luni, iulie 22, 2024
Trading.roCriptomonedeCriptomoned─â: Ghid Complet pentru Investi╚Ťii

Criptomoned─â: Ghid Complet pentru Investi╚Ťii

├Änc─â cunoscute sub numele de valute virtuale, criptovalutele au invadat treptat pia╚Ťa de valori. Ast─âzi, to╚Ťi speciali╚Ötii consider─â c─â este unul dintre cele mai promi╚Ť─âtoare produse ├«n ceea ce prive╚Öte performan╚Ťa pe termen lung. Fie c─â sunte╚Ťi un comerciant novice sau un profesionist, investi╚Ťia ├«n monede digitale este o op╚Ťiune ideal─â pentru crearea de avere ├«n 2021. Cu toate acestea, aceast─â democratizare nu este ├«ntotdeauna la ├«ndem├óna tuturor. Ve╚Ťi avea nevoie de un ghid excelent pe aceast─â tem─â pentru a v─â direc╚Ťiona mai bine investi╚Ťia.

Platformă

Reglementări

Cripto-valute disponibile

Pârghie

Depozit minim

Libertex 

CySEC - Cipru
AMF - Franța FSCA - Africa de Sud

Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum, XRP, Ethereum Classic

1:30

100 €

Capital.com

FCA - Anglia CySEC - Banca Națională a Ciprului a Republicii Belarus

Bitcoin, DogeCoin, Ethereum, Ripple, Cardano, TRON, Litecoin, Bitcoin Cash, Stellar, Quantum

1:30

20 €

eToro


CYSEC - Cipru

Bitcoin, Bitcoin Cash, Binance Coin, Cardano, EOS, Ethereum, Ethereum Classic, IOTA, Litecoin, NEO, Stellar, Tezos, TRON, Ripple, Zcash

1:30

200 $

Kraken

FinCEN - SUA FinTRAC - Canada AUSTRAC -Australie
Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano, Dogecoin, Monero, Polkadot

1: 2

1 €

Coinbase

FinCEN - SUA

Bitcoin, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin, EOS, Stellar Lumens, Tezos

1: 6

2 €

Binance

_

Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, Ripple, TetherUSD, Cardano, Binance Coin

1: 8

1 $

 

Unde Pot Cump─âra Cryptos?

Cump─âra╚Ťi Cryptos de la Libertex

Libertex este unul dintre pu╚Ťinii brokeri care ofer─â o gam─â at├ót de cuprinz─âtoare de criptomonede. ├Än plus, ├«╚Ťi pune la dispozi╚Ťie experien╚Ťa sa de peste 20 de ani. Prin urmare, este un punct de referin╚Ť─â ├«n industria comercial─â. Opt├ónd pentru serviciile sale, beneficia╚Ťi de securitate la toate achizi╚Ťiile dvs. ├Äntr-adev─âr, este reglementat de CySEC ╚Öi ├«╚Öi armonizeaz─â politicile cu standardele comerciale europene. ├Än plus, ave╚Ťi o reducere de 50% la fiecare dintre criptele cump─ârate.

Afla╚Ťi aici cum s─â cump─âra╚Ťi criptomonede pe Libertex.

 

1. Deschide╚Ťi un cont cu Libertex

Trebuie s─â v─â ├«nregistra╚Ťi neap─ârat pe platforma Libertex ├«nainte de a profita de criptomonedele sale. Aceast─â faz─â este foarte simpl─â ╚Öi are loc ├«n c├óteva minute. Accesa╚Ťi site-ul ╚Öi face╚Ťi clic pe butonul ro╚Öu ÔÇ×├Änregistra╚Ťi-v─âÔÇŁ. Ve╚Ťi fi apoi redirec╚Ťionat c─âtre o pagin─â ├«n care va trebui s─â introduce╚Ťi datele dvs. de contact:

 • Adresa de e-mail ;
 • Parola ;
 • Nume ╚Öi prenume;
 • Numar de telefon.

├Än cele din urm─â, valida╚Ťi opera╚Ťiunea f─âc├ónd clic pe linkul Libertex care v─â va fi trimis prin e-mail.

2. Fonduri de depozit

Odat─â ce contul este creat, trebuie s─â-l acredita╚Ťi f─âc├ónd o depunere. Cu Libertex, suma minim─â este de 100 de euro. Mijloacele de plat─â ├«n acest scop sunt limitate la Giropay, Sofort, transferuri bancare ╚Öi carduri bancare.

3. Achizi╚Ťionarea de valute Crypto

 

Platforma vă oferă în prezent peste 60 de monede digitale.

Pe platform─â, g─âsi╚Ťi, printre lista furnizat─â, moneda virtual─â pe care dori╚Ťi s─â o cump─âra╚Ťi. De ├«ndat─â ce instrumentul este selectat, pozi╚Ťiona╚Ťi-v─â f─âc├ónd clic pe butonul verde ÔÇ×Cump─âra╚ŤiÔÇŁ.

 

Cump─âra╚Ťi Cryptos de la eToro

eToro este un pariu sigur pentru cump─ârarea criptelor din toate categoriile. Opera╚Ťional din 2007, acest broker specializat ├«n tranzac╚Ťionare social─â domin─â ├«n mare m─âsur─â noua pia╚Ť─â valutar─â. Pute╚Ťi achizi╚Ťiona un total de 101 produse, inclusiv valute precum:

 • Ethereum;
 • Ripple;
 • Ethereum;
 • Zcash;
 • Litecoin ..

├Än plus, eToro prime╚Öte doar 0,75% comision pentru criptos achizi╚Ťionate. De asemenea, ofer─â multe caracteristici practice pentru a face diferite opera╚Ťii.

1. Deschide╚Ťi un cont cu eToro

Contul eToro v─â ofer─â acces la toate produsele m─ârcii. Procedura pentru ob╚Ťinerea acestuia este simpl─â. Trebuie s─â completa╚Ťi un formular cu datele dvs. personale. Nu uita╚Ťi s─â furniza╚Ťi informa╚Ťii reale pentru a evita riscul interzicerii.

2. Face╚Ťi un depozit pe eToro

Crearea contului v─â permite s─â deveni╚Ťi un client activ pe site. Cu toate acestea, doar un depozit deschide u╚Öile tranzac╚Ťion─ârii pe pia╚Ť─â. Aici, depozitul minim necesar variaz─â ├«n func╚Ťie de ╚Ťara de re╚Öedin╚Ť─â ╚Öi de metoda dvs. de plat─â. Dac─â suma general─â r─âm├óne la 200 USD, este de doar 50 USD pentru cet─â╚Ťenii SUA.

3. Efectua╚Ťi o achizi╚Ťie de moned─â Crypto pe eToro

 

Odat─â ajuns ├«n zona dvs. de utilizator, g─âsi╚Ťi fila Market care ofer─â acces nelimitat la criptomonede. Odat─â ajuns pe pagin─â, introduce╚Ťi numele monedei dvs. ╚Öi continua╚Ťi cu achizi╚Ťia.

 

Cump─âra╚Ťi Cryptos de la Vantage FX

Brokerul face un punct de onoare cu privire la transparen╚Ťa opera╚Ťiunilor sale. ├Än acest scop, este verificat ├«n mod regulat ╚Öi p─âstreaz─â toate fondurile clien╚Ťilor s─âi ├«n conturi independente. Cu alte cuvinte, nu v─â pierde╚Ťi criptosul ├«n caz de faliment.

Pe de alt─â parte, ob╚Ťine╚Ťi spread-uri relativ mici, ceea ce reprezint─â un avantaj competitiv. De asemenea, pute╚Ťi utiliza platformele MT4 ╚Öi MT5 ale platformelor pentru a cump─âra ├«n siguran╚Ť─â.

1. Deschide╚Ťi un cont cu Vantage FX

Brokerul v─â ofer─â pe site-ul s─âu deschiderea unui demo sau a unui cont live. Acesta din urm─â este disponibil ├«n mai multe formate: standard ╚Öi profesional. Fiecare cont are acelea╚Öi faze ca cele ale brokerilor men╚Ťiona╚Ťi mai sus. Cu alte cuvinte, va trebui s─â completa╚Ťi numele ╚Öi prenumele, ╚Ťara, telefonul, adresa de e-mail ╚Öi s─â alege╚Ťi tipul de cont. Totul se face ├«n mai pu╚Ťin de 5 minute.

2. Depune╚Ťi fonduri pe Vantage FX

Depozitul minim pe un cont Vantage FX este de 200 USD. Ave╚Ťi mai multe metode de depunere, cum ar fi Transfer bancar, Skrill, Neteller, Visa Cards ╚Öi Mastercard.

3. Achizi╚Ťii de criptomonede la Vantage FX

Lista monedelor oferite de brokerul Vantage FX nu este la fel de important─â. Cu toate acestea, pute╚Ťi cump─âra cripte acolo, cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Dash, Ripple etc.

Condi╚Ťiile de achizi╚Ťie variaz─â ├«n func╚Ťie de mai mul╚Ťi parametri. Pentru a face acest lucru, este recomandat s─â contacta╚Ťi un consilier pentru clien╚Ťi pentru a afla despre condi╚Ťiile de achizi╚Ťie.

 

Cump─âra╚Ťi Cryptos de la AvaTrade

Există mai multe motive care pot motiva un investitor să aleagă marca AvaTrade pentru a cumpăra Bitcoin. Iată câteva avantaje pentru dvs.:

 • Broker autorizat de ╚Öase organisme de reglementare;
 • Gestionarea contului separat pentru a oferi o protec╚Ťie real─â pentru banii dvs.;
 • F─âr─â comision.

La aceste puncte, trebuie s─â ad─âug─âm ╚Öi calitatea serviciului pentru clien╚Ťi care nu ezit─â s─â v─â apeleze pentru a r─âspunde cel mai bine la preocup─ârile dvs.

1. Deschide╚Ťi un cont cu AvaTrade

├Änregistrarea pe site-ul AvaTrade ├«ncepe c├ónd face╚Ťi clic pe butonul ÔÇ×Deschide╚Ťi un contÔÇŁ. ├Än mod automat, ve╚Ťi primi un formular de completat pentru crearea efectiv─â. Spre deosebire de procedura obi╚Önuit─â, nu v─â alege╚Ťi parola. Serviciul pentru clien╚Ťi al brokerului v─â va trimite un e-mail de validare care include at├ót numele dvs. de utilizator, c├ót ╚Öi parola.

2. Efectua╚Ťi un depozit de fond pe AvaTrade

Pentru a v─â finan╚Ťa contul cu bani, ave╚Ťi grij─â s─â alege╚Ťi metoda de plat─â care vi se potrive╚Öte. ├Än Fran╚Ťa, transferurile bancare ╚Öi cardurile de debit sunt permise. Ulterior, trece╚Ťi la faza de identificare pentru a finaliza primul depozit: cel pu╚Ťin 100 de euro.

3. Face╚Ťi prima dvs. achizi╚Ťie de criptomoned─â pe AvaTrade

 

Porni╚Ťi versiunea web a aplica╚Ťiei MT4. Procesul de cump─ârare a criptomonedelor pe AvaTrade dureaz─â un minut. Pentru a face acest lucru :

 • Alege╚Ťi moneda pe care dori╚Ťi s─â o ave╚Ťi;
 • Face╚Ťi clic pe ac╚Ťiunea ÔÇ×Cump─âra╚ŤiÔÇŁ pentru a valida tranzac╚Ťia.

 

Cump─âra╚Ťi Cryptos cu Capital.com

Acest broker online este un specialist ├«n criptomonede. ├Äntr-adev─âr, pune pe covor peste 80 de titluri, inclusiv perechi digitale precum PAY / USD, THETHA / USG, ETH / GBP etc. Fiecare tranzac╚Ťie tranzac╚Ťionat─â este supus─â unor mici spread-uri pentru a facilita achizi╚Ťiile. ├Än afar─â de aceasta, nu sunt disponibile alte taxe suplimentare. Capital.com ac╚Ťioneaz─â legal ╚Öi beneficiaz─â de reglementarea CySEC ╚Öi a Autorit─â╚Ťii de conduit─â financiar─â. Prin urmare, lichiditatea c├ó╚Ötigurilor dvs. este garantat─â, iar retragerile dvs. sunt aproape automate.

1. Deschide╚Ťi un cont la Capital.com

Pentru a v─â deschide contul cu succes, accesa╚Ťi butonul ÔÇ×Trece╚Ťi acumÔÇŁ situat ├«n col╚Ťul din dreapta al site-ului.

Capital.com sugereaz─â utilizarea ID-ului dvs. Facebook, Google sau Apple. ├Än caz contrar, pute╚Ťi urma pur ╚Öi simplu pasul clasic al formularului de ├«nregistrare.

2. Fonduri de depozit

 

Suma minim─â de depus depinde de tipul de cont pe care l-a╚Ťi creat. ├Än acest scop, 20 de euro sunt ├«n mare m─âsur─â suficiente pentru un cont standard, ├«n timp ce aceast─â sum─â poate ajunge p├ón─â la 3000 de euro pentru alte conturi. Depunerea se face prin metode precum Giropay, Webmonney, Trustly, carduri Visa ╚Öi Mastercard, transfer bancar, Sofort, Qiwi etc.

Dac─â dori╚Ťi s─â executa╚Ťi o comand─â de cump─ârare pe platforma Capital.com, primul pas este s─â v─â conecta╚Ťi la contul dvs. Apoi, face╚Ťi clic pe op╚Ťiunea “Cripto monede” situat─â ├«n partea de sus a interfe╚Ťei. Dac─â instrumentul nu este u╚Öor de identificat, ave╚Ťi grij─â s─â ├«l introduce╚Ťi ├«n bara de c─âutare. Odat─â identificat, face╚Ťi clic pe acesta ╚Öi confirma╚Ťi comanda de cump─ârare dup─â specificarea sumei dvs.

 

Ce Viitor pentru Monedele Crypto?

├Än timp ce unii consider─â c─â monedele virtuale sunt finan╚Ťare pentru viitor, al╚Ťii sunt ├«nc─â sceptici cu privire la acest subiect. Cu toate acestea, pia╚Ťa criptomonedelor se confrunt─â ├«n prezent cu explozii puternice ├«n ceea ce prive╚Öte capitalizarea. Exemplul Bitcoin a surprins pe to╚Ťi speciali╚Ötii, iar noile monede ├«╚Öi preg─âtesc ╚Öi ele intrarea. ├Än lunile urm─âtoare, nebunia din jurul criptomonedei din 2021 promite perspective bune, rezumate ├«n 3 puncte.

Cre╚Öterea Platformelor Institu╚Ťionale Specializate ├«n Criptomoned─â ╚Öi Gestionarea Activelor

Pentru a ├«n╚Ťelege mai bine aceast─â perspectiv─â, este important s─â revenim la un fapt. Acesta este nivelul de legitimare a monedelor digitale, care se confrunt─â cu un v├órf impresionant. S-a stabilit c─â mai mul╚Ťi operatori financiari nu ezit─â s─â-i integreze ├«n serviciile lor, cum ar fi proiectul ÔÇ×paypal crypto currencyÔÇŁ. La ├«nceputul anului 2021, compania american─â adopt─â oficial Bitcoin ╚Öi unele criptomonede, ceea ce le permite celor 300 de milioane de clien╚Ťi s─â le foloseasc─â.

Pe de alt─â parte, este r├óndul companiilor de administrare a activelor s─â se intereseze de sector. Ace╚Ötia injecteaz─â sume colosale, precum gigantul SkyBridge cu 182 milioane de dolari investi╚Ťi ├«n Bitcoin. Dar aceasta este doar partea ├«ntunecat─â a aisbergului, deoarece num─ârul 1 Tesla Motors va cump─âra mai t├órziu peste 1 miliard de Bitcoins.

Cu astfel de investi╚Ťii, este evident s─â ne a╚Ötept─âm la tarife istorice, precum ╚Öi la un exces nea╚Öteptat de criptare. Mai mul╚Ťi brokeri de criptomonede vor trebui s─â se nasc─â pentru a controla fluxul ╚Öi pentru a facilita accesul pe aceast─â nou─â pia╚Ť─â.

Crearea și Lansarea unui Mediu Riguros pentru Reglementarea Noilor Valute

Statistic, valul impresionant de noi beneficii valutare va conduce cu siguran╚Ť─â grupurile de institu╚Ťii financiare la dezvoltarea unui cadru de reglementare ├«n jurul industriei. ├Än acest fel, site-urile de depozitare criptografice ar putea fi supuse standardelor ├«n acela╚Öi mod ca ╚Öi brokerii valutari.

├Än plus, pot fi solicitate licen╚Ťe de activitate ╚Öi vor fi autoriza╚Ťi numai actorii conformi. Obiectivul este clar: asigurarea unei transparen╚Ťe reale ├«n mi╚Öcarea monetar─â ╚Öi asigurarea protec╚Ťiei investitorilor.

Omniprezen╚Ťa ├«n Negocierile Cotidiene

Digitalul nu mai este singura zon─â de predilec╚Ťie pentru criptomonede. Ast─âzi, ei dep─â╚Öesc limitele ╚Öi devin utile ├«n lumea fizic─â. ├Äntr-adev─âr, mai mul╚Ťi comercian╚Ťi ╚Öi comercian╚Ťi folosesc deja carduri de debit conectate automat la portofelul lor. Aceast─â nou─â tendin╚Ť─â se va r─âsp├óndi din ce ├«n ce mai mult odat─â cu utilizarea noilor criptomonede ├«n 2021. Toate achizi╚Ťiile vor fi decontate din portofele ├«n monede virtuale.

Contextul global al s─ân─ât─â╚Ťii este, de asemenea, o p├órghie pentru progres din cauza crizei economice legate de Covid-19. Nu sper─âm la o devalorizare profund─â a monedelor fiduciare, dar cel mai bun mod de a v─â asigura investi╚Ťiile vor fi criptomonedele.

 

Spectacol de la Criptomoned─â

Criptomonedele r─âm├ón active foarte volatile. Cu alte cuvinte, performan╚Ťa oferit─â de fiecare dintre ele poate varia ├«n func╚Ťie de faptele economice.

Cazul Bitcoin (BTC)

Ast─âzi, Bitcoin este considerat cea mai bun─â criptomoned─â din cauza numerelor pe care le produce. Are cea mai mare capitalizare de pia╚Ť─â estimat─â la aproximativ 550 de miliarde de dolari. Pe pia╚Ť─â, circul─â pe pia╚Ť─â peste 18 milioane de jetoane BTC de rezerv─â. Aceast─â performan╚Ť─â este u╚Öor ├«ncetinit─â de pre╚Ťul actual al Bitcoin, care se confrunt─â cu unele defla╚Ťii.

Dac─â primele luni ale anului 2021 au f─âcut posibil─â ├«nregistrarea unei cre╚Öteri care dep─â╚Öe╚Öte marja de 100%, pre╚Ťul stocului nu a durat mult. Dup─â o cre╚Ötere uria╚Ö─â ├«n care Bitcoin a fost evaluat la aproximativ 60.000 de dolari ├«n aprilie, cifrele sunt acum pe ro╚Öu. Bitcoin a sc─âzut sub marca de 30.000 de dolari timp de c├óteva s─âpt─âm├óni, sc─âz├ónd cu peste 50%.

Trebuie admis c─â tweet-urile negative ale lui Elon Musk, precum ╚Öi pr─âbu╚Öirea bursier─â au contribuit ├«n mare m─âsur─â la aceast─â defla╚Ťie. Chiar dac─â unii investitori r─âm├ón perplexi, datele statistice prev─âd totu╚Öi o recuperare treptat─â a monedei. ├Än plus, Bitcoin continu─â s─â domine pia╚Ťa cu o cot─â de 43,31%.

Cazul Ethereum (ETH)

├Än spatele Bitcoin, Ethereum este a doua nou─â moned─â criptografic─â pe care pia╚Ťa o sus╚Ťine ├«n ceea ce prive╚Öte capitalizarea. C├ónt─âre╚Öte peste 230 de miliarde de euro, cu un volum de schimb de 27.284.903.636 de euro la fiecare 24 de ore. Din ianuarie 2021, pre╚Ťul s─âu a urcat cu 450%, un record nemaiv─âzut de la lansare ├«nainte de a se confrunta cu pr─âbu╚Öirea pie╚Ťei bursiere.

Cu toate acestea, Ether a rezistat ╚Öi ╚Öi-a p─âstrat locul de al doilea lider ├«n ciuda unui declin. Nu uit─âm s─â subliniem c─â ╚Öi rezervele ├«n circula╚Ťie sunt impresionante. Evident, exist─â peste 115 milioane de jetoane ETH.

Cazul lui Cardano (ADA)

De la ├«nceputul anului, este una dintre pu╚Ťinele criptomonede care au experimentat o cre╚Ötere meteoric─â. ├Äntr-adev─âr, Cardano ofer─â o performan╚Ť─â de peste 700%, iar valoarea sa de pia╚Ť─â este de 40 de milioane de euro. Trebuie amintit c─â moneda a ├«nceput ├«nc─â anul cu un pre╚Ť de 1 centime. A evoluat treptat ╚Öi trece de bara de 1 euro ├«n februarie.

Nivelul s─âu record (1,70 euro) din p─âcate a suferit o ├«ncetinire ├«n urm─â cu c├óteva s─âpt─âm├óni. Pre╚Ťul jetonului a sc─âzut, iar rezerva disponibil─â pe pia╚Ť─â este de aproximativ 31 milioane ADA.

 

C├ót Po╚Ťi Face cu Crypto?

Sectorul criptomonedelor este mai volatil dec├ót sectorul Forex din cauza dimensiunii sale ╚Öi a dinamismului instrumentelor implicate. Cu monede majore precum ETH, XRP, BNB sau BTC, mi╚Öcarea pie╚Ťei poate atinge fluctua╚Ťii variind de la o cre╚Ötere uria╚Ö─â la un accident nea╚Öteptat. Acest lucru implic─â faptul c─â 1000 de euro investi╚Ťi ├«n criptomoned─â pot fi sinonimi cu bog─â╚Ťia ├«n cazul unei tendin╚Ťe ascendente. ├Än caz contrar, este posibil s─â v─â vede╚Ťi investi╚Ťia ╚Ötears─â ├«ntr-o singur─â zi.

Fie c─â investi╚Ťi ├«n tranzac╚Ťionare sau custodie pe termen lung, este, prin urmare, aproape imposibil s─â stabili╚Ťi o proiec╚Ťie exact─â a c├ó╚Ötigurilor pe care le poate face cripto ├«n termeni de bani. Pentru a v─â ajuta s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi mai bine acest subiect, iat─â un exemplu de simulare.

Cazul unei investi╚Ťii ADA

S─â presupunem c─â pre╚Ťul cardano este de 1,24 euro. Dac─â cump─âra╚Ťi criptomoned─â 05 ada cu 6,25 euro ╚Öi le vinde╚Ťi mai t├órziu c├ónd moneda ajunge la 2 euro, ve╚Ťi fi efectuat o tranzac╚Ťie de 10 euro.

Pe scurt, vei fi beneficiat de un profit de 3,75 euro. Ulterior, pute╚Ťi manifesta inten╚Ťia de a o cump─âra ├«napoi odat─â ce pre╚Ťul scade sub 1,24. A╚Öadar, iat─â un scenariu ├«n care totul merge a╚Öa cum vrei ╚Öi pia╚Ťa nu a ├«nregistrat fluxuri negative semnificative.

Pe de alt─â parte, imagina╚Ťi-v─â c─â tocmai a╚Ťi cump─ârat 8 ada cu to╚Ťi banii deja ├«n portofel (10 euro) ├«n timp ce Cardano a revenit la pre╚Ťul ini╚Ťial de 1,24. Acum, s─â presupunem c─â pia╚Ťa este zdruncinat─â ╚Öi c─â pre╚Ťul ADA scade la 1,15 euro. Aceast─â situa╚Ťie poate p─ârea avantajoas─â pe termen lung. Cu toate acestea, ve╚Ťi experimenta o pierdere de 0,8 euro pe termen scurt, iar cei 10 euro de capital de pornire vor fi acum estimate la 9,2 euro.

Pe scurt, nu exist─â nicio gam─â a sumelor care pot fi c├ó╚Ötigate cu cripto. Totul depinde de cuno╚Ötin╚Ťele dvs. despre pia╚Ť─â, activul ales, capitalul implicat ╚Öi mi╚Öcarea pie╚Ťei.

La Ce Se Folosește o Criptomonedă?

Scopul principal al unei criptomonede este de a rezolva dificult─â╚Ťile asociate cu monedele conven╚Ťionale. Mai exact, aceast─â misiune vine ├«n mai multe moduri.

Criptomoneda Facilitează Plata Bunurilor și Serviciilor

La fel ca monedele tradi╚Ťionale, cripto-activele sunt utilizate pentru a efectua tranzac╚Ťii de cump─ârare. Dac─â au fost mult timp sub influen╚Ťa comer╚Ťului ilegal, aceast─â reputa╚Ťie este acum ├«ngropat─â. Acest lucru este de ├«n╚Ťeles atunci c├ónd ╚Ötim c─â criptele intervin treptat ├«n achizi╚Ťiile de bunuri de consum zilnice. Acum le pute╚Ťi utiliza pentru tranzac╚Ťii legale. Cu titlu ilustrativ, Bitcoin faciliteaz─â plata dispozitivelor de calcul.

├Än plus, mul╚Ťi ├«l folosesc pentru a cump─âra:

 • Produse alimentare;
 • Arta;
 • Aurari;
 • Materiale de decor.

Mai bine, cripto-ul este folosit pentru a plăti servicii online, jocuri video, pariu pe cazinouri online etc. Există, de asemenea, o listă neexhaustivă de site-uri web care acceptă democratizarea monedei. Ne gândim în special la Paypal, Shopify, LimonX și multe altele.

Criptomoneda Permite Investi╚Ťiile pe Pia╚Ťa Bursier─â

Monedele cibernetice sunt recunoscute pentru volumul lor de schimb. ├Än plus, ace╚Ötia au un loc proeminent ├«n industria de tranzac╚Ťionare datorit─â valorilor lor de pia╚Ť─â ├«n valoare de miliarde de euro.

Pentru mul╚Ťi investitori, ace╚Ötia ascund poten╚Ťialul real de investi╚Ťii. Prin urmare, acestea servesc drept active financiare pe care pozi╚Ťiile de v├ónzare ╚Öi cump─ârare sunt deschise constant. ├Än acest scop, ave╚Ťi brokeri care ofer─â tranzac╚Ťionare de perechi criptografice: BTC / NZD, ETH / BTC, BNB / JPY etc.

 

Moned─â Criptografic─â Util─â pentru Crowdfunding

Crowdfunding este un termen pentru crowdfunding prin care o afacere str├ónge fonduri. Procesul are, ├«n general, succes datorit─â interven╚Ťiei institu╚Ťiilor, a persoanelor fizice sau a patronilor numi╚Ťi ╚Öi business angels.

Se aplic─â ╚Öi ├«n lumea monedelor cibernetice: vorbim despre Oferta ini╚Ťial─â de monede (ICO). Face posibil─â finan╚Ťarea unui proiect prin finan╚Ťare integrat─â integral din moned─â digital─â.

1.   eToro  Cea mai bună platformă criptografică în copiere

1. Vantage FX  - Cea mai bună platformă cu efect de pârghie Crypto 1: 20

3. AvaTrade - Cel mai bun broker criptografic cu cont administrat 

Ce Face Valoarea unei Criptomonede?

├Än noiembrie 2010, pre╚Ťul Bitcoin a fost de 0,40 euro. ├Än 2021, acest pre╚Ť a crescut considerabil pentru a atinge ├«n─âl╚Ťimi de peste 28.000 de euro. Acest caz de evolu╚Ťie este general, deoarece mai multe elemente joac─â ├«n favoarea valorii criptomonedelor.

Încredere în Criptomonede

Încrederea este prima pârghie care contribuie la valoarea unei monede, fie ea abstractă sau fizică. Dacă euro a devenit moneda emblematică a continentului european, este pur și simplu din cauza încrederii pe care o au actorii economici în ea. Același principiu se aplică tuturor criptomonedelor din diferite motive:

 • Existen╚Ťa unui blockchain sau a unei tehnologii Blockchain;
 • Transparen╚Ť─â ├«n stabilirea unei foi de parcurs;
 • Profesionalismul dezvoltatorilor de a men╚Ťine trasabilitatea schimburilor.

Aceste elemente de ├«ncredere au permis Bitcoin s─â devin─â calea de ie╚Öire pentru investitori ├«n timpul crizei valutare grece╚Öti. ├Än plus, unele personalit─â╚Ťi ╚Öi-au plasat ├«ncrederea ├«n aceste noi valute, sporindu-╚Öi astfel valoarea pe pia╚Ť─â. Ne g├óndim ├«n special la Mike Tyson, Serena Williams, Gwyneth Paltrow, fra╚Ťii gemeni Winklevoss etc.

Dimensiunea Re╚Ťelei de Utilizatori Cryptocurrency

Num─ârul de comunit─â╚Ťi care utilizeaz─â o moned─â criptografic─â face parte, de asemenea, din criteriile care ├«╚Öi valorific─â valoarea. Aceasta este o consecin╚Ť─â direct─â a principiului privind ├«ncrederea. Cu c├ót este mai mare re╚Ťeaua de utilizatori a unui token, cu at├ót cre╚Öte pre╚Ťul criptomonedei.

Av├ónd ├«n vedere acest lucru, lui Mark Zuckerberg i-a venit ideea de a lansa moneda sa criptografic─â pentru Facebook (Balan╚Ť─â). Dac─â re╚Ťeaua social─â are deja peste 2,5 miliarde de utilizatori, este u╚Öor ca noua moned─â s─â fie adoptat─â de cel pu╚Ťin un sfert din aceast─â comunitate.

 

Rata de Penetrare a Criptelor în Economia Reală

Monedele virtuale implic─â o rat─â remarcabil─â de penetrare pe pia╚Ťa economic─â real─â. Evident, ├«l pute╚Ťi folosi cu u╚Öurin╚Ť─â pentru a cump─âra ╚Öi vinde bunuri ╚Öi servicii de larg consum. Acesta este, de asemenea, unul dintre factorii determinan╚Ťi care explic─â achizi╚Ťionarea masiv─â a unei cripte active.

Poten╚Ťialul este, de asemenea, evident mai ales atunci c├ónd ╚Ötim c─â majoritatea comer╚Ťului electronic autorizeaz─â utilizarea portofelelor electronice pentru validarea tranzac╚Ťiilor. Facebook nu face excep╚Ťie de la regula cu portofelul monedei sale numit Novi numit anterior Calibra. Pe scurt, monedele virtuale invadeaz─â ├«ncet, dar sigur economia real─â.

Caracterul Rar al Monedei Crypto

Este un secret deschis: raritatea unei piese ├«i confer─â valoare. Aceast─â filozofie este, de asemenea, ├«mp─ârt─â╚Öit─â de unele monede criptografice, cum ar fi Bitcoin ╚Öi XRP. Evident, observa╚Ťia actual─â este c─â aprovizionarea cu circula╚Ťie a BTC este tot mai controlat─â. Rezervele se epuizeaz─â, deoarece mineritul devine din ce ├«n ce mai dificil. ╚śi dac─â specula╚Ťia simbolic─â este ├«nc─â evident─â, BTC va deveni o moned─â valoroas─â ├«n urm─âtoarele orizonturi.

Istoria criptomonedei

Urm─ârirea istoriei criptomonedelor este un exerci╚Ťiu care combin─â mai multe etape. Afla╚Ťi aici tot ce trebuie s─â ╚Öti╚Ťi de la decriptarea conceptului p├ón─â la na╚Öterea altcoinelor.

Reveni╚Ťi la Decodarea Termenului

Cuv├óntul criptomoned─â sus╚Ťine mai multe terminologii. ├Än timp ce unii sugereaz─â termenul crypto currency, al╚Ťii vorbesc despre cybermoney, o moned─â nou─â cu poten╚Ťial ridicat sau chiar moned─â virtual─â. Etimologic, prefixul termenului ÔÇ×crypto currencyÔÇŁ provine din grecescul kruptos care ├«nseamn─â ÔÇ×ascunsÔÇŁ. Prin urmare, este o moned─â care con╚Ťine informa╚Ťii codificate de criptografie.

Au Ap─ârut Primele Criptomonede

Bitcoin nu este str─âmo╚Öul criptomonedelor. ├Äntr-adev─âr, geneza conceptului dateaz─â din anii ’90 odat─â cu apari╚Ťia internetului. La acea vreme, mai multe companii aveau ambi╚Ťia de a crea un ecosistem bazat pe moneda digital─â. Mai multe monede electronice au ap─ârut apoi ├«nainte de a c─âdea ├«n uz.

 

M─âri╚Ťi DigiCash

├Änc─â numit─â ecash, aceast─â moned─â virtual─â este proprietatea companiei DigiCash Inc creat─â ├«n 1989. Fondatorul s─âu, David Chaum, a lansat prototipul criptomonedelor ├«n 1995, dar proiectul nu a avut prea mult succes. Considerat─â a fi un sistem financiar foarte scump ╚Öi centralizat, compania ╚Öi-a ├«nchis por╚Ťile ├«n 1998 din cauza falimentului.

Zoom pe CyberCash

Unii operatori economici au cunoscut aceast─â companie care a lansat cybercoin din 1994. Spre deosebire de predecesorul s─âu, aceast─â moned─â a durat c├ó╚Ťiva ani ├«nainte de a fi stins─â ├«n 2000 ├«n urma unor defec╚Ťiuni de securitate. CyberCash a fost nevoit s─â declare falimentul ├«n 2001 din cauza datoriilor.

Concentra╚Ťi-v─â pe E-gold

E-aurul a fost singurul precursor al criptomonedelor apropiate de Bitcoin. A fost introdus în noiembrie 1996 de Douglas Jackson și valoarea sa s-a bazat pe calculul costului aurului. Succesul său a început în 1999, când ziarul Financial Times a recunoscut-o ca fiind singura monedă electronică cu masă critică de pe internet.

Reunind mai mult de 3 milioane de utilizatori ├«n 2005, e-gold ar putea face micropl─â╚Ťi de pe platforme. Cu toate acestea, banii cad ├«n pr─âpastia ilegalit─â╚Ťii, deoarece se bazeaz─â pe un sistem centralizat. Foarte repede, infractorii ├«l folosesc pentru a stabili diverse scheme: schema Ponzi, escrocherii, reclame false etc.

E-aurul devine un activ instrumentalizat ╚Öi FBI intervine pentru a pune cap─ât re╚Ťelei. Fondatorul s─âu va primi, de asemenea, o pedeaps─â cu ├«nchisoarea cu amenzi grele.

Sosirea Bitcoin: Moned─â de Criptare de Succes

Bitcoin s-a n─âscut ├«n urma crizei financiare care a zguduit lumea ├«n 2007: criza subprime. Institu╚Ťiile financiare globale ├«╚Öi pierd credibilitatea ├«n ochii oamenilor. ├Än cele din urm─â, o moned─â nou─â a ap─ârut printr – o Carte alb─â privind 1 st noiembrie 2008: a Bitcoin. Se spune c─â a fost proiectat de o persoan─â sau de un grup de societ─â╚Ťi acoperit de numele Satoshi Nakamoto, deoarece adev─ârata identitate a proprietarului este ├«nc─â un mister.

Pe scurt, Bitcoin umple golurile pionierilor s─âi prin dezvoltarea unui model peer-to-peer complet descentralizat. Nu depinde de un organism financiar ╚Öi respect─â principiile universalit─â╚Ťii ╚Öi accesibilit─â╚Ťii.

 

Introducerea Altor Criptomonede

Bitcoin a deschis por╚Ťile c─âtre alte c├óteva criptare secundare: vorbim de altcoins. Exist─â mii dintre ei care ofer─â diverse citate. Cu toate acestea, trebuie recunoscut faptul c─â toate aceste monede noi nu au aceea╚Öi popularitate ca Bitcoin. Cele care sunt comparabile cu acesta apar ├«n 2011.

Putem cita, de exemplu, Litecoin, Ripple, Dogecoin ╚Öi Ethereum. Acestea ofer─â o ├«mbun─ât─â╚Ťire a algoritmului de schimb. Sunt ├«nc─â califica╚Ťi ca criptomonede de a doua genera╚Ťie.

Jetoane de a treia genera╚Ťie au ap─ârut ╚Öi din 2017. Sunt destul de atipici precum Monero, AION, ICX, NANO, EOS, Dash, Binance Coin, Cardano, Yearn.finance ╚Öi mul╚Ťi al╚Ťii. ├Än cele din urm─â, lista continu─â s─â apar─â, deoarece alte criptomonede promi╚Ť─âtoare pentru 2021 sunt planificate pentru urm─âtoarele luni.

Cum se Realizeaz─â o Criptomoned─â?

Criptomoneda este realizat─â folosind un algoritm computerizat care se bazeaz─â ├«n esen╚Ť─â pe tehnologia Blockchain. Procesul este rezervat exclusiv dezvoltatorilor care au st─âp├ónit limbajul C ++ sau open source. Se scrie un cod pentru a controla toate configura╚Ťiile pentru validarea blockchain-ului. Pe de alt─â parte, codul este mai complex pentru a defini puterea ╚Öi viteza de circula╚Ťie a jetoanelor.

Noile jetoane programate sunt apoi implantate pe o platform─â, dar r─âm├ón inactive. Acesta este momentul ├«n care minerii intr─â ├«n produc╚Ťie. De╚Ťin dispozitive de calcul capabile s─â valideze tranzac╚Ťiile. Prin urmare, este important s─â v─â interesa╚Ťi de ele, astfel ├«nc├ót s─â alimenteze lan╚Ťul, ceea ce va face jetoanele active ╚Öi opera╚Ťionale.

În afară de aceasta, crearea unei criptomonede se poate face prin alte câteva canale.

 • Externalizare: v─â pute╚Ťi crea propria criptomoned─â folosind serviciile unei platforme specializate ├«n domeniu. Site-uri precum CryptoLife sau Wallet Builders ofer─â monede protejate de un cod ├«n mai pu╚Ťin de o lun─â. Este chiar posibil s─â personaliza╚Ťi func╚Ťia monedei.
 • Forkingul unei criptomonede existente: ├«n lumea criptomonedelor, Forking const─â ├«n inspirarea din protocolul original al unei monede pentru a crea una nou─â.

 

Care Sunt Diferitele Categorii de Criptomonede?

Mii de criptomonede aflate ├«n circula╚Ťie pe pia╚Ť─â nu au aceea╚Öi func╚Ťie. ├Än acest scop, le pute╚Ťi g─âsi ├«n diferite categorii.

Infrastructuri de criptomonede

Acestea sunt cele mai reu╚Öite monede care revendic─â titlul de ÔÇ×meta moned─âÔÇŁ sau Bitcoin 2.0. ├Äntr-un mod practic, acestea se unesc cu platformele pentru a stabili o solu╚Ťie contrar─â sistemului monetar care exist─â deja. Pentru a face acest lucru, ei aplic─â principiile fundamentale ale criptomonedelor contractelor inteligente sau contractelor inteligente ╚Öi sistemului descentralizat. Pe scurt, acestea sunt criptomonede special concepute ├«n scopuri profesionale. De exemplu, ave╚Ťi:

 • Ethereum;
 • Ardor;
 • Bitshares;
 • Ripple;
 • Stelar;
 • Valuri;
 • Pripon;
 • Cardano;
 • NEO;
 • NU ;
 • Lisk;
 • IOT─é.

Sisteme de plat─â Cripto-valute

Similar Bitcoin, aceste valute au ├«mbun─ât─â╚Ťit func╚Ťionarea Blockchain-ului. ├Äntr-adev─âr, acestea reduc durata valid─ârii muncii minorilor. Astfel, toate tranzac╚Ťiile sunt autorizate rapid. ├Än plus, acestea ├«ncorporeaz─â un mod de guvernare definit ├«n prealabil, care le ├«nt─âre╚Öte caracterul stabil ╚Öi u╚Öor de utilizat. Pe pia╚Ť─â, g─âsim:

 • Litecoin;
 • Peercoin;
 • Vericoin;
 • Darkcoin;
 • Bitcoin;
 • Dash;
 • Bitcoin Cash.

 

Criptomonede Sociale

Aceast─â categorie prezint─â monede elementare orientate ├«n principal spre re╚Ťelele sociale. Cu alte cuvinte, ├«l pute╚Ťi folosi pentru a face schimb de bani online. Cu toate acestea, acestea sunt micro tranzac╚Ťii, adic─â schimbul de sume minuscule, cum ar fi b─ânu╚Ťi. Obiectivul este crearea unui ecosistem ├«n care egalitatea social─â ╚Öi activitatea economic─â sunt ├«n perfect─â coeziune. Monedele sociale pot fi, de asemenea, folosite pentru a furniza informa╚Ťii online, pentru a cump─âra aprecieri, vizualiz─âri etc. ├Än list─â, cele mai populare sunt:

 • Gemz;
 • Reddcoin;
 • Dogecoin;
 • Neucoin─â;
 • Steem;
 • Synereo;
 • Decent.

Folosi╚Ťi Cripto-Valute mono

Aceste tipuri de valute sunt f─âcute ├«n special pentru tranzac╚Ťii specializate. Prin urmare, ele nu integreaz─â o calitate universal─â, deoarece predestinate pentru un anumit sector sau grup de comunitate. De exemplu, ave╚Ťi:

 • PotCoin pentru industria legal─â a canabisului;
 • QuicksilverCoin pentru plata taxelor;
 • SexCoin pentru industria produselor erotice;
 • GameCredits pentru industria jocurilor video;
 • Peerplays pentru industria jocurilor de noroc online.

Monede Locale Crypto

Unele state au lansat monede electronice inerente economiei lor locale. Este vorba despre urm─âtoarele criptomonede:

 • Auroracoin pentru Islanda;
 • SpainCoin pentru Spania;
 • FimKrypto pentru Finlanda;
 • Petro pentru Venezuela.

 

Criptomonede Anonime

A r─âm├óne anonim este un drept pentru creatorii acestei categorii de monede. Ei cred pe bun─â dreptate c─â identitatea utilizatorilor ar trebui p─âstrat─â secret─â ├«n timpul pl─â╚Ťilor. Prin urmare, monedele anonime sunt programate folosind o criptare care previne trasabilitatea achizi╚Ťiilor proprietarului. Printre jetoanele care apar╚Ťin acestei selec╚Ťii se num─âr─â BitcoinDark, ByteCoin, Monero, Anoncoin, Digital Note, Verge ╚Öi Zcash.


Broker


Démo gratuite


Régulation


Créé en


Note 

Vantage FX

vantage fx

ASIC - Australie


2009

AvaTrade

avatrade

ASIC - Australie
CBI - Irlande


2006

eToro

etoro

67% des comptes CFD de détail perdent de l'argent.


CYSEC - Chypre


2006

Cum s─â Ob╚Ťine╚Ťi Criptomoned─â?

Pentru iubitorii de monede noi, exist─â mai multe oportunit─â╚Ťi de a achizi╚Ťiona jetoane electronice: cump─ârare, minerit, tranzac╚Ťionare.

Cump─âra╚Ťi Criptomonede

Cel mai bun mod de a ob╚Ťine active cripto este s─â le cump─âra╚Ťi pe platforme specifice. Exist─â mai multe pe Internet, dar doar c├óteva au oferte serioase. Ne g├óndim ├«n special la:

 • Coinbase;
 • BitPanda;
 • Kraken;
 • Coinhouse;
 • Binance.

Fiecare site v─â ofer─â o gam─â bogat─â de criptomonede, indiferent de tipul lor. De asemenea, pute╚Ťi face o compara╚Ťie pentru a o alege pe cea cu cele mai bune rate de tranzac╚Ťie.

Cu toate acestea, ave╚Ťi grij─â s─â nu investi╚Ťi tot capitalul ├«n astfel de achizi╚Ťii, deoarece aceste jetoane sunt cunoscute ca fiind foarte volatile. Afla╚Ťi despre pre╚Ťul criptomonedei ├«nainte de a injecta bani ├«n ea.

 

Exploatarea criptomonedelor

Este cel mai cunoscut proces atunci când vine vorba de a avea criptomonede, deși este încă cel mai dificil. Evident, mineritul constă în generarea de piese electronice utilizând hardware-ul computerului puternic. Majoritatea acestor dispozitive sunt dificil de accesat, ceea ce poate determina mai multe persoane să formeze un pool de minerit pentru a colecta cât mai multe jetoane posibil.

Tranzac╚Ťioneaz─â criptomonede

Tranzac╚Ťionarea criptomonedelor se face prin CFD-uri, adic─â prin contracte pe termen scurt. ├Än realitate, nu tranzac╚Ťion─âm ├«n mod direct cripta activ─â pe platforma brokerului. Este o simulare a pie╚Ťei prin care investitorul tranzac╚Ťioneaz─â instrumente derivate precum BTC / ETH, JPY / BTC, XRP / NZD etc.

Cu toate acestea, nu toate site-urile care ofer─â tranzac╚Ťionare criptografic─â merit─â luate ├«n considerare. Nu ezita╚Ťi s─â verifica╚Ťi lista neagr─â AMF ├«n acest sens.

În cele din urmă, nu uităm să specificăm că și alte metode sunt disponibile, în același mod ca și Masternote și miza.

1. eToro  - Cel mai bun broker pentru începători

2. XTB - Cel mai bun broker de semnale de tranzacționare

3. Vantage FX - Cel mai bun broker cu efect de levier

Cum s─â Extrag o Criptomoned─â?

Fie c─â este vorba de Bitcoin sau altcoins, extragerea unei criptomonede este o opera╚Ťiune care implic─â resurse. Acestea includ cuno╚Ötin╚Ťe de baz─â despre matematic─â, un portofel electronic ╚Öi un ASIC.

Pentru miner, este un computer puternic cu o plac─â grafic─â personalizat─â pentru minerit. Aceast─â component─â este elementul central care ├«i confer─â o putere de calcul impresionant─â. Deoarece dovada muncii necesit─â mai multe valid─âri criptografice pe care inteligen╚Ťa uman─â nu le poate rezolva singure, aceste dispozitive se dovedesc a fi cea mai bun─â alternativ─â. Rezolv─â algoritmi ├«n timp record. Lista celor mai bune echipamente de acest calibru include urm─âtoarele modele:

 • Antminer S19 Pro;
 • Antminer T17.

Aceast─â metod─â minier─â este totu╚Öi restrictiv─â. Va trebui s─â ave╚Ťi un buget substan╚Ťial, precum ╚Öi o energie electric─â puternic─â. Pur ╚Öi simplu, nu este recomandat pentru uz casnic, deoarece pute╚Ťi ajunge la facturi scumpe de energie electric─â. Din fericire, v─â pute╚Ťi baza pe extragerea ├«n cloud ╚Öi extragerea bazinelor.

Concentra╚Ťi-v─â pe Cloud Mining

Dori╚Ťi s─â extrage╚Ťi criptomonede f─âr─â a investi ├«n cump─ârarea unui ASIC? Minarea ├«n cloud este cea mai bun─â op╚Ťiune. Acesta const─â ├«n utilizarea puterii de calcul (rata hash) a unei platforme miniere pentru a face treaba. De exemplu, Minergrate este un site cunoscut pentru a ajuta minerii s─â ob╚Ťin─â jetoane.

Genesis Mining este, de asemenea, un taulier de neuitat. Platforma v─â prezint─â un contract minier care v─â permite s─â extrage╚Ťi mai multe cripte ├«n acela╚Öi timp (multipool). Mai bine, exploatezi doar cele mai profitabile active criptografice (Bitcoin, Dash, Litecoin, Ethereum etc.). Plata este creditat─â ├«n portofelul dvs. de la primele profituri.

Concentra╚Ťi-v─â pe mineritul ├«n piscin─â

Mai mul╚Ťi mineri ├«╚Öi pot concentra for╚Ťa de munc─â pentru a maximiza toate ╚Öansele de exploatare a mai multor cripto valute: acesta este mineritul bazin. Este, de asemenea, una dintre cele mai populare metode pentru ├«ncep─âtori. ├Än principiu, este suficient s─â apar╚Ťii uneia sau mai multor comunit─â╚Ťi de minori profesioni╚Öti. Recompensele sunt apoi distribuite ├«ntre membrii echipei pe baza particip─ârii individuale.

Cum Să Investești în Criptomonedă?

Industria criptomonedelor este promi╚Ť─âtoare. Pentru num─ârul 3 al b─âncilor americane, Citibank, aproximativ 300 de milioane de dolari ar fi angaja╚Ťi ├«n Bitcoin ├«nainte de sf├ór╚Öitul anului 2021. De╚Öi mul╚Ťi au ├«n╚Ťeles problema, exist─â ├«nc─â c├ó╚Ťiva novici care nu ╚Ötiu s─â investeasc─â ├«n criptomoned─â. Echipa redac╚Ťional─â v─â conduce prin procesul de aici.

G─âsi╚Ťi moneda dvs. criptografic─â

Investi╚Ťia ├«n moned─â virtual─â nu este un joc al copiilor. Datorit─â volatilit─â╚Ťii activelor, risca╚Ťi s─â pierde╚Ťi mul╚Ťi agen╚Ťi dac─â pia╚Ťa nu este sub control. Prin urmare, primul pas ├«n investi╚Ťii este s─â selecta╚Ťi o moned─â care crede╚Ťi c─â este promi╚Ť─âtoare. Alegerea trebuie s─â se bazeze pe o analiz─â fundamental─â a evolu╚Ťiei pre╚Ťurilor ╚Öi a reactivit─â╚Ťii jetoanelor ├«n caz de criz─â.

 

Cump─âra╚Ťi moneda dvs. criptografic─â

Investi╚Ťia presupune o ie╚Öire de bani. Dup─â ce a╚Ťi g─âsit cripta potrivit─â, este timpul s─â o cump─âra╚Ťi. Ave╚Ťi la dispozi╚Ťie dou─â tehnici:

 • Conversia unei monede tradi╚Ťionale (dolar, euro, XOF) ├«n jetoane;
 • V├ónzarea unui serviciu sau a unui produs pentru plat─â ├«n criptomoned─â.

Conversia este destul de u╚Öoar─â ╚Öi are loc pe site-uri de criptomonede: Kraken Poloniex, Circle, Coinbase etc. Tot ce trebuie s─â face╚Ťi este s─â alege╚Ťi cel la alegere ╚Öi s─â deschide╚Ťi un cont acolo.

├Än ceea ce prive╚Öte plata ├«n criptomoned─â, pute╚Ťi utiliza software-ul desc─ârcabil sau un site de schimb pe care tranzac╚Ťia cu cump─âr─âtorul va fi efectiv─â. Cu toate acestea, ave╚Ťi grij─â s─â nu intra╚Ťi ├«n plasele unui site reputat ├«n ├«n╚Öel─âtorie (consulta╚Ťi lista AMF despre).

Crea╚Ťi un portofel de stocare

Criptomonedele achizi╚Ťionate sunt stocate ├«n portofele digitale numite Portofele. Acestea sunt prezentate sub o adres─â format─â din numere ╚Öi ├«nt─ârit─â cu o parol─â. Procesul de crea╚Ťie depinde de la o platform─â la alta.

Odat─â ce portofelul este opera╚Ťional, este timpul s─â adopta╚Ťi strategia de negociere care vi se potrive╚Öte:

 • Strategie pe termen lung: revinde╚Ťi-v─â moneda c├ónd oferta de circula╚Ťie devine redus─â;
 • Strategie pe termen scurt: anticipa╚Ťi infla╚Ťia viitoare a pre╚Ťului activului ╚Öi tranzac╚Ťiona╚Ťi la momentul potrivit pentru a v─â face capitalul profitabil.

├Än cele din urm─â, nu v─â gr─âbi╚Ťi niciodat─â la oportunit─â╚Ťi f─âr─â a verifica mai ├«nt├ói transparen╚Ťa informa╚Ťiilor legate de investi╚Ťia dvs.

Compararea Criptomonedelor

Criptomonedă

Valută în circulație 

Beneficii 

Dezavantaje

Bitcoin (BTC)

19 M

 • Facilitează tranzacțiile

 • Criptocurrency cel mai folosit

 • Greu de subminat

 • Valoare foarte sensibilă

 • Viteza medie a tranzacției

Ethereum (ETH)

116 M

 • Mare comunitate

 • Promovează crearea de aplicații descentralizate

 • Unele probleme de securitate

 • Sistem criptografic complex

Tether (USDT)

+ 60 Mds

 • Preț stabil

 • Fără taxe de tranzacție

 • Moneda dependentă de compania mamă

 • Regulamentul poate fi pus la îndoială

Binance Coin (BNB)

+ 153 M

 • Fără taxe de tranzacție

 • Efort de reglementare cu autoritățile de reglementare

 • Criptomonedă recentă

 • Crypto monnaie secouée par la concurrence

Cardano (ADA)

+ 25 Mds

 • Crypto actif hautement sécurisé

 • Intégration des procédures KYC

 • Système de programmation complexe

Dogecoin (DOGE)

+ 120 Mds

 • Permet des négociations sécurisées

 • Aucuns frais de transaction

 • Valeur volatile

Litecoin (LTC)

+ 40 Mds

 • Négociations à la fois sécurisées et  rapides

 • Faibles commissions

 • Faible volatilité

 • Faible valorisation

 • Faible usage

USD Coin (USDC)

+ 21 Mds

 • Soutenu par les plateformes d’échanges

 • Faible volatilité

 • Faible valorisation

 • Faible usage

Solana (SOL)

+ 200 M

 • Valeur en constante évolution

 • Faible capitalisation boursière

Internet

Computer (ICP)

+ 120 M

 • Facile à miner

 • Crypto monnaie prometteuse

 • Crypto monnaie récente

Polygon (MATIC)

10 Mds

 • Grande scalabilité

 • Frais de transactions nuls

 • Impossible à miner

Stellar (XLM)

+ 23 Mds

 • Crypto monnaie adoptée par les banques

 • Faible popularité

BitTorrent (BTT)

+ 650 Mds

 • Large communauté

 • Faible volume de transaction

VeChain (VET)

+ 64 Mds

 • Deține un blockchain personal

 • Deține mai multe parteneriate

 • Nu aduce originalitate

Aave (AAVE)

+ 12 Mds


 • Ușor de folosit

  Siguranță îmbunătățită continuu

 • Lipsa de lichiditate pe piață

Nano (NANO)

+ 130 M

 • Comision redus

 • Problema de securitate

Escrocherii Cu Criptomonede: este o Realitate?

Una dintre numeroasele fapte care încetinesc interesul investitorilor pentru criptomonede se rezumă la escrocherii. Din păcate, aceasta este o realitate, întrucât lumea noilor valute este afectată de mai multe sisteme de escrocherie.

├Än primul r├ónd, ├«ns─â, trebuie amintit c─â principiul criptomonedelor, blockchain, nu este alarmant. Codurile criptografice ale lan╚Ťurilor de blocuri sunt modificate continuu pentru a p─âstra securitatea schimburilor. Prin urmare, criptomonedele nu sunt o ├«n╚Öel─âtorie ├«n sine. Adev─ârata problem─â vine de la ter╚Ťi care o folosesc ├«n scopuri pur penale.

Foarte des ├«n╚Öel─âtoria ├«ncepe cu crearea ╚Öi lansarea unei monede virtuale f─âr─â niciun blockchain de c─âtre escroci. Apoi, ei creeaz─â un mare zel ├«n jurul produsului prin reclame false ╚Öi promisiuni de pl─â╚Ťi mari. Mai mult, metodele pot varia de la un infractor la altul, dar procesul r─âm├óne acela╚Öi.

 

Phishing

Anun╚Ťurile atr─âg─âtoare v─â ├«ncurajeaz─â s─â vizita╚Ťi platforma lor, precum ╚Öi moneda oferit─â. Odat─â ajuns pe site ╚Öi dup─â ce au citit caracteristicile, acestea v─â ofer─â s─â v─â redirec╚Ťioneze c─âtre un site de schimb ÔÇ×de ├«ncredereÔÇŁ ├«nainte de a-╚Öi schimba jetoanele pentru banii dvs.

De obicei, momeala func╚Ťioneaz─â atunci c├ónd nu vi se cere s─â introduce╚Ťi datele bancare. ├Än schimb, sunt solicitate doar informa╚Ťii personale: e-mail, parol─â, telefon, adres─â etc. De ├«ndat─â ce aceste date sunt furnizate, ve╚Ťi c─âdea oficial ├«n capcan─â.

Pia╚Ťa neagr─â pentru contacte

Datele dvs. de contact sunt apoi utilizate în traficul ilegal de contacte. Acestea pot fi vândute unor companii offshore dubioase care le pot folosi oricând.

Seducţie

Ulterior, vi se promite treptat rate de rentabilitate remarcabile. Mai bine, site-ul poate afi╚Öa varia╚Ťia pre╚Ťului activului, care bate toate recordurile. Scopul este simplu: s─â te ajute s─â investe╚Öti c├ót mai mul╚Ťi bani posibil. ├Än cele din urm─â, vi se prezint─â un portal ├«n care pute╚Ťi vizualiza evolu╚Ťia c├ó╚Ötigurilor dvs. ├«n fiecare zi. Dar ├«n╚Öel─âtoria este demis─â atunci c├ónd decide╚Ťi s─â v─â retrage╚Ťi fondurile. Retragerile devin invalide, iar serviciul pentru clien╚Ťi este complet absent.

Cel mai flagrant caz este cel al OneCoin, o schem─â Ponzi prezentat─â ca cript─â activ─â lumii. Pentru promotorii s─âi, inclusiv dr. Ruja Ignatova, OneCoin ar trebui s─â fac─â bitcoin s─â dispar─â ├«n mai pu╚Ťin de 2 ani. Prin urmare, miliarde de miliarde au fost injectate ├«n proiect de c─âtre investitori care au asistat ├«n cele din urm─â la dispari╚Ťia fondurilor lor, precum ╚Öi a celui al promotorului.

 

Care este Riscul de a Investi în Criptomonedă?

Entuziasmul din jurul criptomonedelor pare s─â-i fac─â pe oameni s─â uite c─â este un sector cu risc ridicat. ├Änainte de a investi ├«n criptomonede 2021, ar trebui s─â lua╚Ťi ├«n considerare cu siguran╚Ť─â pericolul pe care Bitcoin ╚Öi surorile sale ├«l pot prezenta.

├Än primul r├ónd, pre╚Ťul activelor cripto se confrunt─â ├«n mod constant cu o volatilitate incontrolabil─â. ├Än timp ce unii au cunoscut cre╚Öteri impresionante ├«n anii preceden╚Ťi, fluctua╚Ťiile pie╚Ťei ╚Öi-au erodat drastic valoarea ast─âzi. Prin urmare, este un sector imprevizibil, care consolideaz─â riscul de finan╚Ťare. Principalele motive pentru o astfel de situa╚Ťie sunt:

 • Specula╚Ťia;
 • Influen╚Ťa personalit─â╚Ťilor legate de monedele virtuale;
 • Lipsa maturit─â╚Ťii;
 • Capitalizare redus─â ├«n fa╚Ťa pie╚Ťei de garan╚Ťii;
 • Citat continuu.

├Än plus, activele criptografice nu sunt valute fizice, spre deosebire de euro, care este curs legal. ├Än aceste condi╚Ťii, este clar c─â investi╚Ťi ├«ntr-o lume ├«n care toate tranzac╚Ťiile sunt virtuale. Cu alte cuvinte, ave╚Ťi zero garan╚Ťii de la o institu╚Ťie de reglementare, dar─âmite acoperirea de capital de la o banc─â. Riscul este ╚Öi mai mare, deoarece acest decalaj reprezint─â o oportunitate pentru cei cu inten╚Ťii proaste.

Dac─â platforma dvs. de management declar─â falimentul, nu ve╚Ťi beneficia de nicio asigurare sau protec╚Ťie specific─â.

Principalele Platforme de Schimb de Criptomonede

Exist─â mai multe platforme de schimb pentru investi╚Ťii ├«n criptomoned─â. Fiecare dintre ele ofer─â numeroase caracteristici ╚Öi specificit─â╚Ťi utilizatorilor s─âi.

 

Binance

În ceea ce privește volumul, Binance este unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonede (+200 cripte disponibile). Creat în China în anul 2017, a fost ușor exportat în Statele Unite, Regatul Unit și Africa.

Pe l├óng─â adaptarea at├ót la ├«ncep─âtori, c├ót ╚Öi la comercian╚Ťii mai experimenta╚Ťi, Binance este cunoscut pentru performan╚Ťa sa. Are un motor de procesare care ├«i permite s─â gestioneze aproape 1.400.000 de comenzi pe secund─â. Pe platform─â, utilizatorul are posibilitatea de a tranzac╚Ťiona spot, peer-to-peer ╚Öi over-the-counter. Trebuie remarcat faptul c─â platforma are propriul simbol, Binance Coin sau BNB.

Binance se bucur─â de o reputa╚Ťie excelent─â ╚Öi ofer─â comisioane de tranzac╚Ťionare destul de accesibile (depozitele criptomonede sunt gratuite pe platform─â). Exist─â ├«nc─â un anumit risc, deoarece nu are o reglementare.

Coinbase

Disponibil ├«n peste 100 de ╚Ť─âri, Coinbase s-a n─âscut din dorin╚Ťa de a elimina barierele financiare, f─âc├ónd Bitcoin accesibil tuturor. ├Än 2012, aceast─â platform─â complet reglementat─â din Statele Unite a fost lansat─â ├«n lumea criptomonedelor. Dac─â la ├«nceput s-a specializat ├«n Bitcoin, ├«n prezent ofer─â multe oferte de criptomonede ╚Öi reune╚Öte peste 40 de milioane de utilizatori.

Pe l├óng─â reglementare, disponibilitate ├«n mai multe ╚Ť─âri, platforma ofer─â ╚Öi mai multe avantaje utilizatorilor. Coinbase prezint─â o interfa╚Ť─â sigur─â ╚Öi u╚Öor de utilizat. Ceea ce este bun pentru ├«ncep─âtori. Ofer─â asisten╚Ť─â pentru clien╚Ťi de calitate, precum ╚Öi un num─âr mare de metode de plat─â. Totu╚Öi, trebuie remarcat faptul c─â taxele sunt destul de mari ├«n compara╚Ťie cu cele ale altor platforme.

Bitpanda

├Änregistrat la Autorit├ę des March├ęs Financiers (AMF), Bitpanda este o platform─â de schimb de criptomonede creat─â ├«n 2014. Accesibil─â ├«n orice moment, permite utilizatorilor s─â schimbe rapid ╚Öi u╚Öor o varietate de active financiare digitale. Printre varietatea criptomonedelor oferite se num─âr─â Bitcoin, Pantos, XRP, Litecoin, Ethereum, USD Coin, Komodo, IOTA ╚Öi multe altele.

├Än plus fa╚Ť─â de accesibilitatea platformei de pe toate mediile, fiecare utilizator are asisten╚Ť─â pentru clien╚Ťi receptiv─â ╚Öi eficient─â.

Kraken

Din 2011, Kraken ofer─â comercian╚Ťilor servicii de schimb de criptomonede. Monedele digitale disponibile sunt, printre altele, Bitcoin, Bitcoin cash, EOS, Litecoin, Dash, Ethereum classic, Zcash, Qtum, Gnosis the Melon etc.

Serviciile oferite de Kraken sunt potrivite at├ót pentru ├«ncep─âtori, c├ót ╚Öi pentru cei experimenta╚Ťi. Pe l├óng─â numeroasele instrumente de care dispune, utilizatorul beneficiaz─â de un centru de informa╚Ťii pentru a-╚Öi aprofunda cuno╚Ötin╚Ťele. Taxele oferite de platform─â sunt, de asemenea, printre cele mai mici de pe pia╚Ť─â.

BitMEX

Foarte popular ├«n r├óndul traderilor, BitMEX este o platform─â de schimb de criptomonede care permite, datorit─â BTC, s─â tranzac╚Ťioneze cu un efect de p├órghie puternic. Interfa╚Ťa sa simpl─â r─âm├óne u╚Öor accesibil─â pentru ├«ncep─âtori. Tranzac╚Ťiile se fac, de asemenea, foarte repede.

├Än plus, taxele de tranzac╚Ťionare sunt accesibile pe aceast─â platform─â, cu un nivel excelent de securitate. Pentru a completa, un serviciu pentru clien╚Ťi accesibil ╚Öi receptiv este disponibil utilizatorului non-stop.

 

Cum se Stochează și se Securizează Criptomoneda?

Problema stoc─ârii ╚Öi securit─â╚Ťii Cryptocurrencies este foarte important─â pentru a beneficia de investi╚Ťia dvs. ├«n Cryptocurrency. Alegerea modului corect de stocare a criptomonedelor v─â ajut─â s─â v─â p─âstra╚Ťi monedele sau jetoanele ├«n siguran╚Ť─â.

Stoca╚Ťi-v─â Criptomonedele ├«n modul Offline sau ├«ntr-un Portofel Rece

Portofelul offline permite stocarea offline a criptelor valutare. Aceast─â op╚Ťiune, utilizat─â de mari personalit─â╚Ťi cripto, este una dintre cele mai protejate. ├Äntr-adev─âr, acest tip de portofel este deconectat de la Internet ╚Öi utilizatorul nu trebuie neap─ârat s─â-╚Öi dezv─âluie identitatea ca la majoritatea portofelelor online.

├Än categoria portofelelor reci, exist─â dou─â tipuri de portofele ╚Öi anume: portofelul din h├órtie ╚Öi portofelul hardware. Acesta din urm─â este mai popular deoarece are o flexibilitate mai mare ╚Öi permite func╚Ťionarea regulat─â ╚Öi sigur─â.

Stoca╚Ťi-v─â┬á Criptomonedele ├«n Modul Online sau ├«n Hot Wallets

Stocarea online este, ├«n general, mai u╚Öor de utilizat. Este doar o chestiune de abonare la serviciile unui furnizor online care este responsabil pentru securizarea criptomonedelor ├«n numele clien╚Ťilor s─âi. Datorit─â vitezei, simplit─â╚Ťii ╚Öi securit─â╚Ťii pe care o ofer─â, aceast─â solu╚Ťie este preferat─â de majoritatea utilizatorilor pentru protec╚Ťia fondurilor lor.

Coinbase este un exemplu de portofel online. Poate stoca echivalentul a 90 de miliarde de dolari ├«n criptomoned─â ├«n numele clien╚Ťilor s─âi. ├Än plus, trebuie remarcat faptul c─â stocarea a 98% din criptomonedele se face offline. Doar 2% din active sunt disponibile ├«n portofelele fierbin╚Ťi, astfel ├«nc├ót clientul s─â poat─â plasa comenzi instantanee. Deoarece furnizorul este recunoscut ca proprietarul oficial al criptomonedei, clientul trebuie s─â aib─â ├«ncredere ├«n el.

 

Stoca╚Ťi-v─â┬á Criptomonedele pe un Portofel Desktop sau Portofel Desktop

Portofelul desktop este o solu╚Ťie intermediar─â ├«ntre portofelul online ╚Öi portofelul offline. Principiul este s─â pute╚Ťi stoca cheia portofelului privat direct pe computer. Ca exemplu de portofel desktop pentru protec╚Ťia Bitcoin, putem cita:

 • Armeria,
 • Bitcoin Core,
 • Noduri Bitcoin,
 • Bither, BitPay,
 • Electrum,
 • Adresa verde,
 • mSIGNA ╚Öi Wasab

Trebuie remarcat faptul c─â portofelul pentru desktop garanteaz─â anonimatul, deoarece nu necesit─â dovada identit─â╚Ťii.

Criptomoned─â ╚Öi Impozitare: Cum Se Fac Declara╚Ťii?

O nou─â ├«ntrebare interesant─â ├«n lumea criptomonedelor. ├Än fa╚Ťa extinderii utiliz─ârii monedelor virtuale ╚Öi a independen╚Ťei acesteia, guvernele caut─â o modalitate de a controla ╚Öi impozita aceast─â nou─â surs─â de venituri. Ce s─â ╚Öti╚Ťi despre impozitare ├«n lumea criptomonedelor.

Monede Criptografice Impozabile

Anul 2020 ╚Öi-a v─âzut cota de nout─â╚Ťi ├«n ceea ce prive╚Öte declararea impozitelor pe venit din anii preceden╚Ťi. Putem cita printre altele:

 • Noul program fiscal;
 • Declara╚Ťie automat─â pentru 12 milioane de gospod─ârii fiscale;
 • Noua scar─â aplicabil─â veniturilor primite ├«n 2020;
 • Noile reguli de calcul pentru reducere.

├Än plus, pentru anul 2021, mai multe monede digitale, inclusiv Bitcoin, Tether, Ethereum ╚Öi Ripple, fac acum parte din veniturile din activitate pe care comercian╚Ťii trebuie s─â le raporteze ├«n declara╚Ťia lor de prim─âvar─â.

 

Impozitul Forfetar: Impozitarea Criptomonedei în 2021

Simplul fapt de a de╚Ťine cripto valute nu este impozabil. Impozitele intr─â ├«n joc atunci c├ónd se schimb─â moneda. De exemplu, pentru o schimbare la euro, dolar, francul elve╚Ťian sau alt─â moned─â na╚Ťional─â. Acest lucru r─âm├óne valabil chiar ╚Öi atunci c├ónd banii r─âm├ón pe platforma de schimb f─âr─â mi╚Öcare.

Impozitele pot fi, de asemenea, clasificate ├«n func╚Ťie de tipurile de tranzac╚Ťii. ├Än ceea ce prive╚Öte activit─â╚Ťile ocazionale, venitul acestora este supus impozitului fix de 30%. Trebuie amintit c─â impozitul forfetar (deducere forfetar─â unic─â) se aplic─â veniturilor din capitalul mobil. Acestea includ dividende, venituri din OPCVM, c├ó╚Ötiguri ocazionale din cedarea de active digitale, venituri din investi╚Ťii cu venit fix, prime pe contracte de asigur─âri de via╚Ť─â etc.

C├óteva Specificit─â╚Ťi privind Declara╚Ťia Criptomonedelor pentru Impozite

├Än primul r├ónd, trebuie s─â ╚Öti╚Ťi c─â, pentru acest an 2021, sunte╚Ťi scutit de toate impozitele cu privire la securitatea jetonului, NFT (jeton nefungibil), Stablecoins. C├ó╚Ötigul de capital este, de asemenea, neimpozabil dac─â v├ónz─ârile totale nu dep─â╚Öesc 304 euro ├«n 2020.

Pentru integrarea criptomonedelor ├«n declara╚Ťia anual─â a veniturilor, unele forme au trebuit revizuite ╚Öi au fost create altele noi. ├Än prezent, pentru declararea criptomonedelor, trebuie s─â:

 • Formularul de pe pagina anex─â a declara╚Ťiei de impozit pe venit unde trebuie bifate ac╚Ťiunile care trebuie declarate;
 • Formularul specific Cerfa nr. 3616-bis care trebuie s─â includ─â declara╚Ťia de schimb pentru cump─âr─âturi cripto ├«n str─âin─âtate, precum ╚Öi declara╚Ťia conturilor bancare deschise, de╚Ťinute, utilizate sau ├«nchise ├«n str─âin─âtate;
 • Formularul specific Cerfa nr. 2086 pe care trebuie raportate detaliile transferurilor pentru calcularea c├ó╚Ötigului sau pierderii de capital;
 • Formularul Cerfa nr. 2042 C (caseta 3AN ╚Öi 3BN) care trebuie s─â includ─â declara╚Ťia de c├ó╚Ötiguri sau pierderi de capital pe active digitale.

 

Avantajele și Dezavantajele Criptomonedelor

O criptomonedă este un atu unic. Are avantaje și dezavantaje importante de știut.


Pro

Contra

 • Descentralizarea în comerț

 • Transparență în tranzacții 

 • Taxe de tranzacție reduse

 • Viteza rapidă a tranzacțiilor 

 • Sistem ușor de utilizat și confidențial 

 • Sistem de securitate fiabil 

 • Performanță bună

 • Volatilitate ridicată 

 • Lipsa reglementării

 • Risc de piratare a computerului 

 • Imaturitate

Un lucru este sigur, criptomonedele au încă un viitor luminos la orizont.

­čöÄCine creeaz─â criptomonede?

Criptomoneda poate fi creat─â de oricine. Proiectul din spatele acestei monede este cel mai important de analizat. ├Än cazul Bitcoin, Satoshi Nakamoto este creatorul ├«n 2008. Necunoscut tuturor, el a creat o mare revolu╚Ťie.

­čĄöUnde s─â investi╚Ťi ├«n criptomoned─â?

Ave╚Ťi mai multe op╚Ťiuni pentru investi╚Ťii ├«n criptomonede. Pute╚Ťi investi ├«n criptomonede cump─âr├ónd criptomonede pe o platform─â online precum Binance. De asemenea, pute╚Ťi tranzac╚Ťiona criptomonede pe platforme de ├«ncredere precum Libertex.

ÔŁöCum func╚Ťioneaz─â criptomoneda?

Func╚Ťionarea unei criptomonede se bazeaz─â pe tehnologia Blockchain. Este un lan╚Ť de blocuri format din tranzac╚Ťii emise de investitori. Aceast─â genera╚Ťie de blocuri este autorizat─â ├«n mod regulat prin calcule matematice efectuate de o persoan─â sau de un computer: vorbim despre minor. ├Än schimb, minerul prime╚Öte o recompens─â ├«n active criptografice la fiecare validare.

ÔŁôLa ce se folose╚Öte o criptomoned─â?

Criptomoneda face posibil─â plata pentru bunuri ╚Öi servicii online, finan╚Ťarea investi╚Ťiilor bursiere ╚Öi str├óngerea de fonduri pentru proiecte digitale.

­čöÄCare sunt diferitele criptomonede?

Exist─â mii de criptomonede ├«mp─âr╚Ťite ├«n diferite categorii. Ave╚Ťi monedele de infrastructur─â Ethereum, Stellar, Cardano, NEM, Ripple ╚Öi multe altele. Bitcoin, Litecoin, Dash ╚Öi Bitcoin Cash fac parte integrant─â din monedele sistemului de pl─â╚Ťi. ├Än cele din urm─â, ave╚Ťi monede criptografice sociale (Gemz, Dogecoin, Steem etc.), locale (Spaincoin, FirmKrypto) ╚Öi de unic─â folosin╚Ť─â (SexCoin, PotCoin etc.).

­čôłCare este valoarea criptomonedei?

Valoarea unei criptomonede este definit─â ├«n func╚Ťie de rata de penetrare a acesteia ├«n economia real─â, de lipsa acesteia ╚Öi de ├«ncrederea pe care o inspir─â actorilor economici. Acest pre╚Ť poate varia, de asemenea, ├«n func╚Ťie de ╚Ötirile economice.

­čĺ░Care este cea mai profitabil─â criptomoned─â?

Cea mai profitabil─â moned─â criptografic─â este Bitcoin, av├ónd ├«n vedere valoarea sa mai mare ╚Öi diferitele garan╚Ťii oferite.

Cristina Balan
Cristina Balan
Pasionata de tranzac╚Ťionarea pe pie╚Ťele financiare, Cristina are mai mult de 15 ani de experienta la diversi brokeri si pe pietele financiare. Ea analizeaz─â performan╚Ťa instrumentelor financiare derivate si a actiunilor pentru investitori.
ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!