vineri, iunie 2, 2023
Trading.roCriptomonedeMonero (XMR) : Pret, Curs , Valoare & Grafic

Monero (XMR) : Pret, Curs , Valoare & Grafic

Originally posted 2022-10-12 19:02:03.

Graficul și Prețul Monero

 • Grafic
 • Date Istorice
 • Piețe
 • Zoom
 • Hour
 • Zi
 • Săptămână
 • Lună
 • An
 • Toată Perioada
 • Tip
 • Grafic Liniar
 • Lumânări
* Currency in EUR
Historical Price for Monero
DateOpenCloseHighLowVolume
Monero Piețe
#SourcePairVolumePriceChangeUpdated

Pret in timp real

136,11

Capitalizarea pieței

2 470 070 163

Volum 24h

67 050 262

Jetoane disponibile

18 147 820 XMR

Convertor Monero Curs

XMR

Prețul Monero ridicat din toate timpurile

Record Istoric

507,16

% Variatie de la Record Istoric

73,16%

Data Recordului Istoric

January 9, 2018

Zile de la Recordul Istoric

1970

Cum să Cumperi Monero

Pentru a cumpăra criptomonede, urmează acești 4 pași rapizi și simpli:

 1. Deschideți un cont la un broker (recomandăm XTB)
 2. Efectuați o primă depunere în contul dvs
 3. Căutați Monero în lista de criptomonede
 4. Cumpărați Monero

Ce este Monero ?

Monero (lansat în 2014) este o criptomonedă axată pe confidențialitate, care se bazează pe tehnologia Cryptonote. Confidențialitatea este construită în mod implicit în designul său pentru toți participanții la rețea. Dezvoltarea acestei criptomonede este condusă în prezent de Riccardo Spagni împreună cu alți câțiva dezvoltatori de protocol de bază, după ce s-a despărțit de proiectul original Bitmonero (format din bytecoin) în 2014.

Monero are o inflație nelimitată, după emisia de 18,132 milioane de monero (mai 2022), o emisie constantă de 0,6 XMR la fiecare 2 minute va duce la o inflație de aproximativ 1% pe an. O inflație permanentă îi ține pe mineri stimulați și securizează astfel rețeaua.

Monero permite tranzacții care nu pot fi urmărite și care nu pot fi conectate. Folosește semnăturile Ring pentru a proteja identitatea expeditorului, adresa ascunsă pentru a proteja identitatea destinatarului și Ring CT (tranzacție confidențială Ring) pentru a proteja suma tranzacției. Acest lucru este foarte diferit de Bitcoin, unde toate tranzacțiile sunt vizibile pentru toată lumea și o analiză blockchain sofisticată poate dezvălui identitatea unui utilizator. Monero lucrează în prezent la Kouri pentru a integra I2P (The invisible internet project) pentru a proteja și adresa IP a utilizatorilor.

În aprilie 2018, Monero a făcut un efort (reușit până acum) pentru a deveni rezistență ASIC, pentru a preveni centralizarea mineritului. Caracteristica de confidențialitate a lui Monero o face o adevărată monedă fungibilă. De asemenea, acceptă conceptul de „cheie de vizualizare”. Folosind o „cheie de vizualizare”, un utilizator poate partaja detaliile tranzacției unei terțe părți sau unui auditor. Nimeni nu poate cheltui monede folosind „tasta de vizualizare”.

Guvernele nu sunt de obicei mari fani ai conceptului de criptomonedă anonimă. Astfel, Agenția Japoneză de Securitate Financiară încearcă deja să interzică astfel de monede, deoarece își fac griji că pot fi folosite pentru activități ilegale. Cu toate acestea, comunitatea Monero este puternică și susținătoare și, cel mai probabil, o nevoie reală a pieței de o monedă care să respecte confidențialitatea va exista întotdeauna (de exemplu, Monero este deja o metodă de plată principală pentru cumpărarea de domenii Tor onion de marcă).

Stephane Delsol
Stephane Delsol
Stephane este analist financiar. Pasionat de tranzacționarea pe piețele financiare, el analizează performanța instrumentelor financiare derivate, fiind specializat în tranzacționarea criptomonedelor.
ARTICLES SIMILAIRES