marți, iunie 18, 2024
Trading.roTradingTake Profit Definiție

Take Profit Definiție

Ce Este Un Take Profit – Definiție

Definiție Take Profit : un Take Profit este un parametru utilizat pe piața de valori care corespunde unei comenzi de închidere a unei poziții atunci când prețul pieței atinge un prag definit de comerciant într-o tranzacție câștigătoare. Cu alte cuvinte, preluarea profitului constă în preluarea profiturilor atunci când tendința pieței se schimbă în favoarea investiției comerciantului prin atingerea unui anumit nivel.

Comanda de preluare a profitului este utilizată pentru a anticipa o creștere a prețului fără a fi sigur de tendința prețurilor. Ordinul take profit va închide automat poziția comerciantului la un prag de preț predefinit. Comerciantul va putea apoi să-și adune profiturile atunci când va merge să-și închidă pozițiile.

Cum pun un Take Profit

Adăugarea unui Take Profit (TP) la un ordin de piață presupune specificarea unui nivel de preț la care dorești să se închidă automat poziția într-o tranzacție deschisă. Iată cum poți adăuga un Take Profit la un ordin de piață:

 1. Selectează piața și deschide un ordin de piață: Accesează platforma ta de tranzacționare și selectează piața pe care dorești să tranzacționezi. Apoi, deschide un ordin de piață pentru a intra într-o nouă poziție.
 2. Alege opțiunea Take Profit: În fereastra de deschidere a ordinului, vei găsi opțiunea pentru adăugarea unui Take Profit. În funcție de platforma de tranzacționare pe care o folosești, acest lucru poate fi sub forma unui câmp separat în care să introduci nivelul de preț al Take Profit-ului sau sub forma unei opțiuni de selectare a nivelului de Take Profit dintr-un meniu dropdown.
 3. Specifică nivelul de preț pentru Take Profit: Introdu nivelul de preț la care dorești să se închidă automat poziția și să se realizeze profitul. Acest nivel de preț trebuie să fie un nivel realist și bine calculat, bazat pe analiza pieței și obiectivele tale de tranzacționare.
 4. Confirmă și plasează ordinul: După ce ai specificat nivelul de Take Profit, verifică toate detaliile ordinului și asigură-te că totul este corect. Apoi, plasează ordinul pe piață.
 5. Monitorizează și ajustează Take Profit-ul: După ce poziția este deschisă, monitorizează evoluția prețului și ajustează, dacă este necesar, nivelul de Take Profit în funcție de schimbările în condițiile pieței sau de obiectivele tale de tranzacționare.

Take Profit & Money Management

Take Profit-ul poate fi privit ca un instrument esențial de money management în tranzacționarea pe piețele financiare. Acesta joacă un rol crucial în gestionarea riscului și în stabilirea obiectivelor de profit într-o strategie de tranzacționare. Iată cum Take Profit-ul poate fi utilizat în contextul money managementului:

 1. Gestionarea riscului: Take Profit-ul permite traderilor să gestioneze riscul prin stabilirea unui nivel de profit dorit pentru fiecare tranzacție. Stabilirea unui nivel de take profit corespunzător poate ajuta la limitarea expunerii la riscuri și la protejarea profiturilor realizate. Prin stabilirea unui nivel de take profit, traderii pot defini raportul risc/recompensă pentru fiecare tranzacție și pot lua decizii de tranzacționare mai informate.
 2. Stabilirea obiectivelor de profit: Take Profit-ul servește ca un obiectiv clar de profit pentru fiecare tranzacție. Acesta oferă traderilor un cadru clar și definit pentru realizarea profitului dorit. Prin stabilirea unui nivel de take profit, traderii își pot stabili obiective realiste de profit și pot evalua eficiența strategiei lor de tranzacționare în atingerea acestor obiective.
 3. Automatizarea procesului de tranzacționare: Utilizarea Take Profit-ului poate automatiza procesul de tranzacționare, eliminând aspectul emoțional din deciziile de tranzacționare. Odată ce nivelul de take profit este stabilit, platforma de tranzacționare va închide automat poziția atunci când prețul atinge acest nivel, fără a fi nevoie de intervenția manuală a traderului. Aceasta poate îmbunătăți disciplina în tranzacționare și poate contribui la o gestionare mai eficientă a tranzacțiilor.

Take Profit & Trailing Stop Loss

Trailing Stop-ul care devine Take Profit este o strategie avansată de gestionare a riscului în tranzacționare, care îmbină avantajele ambelor ordine pentru a maximiza potențialul de profit în timp ce minimizează riscul de pierdere. Această strategie este utilizată în special în contextul tranzacționării pe piețele volatile, unde prețurile pot să crească sau să scadă rapid.

Iată cum funcționează această strategie:

 1. Trailing Stop-ul: Trailing Stop-ul este inițial setat ca un ordin stop-loss, care se mișcă automat odată cu evoluția favorabilă a prețului. Acesta este utilizat pentru a proteja profiturile pe măsură ce prețul se mișcă în favoarea poziției deschise. Atunci când prețul crește, Trailing Stop-ul se ajustează în consecință, menținând o distanță specificată față de prețul curent.
 2. Transformarea în Take Profit: Pe măsură ce prețul continuă să crească și Trailing Stop-ul se mișcă în sus, acesta poate ajunge la un nivel în care să depășească prețul de deschidere al poziției sau un alt nivel de profit predefinit de trader. În acest moment, Trailing Stop-ul este activat ca Take Profit, iar poziția este închisă automat pentru a bloca profitul realizat.
 3. Maximizarea profitului: Această strategie permite traderilor să beneficieze de mișcările favorabile ale prețurilor și să maximizeze profiturile, în timp ce protejează în mod constant împotriva pierderilor. Trailing Stop-ul care devine Take Profit oferă un echilibru între protecția împotriva pierderilor și capturarea cât mai mult posibil a mișcărilor de preț favorabile.

Este important să ajustezi nivelul Trailing Stop-ului și distanța sa față de prețul curent în funcție de volatilitatea pieței și de obiectivele tale de tranzacționare. Utilizarea acestei strategii poate fi utilă în special în situațiile în care prețul are potențialul de a face mișcări semnificative în ambele direcții, permițându-ți să profiți de aceste mișcări fără a risca pierderi mari.

Strategii Take Profit

Strategiile de take profit sunt concepute pentru a te ajuta să ieși dintr-o poziție deschisă în momentul optim, maximizând astfel potențialul de profit din trading. Iată câteva strategii de take profit pe care le poți utiliza în tranzacționare:

 1. Take Profit fix: Această strategie implică stabilirea unui nivel de take profit static înainte de deschiderea unei poziții. Poți alege un anumit număr de pips sau o sumă absolută de profit pe care vrei să o realizezi și să setezi această valoare ca nivel de take profit. Acest lucru îți permite să ai un plan clar și să îți gestionezi riscul și recompensa în mod proactiv.
 2. Trailing Stop: O strategie de trailing stop implică ajustarea automată a nivelului de stop loss în funcție de mișcările de preț în favoarea ta. De exemplu, poți seta trailing stop la o distanță fixă de pips sau procentual de la prețul curent. Pe măsură ce prețul se mișcă în direcția ta, trailing stop se va ajusta în consecință, protejându-ți profiturile și permițându-ți să profiți de mișcările favorabile ale pieței.
 3. Take Profit pe bază de analiză tehnică: Această strategie implică identificarea nivelurilor de suport și rezistență sau a altor modele de preț și stabilirea unor obiective de profit în funcție de aceste nivele. De exemplu, poți seta un nivel de take profit la o zonă de rezistență majoră sau la un nivel Fibonacci pentru a profita de potențiala inversare a trendului.
 4. Take Profit pe bază de analiză fundamentală: În cazul în care folosești analiza fundamentală pentru a lua decizii de tranzacționare, poți stabili obiective de profit în funcție de evenimente sau știri anticipate. De exemplu, poți stabili un nivel de take profit înainte de anunțarea rezultatelor financiare ale unei companii sau înainte de o conferință de presă a unei bănci centrale.
 5. Take Profit parțial: Această strategie implică închiderea parțială a unei poziții atunci când un anumit nivel de profit este atins, iar restul poziției este lăsat să ruleze cu un trailing stop sau un alt obiectiv de profit. Acest lucru îți permite să îți asiguri o parte din profituri în timp ce lași restul poziției să se desfășoare în continuare în speranța realizării de câștiguri mai mari.

Take profit & Levier

 • Legătura între take profit și levier în tranzacționare este mai degrabă indirectă, dar totuși existentă. Levierul în tranzacționare se referă la utilizarea capitalului împrumutat pentru a amplifica potențialul de câștiguri (și, în același timp, riscurile). Pe de altă parte, take profit reprezintă un nivel de preț la care un comerciant decide să închidă o poziție pentru a-și asigura profitul.
 • Într-un context de tranzacționare cu levier, utilizarea unui nivel de take profit poate fi influențată de nivelul de risc pe care comerciantul este dispus să și-l asume. Cu cât levierul este mai mare, cu atât potențialul de câștiguri (și pierderi) este mai mare. Prin urmare, atunci când utilizezi un levier mai mare, este posibil să alegi nivele de take profit mai conservatoare pentru a-ți proteja profiturile, deoarece riscul de pierdere este amplificat.
 • Pe de altă parte, un comerciant care utilizează un levier mai mic poate să își asume un nivel de risc mai mare și poate să își stabilească obiective de take profit mai agresive, ținând cont de faptul că riscul de pierdere este mai mic în această situație.

Take Profit & Stop Loss

 • Legătura dintre stop loss și take profit constă în faptul că acestea sunt ambele instrumente esențiale pentru gestionarea riscului și a profiturilor în tranzacționare. Ele sunt adesea utilizate împreună pentru a forma o strategie de gestionare a riscului coerentă.
 • Atunci când deschide o poziție, un trader poate plasa atât un nivel de stop loss, cât și un nivel de take profit în funcție de analiza sa a pieței și de obiectivele sale de tranzacționare. Plasarea acestor niveluri îi permite traderului să definească în mod clar raportul risc-recompensă al tranzacției și să gestioneze eficient poziția în funcție de evoluția pieței.
ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!