joi, septembrie 28, 2023
Trading.roTradingETF pentru Începători

ETF pentru Începători

Originally posted 2020-10-17 23:49:37.

Doriți ușurința tranzacționării acțiunilor , dar beneficiile și diversificarea fondurilor mutuale (FCP)? Mergem pe TraderFrancophone.fr, explicați ETF-urile care fac schimb de fonduri pentru începători : Exchange Traded Funds, care combină cele mai bune atribute ale ambelor active.

Toată lumea este nouă în ceea ce privește investițiile, dar cu puțină concentrare și determinare, cu TraderFrancophone.fr veți deveni în curând un investitor încrezut, gata să profitați de toate avantajele financiare pe care investițiile în ETF vi le oferă.

Vom începe cu o definiție a ETF-urilor pentru începători ( definiția ETF Finance), cum funcționează, ce este un ETF pentru începători?

Cele 5 Reguli Pentru a Începe

 1. Stabilirea obiectivelor dvs .: De ce doriți să investiți? Orizont de investiții? Nivelul adecvat de risc?
 2. Selectarea claselor de active : câte clase de active? care? greutatea fiecărei clase din portofoliul dvs.
 3. Cercetări privind ETF-uri: Citiți documentul de informații cheie pentru investitori (KIID) pentru a cunoaște compoziția ETF-ului, comisioanele, profilul de risc etc.
 4. Alegerea celui mai bun broker : ETF-urile oferite? Cheltuieli? Platforma de tranzacționare utilizată?
 5. Răbdare și disciplină : urmați-vă planul și respectați regulile de gestionare a banilor.

Ce Sunt ETF-urile?

ETF Exchange Traded Fund (ETF) sunt fonduri negociabile la bursă sau (OPCVM: organism de investiții colective în valori mobiliare)

Este pur și simplu o colecție sau un portofoliu de diverse active, cum ar fi acțiuni sau obligațiuni, mărfuri sau valute, care sunt tranzacționate ca o singură unitate pe piața bursieră cu propriile prețuri și cotații.

ETF-urile vă permit să investiți profitabil pe piețe întregi cu o singură valoare.

Pe lângă acțiuni, puteți investi și în multe alte clase de active prin ETF-uri. Datorită acestei varietăți, ETF-urile sunt elementele de bază perfecte pentru investiții financiare private.

ETF-urile copiază pur și simplu un indice bursier și pot fi tranzacționate în orice moment pe bursă, ca o acțiune.

ETF-urile sunt create special pentru a urmări și a oferi randamente pe baza performanței generale a unui anumit sector de acțiuni sau obligațiuni sau a unei piețe întregi, cum ar fi indicele S & P500 SUA care conține cele mai mari 500 de plafoane.

Deținerile unui ETF, de exemplu, pot varia de la un grup de stocuri legate de sectorul bunurilor de consum sau de bunuri de lux și care reprezintă acest sector, până la un set care cuprinde toți principalii reprezentanți ai pieței CAC 40 .

Dar, oricare ar fi deținerile specifice ale unui ETF, scopul său rămâne același. Oferiți investitorilor un portofoliu diversificat care se tranzacționează ca o singură acțiune și care reproduce și raportează randamentele pieței pe care o reprezintă.

ETF-urile au fost create pentru prima dată în 1993 în Statele Unite.

Cum Functioneaza ?

Ce Este un ETF pe Bursă?

Pentru a înțelege cum funcționează un ETF pentru începători, vom lua un exemplu de ETF CAC 40, ETF Lyxor CAC 40 DR Ucits (CAC40).

Un ETF care reproduce indicele CAC 40 (Cele mai impresionante 40 de companii franceze dintre cele mai mari 100 de capitalizări de piață ale Euronext Paris) găsim, de asemenea, ETF cu indice SP 500 pentru SUA.

Deci, Cum Replică ETF Performanța CAC 40?

Cum se creează un ETF? Există trei tehnici de structurare:

 • Replicare fizică : furnizorul fondului pe care îl poreclim furnizor cumpără direct acțiunile de 40 componente ale CAC 40 respectând în același timp ponderarea acestora în cadrul indexului, dacă LVMH și Sanofi reprezintă respectiv 14% și 7% din CAC 40, atunci ETF va avea, de asemenea, aceeași ponderare.
 • Replicare parțială : furnizorul poate deține un coș de acțiuni reprezentativ pentru CAC 40 cu acțiuni care sunt puternic corelate cu fluctuațiile din CAC 40
 • Replicare sintetică : Această tehnică este puțin mai complicată, deoarece furnizorul încheie un contract de schimb cu o bancă sau o cameră de tranzacționare, un produs derivat (The Swap) pentru a reproduce performanța indicelui fără a deține exclusiv acțiunile componente ale CAC 40, contractul se încheie prin schimbul unui coș de acțiuni deținut de furnizor și schimbul cu performanța CAC 40 cu banca.

Există, de asemenea, ETF-uri cu efect de levier, cum ar fi Lyxor Euro Stoxx 50 Daily Leverage Ucits ETF (LVE) care replică indicele Euro Stoxx 50 (Natixis etf).

ETF-uri inverse, cum ar fi Xtrackers S&P 500, inversul zilnic de schimb Ucits ETF (DXS3) replică invers S&P 500

Sau ambele în același timp, inversați ETF-ul cu pârghie, cum ar fi Lyxor Daily ShortDax X2 Ucits ETF (DSD) care replică invers performanța Dax înmulțit cu 2.

Funcționalități ETF

Deci, dacă credeți că, de exemplu, sectorul bancar european va depăși performanțele în lunile următoare sau anii următori.

În loc să încercați să cumpărați mai multe acțiuni ale băncilor precum BNP Paribas, Société Générale sau Deutsch Bank, care cu siguranță vă vor costa o avere, puteți cumpăra direct un ETF care să reprezinte sectorul bancar european precum Lyxor Stoxx European 600 Banks UCITS ETF (BNK ) are astfel un coș de acțiuni ale băncilor europene concentrat într-o singură acțiune ETF pe care ați cumpărat-o.

Deși ETF-urile tranzacționează la bursă, cum ar fi acțiunile, acestea au un proces unic de creare și valorificare a acțiunilor.

Un terț, cunoscut sub numele de participanți autorizați (PA), este responsabil pentru cumpărarea și vânzarea valorilor mobiliare subiacente ale ETF, de obicei în bucăți mari de acțiuni numite unități de creare.

În acest fel, ETF nu absoarbe aceste costuri de tranzacționare, iar prețul fondului rămâne strâns legat de cel al indicelui de bază, indiferent de cerere și ofertă.

Majoritatea ETF-urilor distribuie dividende la fel ca o acțiune. Veți primi o plată trimestrială a dividendelor în contul dvs. de brokeraj dacă dețineți un ETF.

Sfaturi de la Trading.ro

Cele mai bune sfaturi pe care vi le putem oferi pe Trading.ro pentru a ști cum să selectați cel mai bun ETF pentru începători care să răspundă nevoilor dvs. de investiții, în special pe termen mediu și lung, sunt:

1.Începeți prin alegerea clasei de active și a opțiunii ETF pe care credeți că este cea mai potrivită nevoilor dumneavoastră. Este mai probabil să investiți în acțiuni, obligațiuni, mărfuri sau OPCI (Organizație de investiții imobiliare colective)?

2.Următorul pas este strategia dvs. de diversificare.

3.Alocarea capitalului dvs. este o întrebare foarte importantă, ați fi mai apt să investiți într-o multitudine de clase de active sau să vă concentrați pe segmente de piață unice?

De exemplu, pentru acțiuni, puteți investi în întreaga lume cu un singur ETF (cum ar fi ETF LYXOR MSCI All Country World Ucits) sau vă puteți orienta către regiuni precum piețele emergente (ETF Lyxor MSCI Emerging Markets Ucits ETF) sau chiar puteți explora țări individuale (ex. Franța sau China), sau chiar sectoare specifice (ex. energiile regenerabile).

 • Cu cât un indice de capitalizare bursieră urmărește stocurile, cu atât mai bine își reprezintă piața.
 • Indicii bursieri mari sunt cei mai buni pentru diversificare.
 • Cu cât un indice se concentrează pe anumite companii, sectoare și țări, cu atât va fi mai riscant în comparație cu un indice mai mare.

Criterii de Selecție ETF

 • Mărimea fondului : cu cât este mai mare fondul, cu atât este mai probabil să fie eficient din punct de vedere financiar. Mărimea corespunde fondurilor gestionate sau AUM în limba engleză (Asset Under Management)
 • Taxe de gestionare a ETF sau TER în engleză (The Total Expense Ratio): Raportul total al cheltuielilor este calculat prin aproximarea costurilor aferente cheltuielilor administrative, documentelor, publicității etc…Pe care le veți plăti dacă aveți acest ETF în portofoliu, acest cost va fi dedus în mod natural din performanța dvs.
 • Performanță : performanța unui ETF oferă o idee generală a profiturilor sau pierderilor fondului în timp
 • Lichiditate : Lichiditatea vă facilitează cumpărarea sau vânzarea acțiunii. Dacă ETF nu este suficient de lichid, veți avea dificultăți în a vă închide poziția sau a fi executat dacă cumpărați

ETF de top : acest clasament ETF se bazează pe profitabilitate.

Denumiți ETF 

Clasament

Performanță 3 ani

TER sau Taxe 

iShares Nasdaq 100 UCITS ETF (Acc)

86%

0,33 %

L&G Gold Mining UCITS ETF

77%

0,66 %

Lyxor New Energy (DR) UCITS ETF - Dist

65%

0,6 %

Lyxor S&P 500 UCITS ETF - Dist (EUR)
40%

0,15 %

Cele 5 Sfaturi Puțin Cunoscute pe Această Temă

 1. Selectarea unui ETF : există mai multe ETF-uri care reproduc aceeași piață, cum ar fi indicele CAC 40. Dar aceste ETF-uri pot avea comisioane diferite și performanțe diferite. Deci, este important să alegeți cel mai bun ETF care să reproducă indicele sau piața dorită.
 2. ETF-uri cu efect de levier: riscurile asociate cu ETF-uri cu efect de levier sunt mai mari și vă pot determina să pierdeți total sau o mare parte din capitalul dvs.
 3. Riscul valutar: unele ETF-uri sunt listate în valută străină, deci trebuie să țineți cont de acest lucru
 4. ETF-uri ilichide: ETF-uri care reproduc piețe puțin cunoscute sau care nu au cumpărători și vânzători suficienți. Vă expun la riscuri de lichiditate, vă va fi dificil să vindeți acest activ
 5. Cele mai bune ETF-uri : Cele mai populare ETF-uri sunt adesea cele mai performante

Tranzacționarea de ETF-uri Pentru Începători

 • Aveți o cultură economică bună și fiți la curent cu noutățile financiare
 • Cercetează înainte de a lua o decizie
 • Citirea online a site-urilor precum Trading.ro
 • Folosirea testelor din spate pentru a vă încerca strategiile
 • Disciplinați-vă și controlați-vă emoțiile

Psihologie Pentru Tranzacționarea ETF de Succes

Fiecare începător începe cu nimic, creierul uman este conceput pentru a învăța continuu

Puteți învăța orice dacă petreceți suficient timp încercând.

Psihologia pentru a avea succes este:

 • Nu cedati niciodata
 • Învață și antrenează-te mereu
 • Disciplină și autocunoaștere

Cea mai bună investiție pe care o poți face este să investești în tine! și pe ETF-uri desigur.

Alec_Stocks_RO

Cum să Deveniți Comerciant ETF Pentru Începători?

Cum Să Începeți?

Pentru a investi în ETF-uri pentru începători, trebuie fie să deschideți un cont PEA, un cont de valori mobiliare sau printr-un contract de asigurare.

Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți un cont de valori mobiliare sau PEA (plan de economii de acțiuni) la un broker de capitaluri proprii sau să vă abonați la un contract de asigurare sau PER (plan de economii la pensie) prin banca dvs. sau o unitate specializată.

Într-adevăr, aveți două opțiuni pentru a tranzacționa ETF-uri pentru începători, în funcție de obiectivele dvs. de investiții, pe termen mediu și lung, este un stimulent pentru a investi direct în ETF-uri, diversificându-vă portofoliul cu 3 sau 4 ETF-uri care vă îndeplinesc cerințele de investiții și vă configurați strategia de cumpărare și păstrare pentru o perioadă minimă de 3 ani sau mai mult, dar aici este crucială selectarea ETF-urilor, veți opta pentru un ETF CAC 40, ETF Nasdaq sau ETF SP500.

Timpul este, de asemenea, esențial, de aceea trebuie să utilizați un test de etf înapoi pentru a încerca strategia și ETF-urile selectate în timp.

A doua opțiune, dacă obiectivul dvs. de investiții este destul de scurt și capitalul dvs. este suficient de redus, CFD-urile de pe ETF-uri vă oferă diversificare și expunere la piețe întregi cu posibilitatea de a utiliza efectul de levier și, astfel, potențialul de a vă crește câștigurile de zece ori, dar și puțin riscant.

Cu TraderFrancophone.fr vă vom oferi instrumentele și sfaturile necesare (ghid ETF pentru începători) pentru a tranzacționa în mod corespunzător ETF-uri în finanțe.

Tranzacționare ETF

Tranzacționarea ETF-urilor este relativ simplă, dar puțin cunoscută de comercianții individuali și începători.

Dar este utilizat pe scară largă de către profesioniști și administratori de fonduri.

Motivul pentru care profesioniștii folosesc ETF-uri este destul de evident, mai puține taxe de plătit, deoarece nu va trebui să cumpărați și să vindeți în fiecare zi și, prin urmare, taxele de brokeraj nu vă vor afecta negativ rezultatul.

Risc mai mic , faptul de a deține o acțiune într-o companie care poate fi ușor influențată negativ de informațiile referitoare la piața sa.

Și astfel te face să pierzi mulți bani, dacă ai investit o parte considerabilă din capitalul tău în această acțiune.

Pe de altă parte, ETF-urile nu au această problemă, deoarece un ETF care reproduce mai multe stocuri va fi mai puțin afectat de riscul specific al unui singur stoc.

Pașii De Urmat

Dar cheia pentru a fi un comerciant de ETF de succes este sincronizarea și selectarea ETF-urilor care vor constitui portofoliul dvs.

1 # Primul lucru de făcut este să cercetați sectoarele sau țările care prezintă potențial pentru viitor, pentru aceasta puteți urma cursuri de formare oferite de brokerul dvs., analize de piață zilnice sau articole economice și financiare.

2 # Apoi, selectarea a trei sau patru ETF-uri, dacă nu mai mult, nu foarte corelate (care nu sunt foarte identice și se mișcă în același mod) pentru a avea un portofoliu destul de diversificat.

3 # Backtesting-ul ETF este foarte important în acest pas: Backtesting este procesul de aplicare a unei strategii de tranzacționare sau a unei metode analitice la datele istorice, pentru a vedea cât de exactă strategia sau metoda ar fi prezis rezultatele reale.

De exemplu, puteți selecta un ETF pe aur, unul pe nasdaq 100, un ETF francez și un ETF obligațiuni. Această alegere este foarte tipică, deoarece aurul și obligațiunile vă vor proteja atunci când stocurile nasdaq 100 și franceze scad și invers.

Puteți testa din nou această strategie pe site-uri web specializate și puteți compara rezultatele cu alte strategii.

 

Cele mai bune ETF-uri GOLD :

Cel mai bun ETF GOLD 

Classement

Performanță 3 ani

Cursuri ETF

iShares Gold Producers UCITS ETF
83%

15,08

L&G Gold Mining UCITS ETF

77%

35,32

iShares Physical Gold ETC
53%

32,28

WisdomTree Physical Swiss Gold

50%

158,35

 

Cele mai bune ETF-uri CAC 40:

Cel mai bun ETF CAC 40

Clasament

Dimensiunea fondului

TER sau Frais

Lyxor CAC 40 (DR) UCITS ETF

3 474 M Euro

0,25 %

Amundi CAC 40 UCITS ETF DR EUR 

874 M Euro

0,25 %

Xtrackers CAC 40 UCITS ETF

115 M Euro

0,20 %

Care sunt Strategiile pentru Începători în Trading ?

Trebuie să știți că există mai multe strategii pentru investiții în ETF-uri pentru începători, le vom prezenta mai jos:

 • Buy and Hold : Principiul acestei strategii este destul de simplu. Trebuie doar să dețineți ETF-uri pe termen lung și să nu vă faceți griji cu privire la fluctuațiile pe termen scurt.
 • Momentum (ETF): Această strategie implică convingerea că stocurile, sectoarele sau clasele de active care se află într-o tendință ascendentă vor continua să crească. Există ETF-uri Momentum precum Lyxor JP Morgan Europe Momentum Factor Index Ucits ETF.
 • Momentul pieței: o strategie care utilizează indicatori tehnici și macroeconomici pentru a detecta mișcările și inversările de pe piețele financiare.
 • Dividend ETF: Strategie în care investitorii cumpără ETF-uri care distribuie dividende acceptabile, cum ar fi un ETF dividend Cac 40 care reproduce Cac 40 și distribuie dividende în mod regulat

Aceste strategii sunt ideale pentru tranzacționarea ETF atât pentru începători, cât și pentru cei cu experiență.

Ce Indicatori De Tranzacționare Să Utilizați Atunci Când Sunteți Începător?

Indicatorii de utilizat depind în special de strategia dvs., dar vom vedea cele mai bune și mai utile pentru începători:

 • Media mobilă : tranzacționarea Pro utilizează, în general, media mobilă 200 și 100. Intersecția celor două medii în sus (Crucea de Aur) sau în jos (Crucea Morții) poate fi un semnal puternic pentru o mișcare de piață.
 • Momentum : este un indicator care calculează viteza de schimbare a prețului într-o anumită perioadă și este utilizat pentru strategia Momentum
 • RSI (Relative Strength Index) : RSI măsoară impulsul unui preț, cu citiri sub 30 și peste 70 indicând condiții de supra-cumpărare. 

Există sute de alți indicatori tehnici la dispoziția investitorilor care utilizează o serie de formule matematice diferite.

Dar pentru tranzacționarea ETF pentru începători credem că acești indicatori sunt cei mai adecvați și cei mai utilizați.

Tipuri de Tranzacționare Pentru Începători: Care Este Cel Mai Bun Pentru ETF-uri?

Tipurile cunoscute de tranzacționare sunt:

Scalping

Scalping face tranzacții intraday cu normă întreagă și realizează profituri minuscule de mai multe ori, cu tranzacții care durează de la secunde la minute.

Comercianții scalping pot finaliza zeci sau sute de tranzacții într-o singură zi. Gândinți-vă că variațiile mici de preț sunt mai accesibile decât cele mari.

Nu dețin poziții peste noapte. Comercianții scalping au potențialul de a obține randamente mari. Dar se luptă să-și dezvolte contul după ce sunt peste șase cifre.

Majoritatea scalperilor folosesc efectul de levier pentru a amplifica randamentele generate de mișcări mici de preț.

Day Trading

De asemenea, comercianții de zi tranzacționează cu normă întreagă, cumpără și vând în aceeași zi. Diferența dintre comercianți și scalpers este că comercianții de zi își păstrează pozițiile de câteva minute până la câteva ore, încercând să facă o mișcare mai mare.

De obicei, nu își păstrează pozițiile peste noapte și închid toate tranzacțiile înainte de închiderea pieței. Majoritatea comercianților de zi folosesc efectul de levier.

În cazul scalpingului și tranzacționării zilnice. Taxele se pot adăuga rapid datorită frecvenței tranzacțiilor.

Scalperii și comercianții doresc o volatilitate semnificativă. Comercianții de zi caută, în general, un volum mai mare și adesea tranzacționează la deschiderea pieței.

Swing Trading

Comercianții Swing încearcă să capteze mișcări mai mari în mai multe zile. Ei pot tranzacționa cu normă întreagă. Dar, de asemenea, au opțiunea de tranzacționare cu jumătate de normă, deoarece nu sunt la fel de preocupați de mișcările intraday.

Caracteristicile de performanță sunt ușor mai mici decât cele ale traderilor cu o frecvență mai mare. Dar comercianții swing nu sunt atât de limitați de dimensiunea contului și de taxele de tranzacție.

Position Trading

Comercianții de poziție încearcă să capteze mișcările de durată mai lungă ale unei investiții individuale.

Tranzacția de poziție oferă cea mai mare flexibilitate, deoarece fluctuațiile zilnice nu sunt la fel de relevante. Această frecvență de tranzacționare are ca rezultat cele mai mici comisioane și permite utilizarea celor mai mari conturi. Dar are un potențial de rentabilitate anual mai mic decât comercianții cu frecvență mai mare.

Ce Broker Să Aleagă Începătorii?

Brokerul folosit pentru a tranzacționa ETF-uri pentru începători va fi esențial pentru succesul dvs. ca comerciant de ETF începător.

Spreadurile reduse și comisioanele destul de competitive vă vor oferi un avantaj clar, dar și diversitatea ETF-urilor oferite de broker vor fi esențiale pentru aplicarea strategiei dvs.

Trebuie să știți că majoritatea brokerilor nu oferă o gamă largă de ETF-uri care acoperă majoritatea claselor de active și piețelor disponibile. Cu toate acestea, Admiral Markets oferă puțin peste 200 de ETF-uri cu spread- uri foarte strânse și peste 400 de CFD-uri pe ETF-uri pentru a îndeplini cel mai bine toate strategiile disponibile prin investiții în ETF-uri.

Admiral Markets oferă posibilitatea de a investi în ETF-uri pentru începători prin oferta sa de cont de valori mobiliare Invest. MT5 cu un depozit minim de 1 €.


Agent


Demo gratuit

Oferă ETF-uri 


Creat în


Notă 


Înștiințare

200 ETF 
400 CFD Pe ETF 


2001

150 ETF
0 CFD Pe ETF


2006

200 ETF 
118 CFD Pe ETF 


2002

100 ETF 
25 CFD Pe ETF 


2006

0 ETF 
20 CFD Pe ETF 

1999

În ceea ce privește asigurările de viață, am observat recent că costurile și oferta sugerată întârzie puțin, în special în Franța.

De asemenea, puteți investi prin intermediul unui PEA: Plan de economii, de capitaluri proprii sau asigurări de viață, pentru aceasta trebuie să contactați banca dvs. sau unitățile specializate de asigurări de viață.

Dar problema cu PEA constă în numărul de ETF-uri oferite sau eligibile și comisioanele de brokeraj puțin mari.

ETF-urile eligibile pentru PEA includ ETF-uri P5 SP500, ETF-uri pentru mărfuri PEA și ETF-uri FTSE 100 (Index britanic)

 

Mai jos este o listă a celor  mai bune ETF PEA pe categorii:

Cel mai bun ETF PEA

Clasament

Catégorie

Performanță 3 ani

TER sau Frais

ETF Lyxor Nasdaq-100 UCITS

Stocuri de tehnologie SUA

93%

0,22 %

Lyxor World Water (DR) UCITS ETF

Actions d'industrie mondiale de l'eau

29%

0,60 %

Lyxor Green Bond (DR) ETF OPCVM

Legături verzi

13%

0,25 %

Amundi MSCI Emerging Markets UCITS ETF EUR 

Acțiuni în țări emergente 

9%

0,20 %

Cu Cine Să Tranzacționezi ETF-uri? Știind Cum Să Alegeți Brokerul Potrivit

Admiral Markets Etf pentru începători

Alegerea brokerului este un pas foarte important pentru a începe tranzacționarea ETF-urilor pentru începătorii din 2021.

Într-adevăr, mai multe motive pot face diferența pentru alegerea unui broker, iar o alegere proastă poate complica foarte bine sarcina.

Comisioanele pot avea un impact negativ asupra rentabilităților dvs. dacă sunt mari.

Produsele oferite pot încetini implementarea strategiilor dvs. dacă nu sunt suficiente pentru nevoile dvs. de investiții, de exemplu, dacă brokerul dvs. nu oferă ETF pe aur sau pe acțiuni japoneze, nu veți putea beneficia de aceste oportunități.

La fel de importantă este o platformă simplă cu instrumentele și informațiile necesare la îndemână.

Prezentarea prețurilor și prețurilor ETF este corectă pentru ETF-urile din Europa și Statele Unite

Acesta este motivul pentru care TraderFrancophone.fr recomandă Admiral Markets, brokerul cu cele mai multe produse ETF și cele mai competitive comisioane de pe piață.

O platformă simplă este ușor de utilizat (MetaTrader 5), în plus față de instrumentele avansate de sprijinire a deciziilor disponibile pentru clienții Admiral Markets.

Ce Platformă Pentru Începători?

O platformă special concepută pentru tranzacționarea ETF pentru începători este o platformă simplă de utilizat, care oferă instrumente de sofisticare demne și instrumente de gestionare a riscurilor.

Metatrader 5 este cea mai bună platformă ETF pentru începători:

 • Simplu de utilizat și design foarte plăcut
 • Instrumentele de sprijinire a deciziilor sunt eficiente și la îndemână
 • Este dotată cu diagrame și indicatori de ultimă generație

Instrumentele de gestionare a riscurilor vor fi foarte importante pentru gestionarea pozițiilor dvs. pe ETF-uri, într-adevăr, dacă optați pentru un management pasiv pe termen lung sau mediu, veți fi foarte atenți la măsurile de volatilitate sau la Admiral Markets în investiția sa. oferta vă oferă posibilitatea de a vedea cele mai volatile active din ultimele sesiuni și astfel veți avea o idee clară asupra claselor de active pe care să le urmăriți dacă le aveți în ETF.

Pe TraderFrancophone.fr recomandăm cu tărie Metatrader5 și oferta Admiral Markets Invest.Mt5 pentru tranzacționarea ETF pentru începători.

ETF Step by Step – Cum Să Profitați?

Începeți prin deschiderea unui cont de valori mobiliare la un broker reglementat.

Pe Traderfrancophone.fr credem că selectarea brokerului este foarte importantă pentru începători.

Din acest motiv, favorizăm Admiral Markets ca un broker de referință pentru tranzacționarea de ETF-uri pentru începători.

Admiral Markets oferă cea mai bună soluție pentru tranzacționarea ETF pentru începători cu contul său Invest.MT5 vezi aici: tipurile de conturi oferite de Admiral Markets

Accesați Admiral Markets

 1. Înregistrați-vă în Spațiul comercianților, completați chestionarul de deschidere a contului
 2. Conectați-vă și solicitați un cont Invest.MT5
 3. Faceți un depozit
 4. Descărcați Metatrader 5
 5. Începeți să investiți în ETF-uri!

Câștiguri și Pierderi Legate de Trading ETF

Tranzacționarea de ETF-uri pentru începători poate fi foarte profitabilă , atâta timp cât faceți cercetări privind selectarea clasei de active pe care o recomandați pentru portofoliu.

Dacă în prezent profesioniștii în managementul portofoliului adoră ETF-urile, nu este degeaba, deoarece datele colectate arată că managementul pasiv este mult mai bun decât managementul activ în majoritatea cazurilor.

Gestionarea activă necesită cumpărarea și vânzarea frecventă pentru a depăși un anumit indice sau criteriu de referință. Managementul pasiv constă în reproducerea unui indice de referință sau a unui indice specific pentru a se potrivi cu performanțele sale.

Portofoliile gestionate activ urmăresc randamente mai mari, dar își asumă riscuri mai mari și suportă comisioane mai mari și ajung să aibă randamente sub valoarea de referință sau valoarea de referință.

De exemplu, un portofoliu format din 2 ETF-uri: 60% pe un ETF de capital tehnologic (Nasdaq de exemplu) și 40% pe o obligațiune globală ETF oferă câștiguri imense pe termen mediu și lung.

Dar dacă credeți că puteți învinge indicii și că sunteți cel mai bun comerciant, tranzacționarea CFD-urilor pe ETF-uri este pentru dvs, cu pârghia, desigur, veți risca mai mult, dar potențialul de plată este imens.

Pierderile legate de tranzacționarea ETF-urilor pentru începători sunt gestionabile dacă respectați regulile de gestionare a banilor și diversificarea (nu puneți toate aceste ouă într-un coș) și ETF-urile facilitează acest management dacă obiectivele dvs. sunt pe termen mediu sau lung.

Dar dacă obiectivele dvs. sunt pe termen scurt și alegeți să tranzacționați CFD-uri pe ETF-uri cu efect de levier, poate fi mai riscant dacă selectarea dvs. a clasei de active sau ETF greșite este inadecvată și, prin urmare, potențial de pierdere. investitori pe termen lung.

În concluzie, tranzacționarea de ETF-uri pentru începători este foarte benefică în funcție de obiectivele dvs. de investiții, de pierderi, de riscuri gestionabile și de o varietate de opțiuni care să se potrivească tuturor dorințelor și ideilor dvs. de investiții.

Cele Mai Bune Momente Pentru a Investi în ETF-uri Pentru Începători

ETF-urile, în special acțiunile americane și globale, tind să depășească alte active pe termen lung, atunci când economia globală merge bine și așa-numitele sectoare defensive (sectorul sănătății sau utilitățile) sau un refugiu sigur, cum ar fi aurul, depășesc în timp de criză, motiv pentru care este important să vă diversificați portofoliul.

Cu cât începeți mai devreme și cu cât câștigurile sunt mai mari în timp, cel mai bun sfat pe care îl putem oferi este să investim atunci când piețele sunt într-o tendință ascendentă și să se acumuleze pe măsură ce mergeți (cumpărați după fiecare).

Cei care au investit în timpul primei izolări în martie 2021 sunt foarte fericiți acum, o perioadă de criză poate fi, de asemenea, o oportunitate.

Dar cei care au investit în ianuarie 2021 nu sunt, deoarece piețele financiare au fost foarte supraevaluate…

Deci, momentele cele mai bune pentru a investi în ETF-uri sunt momentele în care investitorii cred în redresarea economică în anii următori și cel mai bun și pentru a se diversifica atunci când economia este mai rea.

Obiectivele dvs. de investiții sunt, de asemenea, un factor de luat în considerare atunci când alegeți și planificați planul de acțiune.

Într-adevăr, obiectivele dvs. vor decide nivelul dvs. de toleranță față de pierderile potențiale, investitorii pe termen lung ar trebui să se concentreze mai degrabă asupra viitorului și să se conformeze bine cu managementul pasiv, iar timpul de investiție va fi în etape și nu într-o singură dată.

Pe de altă parte, investitorii pe termen scurt ar trebui să se concentreze mai mult pe regulile de gestionare a riscurilor și de gestionare a banilor și, prin urmare, cel mai bun moment pentru a investi va depinde de condițiile pieței și de alegerea lor în ceea ce privește clasele de active și AND F.

Tranzacționarea ETF: cu Normă Întreagă sau Doar Un Hobby?

În primul rând, depinde de obiectivele dvs. financiare, dacă doriți să vă îmbogățiți pe termen lung și să vă construiți averea, tranzacționarea cu ETF este cu normă întreagă, chiar dacă nu va trebui să stați în fața calculatorului toată ziua.

Rezultatele generate de tranzacționarea ETF-urilor, cu condiția să respectați regulile de gestionare a portofoliului, vor fi ca un salariu cu normă întreagă

Dar o puteți face ca un hobby pentru a ajunge la capăt sau doar pentru distracția de a construi un portofoliu ETF și de a pune în practică strategiile de management.

Pentru investitorii pe termen scurt, tranzacționarea ETF-urilor și a acțiunilor este recomandată pentru începători, datorită volatilității sale scăzute în comparație cu alte active (Forex și mărfuri)

Puteți face acest lucru la început ca un hobby și după ce înțelegeți fundamentele tranzacționării ETF, îl puteți face cu normă întreagă mai târziu.

Mai târziu în articol vi se vor explica strategiile de tranzacționare ETF pentru începători, care vă vor oferi o idee mai bună.

Cum Să Înveți și Să Te Antrenezi Pentru a Tranzacționa ETF-uri?

În primul rând, ETF-urile sunt vehicule de investiții care vă permit să vă îmbogățiți, cu condiția să fie utilizate în mod eficient.

Pentru a învăța și a vă instrui cum să tranzacționați ETF-uri pentru începători, trebuie mai întâi să configurați:

Un plan de investiții : definiți-vă obiectivele de gestionare a averii (pe termen lung sau pe termen scurt) și înțelegeți nevoile dvs. (creșteți-vă averea, pensionarea sau faceți bani deoparte), precum și profilul investitorului dvs.

Găsirea informațiilor : majoritaa brteokerilor furnizează informațiile necesare comercianților începători, le puteți găsi în analize de piață sau secțiuni de știri.

Trebuie să fii mereu la curent din punct de vedere macroeconomic, doar pentru a-ți face o idee despre situația economică globală, a sectorului sau a țării în care investești.

Pe TraderFrancophone.fr veți găsi articole de calitate pentru a vă ajuta să stăpâniți lumea burselor, de exemplu: CFD-uri pentru manechine , Best Stock Broker și ETF

Cont demo : utilizarea unui cont demo poate fi foarte benefic pentru a vă testa strategiile și pentru a vă da seama de modul în care tranzacționarea ETF funcționează pentru începători.

Instruiri oferite de brokeri : urmați instruiri dedicate tranzacționării pentru începători, cum ar fi indicatori tehnici, calendar economic, gestionarea banilor.

Bazele Tradingului ETF pentru Începători

În primul rând, trebuie să înțelegeți piețele ETF, mecanismul cu care funcționează.

Cunoașteți compoziția ETF-urilor (ce active dețin? Câte acțiuni?) pentru a putea înțelege și identifica riscul asociat.

Fiți la curent cu știrile economice și cu toate informațiile referitoare la clasa de active cu care aveți de-a face atunci când investiți în ETF-uri.

Din acest motiv, alegerea brokerului este importantă pentru a vă oferi toate instrumentele necesare pentru a vă facilita experiența de tranzacționare ETF.

Accesul la informații și conținut cu valoare adăugată mare va face diferența între comercianți, din acest motiv, la TraderFrancophone.fr recomandăm Admiral Markets.

Răbdarea și respectul față de regulile de gestionare a banilor vă vor face un investitor de calitate, puteți urma cursuri de pregătire Admiral Markets despre gestionarea banilor pentru a vă îmbunătăți și a lua în considerare opiniile analiștilor și specialiștilor în piața ETF.

Pe TraderFroncophone.fr vom încerca să vă oferim maximum de instrumente și sfaturi pentru începătorii de tranzacționare ETF.

Noul Jargon de Tranzacționare ETF

 • AUM : Active în administrare
 • NAV sau VL : Valoarea activului net reprezintă valoarea tuturor titlurilor deținute de ETF – cum ar fi acțiunile sau obligațiunile și numerarul – minus orice datorii, cum ar fi raportul total de cheltuieli (TER), și împărțit la numărul de acțiuni în circulație.
 • OPCVM : (întreprinderi pentru investiții colective în valori mobiliare) este o directivă care are ca scop facilitarea circulației fondurilor în Uniunea Europeană, respectând o serie de reguli
 • BID / ASK : Oferta este prețul oferit pentru vânzare, iar Ask este prețul oferit pentru vânzare
 • Spread: diferența dintre Ofertă și Cerere
 • Diferența de urmărire (TD) : Aceasta este diferența dintre rentabilitatea ETF și cea a indicelui de referință.
 • Punct de referință : un punct de referință este un standard pentru măsurarea performanței unei investiții. De exemplu, indicele Barclays Capital US Aggregate Bond este un reper popular pentru evaluarea performanței fondurilor mutuale diversificate în obligațiuni impozabile. Obiectivul majorității administratorilor de fonduri și investitorilor este de a depăși performanțele lor de referință.
 • Beta : Beta este o măsură a volatilității unui fond mutual de investiții sau a unui ETF în raport cu un punct de referință comparabil, cum ar fi indicele bursier S&P 500. Un fond mutual de acțiuni sau ETF a cărui beta este mai mare decât cea a S&P 500 va avea o creștere mai mare. În schimb, un fond de capitaluri proprii sau un ETF cu beta redusă va crește sau scădea mai puțin.
 • Dividend : Distribuția profiturilor plătite acționarilor. În cazul fondurilor mutuale și al ETF-urilor, dividendele pot fi rezultatul câștigurilor de capital, veniturilor din dobânzi sau dividendelor plătite fondului însuși de către valorile mobiliare din portofoliu. Dividendele sunt adesea plătite trimestrial, dar frecvența poate fi mai mică și este determinată de administrarea fondului, de exemplu, un ETF lunar pentru dividende.
 • Randament de dividende: rata de distribuție a unui fond calculată prin împărțirea sumei dividendelor pe acțiune la prețul de piață pe acțiune al fondului. De exemplu, un fond de 50 USD care plătește un dividend de 5 USD pe an la un randament de 10%.
 • Capitalizare de piață : capitalizarea de piață a unei companii este măsura valorii companiei pe baza numărului de acțiuni restante ale companiei înmulțit cu prețul actual al acțiunii.
 • PAC MID : O companie de dimensiuni medii sau o acțiune de capitalizare medie se referă, în general, la companii cu o capacitate de piață sau o dimensiune între 1 și 5 miliarde de dolari.
 • MSCI: MSCI distribuie indici și date ale companiei și, de asemenea, licențiază indici MSCI către terți în scopul creării de fonduri mutuale, ETF-uri, instrumente derivate OTC și alte produse financiare.
 • Prospect  : solicitat de legile privind valorile mobiliare și emis de societăți de fonduri mutuale și ETF-uri, prospectul este un document legal care dezvăluie obiectivele de investiții ale fondului, istoricul său de funcționare, managementul său, comisioanele de administrare, deținerea portofoliului și alte date financiare conexe. Brokerii trebuie să ofere investitorilor un prospect înainte de a investi.
 • Trustul de investiții imobiliare (REIT) sau SIIC (companii de investiții imobiliare listate)  : sunt companii listate implicate în promovarea, gestionarea sau vânzarea de bunuri imobiliare. REIT acoperă diverse segmente ale pieței imobiliare, inclusiv apartamente, hoteluri, proprietăți industriale, facilități medicale, centre comerciale și birouri.
 • Sharpe Ratio : o măsură a rentabilității istorice a unui fond, ajustată în funcție de risc sau volatilitate. Calculul este randamentul fondului minus randamentul pe titluri de valoare pe 3 luni, împărțit la abaterea standard a fondului.
 • Small Cap sau Small Cap : o companie mică sau o acțiune cu capitalizare de piață scăzută se referă în general la companii cu o capitalizare de piață cuprinsă între un miliard și 250 de milioane de dolari.
 • Volatilitate  : Volatilitatea este determinată de mișcarea prețului (în sus sau în jos) a unui titlu. Valorile mobiliare care suferă creșteri sau scăderi mari într-o perioadă scurtă de timp sunt considerate mai volatile decât cele care nu.

0 commission RO V2

De Câți Bani Am Nevoie Pentru a Tranzacționa ETF-uri?

Suma adecvată de a investi în ETF-uri pentru începători depinde foarte mult de obiectivele dvs. și de orizontul dvs. de investiții.

Investitorii pe termen lung care doresc să-și crească averea ar trebui să aibă în medie un portofoliu de 10.000 de euro pentru a putea beneficia pe deplin de caracteristicile ETF-urilor și să nu se îngrijoreze de riscurile fluctuațiilor de preț pe termen scurt.

Dar cu cât aveți mai mult capital, cu atât este mai bine, deoarece piețele, în principal acțiunile globale, sunt întotdeauna în creștere pe termen lung, cu scăderi în perioadele de criză, astfel încât să vă puteți proteja mai bine diversificându-vă portofoliul cu alte clase de active.

Investitorii pe termen scurt ar trebui să aibă un capital minim de 1000 de euro pentru a beneficia mai bine de efectul de levier prin investiții în CFD-uri pe ETF-uri.

Prețurile ETF variază între zece și sute de euro, deci pentru a avea un portofoliu diversificat cu trei sau patru ETF-uri, cel mai bun este să ai un capital de 10.000 de euro, este să adaugi 100 de euro pe lună sau pe semestru pentru ca economiile tale să crească eficient.

Pe termen lung, reinvestirea dividendelor în ETF-uri vă va permite să vă optimizați mai bine portofoliul, se recomandă să dețineți ETF-urile pentru cel puțin 5 ani

Așa că trebuie să-ți uiți capitalul mult timp pentru a avea o performanță mai bună.

O altă alegere este deținerea de ETF-uri care oferă dividende mari și astfel devin rentieri și trăiesc din dividende.

Dar nu este un lucru ușor de făcut. Deoarece dividendele oferite de ETF-uri sunt mai mici decât pentru acțiuni sau obligațiuni cu randament ridicat (rețineți că livretul A și obligațiunile de stat oferă rate foarte mici).

În cele din urmă, pentru a putea trăi rentier din dividende, aveți nevoie de un capital de peste 50.000 de euro minim pentru a putea trăi cu dividende plătite.

Ce Rata de Succes pentru Începători?

Tranzacționarea ETF, având în vedere simplitatea și ușurința de configurare, are o rată de succes destul de mare pentru începători.

Problema este că aceste instrumente financiare sunt necunoscute investitorilor începători. Mai ales în Europa, unde comercianții începători tind să prefere indicii Forex sau bursieri.

Dar investitorii cu amănuntul și începătorii din Statele Unite preferă ETF-urile și acțiunile pentru simplitatea lor și oportunitățile pe care le pot oferi.

Cu siguranță, ETF-urile sunt mai dezvoltate în Statele Unite în comparație cu Europa, dar brokerii au înțeles această nevoie și încep să își adapteze ofertele pentru a satisface această nevoie.

Mai mult de 70% dintre persoane fizice și începători își pierd banii cu diferiții brokeri, investind în Forex sau CFD-uri .

În timp ce investitorii care preferă ETF-uri sau acțiuni cu tendința de a câștiga mai degrabă decât de a pierde

Începătorii sunt atrași de Forex la început, deoarece pare destul de ușor și familiar. Euro și dolarul sunt termeni pe care toți îi aud în fiecare zi …

Dar fluctuațiile valutare și volatilitatea lor sunt adesea cauza pierderilor pentru investitorii începători. În timp ce ETF-urile cu diversificarea lor naturală (ETF-urile care urmăresc indicii mari) sunt mai puțin volatile pe termen lung

În cele din urmă, rata de succes pentru începători este destul de încurajatoare, dar în Europa nu avem încă date exacte și suficiente pentru a avea un număr exact.

Alec_Stocks_RO

Avantajele ETF-urilor

ETF-urile au explodat în popularitate în Statele Unite, investitorii căutând alternative la fondurile mutuale.

Atât profesioniștii, cât și persoanele fizice au văzut valoarea acestor instrumente – un coș de active conceput pentru a urmări un indice – care oferea comisioane de gestionare scăzute și o vizibilitate mai bună a prețurilor pe parcursul zilei.

Investiții Relativ Ieftine

Datorită structurii lor, ETF-urile tind să aibă costuri mai mici decât alte tipuri de investiții, cum ar fi fondurile mutuale.

În majoritatea cazurilor, ETF-urile încearcă să imite și să indexeze, ceea ce înseamnă că managerii de investiții sunt relativ neimplicați. Majoritatea nu sunt gestionate în mod activ. Managerii de ETF nu încearcă să cumpere și să vândă acțiuni pentru a câștiga un avantaj pe piață.

Dimpotrivă, ei cumpără și vând doar ceea ce este necesar ca ETF să urmeze compoziția investiției planificate; în timp ce un cost ușor mai mic poate să nu pară important pe parcursul unui an sau doi, este pe de altă parte.

Dacă două investiții sunt exact aceleași, cu excepția costului, investiția cu costul mai mic va oferi un ou de cuib mai mare. În fiecare an, fondul cu costuri mai mici are mai mulți bani disponibili pentru rentabilități viitoare, iar efectul de compunere face o mare diferență la sfârșitul deceniilor.

Investiții Diversificate

Fondurile tranzacționate la bursă oferă de obicei investiții destul de diversificate; de ​​fapt, fondurile tranzacționate la bursă oferă în general investiții destul de diversificate:

Unii își propun să ofere expunere la întreaga piață de valori, cum ar fi Vanguard’s Total Stock Market ETF (VTI).

Un portofoliu divers este important, deoarece nu doriți să vă puneți toate ouăle într-un singur coș. Dacă banii dvs. sunt într-un singur stoc și acea companie intră în faliment, nu mai aveți nimic.

Un ETF poate conține zeci, sute sau mii de tipuri diferite de investiții. Deși nu doriți să treceți peste bord, vă puteți răspândi cu succes riscul investițional cu uneori unul sau câteva ETF-uri.

Unele ETF-uri urmăresc indici similari cu cei ai S&P 500. Aceasta se numește investiții pe indici, care vă permite să obțineți expunere la întregul indice S&P 500 achiziționând un singur ETF. Fără investiții precum ETF-uri, ar trebui să cumpărați sute de acțiuni pentru a fi la fel de diversificate ca S&P 500.

Deși unele ETF-uri se pot concentra pe o anumită industrie, ele sunt de obicei diversificate între multe companii din această industrie, cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că înțelegeți în ce investesc ETF-urile dvs.

Investiți într-un Mod Avantajos din Punct de Vedere Fiscal

Fondurile tranzacționate la bursă oferă un mod de investiție mai eficient din punct de vedere fiscal decât fondurile mutuale.

Deoarece majoritatea ETF-urilor se concentrează pe investiții pasive sau pe indici, există mai puține tranzacții decât în ​​cazul fondurilor mutuale gestionate activ.

Aceste tranzacții duc la câștiguri și pierderi de capital în fondurile mutuale, care sunt apoi distribuite deținătorilor de fonduri mutuale.

Aceste distribuții sunt impozabile dacă fondurile mutuale sunt deținute într-un cont de investiții impozabil.

Datorită naturii indexului și a modului în care funcționează ETF-urile, câștigurile și pierderile de capital sunt mult mai mici, ceea ce vă ajută să vă reduceți povara fiscală până când sunteți gata să vindeți acțiunile ETF.

Bursă Trading

Fondurile mutuale, o alternativă comună la ETF-uri, se tranzacționează doar o dată pe zi.

Pe de altă parte, ETF-urile tranzacționează pe tot parcursul zilei la bursă, iar diferența este imensă pentru cei care doresc un control mai mare asupra modului și momentului în care investesc.

Să presupunem că un mare eveniment se întâmplă pe piață și că provoacă o scădere drastică a investițiilor pe parcursul zilei, dacă doriți să cumpărați și să vindeți la un anumit moment al zilei, puteți face acest lucru cu ETF-uri. Cu fonduri mutuale, tranzacția dvs. se va face la sfârșitul zilei.

Acest lucru vă poate oferi un avantaj asupra fondurilor mutuale dacă intenționați să sincronizați piața, deși temporizarea pieței nu este, în general, recomandabilă pentru investitorii pe termen lung.

Avantajele Tranzacționării ETF pentru Începători

Dacă obiectivul dvs. este să vă creșteți averea pe termen lung sau mediu fără a vă petrece practic ziua în fața platformei dvs. de tranzacționare uitându-vă la diagrame și urmărind informațiile.

ETF-urile sunt soluția ideală, în primul rând, știm perfect că piețele de valori, în special acțiunile, sunt mereu în creștere pe termen lung, în afară de perioadele de criză, cum ar fi în 2008 sau februarie 2021, când piețele au scăzut brusc.

ETF-urile cu diversificarea lor vă permit să amortizați aceste perioade de criză. Întrucât, chiar și în perioade de criză, sectoarele se descurcă bine și, dacă v-ați diversificat suficient portofoliul de ETF, nu veți avea nicio problemă pe termen lung.

ETF-urile sunt, de asemenea, ușor de tranzacționat, este același principiu ca și cumpărarea unei acțiuni.

Pot fi foarte lichide dacă ETF-urile selectate sunt fonduri mari, atunci execuția va fi rapidă și eficientă

În plus, ETF-urile sunt ușor de gestionat în portofoliul dvs., riscul dvs. este considerabil scăzut în comparație cu alte clase de active.

Pe de altă parte, gestionarea pasivă a ETF-urilor vă permite să aveți mai mult timp să aveți grijă de familia dvs. și să nu mai stresați pe piețele financiare.

Dezavantajele și Capcanele ETF-urilor

Deși există multe avantaje, ETF-urile prezintă și dezavantaje. Printre acestea :

ETF-urile au Încă Costuri de Luat în Considerare

Când cumpărați sau vindeți o acțiune sau o obligațiune individuală, plătiți o taxă de tranzacție.

După ce ați plătit taxele de tranzacție, puteți păstra stocul sau obligațiunea fără a suporta taxe suplimentare în majoritatea cazurilor.

Este posibil să fie necesar să plătiți o taxă similară atunci când cumpărați sau vindeți ETF-uri, în funcție de ETF-ul în care investiți și de firma de brokeraj pe care o utilizați.

Această gestionare, oricât de mică, costă bani. Majoritatea ETF-urilor au rapoarte de cheltuieli care sunt taxate pentru a acoperi aceste costuri. Taxele percepute de ETF-uri pot fi reduse, dar există.

Nu toate Investițiile Sunt Disponibile

ETF-urile vă oferă de obicei o alegere destul de bună a investițiilor. Dar nu veți putea investi totul folosind un ETF.

În timp ce piețele dezvoltate pot avea o selecție largă de ETF-uri de obligațiuni, acțiuni și orice alt tip de ETF pe care vi le puteți imagina. Este posibil ca piețele emergente să nu ofere aceeași selecție.

În plus, există și alte tipuri de investiții pe care ați putea dori să le faceți, care nu au loc în ETF-uri.

Dacă doriți să cumpărați în special o mașină de epocă sau o piesă de artă rară, un ETF nu își va permite.

Investiții sau Combinații de Investiții Mai Dificil de Ales

Unora le place să fie foarte implicați în investițiile lor. Alții au anumite companii sau clase de active în care nu vor investi în funcție de durabilitate sau valorile lor.

De exemplu, unii oameni refuză să investească în companii care vând produse din carne sau companii care vând țigări.

Poate fi dificil să găsiți ETF-uri care investesc în conformitate cu obiectivele dvs. de investiții foarte specifice. ETF-urile pot conține acțiuni ale anumitor companii pe care nu doriți să le dețineți.

Datorită capacității lor mari, ați putea ajunge să dețineți anumite investiții în ETF-uri multiple.

Acest lucru vă poate determina să credeți că alocarea activelor dvs. este diferită decât este de fapt. De asemenea, vă poate expune riscul supraexpunerii la anumite companii sau investiții.

Acesta este motivul pentru care este important să înțelegeți în ce investiți în fiecare ETF. Apoi, puteți evalua investițiile în ansamblu pentru a vă asigura că obțineți expunerea dorită.

Ce Recenzii au Alte Persoane Despre ETF-uri?

Începătorii nu știu suficient despre ETF-uri, spre deosebire de profesioniștii care folosesc ETF-urile pentru portofolii lor, chiar și administratorii de fonduri de investiții și de pensii le folosesc

Exchange Traded Fund sună ca un cuvânt foarte tehnic și complicat, motiv pentru care mulți începători nici măcar nu își iau timpul să le verifice.

În timp ce Forex și indicii sunt populari pentru începători, în special în Franța, în timp ce investitorii începători americani favorizează acțiunile și ETF-urile.

Credem că ETF-urile reprezintă viitorul investițiilor și că oferă beneficii adecvate investitorilor începători.

 

 

Folosiți ETF-uri în tranzacționare? Împărtășiți-vă experiența și lăsați-ne un comentariu!

 

Articolul precedent
Articolul următor
Stephane Delsol
Stephane Delsol
Stephane este analist financiar. Pasionat de tranzacționarea pe piețele financiare, el analizează performanța instrumentelor financiare derivate, fiind specializat în tranzacționarea criptomonedelor.
ARTICLES SIMILAIRES