marți, iunie 18, 2024
Trading.roNeclasificatCrypto : TOATE schimburile de bitcoin arată volume de tranzacționare FALSE?

Crypto : TOATE schimburile de bitcoin arată volume de tranzacționare FALSE?

Toate volumele de tranzacționare cu criptomonede și bitcoin sunt doar false? Forbes a analizat mai atent această problemă și a ajuns la o concluzie devastatoare în raport.

Sondajul Forbes privind volumele de tranzacții cripto și Bitcoin

Potrivit celui mai recent raport Forbes, aproximativ jumătate din toate criptomonedele tranzacționate sunt influențate de manipularea pieței. Ce înseamnă asta concret? Revista de afaceri a analizat 157 de schimburi cripto diferite pentru volumul lor de Bitcoin și a ajuns la o concluzie abisală. Aproape toate platformele își simulează volumele de tranzacționare cu BTC în funcție de criteriile de bază – inclusiv Binance, BitMEX sau Huobi.

Procesul, cunoscut sub numele de „comerț de spălare”, este o formă de manipulare a pieței. De obicei, un investitor vinde și cumpără aceeași criptomonedă pentru a crește volumul de tranzacționare. Pentru investitor nu se va schimba nimic pe termen scurt, dar pentru alții se pare că cererea de monedă este mare. Ca rezultat, mai mulți comercianți vor aduna un activ, cum ar fi bitcoin, și vor crește prețul.

În cele din urmă, comerciantul beneficiază deoarece manipularea îi permite să vândă activul la un preț mai mare.

Tranzacții Bitcoin manipulate: Forbes Report Revelations

Bursele din țările slab reglementate ar folosi adesea această metodă pentru a crea iluzia de volume mari pentru investitorii externi. Prin urmare, platforma ar trebui să fie comercializată în lumea exterioară ca fiind foarte populară și de succes. Boții de tranzacționare sunt considerați a fi cel mai comun instrument, deoarece elimină nevoia investitorului menționat mai sus și generează tranzacții automate de eliminare.

Forbes a identificat problema cu tranzacțiile pe cea mai tranzacționată criptomonedă, Bitcoin (BTC). Pentru a face acest lucru, revista de afaceri a folosit volume de tranzacționare de 24 de ore de la diverse companii de analiză, cum ar fi CoinMarketCap, CoinGecko, Nomics și Messari. Au existat deja diferențe flagrante aici: CoinMarketCap avea un volum de 32 de miliarde de dolari în ziua observării, în timp ce Messari a plafonat la 5 miliarde.

Iată ce spune raportul:

“Nu există o metodă universal acceptată care să dicteze modul în care ar trebui calculat volumul de tranzacționare al unei criptomonede.”

Apoi, există problema că unele țări nu au reglementări sau au autorități de supraveghere laxe.

Pentru a oferi o metrică exemplară pentru piața cripto, echipa revistei a analizat volumele Bitcoin prin anumite metode de măsurare. Acestea au inclus, de exemplu:

  • Țara în care schimbul este reglementat
  • Schimb criptografic site-ul de date vizualizări
  • Numărul de clienți ai platformei cripto

Folosind această metodă, au fost evaluate 157 de schimburi pentru a ajunge în sfârșit la concluzia serioasă: jumătate din volumul Bitcoin este manipulat.

De exemplu, analiștii subliniază că volumul zilnic pe 14 iunie 2022 a fost de 262 de miliarde de dolari. De fapt, conform calculelor, a fost doar 128 de miliarde de dolari. Cele 262 de miliarde a fost suma cifrelor date de burse.

Raportul spune mai departe:

„Cea mai mare problemă este cu companiile care dezvăluie volume mari de tranzacții, dar care operează în țări cu o supraveghere de reglementare slabă. De exemplu: Binance, MEXC Global și Bybit. Împreună, schimburile mai mici reprezintă 89 de miliarde de dolari în Bitcoin – dar, potrivit acestora, este de 217 de miliarde.”

Raportul clasifică schimburile

Forbes a reușit să folosească metoda anterioară pentru a implementa un fel de clasificare a schimburilor cripto care manipulează volume. Și nu arată bine!

Cel puțin 95% din toate volumele nu sunt false, așa cum a raportat anterior de Bitwise în 2019.

Ca urmare, s-a făcut o clasificare în 3 grupe: grupul 1 afișează cu până la 25% mai puțin volum decât cel indicat de calcul, grupul 2 până la 79% și grupul 3 până la 100%. 100% ar însemna că totul este manipulat sau fals.

schimb-cu-cripto-volum-fals
În mod surprinzător, chiar și schimbul de criptomonede numărul unu din lume, Binance, se află în al doilea grup, cu o „rată falsă” de 45%.

Rămâne de văzut cum și dacă reglementările cripto în curs pot contribui la o îmbunătățire.

ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!