marți, octombrie 3, 2023
Trading.roBrokerComisionul Brokerului și Impactul său asupra Trading-ului

Comisionul Brokerului și Impactul său asupra Trading-ului

Originally posted 2021-06-30 16:29:14.

Pentru a vă permite să tranzacționați pe piețele financiare și bursiere, brokerii aplică mai multe forme de comisioane pentru tranzacțiile investitorilor, inclusiv spread-uri care constau într-o diferență între prețul de achiziție și prețul de vânzare al activului și comisionul de broker despre care vom vorbi în mai multe detalii în acest articol.

Comisionul Brokerilor: Definiție

Comisionul unui broker reprezintă remunerația sa pentru serviciile prestate și care se referă atât la gestionarea contului dvs. de tranzacționare, cât și la executarea ordinelor de intrare și ieșire pe piață. Brokerul acționează ca intermediar între investitor și piață.

Top 3 Brokeri Cu Comision Redus

1. eToro  - Cel mai bun broker pentru începători

2. XTB - Cel mai bun broker de semnale de tranzacționare

3. Vantage FX - Cel mai bun broker cu efect de levier

Cum Sunt Remunerați Brokerii?

Brokerii, ca intermediari între investitori și piețele financiare, sunt, prin urmare, furnizori de servicii care sunt remunerați în schimbul acestui serviciu. Pentru a câștiga bani, brokerii online pot trece prin diferite tipuri de facturare, cu preponderent spread și comisioane. Iată detaliile acestor două metode de remunerare a brokerilor.

Remunerația prin Spread

În primul rând, marea majoritate a brokerilor de pe piață sunt remunerați din spread. Spread-ul poate fi fixat aici, dar este cel mai adesea variabilă.

Concret și pentru a genera profituri cu spread-ul, brokerii aplică acest comision pentru fiecare dintre tranzacțiile efectuate pe piață în schimbul misiunii lor de intermediere între comercianți și piețele financiare.

Desigur, spread-urile practicate și care corespund unei diferențe de preț între prețul de vânzare și prețul de achiziție al unui activ, vor varia în funcție de activul în cauză, dar și în funcție de broker.

Remunerarea de către Comisie

Dacă toți brokerii nu o practică, unii au ales să fie remunerați prin comisioane. Acest comision este, de asemenea, facturat aici pentru fiecare tranzacție, dar este cunoscut în avans de către investitor. Aceste comisioane pot fi aplicate, de asemenea, singure sau în plus față de marja pe anumite active, cum ar fi acțiunile de pe piața de valori. Prin urmare, este important să fiți conștienți de condițiile de preț ale brokerului dvs. înainte de a vă alege intermediarul.

În ceea ce privește valoarea acestui comision, acesta poate fi exprimat ca o sumă per tranzacție sau ca procent aplicat la suma tranzacției.

Din nou, valoarea comisioanelor, precum și activele la care se aplică vor varia de la un broker la altul și, prin urmare, trebuie să efectuați o comparație precisă a ofertelor diferiților jucători de pe piață.

Alegeți între un Broker Spread sau un Broker Comision

După cum tocmai am văzut, unii brokeri sunt remunerați numai prin spread-uri sau diferențe de preț aplicate fiecărei tranziții de cumpărare sau vânzare, în timp ce alții sunt remunerați integral sau parțial cu comisioane.

Alegerea unui broker spread sau comision este dificil de făcut, deoarece există avantaje și dezavantaje pentru fiecare taxă. Într-adevăr, spread-urile variabile sunt adesea mai interesante atunci când condițiile pieței o permit, în timp ce comisioanele vor avea avantajul de a fi mai transparente, deoarece sunt cunoscute din timp.

Prin urmare, fiecare comerciant trebuie să facă alegerea în funcție de preferințele sale personale.

Broker ECN, STP sau Market Maker

Comisioanele percepute de brokeri vor varia, de asemenea, în funcție de tipul de broker. De fapt, există trei tipuri principale de brokeri cu brokeri ECN, brokeri STP și brokeri Market Maker. Prin urmare, vom vedea aici care sunt diferitele comisioane ale acestor brokeri pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine această afacere.

Remunerația Brokerilor ECN

În primul rând, brokerii ECN pentru rețeaua de comunicații electronice corespund de fapt piețelor, ceea ce înseamnă că tranzacțiile sunt executate acolo direct pe piața interbancară.

Acești brokeri sunt, de asemenea, numiți brokeri fără birou de tranzacționare.

Aici, brokerul afișează, prin urmare, un carnet de comenzi și diferiții participanți, inclusiv băncile, factorii de decizie de piață și comercianții sunt contrapartide și reprezintă vânzători și cumpărători. Prin confruntarea acestor diferiți jucători de pe piață, brokerul ECN se va potrivi astfel cu ordinele de cumpărare și vânzare ale diferiților lor clienți.

Dar ce se întâmplă dacă o comandă nu găsește o contrapartidă? în acest caz, brokerul ECN poate utiliza furnizori de lichidități care sunt cel mai adesea bănci și care oferă clienților lichidități semnificative și spread-uri restrânse în condiții normale de piață.

Acest lucru ne aduce la remunerația acestui tip de broker care nu trece prin spread. Într-adevăr, în timp ce pentru comerciant, acești brokeri prezintă adesea spread-uri variabile deosebit de competitive, remunerația lor provine de fapt dintr-un comision pentru volumul tranzacțiilor. În medie, acest comision este de ordinul a 10-20 de dolari pe milion procesat.

Din partea investitorului, spread-urile oferite de un broker ECN sunt, în general, atractive și competitive, iar prețul valorilor mobiliare este afișat în timp real și, prin urmare, este în concordanță cu cotațiile pieței interbancare. Această specificitate oferă astfel transparență totală, iar diferiții participanți la piață au acces la informații aici.

Cu toate acestea, una dintre neajunsurile brokerilor ECN pentru comercianți se referă la perioadele în care piața este volatilă, fie în timpul anunțurilor sau al evenimentelor economice majore. Într-adevăr și în aceste perioade, spread-ul tinde să crească, ceea ce crește costul tranzacțiilor pentru comercianți.

De asemenea, este important să rețineți că brokerii ECN au fost odată accesibile doar investitorilor instituționali. Dar, de ceva timp, serviciile lor sunt de asemenea accesibile persoanelor fizice. Când vine vorba de comercianții cu amănuntul, brokerii ECN înșiși acționează ca furnizori de lichidități. Mai mult, acești brokeri sunt adesea bănci.

Dacă brokerii ECN sunt deosebit de populari printre investitori, este și pentru că nu joacă împotriva lor. Într-adevăr, un broker ECN va acoperi doar pozițiile comercianților pe piața interbancară. Dar atenție! Unii brokeri non-ECN utilizează denumirea ECN pentru a câștiga încrederea noilor clienți fără a fi ei înșiși brokeri ECN.

Cei Mai Buni Brokeri ECN

Agent

Cont ECN

Comisioane

Cont real

De la 0,001%

  • ECN RAW

  • PRO ECN

  • 2,5 € per lot per tranzacție

  • 1,5 € per lot per tranzacție

  • Invest.MT5

  • Zero.MT4

  • Zero.MT5

  • De la 0,02 USD pe acțiune și ETF

  • De la 0,05 $ per lot per tranzacție

  • De la 0,05 $ per lot per tranzacție

Pro

3,5 USD pe lot per tranzacție

Remunerația Brokerilor STP

un alt tip de broker este de data aceasta brokerul STP. Funcționarea acestor brokeri este în esență aceeași cu cea a brokerilor ECN, dar de data aceasta, lichiditatea oferită comercianților este furnizată doar de un furnizor terț. Acest lucru înseamnă că brokerul STP nu conectează contrapartidele de cumpărare și vânzare, ceea ce le permite să garanteze timpi de livrare mult mai rapide.

Spreadurile practicate de brokerii STP sunt astfel mai stabile decât cele ale altor brokeri. Prin urmare, acești brokeri sunt pur și simplu intermediari între comerciant și bănci, iar prețurile afișate sunt cele pe care banca le afișează pe piața interbancară.

În ceea ce privește remunerația acestor brokeri, aceasta se face numai în funcție de volumul tranzacțiilor efectuate de clienții săi sau pe spread. În cazul remunerației prin spread, brokerul STP va crește astfel ușor prețul de achiziție și va scădea ușor prețul de vânzare al unui activ și această diferență va genera profituri.

De asemenea, numiți „brokeri puri”, acești brokeri nu iau poziții față de comercianți, deoarece sunt auto-acoperiți de furnizorii lor de lichidități. De asemenea, trebuie amintit că trecerea printr-un broker STP permite strategii de scalping, deoarece acesta din urmă este acoperit automat pe piața interbancară și pe toate pozițiile adoptate de comercianții săi.

Pe lângă faptul că oferă o lichiditate mai mare, brokerii STP oferă și unele avantaje semnificative în ceea ce privește serviciile și relațiile cu clienții, cu instrumente mai inovatoare, dar și o serie de funcții de asistență decizională, cum ar fi analize, semnale sau consiliere sau chiar conturi gestionate sau sisteme automate de tranzacționare.

Remunerația Brokerilor Market Maker

În cele din urmă, ultimul tip de broker pe care îl veți găsi pe piață este Market Maker, numit și „broker Dealing Desk”. Acest termen înseamnă că brokerul nu transmite comenzile comercianților săi pe piață, ci este responsabil pentru procesarea lor internă.

Desigur, această procesare internă a tranzacțiilor pentru care tranzacțiile de acoperire pot duce la conflicte de interese cu clienții săi, deoarece producătorul de piață trebuie să stabilească o strategie de acoperire a riscurilor într-un „registru de risc”. În acesta, indică în special poziția în volum pentru fiecare activ. Apoi, el adaptează modul în care tratați tranzacțiile dvs. în funcție de diferite criterii, inclusiv nivelul dvs. de comerciant sau volumul tranzacțiilor dvs.

Mai precis și sub un anumit prag, producătorul de piață va șterge comenzile intern fără a le muta pe piețe și, prin urmare, el va fi contrapartida comerciantului. Prin urmare, dacă ești câștigător, brokerul pierde și invers. Rețineți, de asemenea, că scalarea nu este autorizată de acest tip de broker, deoarece brokerul nu are timpul necesar pentru a se acoperi singur. Peste pragul stabilit, tranzacțiile sunt de această dată acoperite de un furnizor de lichidități sau de o bancă în schimbul unui comision.

În ceea ce privește comisioanele, factorii de decizie de piață sunt remunerați numai printr-un spread fix. Prin urmare, aplică o ușoară diferență cu spread-ul oferit de furnizorul lor de lichiditate, iar prețurile de aici nu au transparență. Deși factorii de decizie de piață sunt din ce în ce mai prezenți pe piață în ultimii ani, este mai ales datorită strategiei lor de spread fix, stop garantat sau chiar datorită ofertelor promoționale de bun venit.

Broker Market Maker sau Comparație ECN

ECN

Vă rog

Market Maker

Transmiterea comenzilor către furnizorii de lichidități și alți actori de pe piață (comercianți, brokeri etc.)

Transmiterea comenzilor către furnizorii de lichidități

Comenzi executate de broker pe o bază discreționară

Se răspândește de la 0 pip + comisioane

Spreads corectează variabilele

Se extinde remedierile

Preț derivat din corespondența dintre comenzile participanților la piață, precum și furnizorii de lichidități

Cotații de la furnizorii de lichidități

Cursuri discreționare

Execuție automată, fără reluare

Execuție automată, fără reluare

Executarea de la biroul de tranzacționare și prin plasarea de comenzi opuse celor ale comerciantului sau prin transmiterea comenzilor către un producător de markeri + posibilă re-cotare

Abilitatea de a vedea adâncimea pieței

Nu pot vedea profunzimea pieței

Nu pot vedea profunzimea pieței

În general depozit minim ridicat

În general depozit minim scăzut

În general, depozit minim sau deloc minim

Taxe și Comisioane Pentru Tranzacții cu Broker CFD

Pentru a înțelege mai bine modul în care este stabilit comisionul unui broker, trebuie să ne uităm și la cazul specific al CFD-urilor sau al contractelor pe diferență. Într-adevăr, având în vedere că onorariile aplicate acestor contracte variază de la o piață la alta, precum și de la un broker la altul, înțelegerea lor de către investitori poate părea complexă.

Amintiți-vă că CFD-urile vă permit să speculați aproape toate instrumentele financiare și că, prin urmare, modul în care este facturat clientul se poate schimba complet în funcție de clasa de active în cauză.

În plus față de spread-uri și înainte de a utiliza serviciile unui broker CFD, se recomandă prin urmare să citiți cu atenție toate informațiile puse la dispoziție despre costurile de operare ale brokerului.

Care Este Costul Tranzacționării CFD-urilor

Comerciantul care utilizează CFD-uri pentru a tranzacționa pe piață se va confrunta cu trei tipuri de bază de taxe, ale căror detalii sunt după cum urmează:

  • Spreads – Aceste costuri care pot fi considerate costuri ascunse corespund) unei diferențe între oferta și cererea sau între prețul de vânzare și prețul de cumpărare al unui activ. Această metodă este în general preferată de marea majoritate a brokerilor de pe piață.
  • Comisioane – Acestea sunt percepute de unii brokeri ca procent din volumul tranzacției și pe baza valorii activului tranzacționat. Acești brokeri sunt numiți brokeri CFD DMA pentru acces direct pe piață. Aici, spread-urile sunt de asemenea aplicate, dar sunt adesea mai mici.
  • Taxe de swap sau overnight – În cele din urmă, majoritatea brokerilor percep, de asemenea, o rată a dobânzii aplicabilă fiecărei poziții pe care comerciantul decide să o mențină deschisă peste noapte.

Spread-ul sau Spread între Ofertă și Solicitare

După cum veți înțelege, comisia principală a brokerului aici este Spread-ul. Aceasta este o diferență între prețul licitat și prețul cerut al unui activ. Într-adevăr, prețul ofertei fiind puțin mai mare decât prețul real al activului suport și prețul cerut ușor mai mic decât acesta are anumite consecințe pentru investitor.

Într-adevăr și pentru a începe să genereze câștiguri, prețul activului suport trebuie să mute un anumit număr de puncte în direcția corectă pentru a compensa această diferență.

De cele mai multe ori, spread-ul reprezintă un comision redus pentru fiecare tranzacție și este relativ mic, deși poate varia în funcție de condițiile pieței. De asemenea, este interesant să comparați spread-urile oferite de diferiții brokeri de pe piață pe activele care vă interesează, deoarece acestea pot fi foarte diferite de la un broker la altul.

Într-adevăr, ar trebui să fiți atenți la anumiți brokeri care pretind că nu iau niciun comision pentru tranzacțiile clienților lor, dar care, în realitate, compensează această lipsă de comision cu spread-uri mai mari pentru a genera cel puțin un profit echivalent.

Prin urmare, comparația dintre un broker cu sau fără comision impune investitorului să ia în considerare toate opțiunile.

Top 5 Brokeri cu Spread Redus

BROKER

DAX 30

CAC 40

DJI 30

S&P 500

Nasdaq 100

Nikkei 225

Stoxx 50

FTSE 100

vantage

0.8

1.1

1.1

0.3

1

9

1.5

1.1

libertex

4,9

3,3

3

0,74

2,31

17

2

1

ava trade

1.5

1

3

0.25

1

10

1

1

etoro

2

10

6

0.75

2.4

10

3

1.5

Comisioane sau Taxe de Tranzacție Directă

O altă metodă de facturare a brokerilor CFD este comisionul, cunoscut și sub denumirea de „comisioane directe de tranzacție”. Aceste comisioane sunt într-adevăr frecvente în acest sector și constau în aplicarea unui procent de comisioane pentru fiecare tranzacție efectuată. Cel mai adesea, este 0,1% din valoarea instrumentului financiar în cauză, chiar dacă acest comision variază de la un broker la altul.

Aceste taxe se aplică, de asemenea, atât în ​​momentul deschiderii, cât și în momentul închiderii unei poziții. Rețineți, de asemenea, că acest comision nu ar trebui plătit de către comerciant atunci când acesta din urmă tranzacționează indici bursieri.

Taxă Peste Noapte sau Dobândă Zilnică Pentru Pozițiile Nocturne

Atunci când tranzacționați CFD-uri, aceste contracte necesită plata unei dobânzi zilnice care poate fi comparată cu rata dobânzii la un împrumut și atunci când o poziție rămâne deschisă peste noapte. Aceste taxe sunt adesea denumite „taxe peste noapte”.

Acest comision se bazează pe o rată care este cunoscută în avans și care este stabilită printr-o rată a dobânzii de referință. Amintiți-vă că CFD-urile sunt produse derivate tranzacționate pe principiul împrumutului la marja contului. Prin urmare, comerciantul trebuie să plătească doar o parte din valoarea activului subiacent, iar costul acestui împrumut este reprezentat aici de această rată a dobânzii.

Cel mai adesea, această rată este fixă ​​și aproape de 2% pe baza unei rate de referință, cum ar fi rata Libor.

Aveți grijă însă, atunci când comerciantul decide să deschidă o poziție scurtă și nu o poziție lungă, în special cu scopul de a obține profit pe o scădere probabilă a prețului activului, el este cel care primește un interes în valoarea această tranzacție. Deși acest interes este relativ scăzut, nu este neglijabil și face totuși posibilă creșterea profiturilor și, prin urmare, a profitabilității.

Taxe de Dividend pe CFD-uri pe Acțiuni

În cele din urmă, o altă formă de comision care poate fi aplicată de un broker în contextul tranzacționării CFD-urilor pe acțiuni se referă la dividendele pe acțiuni. Se aplică atunci când comerciantul are o poziție scurtă cu un CFD bazat pe un stoc pentru care se datorează un dividend.

Într-adevăr, cu această poziție scurtă, comerciantul trebuie să plătească costul integral al acestui dividend. Dar, în cazul în care acesta din urmă a preluat o poziție îndelungată, el va primi o mare parte din valoarea acestui dividend, adică o parte apropiată de 90% din acesta.

Este important să înțelegem aici că prețul unei acțiuni tinde adesea să prezinte o volatilitate ridicată la momentul dividendului, pentru a se potrivi cel mai bine cu valoarea plății. Astfel, costul acestui comision de dividend nu penalizează cu adevărat investitorul.

Servicii de Broker și Taxe Suplimentare

În plus față de diferitele comisioane și comisioane pe care tocmai vi le-am explicat, anumite comisioane suplimentare pot fi percepute de către brokeri în funcție de serviciile suplimentare oferite investitorilor. Aceasta se referă în special la:

  • Taxe de inactivitateTaxele de inactivitate sunt facturate de mulți brokeri lunar. Acestea sunt aplicabile din momentul în care nu s-a efectuat nicio tranzacție din cont pe o perioadă definită (în general, unul sau doi ani) și când contul are un sold pozitiv. Valoarea acestor taxe este cunoscută în avans și variază de la un broker la altul.
  • Taxe de depunere sau retragere – În timp ce taxele asociate depunerii de capital în contul de tranzacționare sunt din ce în ce mai rare, există comisioane percepute de brokeri în legătură cu retragerile. Taxele de retragere vor varia, desigur, de la un broker la altul, dar depind și de metoda de retragere utilizată sau de valoarea retragerii. Retragerile pot fi, de asemenea, și în anumite condiții oferite gratuit de cei mai buni brokeri.
  • Taxe de conversie valutară – În sfârșit, este logic că unii brokeri vă percep o taxă pentru conversia valutelor. Aceasta se referă în special la tranzacțiile cu active denominate în valută străină sau altele decât moneda de bază a contului dvs. Din nou, taxele sunt stabilite independent de fiecare broker și, prin urmare, pot varia de la un broker la altul.

Pot Tranzacționa Fără Comision?

La fel ca mulți investitori, probabil căutați să economisiți cât mai mult pe costul tranzacțiilor dvs. financiare și, prin urmare, doriți să știți dacă este posibil să tranzacționați fără comision. Există într-adevăr brokeri care oferă conturi de tranzacționare fără comision pentru tranzacțiile de acțiuni online.

Într-adevăr, din ce în ce mai mulți brokeri precum eToro au decis să-și păstreze clienții și să facă față concurenței din ce în ce mai puternice și mai agresive din acest sector, eliminând comisioanele și, desigur, compensându-i cu alte surse de profit. După cum am văzut mai sus, celelalte surse de venit pentru brokeri pot proveni din comisioane de depozit sau retragere, dobânzi la împrumuturi în marjă sau chiar venituri din produsele de investiții ale companiei.

Astfel, tranzacționarea acțiunilor fără comision poate fi avantajoasă pentru investitorii care abia încep sau care nu au un capital comercial semnificativ. Cu toate acestea, este important să luați în considerare și alte taxe care vă vor fi percepute de către brokerul dvs. pentru a compensa acest deficit.

Amintiți-vă, de asemenea, că brokerii fără comision oferă acest avantaj doar până la un anumit volum de tranzacții lunare. De exemplu, la eToro puteți tranzacționa un volum maxim de 100.000 de euro pe lună. Dacă depășiți acest prag, un comision de 0,2 € se va aplica tranzacțiilor dvs.

Cei mai Buni Brokeri Fără Comision – Top 3

1. eToro  - Cel mai bun broker pentru începători

2. XTB - Cel mai bun broker de semnale de tranzacționare

3. Vantage FX - Cel mai bun broker cu efect de levier

Cum pot brokerii să nu perceapă comision?

Ne putem întreba și aici de ce unii brokeri pot opera fără a percepe comision, iar alții nu.

În realitate și pentru a răspunde la această întrebare, este în primul rând necesar să înțelegem că această desființare a comisiilor vizează mai presus de toate să stabilească o strategie defensivă. Într-adevăr, odată cu înălțimea tranzacționării online și creșterea semnificativă a ofertelor de la mulți brokeri, tot mai mulți investitori vor schimba brokeri pe parcurs.

Atunci este evident că brokerii fără comision au găsit alte modalități de a câștiga bani cu afacerea lor. Amintiți-vă că brokerii nu câștigă majoritatea veniturilor din comisioane pe tranzacții care reprezintă doar o mică parte din profiturile lor.

Mijloacele puse la dispoziție de brokeri pentru a-și monetiza rolul de intermediar se concentrează astăzi pe dobânzile la împrumuturile în marjă sau pe comisioanele de depozit în cont sau chiar pe veniturile din produsele de investiții ale companiei. Dar asta nu este tot !

Într-adevăr, mulți brokeri prezenți în prezent pe piață câștigă bani și datorită faptului că direcționează comenzile către anumiți factori de piață. Acești factori de piață sunt într-adevăr contrapartide care sunt responsabile de executarea tranzacțiilor și care câștigă bani prin spread, adică diferența dintre prețul de ofertă și prețul cerut, adică prețul. La care pot cumpăra acțiunile și prețul la care au revinde-l investitorilor.

Deoarece spread-ul reprezintă doar o mică parte din valoarea activului subiacent (adesea doar câțiva cenți), prin urmare, acești factori de piață vor câștiga bani. Acesta este motivul pentru care acordă brokerilor o compensație financiară interesantă sub forma unei părți din profiturile lor, în schimbul fluxului de comenzi.

Ce Consecințe Pentru Investitor?

Dezvoltarea recentă a tranzacționării acțiunilor fără comisioane a fost văzută ca o schimbare pozitivă reală pentru investitori și în special pentru comercianții cu puțină experiență sau care nu beneficiază de capital semnificativ.

Într-adevăr, absența comisionului pentru aceste tranzacții face posibilă cumpărarea unor cantități mici fără a se rupe de aceste taxe. De exemplu, imaginați-vă o acțiune al cărei preț este de 100 €. Dacă vi se va percepe un comision de 6 EUR, acest lucru va duce la costuri semnificative. La fel și dacă primiți un dividend de 50 € pentru o acțiune pe care o dețineți, a fi nevoiți să plătiți un comision pentru a investi acei bani nu ar fi rentabil și ar trebui să vă înscrieți pentru un plan de reinvestire a dividendelor. reinvestiți dividendele în același titlu care le-a generat. Acest lucru ar duce la o acumulare de numerar pentru a vă investi dividendele într-un mod mai profitabil.

Dar acesta nu este singurul avantaj al tranzacționării acțiunilor fără comisioane. Într-adevăr și datorită absenței unor astfel de comisioane pentru fiecare tranzacție, investitorii pot investi în mai multe titluri diferite și pot stabili o strategie de diversificare mai atractivă pentru portofoliul lor.

Este Avantajoasă Tranzacționarea Fără Comisioane?

Încă vă întrebați dacă tranzacția fără comisioane este benefică? Iată un exemplu concret și precis care vă va ajuta să vedeți mai clar:

Să ne imaginăm că aveți 1.000 de euro pentru a investi în piața de valori și că intenționați să le plasați la achiziționarea a 5 titluri la bursă cu un comision de aproximativ 6,95 EUR pe titlu, adică 35 EUR în total. Să ne imaginăm, de asemenea, că aceste investiții vă oferă 10% randament anual în timp. Plata acestor comisioane înseamnă că investiția dvs. finală nu este de 1.000 EUR, ci de 965 EUR. După 10 ani de deținere, portofoliul dvs. ar fi, prin urmare, în valoare de 15.400 EUR, 55.300 EUR după 20 de ani și 158.700 EUR după 30 de ani.

Acum imaginați-vă că nu plătiți un comision pentru aceste tranzacții. În acest caz, investiți în totalitate 1.000 $ de fiecare dată. Diferența va fi reală pentru rezultatele dvs., deoarece după 10 ani deținând aceste valori mobiliare, veți câștiga cu 560 euro mai mult în portofoliu. După 20 de ani, aceasta reprezintă un câștig suplimentar de 2.000 de euro, iar după 30 de ani, veți câștiga 5.800 de euro.

Dar atenție! Așa cum am afirmat de mai multe ori în acest articol, brokerii fără comisioane plătesc diferit, iar calculul pe care tocmai vi l-am explicat nu ia în considerare alte comisioane care pot fi percepute pentru tranzacțiile dvs. Prin urmare, este necesar să faceți o evaluare precisă înainte de a vă alege brokerul și oferta dvs.

Reglementat de:  CySEC, FCA, ASIC și FinCEN


Anul fundației :
2007

Sediul central  : Limassol, Cipru


Depozit minim :
200 USD

67% din conturile CFD cu amănuntul pierd bani.

Doriți să vorbiți cu noi și cu alți comercianți din comunitate despre comisioanele de brokeraj? Nu ezitați să lăsați un mesaj în comentariu!

0 commission RO V2

❓ Ce este un broker?

Un broker este un intermediar sau un furnizor de servicii responsabil de executarea comenzilor comercianților pe piețele financiare sau de transmiterea acestor comenzi către o organizație terță parte. Prin urmare, este o entitate financiară deplină, care este acreditată de autoritățile financiare pentru a efectua acest tip de tranzacții pe piața de valori. El este responsabil pentru reunirea comenzilor de cumpărare și vânzare ale diferiților jucători de pe piață, adică comercianți și instituții. Brokerii pot fi numiți și brokeri sau brokeri.

💶 Care este salariul unui broker?

Un agent de bursă nu este remunerat plătind singur un salariu, ci realizând profituri fie în funcție de volumul comenzilor transmise către terți, fie prin preluarea de spread-uri sau comisioane pentru tranzacțiile efectuate pe piață. Nu confundați aici comisioanele unui broker valutar sau CFD numite comisioane de broker sau comision de broker de acțiuni cu comisionul unui acord de broker de afaceri ca reprezentant intermediar al altor activități și sectoare, cum ar fi comisioane de broker imobiliar, cum ar fi: pentru un imobil comercial , rata comisionului brokerilor de asigurări, comisionului de broker charter de iahturi sau comisionului broker cmeg care sunt detaliate în comision brokeri inc.

⚙️ Cum funcționează brokerii?

Este important să înțelegem cum funcționează brokerii pentru a înțelege modul în care sunt plătiți și care sunt sursele lor de venit. Astfel, misiunea acestui broker este să vă gestionați contul de tranzacționare. Pentru aceasta, el va executa ordinele de intrare și ieșire de pe piață și acesta este motivul pentru care este remunerat printr-un comision sau spread-uri. El este astfel considerat un intermediar între comerciant și piețe. Cu toate acestea, el poate avea acces direct la piețele pe care doriți să investiți sau poate trece el însuși printr-un alt intermediar pentru a le accesa.

🏆 Cine sunt cei mai buni brokeri?

Alegerea celui mai bun broker va depinde mai ales de ceea ce căutați în tranzacționare, de activele care vă interesează, de strategia dvs. sau de nivelul dvs. de experiență. Într-adevăr și dacă căutați mai presus de toate să efectuați tranzacții pe piețe la un cost mai mic, veți opta pentru un broker valutar fără comision sau cu un broker de bursă. Dacă sunteți în căutare în primul rând de software de tranzacționare inovator, veți apela la brokeri care oferă platforme și instrumente inovatoare etc.

👍 Ce broker alege în 2020?

În 2020, ca și în 2021, alegerea unui broker de calitate va necesita o comparație precisă a ofertelor actuale. Având în vedere diversele analize pe care le-am efectuat asupra ofertelor brokerilor autorizați de pe piață, se pare că Libertex este în prezent unul dintre cele mai bune de pe piață. Oferă acces la o gamă foarte largă de active variate, spread-uri reduse și alte avantaje, inclusiv servicii de încredere pentru clienți și numeroase instrumente de analiză și asistență pentru decizie.

👛 Cum fac bani brokerii?

După cum v-am putut demonstra prin acest articol, brokerii Forex sau CFD câștigă desigur bani datorită taxelor pe care le percep comercianților lor clienți sau furnizorilor de lichidități și altor intermediari responsabili pentru plasarea comenzilor. Dar, în principal, prin diferența sau diferența dintre prețul de cumpărare și prețul de vânzare al unui activ se generează venituri, precum și prin comisioane pentru anumite tranzacții sau ambele simultan. Alte costuri suplimentare, cum ar fi costurile de inactivitate, costurile de depunere sau retragere, costurile swap sau overnight, trebuie de asemenea luate în considerare aici.

📌 Cine este cel mai ieftin broker?

În prezent, cel mai ieftin broker de pe piață conform comparației noastre este, fără îndoială, brokerul Libertex, care este unul dintre cei care oferă cele mai avantajoase și cele mai mici spread-uri pe o cantitate mare de active. Dar dacă preferați tranzacționarea fără comision pentru acțiuni, brokerul eToro este unul dintre singurii care oferă această soluție și oferă, de asemenea, diverse avantaje suplimentare, cum ar fi tranzacționarea socială și o platformă modernă și ergonomică.

📈 De ce variază Spread-ul?

Majoritatea spread-urilor oferite în prezent de brokerii online de astăzi sunt spread-uri variabile. Aceasta înseamnă că valoarea lor se poate schimba în sus și în jos în timp. În realitate, aceste variații ale spread-ului depind de diferite criterii, inclusiv, desigur, activul în cauză, dar și de condițiile pieței. Știm în special că spread-urile variază mult mai ușor pe activele subiacente cu volatilitate ridicată decât pe alte instrumente mai stabile sau în momentul unui anunț economic major.

Împărtășiți-vă experiența și părerea despre comisioanele brokerilor, lăsându-ne un comentariu pe această pagină!

Stephane Delsol
Stephane Delsol
Stephane este analist financiar. Pasionat de tranzacționarea pe piețele financiare, el analizează performanța instrumentelor financiare derivate, fiind specializat în tranzacționarea criptomonedelor.
ARTICLES SIMILAIRES