duminică, iulie 21, 2024
Trading.roTradingCum să deveniți un comerciant, pentru începători

Cum să deveniți un comerciant, pentru începători

Cum comerciantul din Wall Street ar putea deveni comerciant online ? Dacă pentru a deveni un comerciant profesionist este nevoie de un nivel de studiu bac + 5, internetul a făcut posibilă tranzacționarea la domiciliu pentru persoane fizice , independenți și amatori . Ești începător și vrei să știi cum să devii trader ? Citiți mai departe pentru a afla totul despre asta!

Cei 7 pași pentru a deveni comerciant

Dacă puteți deveni comerciant de pe computerul dvs., a deveni profesionist necesită multă practică. În afară de instruire, iată cei 7 pași pentru a deveni un comerciant autodidact:

 1. Aflați teoria tranzacționării
 2. Identifică-ți profilul pentru a deveni comerciant
 3. Alegeți o strategie de tranzacționare
 4. Creați un cont de tranzacționare
 5. Antrenează-te cu contul demonstrativ
 6. Faceți o primă tranzacție în condiții reale
 7. Deveniți cel mai bun comerciant!

Ce este un comerciant?

Din punct de vedere istoric, a deveni comerciant a însemnat cumpărarea și vânzarea valorilor mobiliare financiare la bursă. Pe bursele de la Paris, New York, Londra sau Tokyo, comercianții vor deveni cei care punctează piețele financiare ale lumii. Dar cine sunt ei cu adevărat?

Bursele nu sunt locuri în care se poate circula liber pentru a-și cumpăra sau vinde acțiunile. Numai persoanele autorizate pot efectua tranzacții direct pe piețele financiare. Pentru a putea face tranzacții, trebuie să treceți printr-un broker, printr-o bancă sau să deveniți comerciant.

Prin urmare, investitorii din întreaga lume trec prin acești oameni de afaceri.

Independent, Pro, Amator: Ce diferențe?

A deveni un comerciant broker înseamnă a fi un comerciant profesionist . Ceea ce se numește comercianți amatori sunt de fapt persoane fizice care tranzacționează.

Un comerciant profesionist este un comerciant broker. Pentru a deveni comerciant, trebuie să aveți cel puțin o diplomă echivalentă cu un Bac + 5. Trebuie să treacă printr-o diplomă în economie și management și la nivel de master se desfășoară totul. Se recomandă ca doi comercianți să fie comerciant: bancar și financiar și produse / piețe financiare. Cu toate acestea, aceste rute nu sunt cele mai sigure. Încă o dată, drumul regal pentru a pătrunde în această profesie de finanțe este școala de inginerie sau de afaceri.

Orice s-ar întâmpla, candidații trebuie să fi parcurs numeroase stagii și cursuri de formare în cursul carierei lor academice, deoarece în aceste experiențe și în rețea cariera poate începe sau nu.

Odată ce au fost luați acești pași dificili și lungi, veți deveni comerciant. Veți avea dreptul la un salariu de intrare de 2.500 de euro brut pe lună , fără a lua în considerare bonusurile și comisioanele, care reprezintă partea principală a acestui tip de salariu.

Comercianți independenți

Cu toate acestea, puteți câștiga o mulțime de bani și puteți obține profituri mari fiind un comerciant independent . Mai mult, mulți comercianți profesioniști devin comercianți la 40 de ani. Alții creează fonduri de investiții în care își vor uni capitalul cu cel al altor averi pentru a desfășura operațiuni de tranzacționare la o scară cu totul nouă.

Diferența dintre cele două tipuri de comercianți este că unii sunt independenți, în timp ce alții lucrează pentru companii .

Este posibil să devii comerciant la 35 de ani . Trebuie doar să ai timp , o slujbă secundară sau chiar niște bani alocați pentru a -ți plăti chiria și ucenicia . Timpul este cea mai rară resursă în general. Pentru a deveni comerciant la domiciliu, veți avea nevoie de întreaga zi petrecută la studiu. A deveni comerciant înseamnă, de asemenea, evitarea escrocheriilor , consultarea opiniilor altor comercianți.

Devenirea unui comerciant independent: Ce statut?

Comercianții independenți din Franța sunt priviți cel mai bine ca lucrători independenți. Impozitele pe profiturile din tranzacționare sunt cu 30% în afara oricărui statut corporativ. Este de 22% pentru serviciul care desfășoară activități independente. Dar este un serviciu de gestionare a activelor care trebuie declarat.

Calitățile comerciantului

Cum să devii comerciant și să înveți piața de valori? Tranzacționarea necesită logică , rigoare și învățare . Trebuie să fii bun în fiecare dintre aceste domenii. Dar mai mult decât atât: trebuie să fii regulat. Atunci poți spera să devii un adevărat comerciant și nu este o nebunie să vorbești despre milioane.

Cu toate acestea, întrucât această cale este pe margine, devenirea unui comerciant după părăsirea școlii poate face ca tranzacționarea să pară ușoară. Să știți că pentru a deveni un bun comerciant este nevoie de multe:

 • Loc de munca
 • Răbdare
 • Perseverenţă
 • Voi
 • Mentalitate de oțel

Cum să devii comerciant și să trăiești din piața de valori în 6 luni ? trebuie să stăpânești următoarele domenii:

 • Analiză fundamentală
 • Cifre cartiste
 • etc.

Este imposibil să devii genial într-un domeniu nou pentru tine într-un timp atât de scurt. Trebuie să fii realist . Cum să devii comerciant? Trebuie să începeți cu elementele de bază, elementele de bază ale pieței de valori. devenirea unui comerciant va fi o lungă curbă de învățare. Începeți prin a învăța elementele de bază ale pieței bursiere pentru a deveni într-o zi un comerciant care trăiește din comerțul său. Cum să devii un comerciant de mărfuri? La fel, trebuie să vă instruiți pe piața mărfurilor. Fiecare comerciant este specializat pe o piață. Fiecare piață este specifică . Cel al materiilor prime este cu atât mai mult cu cât, în realitate, fiecare materie primă este o piață independentă .

Psihologie comercială profitabilă

Dacă doriți să deveniți un comerciant care face bani , indiferent de vârsta sau nivelul de educație, trebuie să aveți o minte puternică. Disciplina personală este esențială, așa cum am văzut cu gestionarea banilor. Și merge mai departe: trebuie să înveți să- ți controlezi emoțiile tot timpul, din diferite motive.

Să luăm din nou exemplul:

 • Investiți 1.000 de euro, cu o pârghie de 100. poziția dvs. reală este de 100.000 de euro.
 • Poziția câștigă cu 1%, te economisește 1000 de euro.
 • Dacă se întâmplă contrariul, pierzi 1000 de euro.

În primul rând, când un om vede lecțiile în direct, ei vor tinde să nu fie niciodată mulțumiți. Tocmai ați văzut averea căzând în mâinile voastre, de ce să nu așteptați și să luați 2% ceea ce ar face 2000? Acest lucru este perfect normal. Este psihologic: este foarte greu să reziste.

Ce este FOMO?

Uneori urmăriți prețul acțiunilor chiar și fără a fi investit. Și veți fi mereu tentați să vedeți că un stoc a crescut în valoare. O acțiune care face 15% într-o singură zi, dă capul. Și asistăm în unele cazuri la ceea ce se numește FOMO: frica de a pierde. Este literalmente frica de a pierde ceva . Dacă vedeți că o acțiune decolează, veți dori să mergeți cu ea. Și la fiecare secundă văzând că numerele cresc, îți vei imagina averea dacă ai fi intrat în ele, cu o pârghie x100 de ce nu?

Este de la sine înțeles că a face acest tip de comerț este o nebunie . Nu trebuie să luați niciodată un tren pe drum, niciodată. Poți câștiga, din fericire. Dar pierderile depășesc câștigurile:

 • Risti să pierzi mult mai mult decât să câștigi des într-o mișcare ascendentă, pentru că vei vedea mișcarea ascendentă prea târziu.
 • Dacă intrați în mișcări în timp ce urmăriți, înseamnă că nu sunteți capabili să vă disciplinați. Dacă nu te poți disciplina, atunci vei vinde din panică în același mod. Și nu veți câștiga niciodată bani, dar veți plăti comercianții de succes. eu
 • Cel mai rău este că renunți la disciplina și la calmul tău și, chiar dacă ai putea fi profitabil în această privință, este o mentalitate care pierde mereu pe termen lung.

Un comerciant trebuie să-și controleze emoțiile

Din aceste motive, emoțiile trebuie controlate. Trebuie să -ți lași sentimentele în vestiar atunci când tranzacționezi. Nu curajul tău ar trebui să vorbească, ci capul tău. În loc să te gândești cu inima bătând rapid, calmează-te. Comenzile ar trebui să fie întotdeauna automatizate și stabilite în avans, atunci când capul este odihnit, iar euforia este încă departe. Acesta este cel mai bun mod de a renunța la emoțiile voastre și nu numai că evitați ruina , dar puteți spera să vă îmbogățiți .

Cum deveniți profesionist în tranzacționare?

A deveni comerciant înseamnă a fi actor în lumea finanțelor. În calitate de intermediar, câștigă un comision pentru fiecare tranzacție. După cum puteți vedea, dacă toate tranzacțiile mondiale trebuie să treacă prin aceste persoane, comisioanele lor explodează. Și acesta este cazul. Iată ce a modelat imaginea comercianților. Toată lumea se gândește la comercianți așa cum îi vedem în Lupul de pe Wall Street, care urmărește viața lui Jordan Belfort, unul dintre cei mai mofturoși oameni de afaceri din America.

Astăzi pe internet există tot felul de instruiri online și soluții pentru tranzacționare. Există o mulțime de informații: trebuie să le sortați și să identificați ceea ce este util pentru dvs. Tot conținutul este interesant, dar unele nu vă sunt de niciun folos în acest moment. Altele nu sunt relevante pentru categoria dvs. de tranzacționare. Devenirea unui comerciant pe internet, gratuit, este acum posibilă: Puteți învăța elementele de bază ale tranzacționării, puteți cunoaște tranzacționarea pentru manechine și puteți avea acces la cunoștințele profesioniștilor Forex cu o simplă căutare pe Google. Vă puteți recalifica dacă aveți 30 sau 40 de ani, schimbați activitatea pentru tranzacționare. Pentru tineri, Onisep oferă instruire și conduce la a deveni comerciant, pe de altă parte există multe forumuri și multe cursuri de formare sunt disponibile pe internet .

Tranzacționarea în marile bănci

Contrar credinței populare, cursul de economie și științe sociale rareori vă permite să deveniți comerciant. Și tranzacționarea a fost întotdeauna despre cifre. Este o activitate legată de comerț, dar strict matematică. Inițial, contabilitatea era cea care afișa prețurile în fiecare zi pentru a crea un grafic de acțiuni. În zilele noastre, tranzacționarea a devenit afacerea inginerilor în calculatoare care programează algoritmi pentru a permite tranzacționarea de înaltă frecvență.

Astăzi, comerciantul principalelor bănci precum Goldman Sachs, JP Morgan sau BNP Paribas este înlocuit de computere. Programele de computer de astăzi joacă rolul comercianților pentru bănci. Avantajul computerelor este că merg mult mai repede decât oamenii: cu viteza luminii un program execută o comandă! Al doilea detectează un semnal de cumpărare sau vânzare.

Cu toate acestea, chiar și cu aceste noi tipuri de resurse, băncile nu câștigă întotdeauna bani. Eroarea umană este întotdeauna prezentă și pot exista probleme de parametrizare în algoritmi, care sunt în cele din urmă făcute de oameni.

Comercianții nu sunt în special vânzători, ci matematicieni și informaticieni . Dacă ați reușit întotdeauna să vă descurcați cu numerele, dar nu sunteți foarte științi și nu vă place școala, atunci există șanse mari să reușiți să deveniți comerciant de acasă. Mai întâi amator, apoi profesionist.

Cum să fii un bursier?

Cum să deveniți un comerciant de cont propriu în Franța în 2021 ? Există diferite moduri de a deveni comerciant în Franța. De exemplu, puteți deveni comerciant de sport sau puteți deveni comerciant de mărfuri. Și preferați să fiți un comerciant profitabil? Puteți încerca să deveniți un mare comerciant sau un mare comerciant sau puteți doar să căutați să deveniți un comerciant de succes. Există 2 tipuri de comercianți: comercianții care au început să devină comerciant la vârsta de 18 ani și care sunt comercianți profesioniști.

Comercianții profesioniști lucrează în bănci precum Boursorama sau, de exemplu , la Total . Și ei știu tranzacționare de la A la Z . Acest tip de comerciant nu a devenit comerciant într-un an. El a visat deja să devină comerciant ca miner și a lucrat întotdeauna acolo pentru a deveni comerciant. A deveni comerciant necesită trecerea prin universitate în unele cazuri și prin școli de inginerie și de afaceri în altele. Poți deveni comerciant cu un bac ES ? Fara indoiala. Oricum nu poți deveni comerciant cu o tavă simplă.

Bacalaureatul este un nivel prea scăzut pentru a determina dacă cineva va putea face meseria de comerciant, mai ales după cei 6 ani de studii superioare pe care va trebui să le îndeplinească după bacalaureat. Cert este că un comerciant trebuie să fie științific și deosebit de confortabil cu matematica dacă dorește să fie un comerciant profesionist. Activitățile comercianților și angajaților din domeniul finanțelor sunt mult mai complexe decât tranzacționarea oferită de brokerii online.

Așadar, nu intrați în panică dacă nu vă place matematica, puteți fi totuși un comerciant independent în Franța: nu este doar un statut.

Cum deveniți un comerciant de zi profitabil?

Cum să devii un comerciant de zi? Există mai multe tipuri de tranzacționare. Pentru început, vom vorbi despre Day Trader. Comercianții de zi sunt comercianți care nu își mențin pozițiile deschise mai mult de o zi. La sfârșitul zilei, cotațiile se opresc pe burse și pe piețe. Comercianții nu își mențin pozițiile deschise de la o zi la alta. Menținerea unei poziții deschise peste noapte se numește poziție peste noapte.

Prin urmare, comercianții de zi utilizează poziții foarte scurte pentru activitățile lor de tranzacționare. Această tehnică este utilizată în principal de comercianții profesioniști, precum și de bănci și fonduri de investiții. Necesită să fii mereu în fața graficelor bursiere, pentru a consulta constant prețurile bursiere.

Există și alte tipuri de comercianți. Există, de exemplu, ceea ce se numește Buy and Hold. Această tehnică constă în cumpărarea și păstrarea activelor pentru o lungă perioadă de timp. Puteți face acest lucru doar cumpărând activul ca un plat de stocuri sau metal auriu. Când utilizați ETF-uri sau CFD-uri, faceți în mod necesar tranzacții de zi. Acest tip de tranzacționare aduce cei mai mulți bani.

Cum să devii profitabil în tranzacționare?

 • Plasarea comenzilor de vânzare la un prag de siguranță se numește stop loss .
 • Plasarea comenzilor de vânzare pentru profit se numește take profit. Aceasta este limba comercianților profesioniști!

Dacă combinați stop loss-urile cu profituri , puteți crea impuls care limitează pierderile la un anumit prag și vă pune disciplină. Prea mulți comercianți pierd și nu devin niciodată profesioniști, pentru că tranzacționează la întâmplare de pe computerele lor, fără a se deranja să aibă disciplină și disciplină. Gestionarea banilor vă poate transforma activitatea de tranzacționare amator într-o profesie cu normă întreagă, și asta fără a avea bac. Dar trebuie să ai o minte de oțel.

 • Pozițiile automate și predefinite sunt, prin urmare, arma supremă pentru a evita pierderile legate de volatilitate.
 • Găsirea celui mai bun broker și selectarea activelor dvs. vă permite să limitați costurile
 • Gestionarea banilor vă permite să generați câștiguri regulate

Cu aceste arme, nu aveți nevoie decât de un singur lucru pentru a deveni un comerciant profitabil: creați un cont! Pentru a deschide un cont la un broker, în general nu există mai mult de 10 pași:

 • Crearea zonei pentru clienți
 • Alegerea tipului de cont
 • Verificarea identității
 • Validarea numărului de telefon
 • Alegerea monedei: euro, dolar sau lira etc.
 • Identificarea și validarea contului
 • Odată ce contul dvs. este validat, aveți diferite modalități de a finanța cu bani pentru a începe tranzacționarea.
 • Platiti cu card de credit
 • Plata prin transfer bancar
 • Validați metodele de plată

Urmând acești pași, puteți începe tranzacționarea de acasă în câteva zile.

Ce studii trebuie să faceți pentru a fi comerciant?

Câți ani de studii pentru a deveni comerciant? Selecția profesională este foarte dură. Cei mai buni comercianți lucrează pentru cele mai mari bănci de pe planetă, precum Goldman Sachs, BNP Paribas sau chiar Société Générale. Cum deveniți un comerciant pentru cele mai bune bănci? Trecând prin studii științifice înalte .

În general, cât durează să devii comerciant? Cursurile tipice sunt de cel puțin 6 ani de studii superioare . Durează 6 ani pentru a deveni comerciant. Cât durează să devii un comerciant independent? probabil atâția ani de antrenament .

Cum să deveniți un comerciant sau un manager de portofoliu? Pentru a deveni comerciant, iată studiile pe care trebuie să le faceți:

 • Bacalaureat științific ,
 • Math de pregătire , sup matematica „speciale matematica
 • Școală mare de inginerie sau de afaceri

Potrivit ONISEP, universitatea vă permite, de asemenea, să fiți comerciant. Cursul universitar pentru a deveni comerciant este economia managementului , urmat de un master în produse financiare. Cea mai bună pregătire pentru a deveni comerciant rămâne școala de ingineri și pregătirea științifică . Universitatea Paris Dauphine oferă o cale de excelență pentru a vă alătura finanțelor.

Cum să te antrenezi în tranzacționare online?

În școlile de business nu pregătesc comercianții comerțului. Finanțele sunt un domeniu științific și matematic în zilele noastre, chiar dacă este o disciplină care se încadrează în științele umane. Astăzi, școlile de afaceri pregătesc vânzători ambulanți și vânzători în supermarketuri specializate. Cele mai bune școli de afaceri franceze, HEC , ESSEC și ESCP sau chiar Dauphine, pentru a numi câteva, au un program specializat în finanțe. Dar nu este deloc cea mai mare parte a studenților care merg în această direcție. Aceste școli pregătesc managerii, vânzătorii, directorii executivi și antreprenorii într-o măsură mai mică.

Cum să devii un trader online ? Pentru a deveni comerciant online, nu aveți nevoie de mai mult decât o conexiune la internet. De pe computer puteți crea un cont de tranzacționare în câteva clicuri. Dar puteți utiliza și tableta sau telefonul! Cu aplicațiile dezvoltate în ultimii ani, tranzacționarea de pe telefonul tău este jocul copiilor! În adevăratul sens, chiar și din moment ce în Statele Unite este moda în rândul tinerilor de la 18 la 20 de ani: tranzacționarea contractelor viitoare cu efecte de levier. Un risc al dracului pentru tinerii fără pregătire !

Care este cel mai bun training online pentru comercianți?

Există multe cursuri de instruire pentru comercianți online. Este dificil să rezolvi toate formările oferite. Trader Francophone a adunat pentru dvs. informațiile esențiale despre instruirea în tranzacționare. Pentru a-l citi, este aici!  Recenziile de instruire sunt esențiale. Pentru că a deveni comerciant online caută opinii. Căutați întotdeauna informații.

Ce este vocabularul traderului?

Marja

Marja de tranzacționare reprezintă banii pe care îi aveți în contul dvs. de tranzacționare. Marja disponibilă vă asigură solvabilitatea. Sunt bani care asigură că, în cazul unei pierderi, puteți plăti ceea ce datorați. Dacă nu aveți suficientă marjă, pozițiile dvs. vor fi înghețate în timp ce adăugați mai mulți bani. Dar dacă nu puteți adăuga un agent, pozițiile dvs. vor fi închise.

Appel de Marge

Apelul în marjă și o metaforă. În momentul în care piața bursieră striga, clienții au fost chemați să le anunțe depășirea marjei. În prezent, doar poșta rămâne din această practică, cel puțin pentru transportatorii mici. Apelul la marjă apare atunci când rămâneți fără marjă pentru a vă asigura poziția.

Apelul în marjă și o cerere de marjă suplimentară de la brokerul dvs. Fie aveți suficientă lichiditate la îndemână pentru a face față apelului de marjă și pentru a vă asigura pozițiile. Fie va trebui să vă închideți pozițiile. Dacă nu răspundeți la timp, brokerul dvs. va fi obligat să vă închidă pozițiile în mod arbitrar. Aceasta înseamnă că unele dintre pozițiile tale câștigătoare, pe care ți-ai fi dorit să le păstrezi, ar fi închise. Și asta, fără ca tu să ai cel mai mic recurs. Apelul la marjă este premiul trader final

Pârghie

Pârghia este numele mecanismului care vă mărește capacitatea de tranzacționare. Cu ajutorul pârghiei, puteți crește câștigurile de zece ori, dar este o sabie cu două tăișuri, iar pârghia vă crește și pierderile în cazul unei mișcări nefavorabile pe piață. Nivelul de pârghie pe care îl alegeți va determina marja care va fi necesară pentru a vă asigura poziția.

de exemplu

Când tranzacționați cu un efect de levier de 1, ar trebui să puneți valoarea totală a poziției ca marjă. Aceasta corespunde absenței pârghiei: capitalul nostru pur și simplu își are valoarea. Cu 200 de pârghii puteți investi 200.000 de euro cu doar 1.000 de euro. Prin urmare, cei 1000 de euro ai dvs. nu ar mai avea valoarea lor, ci de 200 de ori valoarea lor.

Prin urmare, marja este de 1000 EUR sau 0,5% din prețul tranzacției dvs. Datorită efectului de levier, diversificarea dvs. poate fi mult mai eficientă. Într-adevăr, să presupunem că aveți doar 1.000 € de investit. Veți putea investi 200 de euro în 5 poziții diferite și, datorită efectului de levier, veți putea crește dimensiunea reală a acestor poziții. În funcție de planul dvs. de tranzacționare, veți putea atinge obiective mult mai înalte numai dacă tranzacționați doar cu capitalul dvs. gol.

Gestionarea banilor este necesară pentru a evita asumarea prea multor riscuri cu efectul de levier. De exemplu, trebuie să vă setați o anumită limită în ceea ce privește asumarea riscurilor: nu trebuie să deschideți poziții de 100.000 EUR cu doar 100 EUR marjă. La cea mai mică mișcare ești sigur că vei fi lichidat. Acestea sunt poziții suicidare. Pârghia deschide mari posibilități, nu este de a le irosi prost cu poziții absurde.

Agent

Numit și Brokeri în Franța, este numele platformelor de tranzacționare pentru cumpărarea și vânzarea de acțiuni și produse financiare. Există două metode pentru a cumpăra acțiuni și pentru a investi pe piețe. Fie treci printr-o bancă cu anumite produse foarte reglementate, cum ar fi PEA sau cartea pentru tineri. Fie treci printr-un broker

De brokerii sunt utilizate în special pentru a accesa produse care nu se găsesc în piețele tradiționale , cum ar fi CFD – uri în cazul în care ETF sau piețele externe. Un booker oferă, de asemenea, pârghii mai interesante și costuri avantajoase pentru anumite produse.

Fiecare broker are specialitatea sa și oferă pârghii și taxe pentru o anumită piață. Unii brokeri sunt specializați în valută, alții sunt specializați în mărfuri.

schimb : numele brokerului în limba engleză.

Activ

Termenul „active” se referă la produsele financiare pe care le puteți avea în portofoliu. Un activ și un termen de angajat împrumutat din contabilitate. Activele pot fi găsite în situațiile financiare ale companiilor. Acestea sunt poziții care nu sunt în numerar, dar care au valoare și pe care le puteți utiliza pentru a solicita un împrumut într-o bancă, de exemplu.

Poziţie

Termenul de impozitare se referă fie la un activ în general, fie la pozițiile pe care le-ați deschis în prezent pe platformele de tranzacționare. Un ajutor reciproc și un act financiar care durează între câteva ore și câteva zile. Pe durata acestei tendințe, poziția dvs. va fi deschisă prin abuzul de limbaj, spunem că avem o poziție

Vindeți o poziție

Când aveți o poziție deschisă, ați făcut o achiziție sau o vânzare scurtă. Când facem o achiziție în timpul tranzacției, avem un activ în portofoliul nostru și, de fapt, atunci când închidem tranzacția, vindem activul, astfel încât să folosim expresia revinde poziția sa pentru a spune că închidem o poziție

Mic de statura

Pe termen scurt și în engleză, ceea ce înseamnă vânzare scurtă pe piețele financiare pe care le puteți cumpăra sau vinde, dar puteți vinde chiar dacă nu aveți active cum funcționează și bine împrumutați de la broker nu bani, ci un activ și îl împrumutați pentru un anumit valoare în acel moment, dacă prețul scade vreodată, veți returna activul brokerului, dar la prețul pe care îl avea înainte, banca vă va plăti diferența.

Volatilitate

Termenul de volatilitate desemnează tendința unui preț de a crește foarte mult sau de a scădea foarte scăzut unele active sunt foarte volatile, ceea ce înseamnă că există șanse mari ca prețul să fie înmulțit cu 2 sau cu 3 și în același timp pentru a vedea cum prețul pierde 50% din salariu, pozițiile sale sunt riscante, dar permit stocarea unui profit mare, spre deosebire de alte active. anuitate ca la acest mobilier sau pentru a vă pregăti pentru pensionare. Este, de asemenea, o modalitate de a construi capital

Feriți-vă de escrocherii

Care sunt escrocheriile de evitat pentru a deveni comerciant? Mulți oameni caută „ Vreau să fiu comerciant ” pe Google. Și rezultatele rău intenționate sunt acolo pentru a-i readuce pe novici.

Cum de a detecta escrocheriile?

Încă o dată, finanța este o disciplină care necesită o mentalitate care este în același timp științifică și matematică. Școlile care se laudă cu instruirea comercianților ar trebui, de asemenea, luate cu un bob de sare. Din păcate, există o mulțime de escrocherii în jurul finanțelor. Internetul este un loc deosebit de favorabil pentru dezvoltarea companiilor necinstite. De asemenea, este important să învățăm să facem diferența între afaceri reale care sunt legate de lumea finanțelor și escrocheriile care înfloresc în jur și care încearcă să capteze atenția unei persoane distrase care s-ar lăsa să cadă în lume. lup.

Escrocheriile seamănă mult cu afacerile legitime.

Aspectul este tot ceea ce contează pentru ei și nu ar trebui să aveți probleme la identificarea unei înșelăciuni doar în primele rânduri citite:

 • Prezența multor greșeli în franceză, cum ar fi o traducere slab realizată
 • Promisiunea câștigurilor, fără aluzii la pierderi.
 • Sloganuri precum „devin milionari peste noapte”
 • Cineva îți vorbește despre succesul fără efort.
 • Tarifele promise sunt prea mari pentru a fi adevărate.
 • Vă grăbiți să acționați rapid, aveți dificultăți în a părăsi site-ul sau să găsiți informații

Cum să te protejezi de escrocherii?

Pentru a proteja de aceste escrocherii care sunt legiune , puteți avea anumite reflexe imediat ce vă confruntați cu o îndoială. Indicațiile pe care vi le-am dat despre indicatoarele de semne ale escrocheriei. Aceste semne ar trebui să vă permită să deschideți ochii dacă observați un detaliu. Odată ce v-ați atras atenția asupra a ceva care vă îndeamnă să vă gândiți „este într-adevăr o afacere sau o înșelătorie *?” sau „Mi-aș putea recupera banii repede ”, puteți continua analiza.

* O înșelătorie este un cuvânt în engleză pentru o înșelătorie.

Pentru a analiza o ofertă, un site sau un produs, aveți la dispoziție cele mai bune surse de cunoaștere adunate de omenire din enciclopedia luminilor: internetul . Când aveți îndoieli cu privire la ceva, introduceți numele acelui lucru în bara de căutare Google și notați îndoielile pe care le aveți.

Cum să aflați despre un broker?

De exemplu: „Account eko review 2020” pentru informații despre conturile clienților la brokerul Eko. În acest fel, veți avea multe rezultate, provenind de la alți utilizatori de Internet, mass-media specializate și forumuri financiare.

Dacă vedeți o mulțime de postări pe blog care vorbesc despre escrocherii, dacă vedeți avertismente, atunci nu căutați mai departe decât acesta este cu siguranță o înșelătorie. Dacă oamenii îți spun „asta este o înșelătorie” nu te duci și verifică-l singur, vei pierde timp și bani.

Cu toate acestea, nu doar escrocheriile de care ar trebui să stați departe. Uneori, când aflați o platformă sau un broker, veți constata că recenziile nu vorbesc despre o înșelătorie, ci că utilizatorii sunt foarte nemulțumiți de serviciile oferite. Platformele care vă oferă acces la tranzacționare și piețele financiare sunt toate diferite. În același mod ca și băncile, cu excepția faptului că serviciile oferite sunt mult mai numeroase și pariați pe bani.

Aceste platforme se numesc brokeri în franceză. Și acestea sunt entitățile prin care veți trece pentru a vă face tranzacțiile financiare. Fiecare dintre ele are specialitatea sa : unele oferă toate produsele financiare, dar altele oferă doar Forex sau mărfuri. În plus, taxele nu vor fi întotdeauna aceleași, iar unii brokeri vor avea taxe avantajoase pentru anumite produse. Prin urmare, este încă o dată o cercetare de făcut pentru a găsi platforma care corespunde intențiilor dvs.

Cum să găsiți un broker reglementat? 

O platformă de tranzacționare online poate fi o afacere complexă și există de zeci de ani, dar când verificați ofertele de brokeri și faceți clic pe reclame, acestea sunt doar site-uri identice. Deci, cum îl navigați? 

Există un standard în Franța, REGAFI. Este Registrul agenților financiari. Datorită acestui registru, nu mai există nicio îndoială cu privire la legitimitatea unui actor financiar, a unui broker, a unei bănci online sau a unui alt serviciu financiar. Dar cum funcționează acest registru? 

Agenții financiari care își desfășoară activitatea în Franța trebuie să facă o cerere cu depunerea unui dosar pentru a face parte din registrul REGAFI. Conform criteriilor statului francez, REGAFI va decide apoi sau nu să acorde acreditarea REGAFI unui actor. De exemplu, brokerii care operează în Franța și care doresc să fie înregistrați la REGAFI trebuie să îndeplinească criterii stricte care să asigure buna desfășurare a activităților financiare în Franța. Datorită acestui registru, puteți afla dacă sunteți pe mâini bune. 

Dacă brokerul cu care doriți să tranzacționați este înregistrat la REGAFI, nu aveți de ce să vă faceți griji. De unde știi dacă platforma ta de tranzacționare preferată este certificată REGAFI? Este foarte simplu: accesați site-ul guvernului francez https://www.regafi.fr/spip.php?rubrique1  

Dacă brokerul pe care îl căutați se află în listă, veți vedea toate permisiunile pe care le au, de exemplu tranzacționarea CFD, tranzacționarea FOREX, utilizarea pârghiei etc.

Pe de altă parte, dacă brokerul cu care sunteți client nu apare în listă, recuperați-vă banii cât mai repede posibil și plecați: nu sunteți în siguranță. 

Cum să găsiți brokerul potrivit?

„Dacă vreau să devin trader astăzi, ce ar trebui să fac?” În primul rând, găsiți-vă un broker.

Pentru a găsi brokerul potrivit, ca de obicei, trebuie să vă puneți întrebări. Ceea ce vrem să spunem este că trebuie să vă întrebați de ce aveți nevoie ca broker și pentru asta veți începe prin a face un plan de finanțare. Când trebuie să tranzacționați sau să vă investiți în mod activ banii, primul lucru de făcut este să alegeți o durată pentru fiecare exercițiu financiar. În acest fel aveți o bază pentru calculele dvs. Aveți de gând să investiți timp de 1 an? 5 ani ? 15 sau 25 de ani? aceste informații vor depinde de cele ce urmează.

Apoi veți determina cât de mult veți scoate din economiile dvs. și, de asemenea, randamentul pe care îl vizați.

Aceste elemente plus durata vă oferă baza pentru planul dvs. de finanțare.

Să luăm un exemplu. Iată Marc De l’Exemple. Este un tânăr executiv dinamic și, din moment ce are mulți bani, încearcă să investească puțin, pentru a începe să construiască un patrimoniu solid. Vești foarte bune pentru el, dar fără mai multe informații, un specialist în investiții și tranzacționare de la Trader Francophone nu-l va putea ajuta.

De parcă cineva ar spune „Vreau să fac bani”. Este imposibil să dai sfaturi relevante .

Tabelul brokerilor cu recenziile noastre


Agent

Cont deschis

Depozit minim

Platforme

De ce să alegeți acest broker?


Înștiințare

100 €

 • MT4

 • MT5

 • MetaTrader Supreme Edition

 • Cu Admiral Market, spread-urile DAX sunt avantajoase

 • Serviciul pentru clienți al Admiral Market este unul dintre cele mai bune

 • Depozitele sunt gratuite, la fel ca și retragerile

 • Vă puteți finanța contul Admiral Market cu Paypal

 • Puteți accesa un spațiu de informare și instruire

100 €

 • MT4

 • MT5

 • MetaTrader Supreme Edition

 • Instrumentele de asistență pentru tranzacționare sunt disponibile pe FXCM

 • FXCM este o companie cotată la bursă, deci solidă

 • Găsiți o mare varietate de active la FXCM

200 $

 • EToro Classic Webtrader

 • eToro ProCharts

 • Copiați tranzacțiile comercianților câștigători cu copiere

 • O comunitate mare este prezentă pe eToro

 • Puteți cumpăra acțiuni de la 1 euro

250 €

 • MT4

 • xStation 5

 • Vechimea companiei, care are peste 15 ani, îi conferă creditul

 • Puteți face depozitele gratuit și instantaneu

250 €

 • MT4

 • xStation 5

 • Pe Avatrade puteți profita de diferite platforme de calitate

 • Puteți răsfoi Avatrade folosind o funcție de căutare puternică

250 €

 • MT4

 • xStation 5

 • Vantage FX oferă efecte de pârghie superioare concurenților săi

 • Pentru musulmani, Vantage FX oferă un serviciu de tranzacționare islamic.

Cum câștigă bursele online? Prețul pe care îl plătesc comercianții nu este același atunci când vând sau când cumpără. În acest fel, spread-ul, adică diferența, conferă brokerului o marjă de profit. Brokerii percep taxe de acest fel.

Alegerea brokerului este un pas esențial în calea care transformă un tânăr autodidact care dorește să învețe într-un trader plin de succes.

Platforme

Pentru tranzacționare, aveți la dispoziție mai multe instrumente. Forumuri deja specializate, cum ar fi Forumul financiar al JeuxVideo.com, care, în ciuda aparențelor, este un forum de investiții foarte serios. De asemenea, site-uri specializate, care își furnizează analiza gratuit, precum Trader Francophone și Ton Argent.fr. Apoi veți găsi site-uri care afișează cursul prețului activelor.

În trecut, existau în principal Yahoo Finance și Google Finance. Dar astăzi, platforme precum Tradingview sau Metatrader permit instruirea să fie dusă la un nivel atins până acum pentru freelanceri și începători. Cu tradingview aveți acces la diagrame de acțiuni de o calitate egală cu cea pe care ați vedea-o într-o cameră de tranzacționare de pe Wall Street sau la JP Morgan. Cu Metatrader veți avea instrumente suplimentare pentru a profita la maximum de puterea brokerilor dvs.

Exemplu de plan de finanțare

Acum să începem de la început. Marc De l’Exemple vrea să investească. El dorește :

 • investeste 5.000 de euro
 • timp de 1 an
 • și obțineți un randament de 50%.

Acolo, imediat, lucrurile sunt clare. Cu aceste informații, se poate stabili un obiectiv. Știm la ce viteză de creștere căutăm și putem ști deja la ce active va trebui să apeleze Marc.

Pentru a avea astfel de randamente, nu există multe opțiuni. Rentabilitate anuală de 50%, nu le veți găsi în conturile de economii și nici în obligațiuni. Nici cu o investiție imobiliară. Pe de altă parte, puteți apela la indici bursieri, bursa în general și, în special, tranzacționarea cu marjă și pârghie. Cu această din urmă opțiune, ați putea obține 50% într-o zi. Dar ai putea pierde și 100% într-o zi!

Volatilitatea tranzacționării în marjă este o sabie cu două tăișuri. Câștigurile cresc rapid și scad pe măsură ce au venit. Deci, pentru a evita pierderea tuturor și pentru a reuși să construiți un portofoliu cu tranzacționare în marjă, trebuie să practicați gestionarea banilor. Este o modalitate de gestionare a banilor care reduce riscul asumat.

Riscul de volatilitate este de asemenea prezent în stoc comercial. Pentru aceștia din urmă, cea mai bună modalitate de a reduce riscurile asociate cu fluctuații mari de preț este prin diversificare .

Reduceți riscurile de tranzacționare

Riscul este partea urâtă a investiției, sigur, dar este și motivul pentru care câștigi bani. Dacă ești răsplătit cu bani grei, ți-ai asumat un risc. Pentru că banii tăi ar fi putut la fel de bine să rămână calzi sub pernă. Riscul este o modalitate de a atrage investitorii, comercianții și speculatorii. Cu riscul, colectăm banii necesari pentru finanțarea proiectelor industriale, de exemplu.

Cu toate acestea, riscul rămâne o preocupare pentru un portofoliu de investiții. De fapt, nu puteți reduce riscul specific unui produs financiar. Când cumpărați o acțiune, nu puteți împiedica viitorul să scadă prețul. Dacă faci o investiție proastă, vei pierde bani, asta e viața. Spuneți-vă că banii nu se creează pe piețe. Fiecare euro câștigat de cineva trebuie să fi fost pierdut de o altă persoană. Singurii care câștigă sigur sunt bursele, brokerii și băncile.

Care este profesia de brokeraj?

Știți istoria goanei după aur? La sfârșitul secolului al XIX-lea, în Statele Unite au fost descoperite zăcăminte mari de aur. Această veste i-a atras pe aventurierii din toată lumea, înarmați cu lopețile și târnacopii, să plece în căutarea gloriei și a cuceririi. Dar niciunul dintre acești cercetători nu a adus înapoi munți de aur. În cea mai mare parte, abia au ajuns să mănânce și nu au înghețat până la moarte. Cu toate acestea, în această perioadă s-au născut mari averi!

Știi cine și-a făcut avere în goana după aur? Vânzători de târnăcopi și lopeți . Cei care au echipat căutătorii de aur. Așa sunt brokerii. Vânzătorii de picături și lopeți care te urmăresc săpezi pământul.

Deci câștigă întotdeauna. Asta e adevarat. Dar poți și să câștigi. Toți banii care se pierd pe piețe sunt câștigați de altcineva. Deci, există bani de făcut , spre deosebire de aur! Pentru a câștiga în tranzacționare și pe piața de valori, trebuie să luați problema înapoi. Nu câștigurile pe care trebuie să le optimizați, ci pierderile. Trebuie să faci pierderile să dispară, să te concentrezi asupra pierderilor și să le elimini conștiincios, ca un maniac.

Ce sunt taxele de brokeraj?

Există două tipuri de pierderi în tranzacționare și în investiții: cele legate de comisioane și cele legate de volatilitate .

Pentru a elimina taxele, nu există o altă metodă decât o mulțime de cercetări. Trebuie să vă uitați la toate platformele, să comparați prețurile pentru diferitele active etc. Este o mare treabă de informații care poate dura timp. În primul rând, este necesar să cunoașteți activele pe care doriți să le tranzacționați. După ce ați ales piețele pe care urmează să vă poziționați, trebuie să vedeți care broker oferă cele mai avantajoase comisioane pentru aceste active. Însă alți parametri pot fi luați în considerare: depunerea minimă pentru deschiderea unui cont, timpii de înregistrare și transfer, spread-uri care sunt alte tipuri de taxe.

Pentru a vă evita căutările îndelungate, Trader Francophones a adunat pentru dvs. informații despre taxele și utilizările celor mai buni brokeri reglementați din Franța.

Riscurile

Când investești, îți asumi riscuri. Vă asumați și mai multe riscuri dacă sunteți comerciant amator, fără diplomă sau începător. Așadar, doi pași vă pot permite să deveniți un comerciant profitabil: gestionarea banilor și diversificarea . Odată ce ați atins aceste două obiective, veți putea elimina practic toate pierderile și riscurile din portofoliul dvs. de tranzacționare. În aceste condiții, este mult mai ușor să deveniți un comerciant profitabil .

Două strategii de reducere a riscurilor

La Diversification

Diversificarea este o modalitate de a răspândi pierderile și câștigurile din toate pozițiile dvs., astfel încât acestea sunt mai puțin expuse. Acest lucru este deosebit de util la tranzacționarea mărfurilor sau a altor produse foarte volatile.

Diversificarea constă în distribuirea pozițiilor dvs. pe diferite tipuri de active . Vă puteți diversifica la nivel internațional, de exemplu, concentrându-vă pe diferite țări.

De exemplu, dacă cumpărați acțiuni franceze și germane, precum și acțiuni din SUA, reduceți riscul de faliment care vă afectează portofoliul. Nu știi niciodată cu criza Covid. Poate ar trebui să cumpărați mai întâi acțiuni chinezești! Dar diversificarea investește și pe diferite piețe

Dacă investiți în imobiliare, pentru a vă diversifica va trebui să căutați stocuri sau metale prețioase. Dacă investiți în tranzacționarea în marjă, vă puteți pune banii în investiții mai puțin volatile și mai sigure, cum ar fi obligațiunile.

Avantajul tranzacționării în marjă este că puteți crește practic volumul pozițiilor dvs. cu ajutorul pârghiei .

Managementul banilor

Gestionarea banilor este despre utilizarea banilor dvs. în mod inteligent. Când tranzacționați, utilizați efecte de pârghie. Efectele de pârghie sunt instrumente care vă măresc de zece ori investiția. Cu efectul de levier x100, câștigurile tale se înmulțesc cu 100. Dar și pierderile tale. Deci, cum o faci?

Există două principii în gestionarea banilor. Primul nu este să tranzacționezi cu tot capitalul tău . Dacă aveți 10.000 USD, nu veți cumpăra 10.000 USD din același stoc sau nu veți deschide o comandă de 10.000 USD pentru o singură tranzacție. Veți angaja doar o parte din banii dvs. în această funcție și veți păstra restul drept siguranță. Mizați doar cu o parte din capitalul vostru, niciodată cu întregul. Și cu atât mai puțin tot capitalul tău în aceeași poziție.

Al doilea principiu al gestionării banilor este să stabiliți în avans când veți închide tranzacția . O tranzacție este o comandă de cumpărare pe care o plasați. În timpul tranzacției, acesta va fi „deschis”. Când închizi, atunci când câștigi bani dacă tranzacția câștigă și invers.

Să luăm un exemplu:

Ai investit 1.000 de dolari într-o poziție de 100.000 de dolari. Prin urmare, este o pârghie de 100!

 • Dacă poziția durează 1%, aceasta va fi egală cu 101.000 de euro.
 • Dacă îți închizi poziția în acest moment, câștigi 1.000 de euro.
 • Acesta este un profit de 100%! într-o singură mișcare!

Dar dacă poziția pierde 1%, este modelul invers.

 • Nu mai aveți bani și contul dvs. este închis.
 • 1000 de euro pierduți într-o singură zi.
 • Acest lucru poate împiedica mai mulți comercianți să meargă singuri.

Aici intervine gestionarea banilor . Pe platformele de tranzacționare online, puteți plasa comenzi pre-programate. Aceste comenzi sunt menite să se vândă la praguri sigure, să vă ia câștigurile sau să vă reducă pierderile .

 • Luați-vă câștigurile: dacă prețul durează 1% în exemplul următor, poate dura puțin.
 • Uneori prețul durează 1% înainte de a se întoarce și de a pierde 3%.
 • Dar dacă programați o comandă de vânzare automată la 1%, atunci poziția va fi vândută și veți încasa diferența: poziția deschisă la 100.000 de euro, vândută la 101.000.
 • Profit net: 1.000 de euro.

Deveniți profitabil: mulțumită Știrilor

Găsirea informațiilor corecte

De-a lungul timpului, comercianții au devenit mai mult decât simpli intermediari. Odată cu digitalizarea finanțelor, au apărut din ce în ce mai multe produse financiare. Viitorul , The SWAP , a produselor financiare complexe …. Comercianții de la cele mai bune bănci își fac marjele vânzând produse către alte persoane la prețuri ușor diferite.

Pe piețele financiare, informația este rege. Dacă aveți informații înaintea altcuiva, puteți face bani . Dacă aveți informații înaintea tuturor, vă puteți îmbogăți. Dimpotrivă, dacă aveți ultimele informații, există șanse mari să pierdeți bani.

Pentru a deveni comerciant, stagiarii HEC trebuie să colecteze în mod constant informații. Este vital. Comercianții din Wall Street își petrec timpul agregând, acumulând, culegând cât mai multe informații posibil. Dacă comercianții profesioniști fac acest lucru, prima ta sarcină ca comerciant amator să devină un adevărat comerciant profesionist; va fi să fii dependent de informații.

Găsiți surse de informații specializate în finanțe

Dar atenție! Nu este știrile de la ora 20:00. Nici nu este vorba de adunarea tuturor informațiilor fără a fi sortate. Trebuie să învățați să identificați informațiile corecte și, pentru a face acest lucru, va trebui să identificați sursele corecte de informații. Unele ziare furnizează câteva informații specializate în domeniul finanțelor și al burselor. De exemplu, veți găsi pagini „finanțare” în ediția pe hârtie a Figaro. Dar acest lucru este suficient pentru a vă familiariza cu mediul.

De-a lungul timpului, construiți-vă colecția de ziare, site-uri comercianți, youtuberi, influențatori, pe scurt găsiți informațiile unde puteți găsi, dar găsiți informațiile relevante.

În funcție de domeniul dvs., de sectorul de piață care vă interesează, veți găsi cele mai bune informații în diferite medii și de la diferiți jucători.

Cum să găsiți informații utile pentru dvs.?

Comercianții specializați în Forex, de exemplu, tranzacționează diferențele dintre monedele suverane ale statelor, cum ar fi euro sau dolarul. Ei bine, acești comercianți vor examina cu atenție declarațiile directorilor diferitelor bănci centrale. Deoarece băncile centrale decid asupra ratelor cheie, care influențează crearea de bani și, prin urmare, valoarea monedelor .

Comercianții specializați în aur vor fi în căutarea unor noi zăcăminte descoperite , a unor noi reglementări miniere, a cererii globale de metal galben și, eventual, a inovațiilor tehnologice care utilizează aurul pentru minerit. De exemplu, găsim aur în circuitele tipărite ale celor mai noi smartphone-uri.

Banii sunt, de asemenea, un bun exemplu. Comercianții interesați de metalul gri vor căuta, desigur, să afle ce se întâmplă cu depozitele de argint. Dar noile baterii Tesla sunt știri care le-au atras atenția. Într-adevăr, cererea de argint ar putea exploda în următorii câțiva ani. Deoarece o mare parte a inovației în ceea ce privește autonomia bateriei și a electricității se bazează pe utilizarea industrială a banilor.

Acestea sunt tipurile de știri pe care ar trebui să le căutați tot timpul . Unele ziare online sunt specializate într-un anumit tip de active, mărfuri, Forex, acțiuni etc. Există, de asemenea, multe forumuri în limba franceză, care vă vor permite să învățați foarte repede și mai ales să puteți face schimburi cu oameni de toate nivelurile și din toate mediile. Schimbul este cel mai bun mod de a învăța.

Mulți oameni visează să fie un comerciant murdar precum Lupul de pe Wall Street.

Cum să tranzacționați cu comenzi automate?

Avantajul unei comenzi de vânzare automate este dublu!

Avantajul comenzii automate este că nu trebuie să vă dați părerea . Ați decis în avans prețul de vânzare, calculând că la acel preț va reprezenta un profit de 100%. Acest lucru este mai mult decât suficient când te gândești la asta! Dar mintea se schimbă între momentul în care îți plasezi tranzacția și când îți încasezi profiturile.

Al doilea beneficiu este că uneori pur și simplu nu ești acolo când prețul atinge ținta ta. Deci, în loc să pierdeți ocazia, computerul vă execută comanda.

Am văzut avantajul comenzilor prestabilite de vânzare atunci când ați câștigat bani. Dar vă permit, de asemenea, să vă limitați pierderile .

Cum să vă limitați și să vă gestionați pierderile?

Pentru a reduce pierderile unei poziții pierdute în tranzacționare, puteți, de exemplu, spune brokerului că vindeți dacă prețul scade peste 0,5%. În acest fel, dacă prețul atinge acest prag, poziția dvs. va fi lichidată și nu veți putea avea pierderi mai mari de 0,5% din poziție, adică 0,5% x 100.000 = 500 de euro.

Din nou, avantajul comenzii automate față de ordinea „umană” este acceptarea pierderii . Când vă faceți planul de tranzacționare și stabiliți pragurile de pierdere pe care le tolerați, sunteți „rece”. Înseamnă că emoțiile tale se află într-o cutie din pivnița ta și că te gândești rațional. O pierdere de 0,5% este un risc mic asumat pentru a câștiga mii de dolari. Dar când vă aflați în fața computerului, nu mai aveți aceeași perspectivă. A vedea o poziție pierdută și a o închide nu este niciodată ușor. Chiar și atunci când poziția este departe în roșu, mă face să mă doară inima .

Problema este că, atunci când pierderea este scăzută, îți spui mereu „hai, mai puțin și eu închid … du-te puțin mai mult și închid”, pentru că în adâncul speranței că tendința se va întoarce .

Mintea umană acceptă cu greu pierderea și înfrângerea. Cu toate acestea, este vital să reduceți pierderile înainte ca acestea să vă depășească câștigurile. Totul este un echilibru pe care trebuie să îl obțineți între diferitele dvs. tranzacții, dacă doriți cu adevărat să deveniți un comerciant de succes.

Care sunt diferitele piețe bursiere?

Ce este tranzacționarea Forex?

Schimb valutar: schimbul valutar (Forex)

Forex este un domeniu în afară de piețele financiare. Este piața valutară, adică piața în care toate monedele din lume pot fi schimbate între ele. Piața stabilește cursurile de schimb și este influențată de balanța comercială externă a statelor și de politicile băncilor centrale. Acesta din urmă poate decide să imprime bani care modifică stocul de bani în circulație. Și știți că valoarea este legată de numărul de unități aflate în circulație.

Tranzacționarea valutară se face doar folosind efectul de levier pe principalele platforme de tranzacționare. Cu brokeri de încredere, în Franța, veți găsi tranzacționare Forex cu pârghie cuprinsă între 1 și 500. Un lot Forex este format din 100.000 de unități valutare. Deci, o mulțime de euro valorează 100.000 €. O mulțime de dolari valorează 100.000 de dolari. Pentru a putea procesa astfel de volume de bani, evident, fie trebuie să aveți milioane de dolari pentru a investi pe piețe, fie trebuie să beneficiați de pârghie.

Brokerul la care sunteți înregistrat vă va împrumuta bani. Cu această metodă puteți câștiga mult mai mult decât ar trebui să câștigați cu capitalul dumneavoastră. Dar poți pierde și foarte mult! Efectul de levier nu trebuie luat cu ușurință, iar regulile de gestionare a banilor trebuie aplicate strict atunci când se tranzacționează cu levier.

Cum se face comerț cu mărfuri?

Tranzacționarea mărfurilor este, de asemenea, o activitate foarte populară în rândul comercianților. Piața mărfurilor este toate mărfurile la care vă puteți gândi:

 •  Grâu
 •  Ulei

Dar și metale prețioase precum argintul, aurul. Sau metale mai puțin prețioase, dar la fel de importante pentru industrie, cum ar fi cuprul sau chiar zahărul și carnea de porc americană. Există diferite metode de tranzacționare a mărfurilor.

Aceste active sunt accesibile prin ETF-uri. Sunt produse financiare artificiale. Aceasta înseamnă că acestea sunt create de brokeri la cererea clienților. De exemplu, atunci când un client dorește să cumpere aur sau argint, va cumpăra un ETF. Este un tracker care urmărește prețul metalelor prețioase. Deci, fără a fi nevoie să cumpărați metale prețioase de la un dealer, puteți specula prețul metalelor prețioase.

Cum funcționează un contract viitor?

O altă modalitate de a investi în mărfuri sunt contractele futures. Un contract viitor este un contract prin care sunteți de acord să plătiți la o dată ulterioară.

Ce vrei sa spui ?

Cu un contract viitor, sunteți de acord să cumpărați un lot de materie primă, cum ar fi bumbacul sau grâul. Acest lot de materie primă va fi livrat la finalul contractului deținătorului său.

Acest mod de a specula a fost creat inițial pentru a permite fermierilor să-și vândă culturile. Astfel, își puteau finanța activitățile agricole înainte de a avea efectiv roadele recoltei. Odată ce contractul futures este vândut, acesta va fi supus cumpărării și revânzării pe piața secundară. Speculațiile vor face ca prețul său să varieze până la sfârșitul contractului. În acel moment, persoana care deține contractul va fi liberă fie să recupereze materiile prime, fie să revândă din nou contractul. 

De ce scade prețul petrolului?

La apogeul crizei covid-19 am asistat la un eveniment destul de rar și probabil fără precedent în istoria omenirii. Într-adevăr, prețul indicelui OIL SUA a scăzut la zero și a atins chiar valori negative pe unele piețe. Motivul acestei scăderi impresionante a prețului benzinei? Cererea de petrol a scăzut drastic din cauza efectelor coronavirusului. Cu toate acestea, prețul nu este prețul real al benzinei. Dar prețul contractelor viitoare!

Dar nimeni nu a vrut să răscumpere contracte viitoare. Cererile erau atât de reduse în combustibil încât toate spațiile de depozitare erau ocupate. Astfel, containerele nu ar avea nicăieri și nu și-ar pune prețioasa încărcătură odată ajunsă în port! Finanțarea și tranzacționarea au aplicații foarte concrete!

Știind că la sfârșitul contractului, benzina nu ar avea nicio valoare și că nu ar exista dreptul de a o stoca, toată lumea a dorit să-și vândă contractele, ceea ce înseamnă că prețul, momentan și doar în mod numeric, atinge o valoare negativă

Cum să tranzacționați acțiuni?

Cele Acțiunile sunt instrumente financiare emise de companii. Datorită stocurilor, companiile pot găsi bani pe piețele financiare. Prin achiziționarea unui stoc vă dau banii companiei. În schimbul acestui lucru, luați o acțiune care vă oferă dreptul, fie la un câștig de capital, fie la dividende, sau o putere de vot în cadrul companiei.

Cele Acțiunile sunt emise în primul rând pe piața primară. Aceasta este oferta inițială de preț sau IPO. În timpul IPO, finanțați direct afacerea. Cumpărați titluri financiare de la companie și eliberează lichidități enorme pentru a-și finanța proiectele de dezvoltare. Apoi, acțiunile sunt revândute pe piața secundară, unde puteți vinde acțiunile dvs. investitorilor cu amănuntul. Acțiunile sunt un mijloc de investiții foarte profitabil, iar investiția este foarte volatilă.

Unele stocuri sunt sigure și stabile, cum ar fi stocurile companiilor mai mari sau ale celor mai vechi. În schimb, unele stocuri sunt foarte volatile și își pot pierde toată valoarea peste noapte. Acesta este cazul, de exemplu, al celor emise de start-up-uri sau de companii instabile precum Lehman Brothers. Unele acțiuni oferă beneficii suplimentare. Într-adevăr, unele acțiuni dau dreptul la dividende trimestriale, dar și la drepturi de vot în companie. Compania care a emis acțiunile decide să creeze tipul de acțiune dorit. Și există diferite moduri de a cumpăra acțiuni.

Cum se cumpără acțiuni cu o bancă?

În Franța, puteți cumpăra acțiuni prin intermediul unui PEA, care este un plan de economii de capitaluri proprii. Acesta din urmă poate fi deschis în toate băncile din Franța. De asemenea, puteți parcurge o platformă online pentru a vă cumpăra acțiunile. În cele din urmă, puteți investi și în acțiuni prin CFD-uri. Și asta vă oferă dreptul la efecte de pârghie. Această din urmă metodă face ca tranzacționarea acțiunilor să fie și mai speculativă și ar trebui utilizată de comercianții cu experiență.

Acțiunile sunt instrumente ideale pentru investiții în sectoare industriale.

 • De exemplu, dacă doriți să investiți în divertisment, cumpărați acțiuni Disney.
 • Comerțul electronic cumpără acțiuni Amazon.
 • La aur prin companii puteți cumpăra acțiunile minelor de aur.

Acțiunile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de diversificare. Cu acțiuni, puteți investi bani în diferite locuri din întreaga lume. Și vă puteți investi banii în diferite sectoare industriale, dar și în diferite industrii sau în diferite domenii de activitate.

Cei mai mari administratori de fonduri de investiții precum Warren Buffet, directorul Berkshire Hathaway, au portofolii de acțiuni foarte diversificate. Miliardele de dolari ai acestor bărbați nu fac decât să crească.

Pentru Warren Buffet, portofelul său legendar l-a făcut unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă

Cum se face o investiție de economii profitabilă? Obligația

Economisirea nu este exact aceeași cu investiția. De exemplu, conturile de economii sunt investiții de economii. Banii sunt păstrați în siguranță. Investițiile sunt riscante, banii sunt investiți.

Cele Obligațiunile sunt profitabile produse de economisire. Acestea sunt titluri financiare create de guverne sau companii foarte mari. Acestea permit statelor să se finanțeze pe piețe, la fel cum acțiunile permit companiilor. Și care este diferența? Obligațiunile nu trec prin aceleași variații ca acțiunile și de aceea sunt considerate active sigure și regulate.

Principalul interes al obligațiunilor nu sunt randamentele, care se găsesc acolo unde există volatilitate. Acestea funcționează diferit, oferind randamente predefinite și garantate.

Când se emit obligațiuni , statele le vând pe piața primară. Apoi, obligațiunile sunt vândute pe piața secundară. Fiecare obligațiune îi garantează proprietarului o anumită sumă și o dobândă. Obligațiunile sunt emise de țări precum Franța și Statele Unite sau Germania.

Cu obligațiunile, o întreagă piață financiară se bazează pe o stabilitate puternică. Obligațiunile sunt utilizate pentru asigurarea portofoliilor, pentru asigurarea pozițiilor, pentru a avea valoare ca garanție și care nu este victima inflației sau a volatilității.

Cum să tranzacționați CFD-uri?

CFD-urile sunt contracte pentru diferență, în engleză C ontract for Difference . Ce înseamnă asta ?

 • Ei bine, cu un CFD, plasați un pariu.
 • Nu cumpărați o acțiune pentru a o vinde ulterior și generați un câștig de capital.
 • Nu, cu un CFD pariați că acțiunile vor crește sau vor coborî.
 • În cele din urmă, când veți cumpăra înapoi contractul dacă prețul acțiunilor a scăzut, va trebui să plătiți diferența.
 • Dimpotrivă, dacă acțiunea ar crește, ați preveni diferența.

CFD-urile sunt instrumente pur speculative și nu vă permit să dețineți o acțiune. La fel, ETF-urile sunt produse speculative care nu vă permit să dețineți aur pentru bani. Aceasta înseamnă că toate beneficiile acțiunilor, cum ar fi dividendele sau alte beneficii, cum ar fi drepturile de vot, nu vă revin.

Este un mod diferit de a investi în acțiuni. Când tranzacționăm CFD-uri, nu ne propunem nici pe termen lung, nici pe termen mediu. Acestea sunt contracte care, în general, nu sunt deschise mai mult de câteva ore. Pentru durate mai mari de 1 sau mai multe zile, va trebui să plătiți taxe suplimentare. Prin urmare, este departe de a cumpăra acțiuni timp de câteva luni.

De ce să tranzacționați CFD-uri?

Avantajul CFD-urilor este că puteți utiliza efectul de levier . În plus, CFD-urile sunt produse emise de brokeri. Aceasta înseamnă că nu veți avea niciodată o problemă de lichiditate. Lichiditatea provine din fricțiunile lumii reale. Acțiunile sunt bunuri materiale, sunt titluri de proprietate asupra acțiunilor unei companii. Trebuie să găsiți un cumpărător atunci când vindeți o acțiune. Cu toate acestea, nu veți avea niciodată probleme legate de natura fizică a produselor financiare cu CFD-uri care sunt produse pur digitale.

De exemplu, atunci când tranzacționați cu aur sau imobiliare, trebuie să așteptați pentru a găsi un cumpărător. Trebuie să te miști, să cunoști persoana etc. Atunci când tranzacționați acțiuni printr-un PEA sau la bursele prin comercianți profesioniști, nu este nevoie să vă întâlniți cu cumpărătorii. Prin urmare, este deja mai bun decât metalul auriu sau apartamentele.

Cu CFD-urile este și mai ușor! Nu aveți nevoie de un cumpărător, este brokerul care, ca la cazinou, joacă împotriva voastră. Dacă câștigi, brokerul plătește. Dacă pierzi, brokerul câștigă.

La Marge en Trading

Ce este marja traderului?

Marja este principiul fondator al efectului de levier și de tranzacționare . Fără marjă, puteți investi doar suma pe care o aveți. Pare evident spus așa, dar foarte puțini comercianți se mulțumesc să investească suma pe care o au.

Chiar și atunci când faci o ipotecă, investești mai mult decât ceea ce ai. Oferindu-vă uneori 95% din prețul proprietății dvs., banca vă oferă acces la efectul de levier pe care îl plătiți în timp. Cu tranzacționarea, efectul de pârghie durează mult mai puțin timp, pozițiile sunt deschise pentru câteva ore sau chiar 1 zi cel mult. Plătiți o taxă pe toată durata funcției dvs. Pentru că brokerul îți împrumută bani. Și acestea sunt ratele dobânzii pe care i le rambursezi. Dar, datorită acestor bani, veți putea lua poziții pe o mulțime de Forex la 100.000 €, pe o mulțime de acțiuni pentru sume mult mai mari decât orice vă puteți imagina deținând.

Prin pârghie, băncile câștigă atât de mulți bani pe piețele financiare, comercianții se îmbogățesc și oamenii falimentează și pierd tot ce au. În realitate, marja de levier este proporția pe care trebuie să o plătiți din prețul total.

Cum funcționează efectul de levier?

Broker oferă vă o parte, dar există încă o parte care va trebui să fie plătite de tine. Când leverage x 100 plătiți o sutime din poziție și broker și restul. Și această sutime se numește marjă. În plus, marja devine importantă atunci când începeți să deschideți mai multe poziții de tranzacționare.

Într-adevăr, marja dvs. disponibilă într-un cont de tranzacționare poate asigura mai multe poziții . Cu cât deschideți mai multă poziție, cu atât scade marja disponibilă și cu atât mai mult jucați un act de echilibrare. Și la cea mai mică mișcare bruscă de pe piață, vă riscați pielea. Dar o poziție ar putea duce la o pierdere de bani mai mare decât marja disponibilă. Apoi, vă veți găsi într-o situație numită apel marjă. Prin urmare, este întotdeauna necesar să se asigure că se menține o marjă rezonabilă. Pentru a înțelege funcționarea marjei în tranzacționare, citiți acest articol!

Apelul în marjă poate declanșa un efect de domino care va împinge închiderea tuturor pozițiilor dvs., pierderea tuturor câștigurilor sau chiar închiderea contului dvs. de tranzacționare. Și de aceea marja și efectul de levier sunt instrumente periculoase.

Islamul este compatibil cu tranzacționarea?

Pentru a deveni comerciant, uneori trebuie să aflați ce vă permite religia dvs. Dar a deveni comerciant în ochii Islamului nu este ceva banal. Islamul reglementează comerțul și speculațiile. Acesta este motivul pentru care unele conturi de tranzacționare iau în considerare particularitățile islamului și nu oferă efecte de pârghie. Accesați aici pentru a vedea ofertele de cont de tranzacționare islamice

Ultimul cuvânt

Prin urmare, am explicat principalele elemente pe care trebuie să le stăpânești pentru a începe să devii comerciant. În timp ce înțelegerea tuturor acestor elemente poate necesita timp, nu vă descurajați. Dimpotrivă, înconjoară-te de comercianți, profesioniști, amatori: cadrul este un element care ajută la învățare. La fel ca și în continuare să citiți cât mai multe articole pentru a fi mereu pe deplin în activitatea de tranzacționare. Și după ce sunteți gata, începeți să tranzacționați!

Referințe

Mergi mai departe !

întrebări frecvente

veți avea tot ce trebuie pentru a exploata cu ușurință datele de pe Internet. “image-9 =” “headline-10 =” h2 “question-10 =” 📈Cum devii un comerciant de zi? “answer-10 =” Deveniți comerciant într-un an? Deveniți un comerciant profitabil? Pentru a deveni comerciant, trebuie să vă specializați într-o strategie de tranzacționare pe termen foarte scurt. Trebuie să urmăriți graficele minut cu minut și să fiți mereu în fața curbelor de preț sau poziția dvs. va fi deschisă. “Image-10 =” “count =” 11 “html =” true “css_class =” “] veți avea tot ce trebuie pentru a exploata cu ușurință datele de pe Internet. “image-9 =” “headline-10 =” h2 “question-10 =” 📈Cum devii un comerciant de zi? “answer-10 =” Deveniți comerciant într-un an? Deveniți un comerciant profitabil? Pentru a deveni comerciant, trebuie să vă specializați într-o strategie de tranzacționare pe termen foarte scurt. Uită-te la graficele minut cu minut și fii mereu înaintea curbelor de preț sau poziția ta va fi deschisă. “Image-10 =” “count =” 11 “html =” true “css_class =” “] trebuie să vă specializați într-o strategie de tranzacționare pe termen foarte scurt. Uită-te la graficele minut cu minut și fii mereu înaintea curbelor de preț sau poziția ta va fi deschisă. “Image-10 =” “count =” 11 “html =” true “css_class =” “] trebuie să vă specializați într-o strategie de tranzacționare pe termen foarte scurt. Uită-te la graficele minut cu minut și fii mereu înaintea curbelor de preț sau poziția ta va fi deschisă. “Image-10 =” “count =” 11 “html =” true “css_class =” “]

 

Nu ezitați să adăugați întrebările dvs. în comentarii!

 

Cristina Balan
Cristina Balan
Pasionata de tranzacționarea pe piețele financiare, Cristina are mai mult de 15 ani de experienta la diversi brokeri si pe pietele financiare. Ea analizează performanța instrumentelor financiare derivate si a actiunilor pentru investitori.
ARTICLES SIMILAIRES
error: Content is protected !!