Nu există o sumă universală sau o regulă rigidă în ceea ce privește cuantumul investițiilor, deoarece fiecare persoană are circumstanțe unice. Va recomandam totuși cel puțin 2000 de lei, ca sa simțiți si dumneavoastră când acțiunile vor da randament. XTB permite si plăți recurente, astfel încât in fiecare luna puteți adăuga la portofoliul dumneavoastră economiile pe care le doriți.

Suma recomandată pentru investiții depinde în mare măsură de obiectivele financiare personale, toleranța la risc, veniturile disponibile și orizontul de timp al investiției. Nu există o sumă fixă care să fie potrivită pentru toată lumea, deoarece fiecare investitor are circumstanțe și obiective diferite.

Cu toate acestea, există câteva principii generale pe care le puteți lua în considerare atunci când decideți cât să investiți:

 1. Stabilitatea Financiară Personală: Înainte de a începe investițiile, asigurați-vă că aveți un fond de urgență stabil și că sunteți în măsură să vă acoperiți cheltuielile de bază. Este recomandat să nu investiți sume pe care nu vă puteți permite să le pierdeți.
 2. Diversificare a Portofoliului: Dacă intenționați să investiți, este important să vă diversificați portofoliul. În loc să investiți întreaga sumă într-un singur activ sau instrument, alocați suma în diverse clase de active pentru a reduce riscul.
 3. Investiții Recurente: Dacă nu puteți investi o sumă mare o dată, puteți începe cu investiții recurente periodice. De exemplu, să alocați o anumită sumă în fiecare lună pentru a construi treptat portofoliul.
 4. Planificarea Obiectivelor: Definiți clar obiectivele dvs. financiare și stabiliți un plan de investiții în funcție de acestea. Dacă vizați o sumă precisă pentru o achiziție importantă sau pentru pensie, acest lucru vă poate ghida în deciziile de investiții.
 5. Consiliere Financiară: Consultați un consilier financiar pentru a obține sfaturi personalizate. Un profesionist poate lua în considerare toate aspectele financiare și vă poate ajuta să dezvoltați o strategie de investiții adaptată la nevoile dvs.
 6. Începeți Cu Suma pe Care O Aveți Disponibilă: Investiți cu ceea ce aveți disponibil în mod realist. Nu este necesar să așteptați să adunați o sumă mare. Prin începerea cu o sumă mai mică și adăugarea de fonduri pe măsură ce puteți, vă puteți construi treptat portofoliul.

În general, investițiile ar trebui să fie integrate într-o strategie financiară globală și să fie adaptate situației și obiectivelor fiecărui individ. Este important să înțelegeți riscurile asociate cu investițiile și să vă gestionați portofoliul în mod responsabil.

Cristina Balan
Cristina Balan
Pasionata de tranzacționarea pe piețele financiare, Cristina are mai mult de 15 ani de experienta la diversi brokeri si pe pietele financiare. Ea analizează performanța instrumentelor financiare derivate si a actiunilor pentru investitori.
ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!