duminică, aprilie 21, 2024
Trading.roBrokerComunicat XTB: Rezultate 2023 și Planuri de dezvoltare 2024

Comunicat XTB: Rezultate 2023 și Planuri de dezvoltare 2024

 • România, pe locul 5 la nivel global în grupul de fintech XTB, ca active și număr de clienți. Planurile XTB de dezvoltare pentru 2024
 • Obligațiunile, social tradingul, portofelul virtual cu card multivalută și pensiile private, în vizorul XTB pentru extinderea din acest an.
 • România se află pe locul cinci în topul piețelor companiei fintech de investiții online XTB, în privința numărului de active administrate și a numărului de clienți, aproape jumătate dintre aceștia alegând investițiile în ETF-uri.

Dacă în anul 2020, 26% dintre investitorii XTB din România alegeau ETF-urile, procentul a crescut, în 2023, la 44,5%. Un alt indicator pentru preferința față de ETF-uri este acela că jumătate dintre clienții noi au debutat cu acest tip de active pentru planul lor de investiții.

În plus, România se află pe locul patru în ce privește atât numărul de investitori nou înregistrați, cât și performanța activității acestora. Clienții XTB din țara noastră aleg să investească, în principal în următoarele ETF-uri:

 1. iShares Core MSCI World UCITS ETF
 2. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
 3. iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 4. Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
 5. iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF

Acest lucru indică faptul că România a avut o contribuție majoră la rezultatele financiare preliminare pentru 2023, anunțate de grupul XTB. Creșterea dinamică a bazei de clienți la nivel global, combinată cu o volatilitate sporită pe piețele financiare a dus la un profit net consolidat record de 175 milioane euro și venituri de 351 milioane euro.

Anul 2023 a fost un an record pentru compania XTB la nivel de grup în privința achiziției de clienți, precum și a creșterii activității lor de investiții. La sfârșitul anului 2023, numărul de clienți a ajuns la 897.000, iar până la 29 ianuarie 2024 alți 38.100 clienți și-au deschis conturi de investiții la XTB. În plus, numărul de clienți activi a crescut cu 51%, ajungând la 408.500 la sfârșitul anului 2023.

2023 este o dovadă că XTB se află pe traiectoria corectă pentru a obține rezultate stabile și reproductibile – nu doar în ceea ce privește performanța financiară, ci și la nivel operațional. Datorită campaniilor intense de marketing și a dezvoltării continue a ofertelor noastre de produse, aplicația noastră devine prima alegere pentru toți cei care doresc să își gestioneze economiile atât în mod activ, cât și pasiv”, a declarat Omar Arnaout, CEO-ul XTB.

Planurile XTB de dezvoltare pentru 2024

În urma implementării recente a planurilor de investiții bazate pe ETF-uri și a lansării beneficiilor de tip dobândă pentru fondurile neinvestite, XTB intenționează să își dezvolte în continuare ofertele de investiții prin extinderea segmentelor de investiții pasive și prin adăugarea de produse atractive pentru o bază de clienți mai largă. Această strategie este așteptată să accelereze transformarea în curs a XTB de la un broker CFD, la o aplicație universală de investiții.

Planul de dezvoltare a produselor în 2024

 • În al doilea trimestru al anului 2024, XTB intenționează să își extindă oferta de investiții pasive prin adăugarea unei alte clase de active – obligațiunile. Acestea vor include obligațiuni emise de guverne (inclusiv cele din SUA, Marea Britanie, Germania și Polonia), dar și obligațiuni corporative, emise de companii globale renumite sau care au un rating relativ sigur (de la AAA la BBB-).
 • Al doilea trimestru al anului va marca, de asemenea, lansarea planificată a Social Trading. Această nouă funcționalitate este menită să sprijine investitorii în luarea unor decizii de investiții calculate, urmărind activitatea unora dintre cei mai de succes investitori ai XTB.
 • Întrucât există un potențial de dezvoltare a segmentului de investiții pe termen lung, în a doua jumătate anului 2024, compania XTB intenționează să lanseze un produs care să răspundă nevoilor clienților săi: conturile IKE și IKZE (cele care vizează conturile de pensii). În primă fază, produsul va fi dedicat clienților polonezi, urmând a fi analizată implementarea unor programe similare și pe alte piețe. Având în vedere oferta atractivă a XTB, fără comisioane pentru tranzacțiile cu acțiuni și ETF-uri de până la 100.000 de euro pe lună, se așteaptă ca acest lucru să sprijine obiectivul companiei de a atrage noi grupuri de clienți.
 • Totodată, până la sfârșitul anului, XTB își propune să introducă un produs care să adauge valoare dincolo de investiții. Este vorba despre un portofel virtual integrat cu un card multivalută, care va permite clienților să efectueze plăți, transferuri, schimburi valutare și investiții. Investitorii activi vor beneficia, astfel, de posibilitatea de a transfera liber fonduri între toate conturile lor XTB.

Despre XTB

 • XTB este o companie fintech globală care oferă investitorilor individuali acces instantaneu la piețele financiare din întreaga lume prin intermediul unei platforme inovatoare de investiții online și al aplicației mobile XTB. Înființată în Polonia în 2002, în prezent sprijinim peste 936.000 de clienți la nivel global în realizarea ambițiilor lor de tranzacționare.
 • La XTB, ne angajăm în dezvoltarea continuă a platformei de investiții online care permite clienților noștri să tranzacționeze peste 5.900 de instrumente, inclusiv acțiuni, ETF-uri, CFD-uri bazate pe perechi de valute, mărfuri, indici, acțiuni, ETF-uri și criptomonede. Odată cu lansarea recentă a unui produs de investiții pasive pe termen lung – Planurile de investiții, clienții noștri pot să deblocheze potențialul în creștere al ETF-urilor și să își diversifice eficient portofoliile. Pe piețele cheie XTB, oferim beneficii de tip dobândă pentru fondurile neinvestite, permițând investitorilor’ să își pună banii la lucru și să beneficieze chiar și atunci când nu investesc activ.
 • Platforma noastră online este o destinație de top nu numai pentru investiții, ci și pentru analiza și educarea pieței. Oferim o bibliotecă extinsă de materiale educaționale, videoclipuri, webinarii și cursuri pentru a-i ajuta pe clienții noștri să își perfecteze abilitățile de investitori, indiferent de experiența lor în tranzacționare. Echipa noastră de servicii pentru clienți oferă asistență în 18 limbi și este disponibilă 24/5 prin e-mail, chat sau telefon. În peste două decenii de activitate pe piețele financiare, am înființat 12 birouri în întreaga lume, inclusiv în Polonia, Marea Britanie, Germania, România, Spania, Republica Cehă, Slovacia, Portugalia, Franța și Chile.
 • Din 2016, acțiunile XTB sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia. Suntem reglementați de cele mai mari autorități de supraveghere din lume: Autoritatea de Conduită Financiară, Autoritatea Poloneză de Supraveghere Financiară, Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă din Cipru și Comisia pentru Servicii Financiare.

Instrumentele financiare oferite sunt riscante. Investiți în mod responsabil.

Cristina Balan
Cristina Balan
Pasionata de tranzacționarea pe piețele financiare, Cristina are mai mult de 15 ani de experienta la diversi brokeri si pe pietele financiare. Ea analizează performanța instrumentelor financiare derivate si a actiunilor pentru investitori.
ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!