marți, iunie 18, 2024
Trading.roNeclasificatActualitate Bursă 21 iunie : Acțiunile Cad, Dolarul Sparge Nivelul Cheie

Actualitate Bursă 21 iunie : Acțiunile Cad, Dolarul Sparge Nivelul Cheie

Bursele europene au scăzut luni la cel mai scăzut nivel din ultimele două săptămâni, stocurile miniere fiind printre cele mai slabe performanțe după virajul brusc al Fedului SUA săptămâna trecută. În plus, președintele Fedului St. Louis, James Bullard, a declarat vineri târziu că Fed ar putea începe să crească ratele dobânzilor anul viitor din cauza inflației mai rapide. Mai devreme decât se așteptase banca centrală la sfârșitul ședinței sale politice de miercuri.

În ceea ce privește situația de sănătate, îngrijorările cu privire la reapariția cazurilor de coronavirus în Marea Britanie au crescut, în ciuda uneia dintre cele mai reușite campanii de vaccinare din lume. Guvernul a semnalat că va menține restricțiile pentru călătoriile în străinătate pentru moment. Ministrul Justiției, Robert Buckland, a dat o lovitură în mod deosebit industriei aeriene declarând că o vacanță „normală” nu va fi „niciodată” o realitate în acest an.

Aceste îngrijorări împing VIX, cunoscut sub numele de „indicele fricii” la maximele pe termen scurt, pe măsură ce indicele încearcă să urce peste nivelul 20.

Din punct de vedere corporativ, producătorul de vehicule italo-american CNH Industrial a scăzut cu mai mult de 1% după ce a acceptat un acord pentru a cumpăra Raven Industries la o valoare a întreprinderii de 2,1 miliarde de dolari.

Investitorii așteaptă acum un discurs din partea președintelui Băncii Centrale Europene Christine Lagarde în fața Parlamentului European astăzi.

 

Piața Valutară

Pe piața valutară, dolarul euro a rămas sub 1,19, după ce a atins cel mai scăzut nivel de la 7 aprilie la începutul sesiunii, în timp ce dolarul verde s-a menținut aproape de nivelurile sale maxime în 10 săptămâni, după comentariile nebunești ale Fedului SUA săptămâna trecută. În același timp, îngrijorările legate de creșterea presiunilor inflaționiste au compensat speranțele unei redresări economice solide în Europa.

Lira sterlină, care a cunoscut o lungă tendință ascendentă datorită campaniei de vaccinare de succes, este în prezent în rușine față de investitori. Perechea valutară GBP / USD s-a tranzacționat luni în jurul valorii de 1,38, după ce a atins cel mai scăzut nivel de la 16 aprilie la începutul tranzacționării, pe fondul puternic al dolarului, o creștere a numărului de cazuri de coronavirus din Marea Britanie, persistând tensiuni post-Brexit peste protocolul Irlandei de Nord și întârzierea în planul de izolare al Regatului Unit. Guvernul britanic a indicat într-adevăr că va menține restricțiile pentru călătoriile în străinătate pentru moment.

Investitorii așteaptă acum reuniunea politicii monetare a Băncii Angliei la sfârșitul acestei săptămâni, în care se așteaptă ca oficialii să rămână împărțiți cu privire la oprirea programului de cumpărare a obligațiunilor guvernamentale, după ce inflația a atins cel mai înalt nivel din aproape doi ani.

Într-o tendință mai generală, indicele dolarului (USDX) a dat un semnal puternic alcătesc, rupând o linie de rezistență pe termen lung, precum și media mobilă de 200 de zile, un semnal cheie alcătesc pentru dolar. Aceste elemente tehnice, în plus față de schimbarea Hawkish a Fed, susțin o creștere continuă a dolarului pe termen scurt și mediu.

 

Petrol și Aur

La termen, petrolul Brent tranzacționa în jur de 73,5 dolari pe baril, după patru săptămâni consecutive de creștere, iar prețul țițeiului WTI s-a stabilizat la aproximativ 71,7 dolari pe baril, după ce a crescut. câştig.

Creșterea prețurilor la petrol a fost susținută de optimism cu privire la redresarea puternică a cererii și la întreruperea negocierilor nucleare iraniene fără un acord. Ebrahim Raisi, care face obiectul sancțiunilor SUA, a câștigat alegerile prezidențiale ale țării și Teheranul spune că trebuie eliminate în cadrul unui acord pentru reînvierea pactului.

Piața petrolului a crescut cu peste 50% de la începutul anului, investitorii fiind optimisti că cererea de combustibil va crește în această vară, cu programe de vaccinare în Europa și Statele Unite care să permită mai mulți oameni să călătorească. În plus, India a ușurat restricțiile de blocare în urma unei tendințe susținute de scădere a infecțiilor cu coronavirus. În ceea ce privește oferta, OPEC + a fost de acord să își mențină planul de a ușura treptat aprovizionarea până în iulie, indicând consolidarea continuă a fundamentelor pieței.

În ceea ce privește prețurile aurului, metalul galben încearcă o revenire luni, după ce a scăzut cu -5,88% săptămâna trecută, găsind o zonă de sprijin semnificativă în jurul valorii de 1765 USD. Cu toate acestea, revenirea rămâne fragilă într-un context alcătesc al dolarului SUA. Prin urmare, comercianții ar trebui să se aștepte la o posibilă reluare a tendinței descendente după revenire.

Criptomonede

Bitcoin și-a extins pierderile și a scăzut cu peste 7%, până la aproximativ 33.000 de dolari, luni, aproape de niveluri nevăzute din ianuarie, deoarece autoritățile chineze și-au extins represiunea împotriva criptomonedelor. Provincia Sichuan este cea mai recentă care solicită închiderea a 26 de proiecte presupuse de exploatare a criptomonedelor până duminică, ceea ce înseamnă că aproximativ 90% din capacitatea minieră a bitcoinului din China este așteptată să fie închisă.

În luna mai, guvernul chinez a cerut o represiune împotriva bitcoinilor din cauza preocupărilor legate de consumul de energie. Îngrijorările cu privire la o posibilă revizuire a reglementării au influențat, de asemenea, sentimentul investitorilor. Bitcoin se tranzacționează la aproximativ jumătate din maximul său de aproape 65.000 de dolari atins la jumătatea lunii aprilie, din cauza măsurilor luate de China și de schimbările de dispoziție ale lui Elon Musk.

ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!